بیمحلی وزارت بهداشت به یک مطالبه
ساعت 24-معاون گردشگری در نامهای از وزارت بهداشت درخواست کرد مشاغل گردشگری را برای ایمنسازی سفر در اولویت واکسیناسیون کرونا قرار دهند. این درخواست حدود یک ماه پیش به وزارت بهداشت ارائه شده، اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است.
ولی تیموری ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ پنجم مردادماه در نامهای به علیرضا رئیسی ـ معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ـ یادآور شده است: «بحرانها و فجایع طبیعی پی در پی و از همه خطیرتر شیوع ویروس کرونا از سال ۱۳۹۸ موجب خسارات و لطمات جبرانناپذیری بر پیکره صنعت گردشگری به عنوان یکی از کسب و کارهای به شدت آسیبدیده از کرونا شده است. نقش مؤثر و بیبدیل صنعت گردشگری به عنوان یکی از پیشروترین صنایع درآمدزا و اشتغالزا به دلیل حجم خسارات وارده تا پایان سال ۱۳۹۹ به مبلغ ۳۲ هزار میلیارد تومان، فعالیتهای این بخشِ تاثیرگذار در توسعه اقتصادی کشور را مختل کرده است.
از آنجایی که مشاغل گردشگری بر اساس تصمیم کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا در گروه یک رتبهبندی مشاغل قرار گرفته و به دلیل ضرورت فعالیت در شرایط خاص کرونایی از یکسو و ارتباط مستقیم با افراد مختلف مراجعهکننده از سوی دیگر، در معرض مستقیم ابتلا به این بیماری قرار دارند.»
معاون گردشگری در پیوست این نامه، مصادیق و مشاغل تاسیسات گردشگری مجوزدار از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را به وزارت بهداشت معرفی کرده و در ادامه درخواست کرده است: «دستور عاجل درخصوص در اولویت قرار دادن افراد شاغل در تاسیسات گردشگری برای واکسیناسیون صادر شود تا فعالان این صنعت بتوانند با آمادگی بهتر و بیشتر برای دوران پساکرونا تصویر مناسبی از ظرفیتهای کشور در عرصههای مختلف، از جمله در حوزه گردشگری سلامت برای گردشگران بینالمللی فراهم کنند.»
واکسیناسیون عمومی در کشور از اسفندماه ۹۹ آغاز شده است که به دلیل سرعت کند آن، وزارت بهداشت زمانبندیای را براساس ردیف شغلی و سنی تعیین کرد که مطابق آن، در فاز نخست، کادر درمان و بهداشت و پس از آن، بالاترین گروههای سنی واکسینه شدند. در اردیبهشتماه ۱۴۰۰، با انتقادهایی که به روند کند واکسیناسیون عمومی وارد شد، وزارت بهداشت اعلام کرد در کنار گروههای سنی و بیماران زمینهای، از مرداد و شهریورماه، زندانیها و افراد حاضر در مراکز تادیب، پرسنل پلیس، نظامیان و سربازان در پادگانها، گرمخانهها، کمپهای معتادان و متجاهران، پرسنل بانکها، حمل و نقل عمومی و آموزش را واکسینه میکند.
این شکل از اولویتبندی مشاغل برای واکسیناسیون، با توجه به نیازهای جامعه به دیگر مشاغل خدماتی مورد انتقاد قرار گرفت. بنابراین در پنجم مردادماه به دستور وزیر بهداشت اولویتبندی جدید واکسیناسیون کرونا اعلام شد که بر اساس آن، رانندگان حملونقل عمومی شهری، ریلی، جادهای، دریایی و هوایی، زندانیان، معلمان و خبرنگاران، بیماران دیابتی که در سامانه ثبت نام کردهاند و باقیمانده بیماران صعبالعلاج و بیماران خاص و نادر، در اولویت تزریق واکسن قرار گرفتند. به این فهرست، استادان حوزه و دانشگاه هم اضافه شدند که این ترتیب شغلی هم مورد انتقاد قرار گرفت.
همچنین، با وجود نامهنگاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و درخواستهای مکرر فعالان صنعت گردشگری که به شکلهای مختلفی به وزارت بهداشت انتقال داده شد، درباره واکسیناسیون مشاغل مرتبط با سفر و گردشگری، کارمندان موزهها و سایتهای تاریخی و توریستی، هیچ واکنشی از سوی وزارت بهداشت نشان داده نشد.
وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا از زمان شیوع ویروس کرونا، جزو مخالفان سرسخت سفر و فعالیتهای گردشگری بودهاند و هر بار انتقادهای تندی را به نسبت به مسافرتها و فعالیتهای گردشگری، بهویژه در محدودیتهای کرونا وارد کردهاند. این درحالی است که با وجود استقبال مردم از سفر و متوقف نشدن این جریان حتی در زمان محدودیتها، هیچ برنامه و یا راهکار مؤثر دیگری برای مدیریت و کنترل سفرها از سوی دستگاههای نگران ارائه نشده است.
سوای این مطالبه، بخشهای خصوصی صنعت گردشگری نیز برای واردات واکسن مورد نیاز این بخش از وزارت بهداشت درخواست مجوز کردهاند، اما تمام این مطالبه هم با وجود دستور مقامات عالی کشور برای تامین و تسریع واکسیناسیون کرونا، تا کنون بیپاسخ و بینتیجه مانده است.
بیتوجهی به مطالبه ایمنسازی سفر و گردشگری، درحالی است که در برنامه وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز هیچ اشارهای به اولویت واکسیناسیون مشاغل مرتبط با خدمات سفر و موزهها نشده است. در عوض، این برنامه بر تولید گسترده واکسن در کشور و فرصتسازی برای جذب گردشگران ورودی سلامت تاکید کرده است.
انتهای پیام