رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 639699

تبعیض عامل مهاجرت پرستاران است

ساعت 24 - نائب رئیس شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به مهاجرت پرستاران گفت که در هر بیمارستانی «گروهی از پرستاران در حال یادگیری زبان» برای رفتن از کشور هستند. وی دلیل این امر را تبعیض و «بی‌عدالتی» در نظام سلامت خواند.

به گفته وی این تبعیض تا حدی است که حتی مثلا برای پارکینگ و آسانسور تابلوهایی در بیمارستان‌ها هست که این بخش متعلق به کدام گروه است یا سلف سرویس‌ها جداست و بقیه گروه‌ها نمی‌توانند استفاده کنند.

وی افزود: «اینها مسائل جزئی است تا مسائل کلان که در پرداخت‌های پرسنلی وجود دارد» و باعث «عدم رضایت» پرستاران می‌شود.

وی ادامه داد: در نظام سلامت ما سلسله مراتب نداریم همه در کنار هم کار می‌کنیم، بنابر این انتظار داریم پرستاران هم به‌اندازه سهمی که در عملکرد دارند، از منافع آن هم بهره مند شوند. اواخر اسفندماه گذشته خبرگزاری ایرنا در گزارشی نوشت که مهاجرت پزشکان و پرستاران از کشور برای ادامه فعالیت شغلی چند سالی است به یکی از نگرانی‌های جدی تبدیل شده است. براساس گزارش این خبرگزاری آمار دقیقی از مهاجرت پزشکان و پرستاران وجود ندارد اما آمارهای تقریبی نشان می‌دهد سالانه بیش از دو هزار پرستار و بیش از ۴ هزار پزشک از ایران مهاجرت می‌کنند.

نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری هم به خبرگزاری مهر گفت« » متاسفانه در پرداخت‌ها برابری وجود ندارد و هر گروه بر اساس عملکرد و زحمتی که در نظام سلامت می‌کشد، دریافتی ندارد؛ در حالی که گروه پرستاری باید متناسب با سهمی که در ارائه خدمات سلامت دارد، بهره مند شود. »

به گفته وی «ما یک کمبود منابع داریم که همه آن را قبول می‌کنیم، اما توزیع عادلانه منابع هم مهم است که به درستی صورت نمی‌گیرد. این امر باعث ایجاد نارضایتی می‌شود و پرستاران احساس می‌کنند که حقشان ضایع شده و در نهایت دست به اعتراض می‌زنند. »

ابوطالبی ادامه داد: «در این شرایط بسیاری از پرستاران مهاجرت می‌کنند، در هر بیمارستانی که نگاه کنید، گروهی از پرستاران رفته‌اند، یکسری دیگر نیز در حال یادگیری زبان هستند که بروند. حجم پرستارانی که آماده شده‌اند تا بروند خیلی بیشتر از آن‌هایی هستند که رفته‌اند. » نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری افزود: پرستاران می‌روند و نظام سلامت خالی می‌شود. بعد عده‌ای می‌آیند طرح می‌دهند که بهیار تربیت کنیم. سیستم بهیاری برای سالیانی بود که پرستار نداشتیم. اکنون سالانه ۱۱ هزار فارغ التحصیل پرستاری داریم اما هر سال یک سوم از آن‌ها مهاجرت می‌کنند. بعد می‌خواهیم نیروی حد واسط و مهارتی تربیت کنیم.

ابوطالبی تصریح کرد: اکنون در جایگاهی نیستیم که روی سلامت مردم ریسک کنیم. بهیاری یک نیروی مهارتی است و نمی‌تواند تشخیص دهد که مشکل بیمار چیست. فقط به صورت مکانیکی کار می‌کند، انتظار داریم سمت و سوی سیاست‌های سلامت به سمت ماندگاری پرستاران باشد. نگذاریم به سمتی برویم که پرستاران بروند. »

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها