رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 525154

موقوفه آقمشهد و خشم روستاییان؛ متولی و اوقاف از اهالی روستای آقمشهد چه خواسته بودند که آن‌ها عصبانی شدند؟

ساعت 24-اهالی روستای آقمشهد که به‌یکباره از ماجرای وقفی بودن روستای آبا و اجدادی خود مطلع شده‌اند، در صف اول اعتراض‌ها هستند چون آن‌ها همه زمین‌های آبا اجدادی را در خطر می‌بینند. از سوی دیگر موقوفه آقمشهد شامل ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های ۴۰ میلیون‌ ساله هیرکانی هم می‌شود.

به دنبال ادعای موقوفه بودن روستای آقمشهد و جنگل‌های هیرکانی اطراف آن، اهالی این روستا، نگران آن هستند که زمین‌های زراعی روستا را که می‌گویند آبا اجدادی و نسل به نسل به آن‌ها رسیده‌است را به اوقاف ببازند. به‌ویژه در شرایطی که به گفته اهالی روستا، متولی وقف آقمشهد، زمین‌های خودش را اجاره خصوصی می‌دهد.
تابستان امسال (13۹۹) بود که خبری مبنی بر موقوفه بودن ۵۶۰۰ هکتار از جنگل و روستای آقمشهد منتشر شد. خبری که از ابتدا مورد مخالفت و اعتراض اهالی روستای آقمشهد، متخصصان محیط زیست، مدیران سازمان جنگل‌ها و بسیاری از شهروندان ایرانی قرار گرفت.
در این میان اهالی روستای آقمشهد که به‌یکباره از ماجرای وقفی بودن روستای آبا و اجدادی خود مطلع شده‌اند، در صف اول اعتراض‌ها هستند چون آن‌ها همه زمین‌های آبا اجدادی را در خطر می‌بینند. ممانعت از تقسیم ارث، اجبار آنها برای عقد قرارداد اجاره با اوقاف و دادن حق موقوفه در ازای کار و فعالیت روی زمین‌های کشاورزی و موانعی برای ساخت خانه مسکونی و توسعه مشاغل دامداری و مرغداری، موضوعاتی است که اهالی روستای آقمشهد را به شدت نگران کرده است.
اهالی روستای آقمشهد، موقوفه بودن این روستا و جنگل‌ها را قبول ندارند و معتقدند هر نوع سندی دال بر وقفی بودن این روستا، جعلی است. در گزارش پیش رو اظهارات روستاییان و برخی از مشکلات ناشی از موقوفه برای آنها شرح داده شده است.
نکته پراهمیت آن است که با اینکه اهالی روستای آقمشهد به دلیل ادعای وقفی بودن این روستا، از تقسیم ارث یا فروش زمین‌های خود منع می‌شوند اما به گفته اهالی روستا، حسینعلی خادمی فرد مدعی تولیت این روستا و جنگل‌های هیرکانی، بعد از گرفتن سهم‌الارث خودش، آنها را به شکل خصوصی اجاره داده است.
البته این دومین گزارش میدانی عصر ایران از ماجرای وقف آقمشهد است. در تیرماه امسال بود که خبرنگاران عصر ایران توانستند بعد از پیدا کردن صندوق چوبی داخل امامزاده حارث که رونوشت وقف‌نامه ۸۶۰ قمری روی آن حکاکی شده بود و مطالعه آن به کمک عمادالدین شیخ‌الحکمایی از استاید نسخه‌شناس دانشگاه تهران، رازهایی از وقف آقمشهد برملا شد.
در گزارش اول، جزییات دو وقف‌نامه موسوم به وقف آقمشهد، بررسی و اعتبار شرعی و قانونی آنها زیر سئوال رفت. همچنین از تخلفی بزرگ پرده برداشته شد که نشان می‌داد طی عملیاتی مخفیانه، پرونده قضایی آقمشهد که شامل احکام بدوی، رای دیوان و تجدیدنظر مربوط به آقمشهد است، از آرشیو منابع طبیعی ساری گم شده است.
از سوی دیگر در این گزارش این ابهام مطرح شد که آقای حسینعلی خادمی فردی که ادعای تولیت آقمشهد را دارد، بر چه مبنا و معیاری توانسته خود را متولی معرفی کند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها