چطور سرمایه گذاری در بورس را شروع کنیم؟
سرمایهگذاری در بورس به خاطر وجود بازدهی قابل توجهای که در بلند مدت داشته است، از مهمترین بازارهای دارایی برای سرمایهگذاری به حساب میآید. با توجه به بازدهی این بازار، این سوال مطرح میشود که چطور سرمایهگذاری در بورس را شروع کنیم؟
در واقع، بهتر است به این سوال از چند جهت، پاسخ داده شود. چرا که سرمایهگذاری در بورس برای هر فرد سرمایهگذار با توجه به روحیه سرمایهگذاری و اهداف و انتظارات مالی او متفاوت خواهد بود. اما قبل از پرداختن به روشهای سرمایهگذاری در بورس، مراحل اولیه برای شروع سرمایهگذاری در این بازار دارایی را بررسی خواهیم کرد.
انتخاب کارگزاری، ثبت نام و دریافت کد بورسی
قبل از اینکه به بررسی انتخاب روشهای سرمایهگذاری در بورس بپردازیم، بهتر است مراحل سرمایهگذاری در بورس را بشناسیم. اولین مرحله به دریافت کد بورسی و ثبت نام در بورس و انتخاب کارگزاری مربوط میشود. در مرحله اول، برای دریافت کد بورسی باید در سامانه سجام ثبت نام کرد. با ورود به سامانه سجام و کامل کردن مراحل ثبت نام در این سامانه، اولین گام برای شروع سرمایهگذاری در بورس را برداشتهایم.
اولین و مهمترین نکته برای سرمایهگذاری در بورس، دریافت کد سجام است. بعد از گذراندن مراحل ثبت نام در سجام، مانند وارد کردن اطلاعات شخصی و بانکی و دیگر مشخصات موردنیاز، پیامکی دریافت خواهیم کرد.
در این پیامک، کد بورسی ما قرار دارد. با کد بورسی موردنظر به یکی از کارگزاریها مراجعه میکنیم. با نام نویسی در کارگزاری و درخواست تشکیل پرتفو، نوبت به انجام مراحل احراز هویت میرسد. با مراجعه به یکی از دفاتر پیشخوان دولت، مراحل احراز هویت را کامل میکنیم. با انجام این مراحل، صفحه شخصی ما در پنل کارگزاری تشکیل میشود. در نهایت میتوانیم با مراجعه به پنل کارگزاری، اقدام به خرید و فروش مستقیم سهام کنیم.
گفتنی است که تمام مراحل دریافت کد بورسی و ثبت نام و احراز هویت را میتوان با مراجعه به اپلیکیشن کیان دیجیتال به صورت آنلاین انجام داد. با استفاده از روش سرمایهگذاری آنلاین در بورس، دیگری نیازی به مراجعه حضوری نیست.
آموزش مفاهیم و اصطلاحات بورسی
حالا که به مرحله ثبت نام و ایجاد صفحه شخصی برای معامله در کارگزاری رسیدیم، بهتر است نکتهای بسیار مهم را برای سرمایهگذاری در بورس در نظر داشته باشیم. سرمایهگذاری در بورس به صورت مستقیم نیازمند داشتن دانش و زمان کافی است. بنابراین باید آموزش مفاهیم و اصطلاحات بورسی را هم به عنوان یکی از وجوه پاسخ به این سوال که چطور سرمایهگذاری در بورس را شروع کنیم؟ قرار دهیم.
حداقل مبلغ لازم برای سرمایهگذاری در بورس!؟
آنچه که در قوانین سازمان بورس و اوراق بهادار در نظر گرفته شده، به این شرح است؛ برای خرید یک سهم – جدا از عرضههای اولیه – حداقل مبلغ در نظر گرفته شده، 500 هزار تومان است. این قانون به این معنا است که برای سرمایهگذاری در بورس، به حداقل مبلغ 500 هزار تومان نیاز داریم.
سرمایهگذاری مستقیم یاغیر مستقیم در بورس؟
توضیحات ارائه شده به معرفی مراحل اولیه سرمایهگذاری در بورس اشاره داشت. بعد از انجام ثبت نام و انجام مراحل احراز هویت، بهتر است به انواع روشهای سرمایهگذاری در بورس اشاره کنیم. سرمایهگذاری در بورس با دو روش مستقیم و غیر مستقیم قابل انجام است. هر کدام از این دو روش، دارایی ویژگیهایی ویژه هستند. در ادامه به توضیح جداگانه هر کدام خواهیم پرداخت.
سرمایهگذاری مستقیم در بورس
اولین روش سرمایهگذاری در بورس را با عنوان سرمایهگذاری مستقیم در بورس میشناسند. سرمایهگذاری مستقیم در بورس با تشکیل صفحه شخصی در کارگزاری با انجام مراحل ثبت نام و احراز هویت انجام میشود. در روش سرمایهگذاری مستقیم، سرمایهگذار به طور مستقیم اقدام به خرید و فروش سهام میکند. در مورد روش سرمایهگذاری مستقیم در بورس، باید این نکته را در نظر داشت که سرمایهگذار باید برای استفاده از این روش، از دانش و زمان کافی برخوردار باشد. داشتن مهارتهایی مانند تحلیل و رصد و بررسی سهام در بازار سرمایه از ویژگیهایی است که سرمایهگذار باید در روش مستقیم سرمایهگذاری در سهام، از آن برخوردار باشد.
این روش برای افرادی که تمایل به سرمایهگذاری در بورس دارند اما از دانش و زمان کافی برخوردار نیستند، روشی مناسب به حساب نمیآید.
چه کسانی اقدام به خرید مستقیم سهام کنند؟
سرمایهگذارانی که نسبت به بازار سهام از دانش و زمان کافی برخوردار هستند، میتوانند اقدام به خرید مستقیم سهام کنند. افراد سرمایهگذاری که به مهارتهایی مانند تحلیل تکنیکال و فاندامنتال و مباحث و مفاهیم بازار سرمایه مسلط هستند، توانایی سرمایهگذاری مستقیم در بورس را دارند.
سرمایهگذاری غیر مستقیم در بورس
در مقابل سرمایهگذاری مستقیم در بورس، سرمایهگذاری غیرمستقیم در این بازار دارایی قرار دارد. سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس با ابزار مالی نوینی مانند صندوقهای سرمایهگذاری بورسی امکانپذیر است. صندوقهای سرمایهگذاری بورسی شامل انواع متنوعی مانند صندوقهای طلا، صندوقهای سهامی، صندوقهای درآمد ثابت و دیگر انواع صندوق سرمایهگذاری میشوند.
صندوقهای سرمایهگذاری، ابزار مالی نوینی هستند که با جمعآوری سرمایه افراد سرمایهگذار، اقدام به تشکیل سبد دارایی میکنند و به مدیریت سرمایه در سبد دارایی خود میپردازند. بنابراین سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری برای افراد غیر حرفهای در بورس، نیمه حرفهای و همچنین حرفهای میتواند گزینه مناسبی به حساب بیاید. چراکه مدیریت دارایی این ابزار مالی نوین به دست متخصصین انجام میشود.
صندوقهای سرمایهگذاری به عنوان نمونهای کارآمد در روش سرمایهگذاری غیر مستقیم در بورس به حساب میآیند. صندوقهای سرمایهگذاری با مدیریت سرمایه و متنوعسازی در سبد دارایی، امکان سرمایهگذاری غیرمستقیم را برای سرمایهگذاران فراهم میکنند.
مزایای سرمایهگذاری در بورس چیست؟
بورس شامل داراییهای مختلفی مانند سهام، گواهیهای سپرده کالایی مانند طلا و محصولات کشاورزی و نفتی و همچنین اوراق با درآمد ثابت میشود. همین موضوع باعث میشود تا بتوان مزایایی را برای سرمایهگذاری در بورس در نظر گرفت.
- حمایت و شفافیت قانونی
- حفظ سرمایه در مقابل تورم
- سهولت و نقدشوندگی
- معافیت مالیاتی
ریسکهای سرمایهگذاری در بورس چیست؟
تحولات اقتصادی و رویدادهای مالی میتواند به طور مستقیم بر وضعیت بورس تاثیر بگذارد. به همین خاطر، باید این نکته را به عنوان ریسکهای سرمایهگذاری در بورس به حساب آورد. باید در نظر داشت که این بازار دارایی به همان اندازه که سودده است، به همان میزان پرریسک هم هست.
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.