رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 624738

ترامپ برای تغییر اساسی سیاست خارجی آمریکامی آید؟

ساعت 24- خبرگزاری رویترز گزارش داد، برخی منابع مطلع گفتند دونالد ترامپ در صورت رسیدن به دومین دور ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۲۴ احتمالا کمک‌های واشنگتن به کی‌یف را قطع می‌کند، کشورش را از ائتلاف ناتو بیرون می‌کشد و روابط اقتصادی با چین را نیز هر چه بیشتر کاهش می‌دهد.

به گفته چندین منبع مطلع، بسیاری از سیاست‌های دونالد ترامپ در زمان ریاست جمهوری نخست او از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ با مانع تراشی‌های برخی مقام‌های غیرمنتخب دولت و گاها حتی توسط منصوب شدگان خود او مواجه شدند.

رویترز نوشت، ترامپ تلاش کرد تا این مشکل را با منصوب کردن «وفادارهایی که تابع خواسته‌ها و سیاست‌های انزواطلبانه‌اش باشند» دور بزند.

رویترز اذعان کرد که ترامپ خودش هنوز «سرنخ‌های چندانی» درباره نیاتش ارائه نکرده است. این خبرگزاری نوشت که برای تهیه این گزارش با تقریبا ۱۰ دستیار و دیپلمات فعلی و سابق که اکثر آن‌ها نامشان فاش نشد مصاحبه کرده است.

هشت دیپلمات اروپایی تصریح کردند، اروپایی‌ها «شدیدا نگرانند» که دولت دوم دونالد ترامپ اقدام به قطع کمک‌های واشنگتن به کی‌یف کند و همچنین نسبت به پایبندی این دولت به تعهد آمریکا برای «دفاع از متحدان ناتو» تردید دارند.

یک دیپلمات متعلق به یک کشور حوزه بالتیک اظهار کرد: «شایعاتی هست مبنی بر اینکه ترامپ می‌خواهد آمریکا را از ناتو دور ساخته یا از اروپا خارج کند، البته این نگران کننده به نظر می‌رسد اما ما در وحشت به سر نمی‌بریم.»

یک دیپلمات دیگر متعلق به یکی از کشور‌های شمال اروپا که عضو ناتو است از گزینه‌های صحبت کرد که سفارتخانه کشور او و دیگر سفارتخانه‌ها در ارزیابی انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ آمریکا به پایتخت‌های متبوعشان منتقل کرده‌اند.

او خاطرنشان کرد، اگر جو بایدن دموکرات، رئیس جمهور فعلی آمریکا بار دیگر در انتخابات پیروز شود، «وضعیت نسبتا خوب پیش خواهد رفت و آمریکا به ترمیم روابط خودش ادامه خواهد داد. »

به گفته این دیپلمات، ریاست جمهوری دوم دونالد ترامپ «در نسخه خفیفش، تکرار همان دوره ریاست جمهوری نخست وی با همان برنامه‌های تهاجمی خواهد بود. » او بیان داشت، در صورتی که ترامپ به وعده خود برای برچیدن دستگاه «دولت عمیق» عمل کند، این همچون «گزینه روز قیامت» خواهد بود.

ترامپ در حال حاضر طبق نظرسنجی‌ها بخت اول کسب نامزدی جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ است. چند دستیار دولتی که نامشان را فاش نکردند به رویترز گفتند، اگر او بایدن را شکست دهد، «احتمالاً وفادارانی را در پست‌های کلیدی در پنتاگون، وزارت امور خارجه و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) که بیعت اصلی آن‌ها با او خواهد بود منصوب خواهد کرد. » طبق این گزارش، این امر ترامپ را قادر می‌سازد تا «اولویت‌های سیاست خارجی خود را سریع‌تر و کارآمدتر از دوره ریاست جمهوری قبلی‌اش به پیش ببرد. »

انتصاب پست‌های سیاسی طبق قانون اساسی آمریکا از اختیارات روسای جمهور ایالات متحده است. با این حال، ترامپ از این صحبت کرده که ممکن است رده‌های پایین‌تر در بروکراسی دولت فدرال را پاکسازی کند و در بسیاری موارد آنچه را که «باتلاق واشنگتن» خوانده به عنوان مانعی برای اصلاحات واقعی توصیف کرده است.

رابرت اوبراین، چهارمین مشاور امنیت ملی ترامپ به رویترز گفت: « ترامپ متوجه شد که انتصاب پرسنل یک سیاست است. در ابتدای دولت او، افراد زیادی بودند که علاقمند به اجرای سیاست‌های خود بودند، نه سیاست‌های رئیس جمهور.

چهار منبع که با این چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا «گفتگو داشته‌اند»، می‌گویند که او مرتباً از جان راتکلیف، مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا، ریچارد گرنل، سفیر سابق آمریکا در آلمان و کاش پاتل، معاون سابقش مشاوره می‌گیرد.

رویترز همچنین در مطلب دیگری نوشت، دونالد ترامپ قصد دارد در صورت رسیدن به دور دوم ریاست جمهوری، روابط آمریکا با اروپا را به طور اساسی تغییر دهد. او در جریان مبارزات انتخاباتی، همچنین از اعزام نیروهای مسلح آمریکا به مکزیک برای مبارزه با کارتل‌های مواد مخدر و اعمال تعرفه‌های هنگفت تجاری هم بر دوستان و هم دشمنان کشورش صحبت کرده است.

به نوشته این خبرگزاری ترامپ متعهد به چندین سیاست مربوط به حوزه‌های مختلف در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ شده است.

ترامپ در ارتباط با ناتو، اوکراین و متحدان اروپایی گفته است که در ریاست جمهوری بعدی او، آمریکا به طور اساسی در «هدف و ماموریت ناتو» تجدید نظر خواهد کرد. او همچنین گفت که از اروپا ‌خواهد خواست تا به خاطر «تقریباً ۲۰۰ میلیارد دلار» مهمات ارسال شده به اوکراین، به آمریکا بازپرداخت بدهد.

ترامپ بودجه نظامی آمریکا به ناتو را در اواخر دوران ریاست جمهوری اولش قطع کرد و او اغلب از ناعادلانه بودن سهم آمریکا در بودجه ناتو شکایت داشت.

او مشخصا در مورد جنگ اوکراین، خواستار کاهش تنش شده و بارها ادعا کرده که این جنگ را در عرض ۲۴ ساعت حل می‌کند، هرچند او پیشنهادات سیاسی ملموس چندانی در این زمینه ارائه نکرده است.

ترامپ درخصوص چین و تجارت با آن مکررا تهدید کرده که تعرفه‌های تجاری جدید یا محدودیت‌های تجاری جدید را علیه چین و همچنین برخی از متحدان اروپایی اعمال خواهد کرد.

ترامپ به ندرت در مورد تایوان یا رویکردش در صورت حمله چین به این جزیره صحبت کرده و تنها ادعا کرده اگر او رئیس جمهور باشد، چین هرگز جرات حمله به تایوان را نخواهد داشت.

ترامپ پس از اولین انتقاد از رهبران رژیم صهیونیستی در روزهای پس از عملیات هفتم اکتبر طوفان الاقصی توسط گروه حماس ادعا کرد که حماس باید «درهم شکسته شود. » در حالی که او لفاظی‌های ستیزه‌جویانه در رابطه با مساله فلسطین داشته راه‌حل‌های سیاسی چندانی پیشنهاد نکرده و همچنین مدعی شده در قبال ایران سرسخت‌تر عمل خواهد کرد.

ترامپ همچنین اخیرا در یک گردهمایی گفت، همه ساکنان خارجی آمریکا که هوادار حماس هستند را به کشورشان مسترد خواهد کرد.

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی درباره افغانستان گفت که از این کشور خواهد خواست تجهیزات نظامی رها شده توسط ارتش ایالات متحده در جریان خروج در سال ۲۰۲۱ از آنجا را به عنوان شرط حفظ کمک‌های مالی به افغانستان بازگرداند.

ایسنا

او در سال ۲۰۲۱ گفته بود که قصد دارد تجهیزات رها شده آمریکا در افغانتسان را بمباران کند، اما اخیراً این موضع را تکرار نکرده است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها