رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 10471

مدرس حوزه علمیه قم:

اسلام، اجازه ورود حکومت به حریم خصوصی نداده است

سایت خبری تحلیلی ساعت 24-عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم گفت: اسلام، اجازه ورود حکومت به حوزه خصوصی در عقاید ، اعمال و رفتار فردی و شخصی مردم نداده است.

اسلام، اجازه ورود حکومت به حریم خصوصی نداده است
حجت الاسلام والمسلمین ˈسید ابوالفضل موسویانˈ  افزود: اساسا حیطه کار حکومت و دولت در حوزه عمومی است و دولت حق دخالت در حوزه خصوصی افراد را ندارد.

وی ادامه داد: آن چه برای دولت اجازه ورود داده شده است، حوزه عمومی است اما چنانچه اگر مساله ای پیش آمده و آسیبی به جامعه و محیط اسلامی وارد شود از این جهت دولت از باب دفاع از حقوق دیگران وظیفه دخالت دارد.

موسویان با اشاره به این که وظیفه دولت در مساله دین در حقیقت هدایت، راهنمایی و ارشاد مردم است ابراز داشت: خداوند در آیه 125 سوره نحل به پیامبر خود حضرت محمد(ص) فرمود که باید مردم را با حکمت و موعظه و جدال احسن به دین دعوت کنی و نباید اجباری در کار باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه مفید ادامه داد: خداوند همچنین به پیامبر می فرماید که تو جبار نیستی که دیگران را مجبور به پذیرش دین کنی و با وجودی که راه پیامبر 100 درصد درست است اما خداوند به پیامبر اجازه نمی دهد دیگران را به راهی که او انتخاب کرده است مجبور کند.

عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم افزود: اولین وظیفه علما آگاه کردن مردم نسبت به مسائل دینی است و منظور از علما تنها طلاب و روحانیون نیستند و منظور تمام کسانی است که با دین آشنایی دارند.

وی ادامه داد: هر کسی بتواند در جامعه تاثیر بگذارد و مردم را به تکامل و خوشبختی راهنمایی کند به وظیفه خود عمل کرده است و در این بین شخص خاصی مدنظر نیست و هر کسی که توانایی و قدرت علمی دارد باید جامعه را هدایت و راهنمایی کند.

وی تاکید کرد: گرچه می گوییم دین از سیاست جدا نیست و سیاست عین دیانت ما است اما منظور آن نیست که تمام دین شامل سیاست باشد.

موسویان ادامه داد: بخشی از امور دین مربوط به مسائل سیاسی است اما کارکردهای دینی عمدتا در مسائل اخلاق و تربیت جامعه است.

وی بیان داشت: نمی گوییم اسلام به سیاست کاری ندارد بلکه اسلام سرشار از سیاست است ، اما در عین حال این طور نیست که دین دولتی باشد بلکه دولت موظف است رعایت اخلاق و دین را در حرکات خود داشته باشد.

گفتنی است: رییس جمهوری اسلامی روز شنبه در سخنانی تاکید کرد: دولت دینی خیلی دولت خوبی است ولی دین دولتی را نمی دانم. باید بحث کنیم. دین را نباید به دست دولت بدهیم. دین دست کارشناسان خودشان است. دین دست علما، حوزه ها، مراجع، صاحب نظران، فرهیختگان و دلسوزان است و آنها باید دین را تبلیغ کنند و دولت باید حمایت و کمک کند.

این سخنان با واکنش برخی منتقدان دولت روبرو شد.
ایرنا
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها