رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 104386

وسایل سرمایشی کره زمین را گرم‌تر میکنند

ساعت 24- دانشمندان نسبت به افزایش بی رویه مصرف انرژی در جهان برای تولید سرما هشدار دادند و اعلام کردند شهروندان آمریکایی هم اکنون نیز به اندازه کل مصرف قاره آفریقا، برق صرف خنک کردن ساختمان هایشان می کنند.

وسایل سرمایشی کره زمین را گرم‌تر می‌کنند
به گزارش گاردین، جهان با روند رو به رشد و احتمالا مصیبت بار افزایش سریع تقاضا برای دستگاه های خنک کننده مواجه است، به نحوی که این روند اهداف و قول های داده شده توسط کشورها در زمینه مبارزه با گرم شدن کره زمین را تهدید می کند.

در حالی که میزان درآمد در جهان در حال افزایش است و شهرنشینی روز به روز گسترش بیشتری می یابد، پیش بینی شده تا سال ۲۱۰۰ میلادی، مصرف جهانی برق برای استفاده از دستگاه های خنک کننده هوا ۳۳ برابر شود. شهروندان آمریکایی هم اکنون نیز به اندازه کل مصرف قاره آفریقا، برق صرف خنک کردن ساختمان هایشان می کنند. میزان مصرف برق چین و هند نیز برای خنک کردن ساختمان ها به سرعت در حال افزایش است. تا اواسط قرن حاضر، مردم انرژی بیشتری صرف سرمایش خواهند کرد تا گرمایش.

از آنجایی که سرما در حال حاضر عمدتا از طریق سوزاندن سوخت های فسیلی تولید می شود، میزان کاهش آلایندگی ها که در نشست ماه آینده سازمان ملل در مورد آب و هوا هدف گذاری خواهد شد ممکن است محقق نشود. در واقع دولت ها و دانشمندان با یک معادله عجیب مواجه اند، و آن اینکه خنک کردن ساختمان ها، موجب گرم تر شدن کره زمین می شود.

توبی پیترز، استاد دانشگاه بیرمنگام در این زمینه می گوید: «اکثر مردم فکر می کنند انرژی برای گرمایش، نور و حمل و نقل استفاده می شود... اما قرار است انرژی بیشتر و بیشتری صرف سرمایش شود. تقاضا برای خنک کردن بسیار بالا رفته است و با سرعت زیادی در حال رشد است... اگر ما روش تولید سرما را تغییر ندهیم، تبعات (مصرف انرژی برای تولید سرما) فاجعه بار خواهد بود.»

سرمای مصنوعی پدیده ای نسبتا جدید است. اولین دستگاه خنک کننده خانگی در سال ۱۹۱۴ تولید شد و اولین یخچال برقی خانگی نیز در سال ۱۹۳۰ در خانه ها ظاهر شد. تا اواخر سال ۱۹۶۵، تنها در یک سوم خانه های انگلیسی ها یخچال وجود داشت.

اما سرمایش در قرن ۲۱، به بخشی از زندگی انسان مدرن تبدیل شده و در اقتصادهای پیشرفته مردم انتظار دارند دستگاه های خنک کننده خانه ها، دفاتر کار و خودروها را خنک کنند. اکثر مواد غذایی در جهان توسعه یافته خنک یا به صورت یخ زده نگه داری می شوند. داروها نیز نیاز به یخچال دارند. صنایعی نظیر فولاد،مواد شیمیایی و پلاستیک به خنک کننده ها وابسته اند. دیتا سنترها و حتی اینترنتی که هم اکنون در حال استفاده از آن هستیم، بدون وجود دستگاه های خنک کننده در عرض چند دقیقه از کار خواهند افتاد.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها