رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 361202

تلاش مسئولان بافق برای مخفی نگاه داشتن یک جاذبه طبیعی!

ساعت 24-رییس محیط زیست شهرستان بافق با اشاره به لازمه ناشناخته ماندن غار الماس در این شهرستان، می‌گوید: لازمه رسانه‌ای شدن و شناساندن این جاذبه‌ی طبیعی، ارتقای فرهنگ عمومی نحوه برخورد با این جاذبه‌هاست.

5
غار «چیل» معروف به «غار الماس» یکی از جاذبه‌های شگرف و کمتر شناخته شده‌ی طبیعی استان یزد در دل کویر بافق است.

با توجه به واقع شدن این غار در عمق 150 متری از سطح زمین، غارنوردی در این محل بسیار دشوار و نیازمند تبهر و مهارت‌های تخصصی غارنوردان است ولی جاذبه‌های آن چنان چشم‌نواز و زیباست که انسان را از تحمل این دشواری و سختی، پشیمان نمی‌کند.

با این وجود مسئولان شهرستان بافق تلاش می‌کنند که برای حفاظت از این جاذبه بکر طبیعی، همچنان آن را از دسترس علاقمندان و گردشگران دور نگه دارند و ناشناخته ماندن آن را حفظ کنند.

«سید جلال موسوی» رییس محیط زیست شهرستان بافق در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در این رابطه اظهار می‌کند: غار الماس که عنوان دقیق آن غار «چیل» است در روستای درگون کوچیل قرار دارد و از جاذبه‌های طبیعی غنی و حیرت انگیز شهرستان کویری بافق محسوب می‌شود.

وی در مورد ویژگی‌های این غار می‌گوید: ورودی این غار برخلاف ورودی اکثر غارها، به شکل عمودی است و حدود شش متر شیب منفی دارد به نحوی که غارنوردی در این محل برای افراد عادی به راحتی امکان‌پذیر نیست و خطر سقوط وجود دارد.

این مسئول با بیان این که برای شناساندن این غار تاکنون هیچ برنامه‌ای در نظر گرفته نشده است، در این رابطه عنوان می‌کند: لازمه رسانه‌ای شدن و شناساندن غار چیل، ارتقای فرهنگ عمومی نحوه بر با جاذبه‌های طبیعی است.

وی با اشاره به تخریب برخی دیگر از جاذبه‌های طبیعی شهرستان، ادامه می‌دهد: از طرفی هنوز زیرساخت‌های لازم در این خصوص فراهم نشده و نظارت درستی نیز بر این مکان صورت نمی‌گیرد لذا امکان تخریب آن توسط مردم و بازدیدکنندگان وجود دارد.

موسوی با تاکی بر این که غار الماس علاوه بر یک جاذبه‌ی طبیعی، واحدی اکولوژیکی محسوب می‌شود، بیان می‌کند: غار الماس بافق محیطی مناسب را برای زاد و ولد برخی گونه‌های وحشی به ویژه خفاش‌ها فراهم کرده است و ورود انسان به این زیستگاه می‌تواند سلامت و محل زندگی این گونه‌ها را تهدید کند.

وی استفاده کنونی از این مکان را به عنوان ژئوتوریسم در صنعت گردشگری بافق ناممکن می‌داند و تصریح می‌کند: نمی‌توان این محل را برای گردش عموم، آزاد گذاشت چرا که علاوه بر نیاز به حفاظت و نظارت، این غار در منطقه شکار ممنوع آریز بافق نیز واقع شده است.

رییس محیط زیست بافق در پایان اظهار می‌کند: البته در صورتی که داورطلبی به عنوان متصدی و متولی برای نظارت و محافظت از این غار اعلام آمادگی کند، امکان استفاده از این محل در صنعت گردشگری بافق و استان نیز فراهم خواهد شد.

ایسنا

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها