چند خبر از یورونیوز
ساعت 24 -آلمان از ارائه کمک ۶۰ میلیون یورویی بشردوستانه برای افغانستان و کشورهای همسایه آن خبر داد
سفارت آلمان برای افغانستان که پس از بازگشت طالبان به قدرت در دوحه و برلین فعالیت میکند، در حساب کاربری این سفارتخانه در شبکه ایکس اعلام کرد که این پول برای رسیدگی به زلزلهزدگان هرات و افغانهایی که به تازگی از پاکستان به افغانستان بازگرداندهشدهاند، خواهد بود.
اداره هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) اعلام کرده که در ۶ هفته پس از زلزله هرات به بیش از ۲۴۲ هزار نفر کمک شده است اما برای ادامه کمکرسانی به ۱۷۳ میلیون یوروی دیگر نیاز دارد. همچنین سازمان ملل متحد برای کمک فوری به حدود یک میلیون افغان که در حال برگرداندهشدن اجباری از پاکستان هستند، تقاضای ۲۷.۵ میلیون دلار کرده است.
روسیه فعالیت جامعه الجیبیتی را ممنوع کرد دادگاه عالی روسیه با «افراطی» دانستن جامعه «الجیبیتی»، رای به ممنوعیت فعالیت اعضای آن در این کشور داد. این حکم، آخرین گام در افزایش محدودیتهای بیشتر برای اقلیتهای جنسی در روسیه است، کشوری که پیش از این هم رای به ممنوعیت «تبلیغات مربوط به دگرباشان جنسی» داده بود.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین پیش از اعلام حکم دادگاه عالی روسیه درباره فعالیت اعضای جامعه «الجیبیتی» گفت که کرملین این پرونده را «پیگیری» نمیکند و هیچ نظری در مورد آن ندارد. وزارت دادگستری روسیه پیشتر از دادگاه عالی این کشور خواسته بود تا «جنبش اجتماعی بینالمللی دگرباشان جنسی» را به عنوان یک سازمان «افراطی» بشناسد و فعالیتهای آن را ممنوع کند.
قزاقستان «سوخو سو-۳۰اسام» روسی میخرد قزاقستان اعلام کرد که جنگنده رروسی «سوخو سو-۳۰اسام» را به جنگنده فرانسوی «رافال» ترجیح میدهد. خبرگزاری تاس در گزارشی به نقل از یکی از فرماندهان ارتش قزاقستان نوشت که دلیل این انتخاب، نسبت «کیفیت به قیمت» بوده است. یرسیون نایودیبایوف، معاون فرمانده پدافند هوایی قزاقستان گفت که کشورش هیچ برنامهای برای خرید جنگندههای فرانسوی رافال نداشته، زیرا این هواپیما «بسیار گرانقیمت» است. او در ادامه از تصمیم قزاقستان برای خرید ۱۰ فروند «سوخو سو-۳۰اسام» و دو سیستم سامانه موشکی «تور-ام۲» در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ خبر داد.
کمیسیون اروپا لهستان ر تهدید کرد کمیسیون اروپا لهستان را بابت محاصره گذرگاههای مرزی این کشور با اوکراین توسط کامیونداران و کشاورزان لهستانی تهدید کرد. بروکسل به ورشو هشدار داد در صورت استمرار محاصره گذرگاههای مرزی لهستان و اوکراین، مجبور خواهد شد در مقابل اتحادیه اروپا پاسخگو باشد. از ۶ نوامبر، کامیونداران و کشاورزان لهستانی گذرگاههای مرزی لهستان با اوکراین را مسدود کردند. در این مدت فقط خودروهای حامل کمکهای بشردوستانه و نظامی اجازه از این گذرگاهها را داشتند. گزارشها از سرگردانی هزاران راننده کامیون اوکراینی در مرز مشترک لهستان و اوکراین حکایت دارند. کامیونداران لهستانی از امتیازات داده شده به کامیونداران اوکراینی توسط اتحادیه اروپا به عنوان دلیل محاصره گذرگاههای مرزی لهستان با اوکراین نام بردهاند. رانندگان کامیونهای لهستانی از اتحادیه اروپا خواستهاند که مجوزهای اجباری برای رانندگان کامیونهای اوکراینی را که وارد این اتحادیه میشوند، دوباره برقرار کنند.
بلغارستان به هواپیمای حامل سرگئی لاوروف اجازه عبور نداد؛ مسکو صوفیه را به دلیل خودداری از صدور اجازه پرواز به هواپیمای حامل سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه برای عبور از حریم هوایی بلغارستان به «حماقت» متهم کرد.
در ابتدا قرار بود هواپیمای حامل آقای لاوروف از طریق حریم هوایی بلغارستان وارد مقدونیه شمالی شود اما صوفیه با ورود این هواپیما به حریم هوایی خود به دلیل حضور ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه مخالفت کرد.
به این ترتیب هواپیمای حامل وزیر خارجه روسیه مجبور شد از طریق یونان وارد مقدونیه شمالی شود. آقای لاوروف برای شرکت در نشست شورای وزیران خارجه سازمان امنیت و همکاری اروپا به مقدونیه شمالی سفر کرده است.اوکراین، استونی، لتونی و لیتوانی در اعتراض به حضور هیات روسی در نشست اسکوپیه، آن را تحریم کردند.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.