خسارت 1440 میلیاردی کرونا به گردشگری سیستان و بلوچستان
ساعت 24-مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: امروز همه نگاه ها به این استان جلب شده و یکی از مولفه هایی که دستخوش تغییرات است صنعت گردشگری بوده که به عنوان صنعت دوم دنیا شناخته شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: کمپین گردشگری «سیستان را ببینیم، بلوچستان را بشنویم اتفاقات خوبی را رقم زده و امروز گردشگران زیادی از اقصی نقاط کشور به این استان سفر می کنند که البته کرونا تا حدودی در این امر تأثیر داشته اما از ابتدای سال برنامه ها به صورت مجازی با اجرای نوروزخانه در ایام نوروز و سایر برنامه های مجازی در طول سال رونق پیدا کرد.
او اظهار کرد: سیستان و بلوچستان و ظرفیت های فراوانش در قالب کاروان های گردشگری معرفی شده و در برخی استان ها دفتر خدمات گردشگری نیز راه اندازی شده است.
جلالزایی بیان کرد: افزون بر 100 ماشین کمپر به استان رفت وآمد کردند که این امر گردشگری لوت و کویرنوردی را تقویت می کند.
او گفت: با وجود تمام تنگناها، گردشگری استان تعطیل نشده و اکنون درصد فضای اشغال شده در چابهار بالای 90 درصد است و تمام اقامتگاه های بوم گردی صاحب شناسنامه معین و مشخص هستند و به هر فردی که در این زمینه اقدام کند به فوریت مجوز اعطا می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: در حال حاضر افزون بر 100 تا 110 واحد بوم گردی در استان فعالیت می کنند.
او یادآور شد: در حوزه گردشگری بالغ بر 100 پروژه سرمایه گذاری از طرف اداره کل استان و 300 پروژه از سوی بخش خصوصی و با حمایت این اداره کل در حال احداث است.
جلالزایی ادامه داد: در تلاش بودیم تا اولین رویداد گردشگری ساحل نشینان کشور با محوریت سیستان و بلوچستان و اولین اجلاس گردشگری وزرای حاشیه اقیانوس هند را برگزار کنیم که متأسفانه به دلیل وجود کرونا فعلا امکان پذیر نیست.
او با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان استان چهارفصل است و ظرفیت گردشگری فراوانی دارد، اظهار کرد: کرونا از نیمه اسفند سال گذشته تا پایان دی سال جاری 1440میلیارد ریال خسارت در حوزه گردشگری استان وارد کرده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان بیان کرد: یکی از بزرگترین معضلات حضور گردشگران در این استان هزینه بالای پرواز و حتی رفت وآمد به صورت زمینی است که گران ترین مسیر محسوب می شود که در این زمینه بسته های ارزان قیمت پیشنهاد شده است.
او ادامه داد: در این حوزه قصد داریم در دوران پساکرونا با برگزاری دوره های آموزشی، توانگری کارآموزان را محک زده و در فروش محصولات اقدامی انجام دهیم که این گروه ها با مرکزیت خانه خلاق صنایع دستی به عنوان اولین خانه خلاق نظام جمهوری اسلامی ایران با ظرفیت و نگاه خاص و با همکاری پارک علم و فناوری اتفاقاتی را رقم بزند تا به سمت علمی و پژوهشی شدن صنایع دستی قدم برداریم.
جلالزایی گفت: ایرانشهر به عنوان شهر ملی سوزن دوزی و شهر ادیمی به عنوان شهر ملی خامه دوزی معرفی شده و تلفیق سوزن دوزی و خامه دوزی تأثیر زیادی دارد که توانسته ظرفیت های سوزن دوزی و خامه دوزی را افزایش دهد.
او بیان کرد: از 51.5 درصد جمعیت روستانشین سیستان و بلوچستان حدود 85 درصد بانوان در زمینه صنایع دستی فعالیت می کنند و قصد داریم صنایع دستی این استان را به تمام نقاط دنیا صادر کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: صنایع دستی این استان بیشتر به صورت چمدانی صادر می شد، اما در حال حاضر از مبادی رسمی و گمرکی صادر می شود.
او گفت: گاراژ ملک به عنوان اولین بازار فروش صنایع دستی با همین محوریت راه اندازی می شود و گردشگری و صنایع دستی را با هم در این مکان تلفیق خواهیم کرد که 30 تا 50میلیارد ریال برای تجهیزات کامل این مکان نیاز است.
جلالزایی ادامه داد: همچنین آموزش هایی برای توانمندسازی صنعتگران در نظر گرفته شده تا شکل صادرات صنایع دستی و نوع محصولات به سمت بازارپسندی بیشتر تغییر کند، در سراوان نیز به صورت خاص و معین کوره سفال را به داخل خانه ها بردیم تا خانواده ها را به سمت و سویی سوق دهیم که سفال را در خانه تولید کنند و سایتی به سه زبان تعریف شده که محصولات صنایع دستی را به صورت آنلاین و زنده به فروش می رساند.
او متذکر شد: در حوزه میراث فرهنگی سعی کردیم کار مرمت بسیاری از آثار را انجام دهیم و اعلام شد سرمایه گذار ورود کند تا نگهداری بیشتر از قبل بر روی آثار تاریخی صورت گیرد و آثار فرسوده نشوند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: برای تعیین حریم ها اقداماتی در حال انجام است و در شهر سوخته نیز بعد از کرونا، کاوش ها ادامه خواهد داشت.
او با اشاره به اینکه بدنبال سرمایه گذار هستیم تا در بحث های میراث فرهنگی ورود کنند، افزود: در شهر سوخته نیز سوئیت های اقامتی برای پژوهشگران و سایر گردشگران بزودی افتتاح خواهند شد و در کلپورگان نیز این سوئیت ها ایجاد شده تا پاسخگوی نیاز علاقمندان به ویژه پژوهشگران باشد. جلالزایی عنوان کرد: حوزه میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان حوزه گسترده ای است و بر همین اساس چندین پروژه در بحث جهش تولید داریم که تا پایان سال راه اندازی خواهند شد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.