نقش حزب های ایرانی در ایران امروزچیست
ساعت 24 - به گزارش خبرنگار مهر، نشست «احزاب و جناحها کجای سیاست ایرانند؟» با حضور محمدرضا باهنر، محمود واعظی و سید حسین مرعشی با اجرای محمد مهاجری صبح چهارشنبه ۲۱ آذر ماه در خبرگزاری خبر آنلاین برگزار شد.
محمد مهاجری با بیان اینکه برخی میگویند کشور اوضاع نابسامانی دارد، موضوع را آغاز کرد و گفت: سه چهره سیاسی از سه جناح متفاوت در کنار هم حضور یافتند و این نشان میدهد که اوضاع سیاسی نابسامان نیست. من میخواهم به عنوان مدعی العموم از شما سوال بپرسم که چه کار کردید که کشور به این روز افتاد.
محمدرضا باهنر دبیر کل جامعه اسلامی مهندسی در ابتدا بیان کرد: یک زمانی مواضع ما با همدیگر متفاوت بود و مدتهاست که از همدیگر عبور کردهایم و با هم هم موضع هستیم. یک زمان هم دانشگاه تهران چهار نفر از نمایندگان را دعوت کرده بود در حالی که همه ما مواضع یکسان داشتیم. از ابتدا در بخشی از بخشها با یکدیگر اختلاف نظرهایی داشتیم اما اینکه بگوییم همه مسائل محل اختلاف بوده است این تصور درستی نیست.
وی افزود: اینکه بخواهیم ببینیم در این ۴۰ سال چه اتفاقهایی افتاده است، خدماتی که نظام جمهوری اسلامی انجام داده است، طومار بلند بالایی است و بالای ۸۰ درصد از مردم ایران افرادی هستند که در زمان جنگ نبودند و امام و انقلاب دوران سازندگی را درک نکردند.
باهنر گفت: ما باید پاسخ عالمانهای به جامعه بدهیم، خدماتی که نظام جمهوری اسلامی از دفاع مقدس تا سازندگی و توسعه راهها و دانشگاهها و بنادر و غیره داشته است، خدمات بسیاری است.
وی ادامه داد: از یک زمانی در جامعه فاصله مطالبات با واقعیات بسیار شد، در سال ۹۶ رهبری بیانیه گام دوم انقلاب را صادر کردند، برخی از مسائل نظام دور برگردان ندارد و بین آرزوها و واقعیتهای ما فاصله افتاده است. رهبری از جوانان مطالبه کردند که تلاش کنید تا فاصله میان واقعیتها و مطالبات کم شود.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسی تصریح کرد: متاسفانه واقعیات در برخی از رقابتهای نامناسب سیاسی بدتر از آنچه که هست نشان میدهیم. مسئله فساد، عدم کارآمدی اولین که گوش مسئولین سنگین است و صدای مردم را نمیشنوند.
با هنر تاکید کرد: میدانیم که فساد وجود دارد. افکار عمومی تقریباً مدعی هستند که هرکس در نظام جمهوری اسلامی یک دوره نماینده و یا وزیر بوده بار خود را بسته است و رفته است، ۱۰ درصد مسئولین بار خود را بستند و ۱۵ درصد مسئولین بعد از مسئولیت وضعشان بدتر شده و ۶۰ - ۷۰ درصد مسئولین وضعشان همانطور بوده که قبل از مسئولیت بوده است.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسی ادامه داد: شاید مسئولینی که فساد مالی و اخلاقی داشتند به تعداد انگشتان دست نمیرسد اما همه ما متهم هستیم از سوی دیگر ایدهآلهای جامعه بسیار بالا رفته است. در دوره اخیر مجلس برای هر کرسی حدود ۴۰ و ۵۰ نفر تایید صلاحیت شدند، هر کدام از اینها در رقابت انتخاباتی وعدههای عجیب و غریبی میدهند. وعدههای غیر ممکن میدهند وقتی نماینده شدند، در مجلس چنین چیزی ممکن نیست که بخواهند وعدههایشان را عملی کنند.
باهنر افزود: واقعیتها را طور دیگری در جامعه نشان میدهیم و ایدههای ما نیز غیر ممکن هستند. میخواهم بگویم واقعیات خیلی بهتر از آن چیزی است که ما تصور میکنیم.
مهاجرانی در ادامه پرسید که آیا نارضایتی که در جامعه وجود دارد ریشه در افراد حزبی و جناحی دارد؟
محمود واعظی قائم مقام حزب اعتدال و توسعه بیان کرد: همه حکومتها در همه دنیا با هر اعتقادی مهمترین هدفشان این است که رضایت مردم جامعه خود را جلب کند، معیشت اقتصاد، رفاه و موضوع امنیت سه وظیفهای است که حکومتها باید رعایت کنند و همواره حکومتها بر اساس آنچه که مردم مطالبه میکنند خود را تنظیم میکنند.
وی ادامه داد: اگر هر حکومتی فکر کند که قیم مردم از این ابتدای دیکتاتوری است، یا باید هنر داشته باشیم که با کار نرم و تبلیغاتی و روشنگری که انجام میدهیم بتوانیم مردم را به سمت ببریم که خودشان را باور کنند، اما اگر موفق نبودیم نمیتوانیم مسائل را تامین کنیم و این مباحث کلی حکمرانی است.
قائم مقام حزب اعتدال و توسعه، گفت: یک زمان مردم هر کشوری به دلیل آقای بانی به هر شکلی تحت حکمرانی بودند و امروز که همه مردم به اطلاعات دسترسی دارند طبیعی است که آگاهی مردم افزایش پیدا کرده است، همینطور مردم خود را با دیگران مقایسه میکنه و طبیعی است که مطالباتشان افزایش پیدا کرده است، حکومتها باید خود را با این مطالبات تطبیق دهند.
واعظی با اشاره به اینکه دنیا یک دوره دو قطبی را تجربه کرده است، ادامه داد: اگر مسئولین مرتب ذهنیت خود را اصلاح نکنند، نمیتواند تحلیل درستی ارائه دهد. سیاستهایی که بیش از ۴۰ سال قبل اعمال میشد مطابق وضعیت آن روز بود. تحولاتی در دنیا رخ داده است و ما نمیتوانیم آن بیتوجه باشیم، روابط میان قدرتها در دنیا تغییر کرده است و دوران جنگ سرد تمام شده است، دو قطبی در دنیا فرو ریخته است.
وی افزود: شرایط منطقه ما تغییر کرده است و حتی میتوانیم بگوییم که امروز با دو هفته قبل نیز تفاوت دارد، روابط بین کشورهای مختلف که تا دیروز بر اساس دوستی یا دشمنی بود، امروز به گونهای هست که روی اشتراکاتشان کار میکنند و اختلافاتشان را کنار میگذارند.
قائم مقام حزب اعتدال و توسعه بیان کرد: سیاستهای حکومت باید بر اساس واقعیتهای موجود باشد، بتواند با مطالبات مردم ارتباط برقرار کند، هیچ حکمرانی نمیتواند نسبت به اکثریت جامعه بیتفاوت باشد. اگر دنیا و منطقه عوض شده باشد و روابط بین قدرتها تغییر کرده باشد. مطالبات مردم ما هم عوض شده باشد اگر ما عوض نشده باشیم حاصل اینها نارضایتیها است.
واعظی گفت: ما باید گوش شنوا داشته باشیم و مردم را برای صندوق رای نخواهیم بلکه برای همه وقت بخواهیم. در همین انتخابات اخیر تلاش کردیم که ۵۰ درصد مردم رای بدهند و گروهی که شکست خوردند الان همان اقدامهایی را که انجام داده بودند و در انتخابات شکست خوردند حالا اصرار دارند که آنها پیش بیاید، مانند قانون عفاف و حجاب و فیلترینگ که باید نارضایتی را در این موارد جستجو کرد.
حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران در ادامه این نشست اظهار کرد: ایران جزئی از جهانی است که هم تاثیر میگذارد و هم تاثیر میپذیرد و باید ببینیم چه اتفاقی در دنیا برای جایگاه ما افتاده است. مشکلی که برای ما پیش آمده این است که ما یک درصد خشکیهای زمین را در اختیار داریم، جمعیت ایران از سال ۵۶ به بعد همواره یک درصد جمعیت دنیا بوده است، اقتصاد ایران در سال ۵۶ ۱.۲ درصد اقتصاد دنیا بوده است آن زمان ۲۰ درصد از اقتصاد متوسط دنیا جلوتر بودیم.
وی افزود: ما تبدیل به ۴ درصد اقتصاد دنیا شدهایم، بر اساس قدرت خرید محاسبه کنیم شش دهم شدهایم و این یعنی به نصف رسیدهایم. من وضعیت را مطلوب ارزیابی نمیکنم.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به ساختار قانون اساسی بیان کرد: بر اساس قانون اساسی قدرت و مسئولیت همراه نیستند، در تمام دنیا نخست وزیر و یا رئیس جمهور که قدرت اصلی را دارد رئیس کابینه است. در ایران با تعبیه ولایت فقیه قدرت را در ولایت فقیه نهادینه کردیم و دولت را به ریاست فردی به نام رئیس جمهور مشخص کردیم و این جدایی قدرت و مسئولیت کشور را دچار مشکل کرده است، باید با هر تدبیری که شده است کاری کنیم که رهبر انقلاب در جریان واقعیتها قرار بگیرد
مرعشی با اشاره به سخنان آیت الله گلپایگانی در مراسم معارفه نیروهای مسلح گفته بود نیروهای مسلح که مسئولیتشان با حضرت آقا از همه وسایلشان حل شده است، گفت: گفتم همه مسئولیتها را حضرت آقا بر عهده بگیرند تا همه مشکلاتشان حل شود. نظام در حوزه دارو داروخانهای داروی قاچاق وجود ندارد و قیمت دارویی مثل انسولین در همه داروخانهها یکسان است. سوال من این است که دارو مهمتر است یا سیاست؟
وی افزود: ما در دوره طولانی خواستیم سیاست را بدون سازمان اداره کنیم، کدام حزب نیرومندی در جبهه اصلاحات و اصولگراها وجود دارد؟ افتخار آقای جلیلی و آقای پزشکان این بود که حزبی نیستند. اعصاب باید وجود داشته باشند و برنامههای دراز مدتی داشته باشند و کشورها بر اساس برنامه اداره کنند، تجربهها را تجمیع کنند.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، اظهار کرد: وقتی که وزیر بوده نباید کنار برود و باید در حزب پشتیبانی کند. دکترین انقلاب نمیتواند نیازهای شما را با نیازهای روز دنیا تامین کند. همانطور که مائو دکترین خود را در چین تغییر داد. پیش از آن در حوزه کشاورزی موجب مرگ دهها میلیون نفر شد.
مرعشی همچنین گفت: ساختار قانون اساسی ما به نحوی است که از آن تفکیک قوا درآمده است، هیچ کجای دنیا قوه قضائیه یک قوه نیست، قوه قضائیه جدای از دولت نیز به وسیله دادگستری در دولت وجود دارد، فرمانده قوا خودش رئیس دولت است و باید کشور را به سمت چند حزب نیرومند در کشور پیش ببریم که برنامه داشته باشند و با هم رقابت کنند.
وی تصریح کرد: تا زمانی که اقتصاد دکترین اول ایران نشود نمیتوانیم در دنیا توسعه پیدا کنیم.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی همچنین بیان کرد: من در دولت بودم و دیدم که وزیر کابینه را ارتقا میدهد، واقعیتها حکم میکنم که برای کشور تصمیم گرفته شود، کابینه باید تقویت شود و من نمیخواهم بگویم که تضاد وجود دارد. نمایندگی مجلس در تمام دنیا سمت است و قاضی مستقل است و هیچ کدام از اینها جدایی از حاکمیت نیستند. چه کسی میگوید مجلسی باشد که مخل اداره امور کشور شود.
مرعشی ادامه داد: نمایندگان مجلس نیز تقصیر ندارند و باید پاسخگو باشند اگر آن مسئولینی که میخواهند بر سر قدرت بیاورند را نیاورند، دیگر کسی جواب سلام آنها را نمیدهد.
محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، خاطرنشان کرد: از نظر اقتدار نظامی ما قدرت خوبی داریم، رهبر انقلاب ۲۰ سال است که سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کرده است و هم اکنون از ۲۹۰ نماینده مجلس بپرسید که کدام یک از شماها سیاستهای اقتصاد مقاومت را خواندهاید، آنهایی که خواندهاند باید بپرسیم که چند نفر شما این سیاستها رو فهمیدهاید؟ و چند نفر شما حاضر هستید که از منافع حوزه انتخابیه خودتان دست بردارید و سیاستهای اقتصاد مقاومتی را اجرا کنید؟
وی افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام بسیاری از سیاستهای کلی نظام را ابلاغ کرده است. بسیاری از اینها روی زمین است. چگونه است که اراده مقام معظم رهبری در مسائل نظامی نعل به نعل اجرا میشود، اما در اقتصاد و فرهنگ و هنر اجرا نمیشود.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندس در بخشی از سخنانش گفت: ساختار قدرت ساختار تحقیق نیست. باید ساختاری باشد که این تصمیمات اخذ شده اجرا شود. در کره جنوبی مجلس سه فراکسیون دارد حدود یک ماه و دو ماه مطالبات را با دولت بررسی میکنند، به شکل ممکن و فوری، ممکن و زمانبر و مطالبات غیر ممکن هر کدام مورد بررسی دقیق قرار میگیرند، مطالبات غیر ممکن را در لیست سیاه میگذاریم و هر کسی که این موارد را تبلیغ کند به ما میگویند تو کار ضد ملی میکنی و محاکمه میشود به زندان میافتد.
باهنر ادامه داد: در کشور مجلس باز میشود و مطالبات غیر ممکن را مطرح میکند، حتی وزرا نیز مطالبات غیر ممکن دارند. مرتب مطالبات غیر ممکن را تبلیغ میکنیم و بعد میگوئیم که مردم ناراضی هستند. مثلاً دستور میدهیم که بانکها باید این میزان وام بدهند در حالی که ناترازی مالی وجود دارد و ممکن نیست که این وامها را پرداخت کنند. وی در ادامه سخنانش به قانون اساسی پرداخت و گفت: آخرین اصل قانون اساسی میگوید به غیر از اصول اسلامیت باقی اصول قابل تجدید نظرخواهی است.
واعظی قائم مقام حزب اعتدال و توسعه در ادامه گفت: برای حکمرانی مطلوب ما باید شجاعت در تصمیمگیری داشته باشیم، نمیتوانیم راجع به موضوعی که مربوط به مردم است به این دلیلی که سیاستی را در یک زمان اتخاذ کردهایم و بعد از گذشت چندین سال شجاعت تجدید نظر نداشته باشیم، من راجع به سیاستهایی صحبت میکنم که مورد قبول است و در عمل آنها را در اولویتهای دوم و سوم گذاشتهایم.
وی گفت: در تمام متون حکمرانی دنیا موضوع مسئولیت و اختیارات جزو اصول اولیه است. باید در حدی مسئولیت بخواهیم که اختیارات وجود دارد. دکترین نظام موضوعی است که باید بیشتر روی آن وقت بگذاریم.
قائم مقام حزب اعتدال و توسعه تصریح کرد: مسائل کشور این دوره است که باید مشخص کنیم که اولویت ما چیست؟ باید بر اساس اولویت مسائل را پیگیری کنیم. اگر به سخنرانیهای مقام معظم رهبری در ۲۰ سال گذشته توجه کنیم همه آنها حول محور اقتصاد بوده است. در راس نظام به این موضوع رسیدند که مسئله اصلی کشور اقتصاد است و باید ببینیم که مردم چه میخواهند؟ تقریباً هر گروهی موضوع معیشت و اقتصاد را به عنوان موضوع اصلی در مییابد.
واعظی با طرح این موضوع که دکترین کشور ما بر روی اقتصاد باشد، عنوان کرد: نوع سیاست خارجی و مقاومت، دکترین کشور ما را تحت تاثیر قرار داده است، وقتی آمریکا رو دشمن میدانیم طبیعی است که این خود نوعی دکترین سیاسی است. بسیاری از کشورها روابط خودشان را حتی با کمک به محورهای آزادیخواه تنظیم کردهاند.
وی ادامه داد: آیا کشوری در درگیری و تنش و اینکه حالت امنیتی میخواد بگیرد آیا میتواند توسعه یافته شود و اقتصاد بزرگی داشته باشد؟ پاسخش روشن است که اگر کشور امنیتی شود سرمایهگذاری در آن اتفاق نمیافتد، خارجیها در کشور سرمایهگذاری نکنند بلکه ایرانیان دیگر کشورها آرزو دارند ایران شرایطی داشته باشد که بتواند در آن سرمایهگذاری کند.
قائم مقام اعتدال و توسعه با اشاره به برنامه هفتم توسعه و رشد ۸ درصدی در اقتصاد، تاکید کرد: لازم است سرمایهگذار خارجی داشته باشیم تا به تکنولوژیهای پیشرفته دسترسی پیدا کنیم. کمپانیهای بزرگی که در ایران سرمایهگذاری میکنند تکنولوژی و مدیریت را به ایران میآورند.
واعظی اظهار کرد: همانطور که در فوتبال و بسیاری از ورزشها وقتی میخوای با دنیا رقابت کنیم، بعد از لمس شکست در زمین بازی تحلیلگر و مربی میآوریم تا از آنها بیاموزیم و از دنیا عقب نمانیم. اقتصاد از ورزش پیچیدهتر است و نیازمند مدیریت صحیح را اعمال کنید و سرمایهگذاری خارجی را جذب کنیم. زمانی رشد ۸ درصدی اتفاق میافتد که اقتصاد در اولویت باشد.
مهاجرانی در این بخش از گفتگو پرسید جریان تندرو چگونه در جریان اصولگرا شکل گرفت؟ اصولگرایان نتوانستن جلوی این تندرویها را بگیرند؟
باهنر پاسخ داد: باید در کشورمان تلاش کنیم که احزاب ساختارمند داشته باشیم، این تندروها اینطور هستند که تصور و توقعشان این است که همه کشور باید مثل ما فکر بکند و اینطور نمیشود. کشور ۸۰ میلیون جمعیت دارد، مردم میخواهند زندگی کنند آینده مطمئنی داشته باشند، اکثر مردم اقتدار ایران را دوست دارد اما همه آنها مثل حزباللهیها و اصلاح طلبان فکر نمیکنند.
وی افزود: هم اکنون طبق قانون میگویند هر حزبی که ۳۰۰ عضو داشته باشد قانونی است. وزارت کشور میتواند این را اصلاح کند تو عذابی که جمعیت رسمی خودشان راه به ۱۰۰ هزار نفر برساند مشمول کمکها خواهد بود. اینطور بین ۲۰۰ و ۳۰۰ حزب، سه و یا چهار حزب بالا میآید. برخی از احزاب که تعداد زیادی داشته باشند تصور میکنند میتوانند زیر دو خم نظام را هم بگیرند. در صورتی که اینطور نیست.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، گفت: همه مسائل کشور رقابتی نیست. وفاق سیاسی نیز باید باشد. معتقدم پس مات مجلس حداکثر تا ۱۵ درصد جناحی و سیاسی و مابقی تصمیمها ملی است. متاسفانه گاهی نمایندگان مجلس فکر میکنند همه تصمیماتشان باید جناحی باشد.
باهنر در رابطه با برجام در مجلس، گفت: زمانی که در مجلس بودم گفتم باید از اصولگراها و اصلاح طلبان در کمیسیون برجام حضور داشته باشند. برخی از احزاب رقیب خود را برنمیتابند. این به هیچ عنوان رقابت نیست. گروه تندروی در اصولگراها هستند که شرط مشارکت را رای آوردن خودشان میدانند.
واعظی در ادامه گفت: تا زمانی که حاکمیت حزب را به طور رسمی جایگاه حزب را در کشور به رسمیت نمیشناسد، هیچگاه این مسائلی که امروز راجع به آن بحث میکنیم درست نمیشود.
مرعشی نیز گفت: اگر بپذیریم احزاب واقعی و نیرومند بر اساس نحلههای فکری شکل بگیرند و قانون انتخابات نیز تغییر کند و حزبی شود، اقلیت را حذف نکنیم و انتخابات تناسبی را بپذیریم، همه اینها باید برشی از جامعه باشند و رنگ و بوی جامعه را داشته باشند. هر حزب و گروهی متناسب با وزن اجتماعی خود در سیاست دخالت کند.
وی یادآور شد: تندروها اگر در رقابتهای درون حزبی سهمی داشته باشند بهاندازه وزن خود موثر باشند. انقلابیون همیشه مطالبه میکردند تا به نتیجه برسند و این ویژگی برای هر کدام از ما که قدرت را در دست گرفتیم بهاندازه حقمان قانع نبودیم و میخواستیم همه قدرت را در دست بگیریم.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، گفت: اگر به این اصل توجه کنیم که نظام سیاسی سازمان نیاز دارد، اینطور مدیریت کردن تندروها کار بسیار سادهای خواهد بود.
مهاجرانی همچنین در رابطه با بحران سوریه پرسید: در این اتفاقات سرعت بقای آنقدر بالا بود که ما با فقر تحلیل مواجه بودیم، به نظر شما باید کشور با این بحران زندگی کند، بحران سوریه باید تا این اندازه افکار عمومی ما را تحت تاثیر قرار دهد؟
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین، بیان کرد: همه حکومتها به دنبال منافع ملی خودشان هستند و ما نیز باید به دنبال منافع ملی خودمان باشیم. جریان سوریه سریع رخ داد، تحلیل روشنی از آینده سوریه ندارم و نمیدانم که چگونه ممکن است حکومت مردمی شکل میگیرد یا نه؟ ظاهراً بشار اسد خسته شده بود و رها کرد و رفت.
باهنر ادامه داد: قبلاً دولت رسمی روسیه از ایران تقاضای کمک کرده بود ما در آنجا مستشار داشتیم، وقتی که از ما دعوت رسمی نکند حضور ما به معنی تجاوز است. بشار اسد به این نتیجه رسیده بود که از ما دعوت و درخواست نداشته باشد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین به دوران شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد گفت: در آن زمان ما دفاع را از مرزهای خودمان دور کرده بودیم. تدبیر و مکتب حاج قاسم تزویج دیپلماسی و میدان بود و کار را جلو برد. مجموعه که ادعای خلافت اسلامی داشتند را متوقف کرد. حالا هم برای آینده سوره سناریوهای مختلفی وجود دارد.
قائم مقام حزب اعتدال و توسعه در همین رابطه اظهار کرد: ما و بسیاری از کشورها در رابطه با سوریه غافل که شدیم. وزیر خارجه ما دو روز قبل از سقوط بشار اسد به آنجا رفته بود. علامتی که در مصاحبهها میدادند اتفاقی که رخ داد نبود. این مسئله باید ارزیابی شود.
واعظی اتفاق سوریه را اتفاق بزرگی خواند و گفت: فقر بیش از حد اقتصادی به نظامیها نیز تسری پیدا کرده بود، آنها در حلب هیچ مقاومتی در برابر شورشیان نکردند و در نتیجه نارضایتی نظامیان تسلیم شدند و مردم استقبال کردند.
وی بیان کرد: با توجه به سرمایهگذارهایی که در مسئله مقاومت انجام شده است، بدون تردید نظام نظم جدیدی در آینده در منطقه شکل خواهد گرفت، باید در سیاستمان تجدید نظر بکنیم. اینکه در داخل سوریه چه اتفاقی میافتد؟ از این قبیل را در یمن و عراق داشتیم. فکر میکنم شرایط خوبی برای ثبات منطقه نیست.
قائم مقام حزب اعتدال و توسعه افزود: رفتن بشار اسد مردم رفاه نخواهند داشت، احتمال بیثباتی برای مدتی بیشتر هست تا فکر کنیم ساماندهی میشود. ما باید از اتفاقات سوریه درس بگیریم. شجاعت تجدید نظر در سیاست خارجی خودمان داشته باشیم به معنای عقب نشینی نیست. هر پدیدهای که سیال باشد و با انسانها ارتباط داشته باشد، این قابلیت را ندارد که با یک تصمیم ابدی مواجه شود.
واعظی ادامه داد: حالا که شرایط در حال تغییر است ما به عنوان یک کشور قدرتمند در منطقه، باید به موقع سیاستی اتخاذ میکنیم قبل از آنکه سیاستی به ما تحمیل شود به عنوان یک بازیگر قدرتمند میتوانید نقش موثری در منطقه داشته باشیم.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در رابطه با مواجه ایران با سوریه بیان کرد: اختلاف نظری در بین سیاستمداران ایران در رابطه با سوریه وجود داشته است. در بهار عربی اتفاق مثبتی رخ داد و در داخل کسی به آن نپرداخت، در مراکش با معارضین صحبت کردند و قانون اساسی جدید نوشتند.
مرعشی، ادامه داد: قدرت نیروی انتظامی قدرت و عزت همه ما است. در تامین نیازهای آن نباید تردید کرد و باید توجه کنیم که هیچگاه نباید سیاست را به نهاد نظامی بسپاریم. نیروی نظامی باید تحت کنترل سیاستمداران باشد. در دورهای در سیاستهای منطقهای سیاست را هم به نهاد نظامی سپردهایم. نیروی سیاسی از همه ابزارهای خود به طور جامع استفاده میکند.
وی ادامه داد: اگر فرمان در دست حتماً مصالحهای با معارضین میکرد. ۵۵ سال قبل سلطان قاموش در عمان کمک ایران جنگجویان را شکست داد، روز بعد از تسلط او تعدادی از آنها را از زندان آورد از آنها پرسید که میخواستید چه کار کنید ۵ نفر آنها را در دولت به کار گرفت، ۵۵ سال است که عمان با ثبات اداره میشود.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی تاکید کرد: در تحلیل بودجه ایران برای جنگ خیلی عجیب بود که ما در ۶ سال جنگ بودجه زیادی تخصیص ندادیم زیرا مهمات از زمان پهلوی دوم وجود داشت، دو سال آخر که خواستی مهمات بخریم، کم آوردیم. اقتصاد مهم است. باید عنصری به نام زمان را در تصمیماتمان لحاظ کنیم.
مرعشی یادآور شد: ۴۰ تا ۴۴۰ روز در مورد اشغال سفارت آمریکا تفاوت داشت، ۱۹ سال است که اقتصاد ایران گروگان پرونده هستهای است. اقتصاد دو سه سال در تحریم میرود و مقاومت میکند از گردنه عبور میکند. هیچ راهی نداریم جز اینکه اقتصاد را درست کنیم.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.