بازنشستگان کارگری همچنان از جیب میخورند
ساعت 24 - سال گذشته موضوع متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و همسانسازی مستمری بازنشستگان کشوری و لشگری در برنامه هفتم توسعه تصویب شد. در این میان در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ مقرر شد که به خاطر نبود منابع اقتصادی، اجرای این طرح از محل افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده محقق شود.
با این وجود بازنشستگان تامین اجتماعی شاهد آن هستند که این طرح در قالب همسانسازی برای نیروهای کشوری و لشگری درحال اجراست اما دولت آنها را مستثنی کرده است!تعویق چندساله اجرای مابقی متناسبسازی سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و عدم اجرای قانون برنامه هفتم توسعه برای مستمریبگیران صندوق تامین اجتماعی به دلیل کمبود منابع این سازمان، در حالی مطرح شده که زمزمههایی از واگذاری، تبدیل وضعیت، ادغام و انحلال بیش از ۵۰ شرکت از شرکتهای شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی) نیز به گوش میرسد، آن هم در شرایطی که برخی از اموال سازمان مثل مجموعه هپکوی اراک با هزینههای فراوان از سوی تامین اجتماعی پس از دو دهه به سود رسیدهاند اما امروزه صحبت از واگذاری آنها مطرح میشود. سیکل دریافت شرکتهای زیانده، به سودرسانی شرکت با کمک منابع سازمان و سپس فروش آنها «هادی افشار» فعال حقوق بازنشستگان و بازنشسته از کارافتاده سازمان تامین اجتماعی بهعنوان فردی زیرحداقلبگیر، در این رابطه اظهار میکند: واقعیت این است که ما در زمانی دچار بحران معیشتی شدیم که قیمتها نسبت به سال ۱۳۹۶ بین ۲۰ تا ۴۰ برابر افزایش یافته است. وی افزود: بنده در بهار سال ۱۳۹۶ که سکه بهار آزادی یک میلیون و ۲۰۰هزار تومان و دلار حدود ۴ هزار تومان بود، دقیقا چیزی حدود یک میلیون و ۲۰۰هزار تومان بهعنوان بازنشسته با ۲۳ سال سابقه و ازکارافتاده زیرحداقلبگیر، دریافت میکردم. با آن حقوق ماهانه یک سکه بهار آزادی یا ۳۰۰ دلار میتوانستم بخرم. قیمت مسکن، زمین و گوشت نیز تقریبا با همین شیب تغییر کرده است.
امروزه یک سکه بهار آزادی ۴۰ میلیون تومان و حقوق حدودا ۹ میلیون تومانی من حدود ۱۵۰ دلار است. این میزان از افزایش چند ده برابری همه چیز طی هفت سال گذشته رخ داده و قرار بوده با متناسبسازی، اندکی از این شکاف طبق قوانین خود تامین اجتماعی التیام یابد اما ما بازنشستگان مشمول آن نیستیم.
این فعال حقوق بازنشستگان تصریح کرد: پرسش ما این است که مگر بازنشستگان تامین اجتماعی فرزندخوانده خانواده محسوب میشوند که بازنشستگان کشوری و لشگری و فولاد و نفت مشمول افزایشهای ناشی از همسانسازی و متناسبسازی میشوند اما ما بازنشستگان بخش خصوصی تحت این عنوان که متعلق خود مالک صندوق خودمان هستیم و منابع خودمان را داریم، باید از استفاده از منابع عمومی در افزایش مستمری محروم باشیم؟
اگر مستقل هستیم و منابع خودمان را داریم، چرا نمیتوانیم مدیران عامل خود را در سازمان مستقر کنیم؟ اگر منابع ما مستقل است و دولت سهمی ندارد، چرا نباید مدیران عامل شرکتهای شستا که اموال خود ما هستند،
توسعه ایرانی
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.