رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 1186

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی:

برنامه موشکی و صنایع دفاعی ایران قابل مذاکره نیست

سایت خبری تحلیلی ساعت 24- یک روز پس از ملاقات رئیس آژانس بین الملیلی انرژی اتمی با رئیس جمهور و مقامات وزارت امور خارجه کشورمان، نماینده و سفیر دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد برنامه موشکی و صنایع دفاعی ایران از خطوط قرمز مذاکرات هستند و برخی خواسته های آژانس بین المللی انرزی اتمی نامعقول است.

رضا نجفی با بیان اینکه برخی خواسته های آژانس غیرمعقول است و ما نمی توانیم آن را بپذیریم گفت: همانطور که رییس جمهور گفت صنایع دفاعی و برنامه موشکی ایران یکی از خطوط قرمز مذاکرات هسته ای است.
نجفی که در همایش ملی واکاوی روند پیشبرد سیاست هسته ای در دولت یازدهم سخنرانی می کرد در ادامه افزود: تلاشمان این است که باحفظ اصول، منافع و امنیت ملی، اقدامات و اختلافات خود را با آژانس بین المللی انرژی اتمی یک به یک رفع کنیم.

وی اظهار کرد: خوشحالیم که در قدم اول توانستیم در بحث چاشنی ایمن انفجاری بود را به شکل معقول و به صورت مستند به آژانس اثبات کنیم که چاشنی ایمن انفجاری در ایران کاربرد صلح آمیز داشته که این یکی از پایه های اتهامات را سست می کند.امیدوارم در اقدامات بعدی نیز بتوانیم به همین نحو پیش برویم.البته برخی خواسته های آژانس غیرمعقول است که ما نمی توانیم آن را بپذیریم.

نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: همانطور که رییس جمهور اعلام کرد برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران یکی از خطوط قرمز است و ما این موضوع را هم در مذاکرات ۱+۵ و هم در مذاکرات با آژانس بین المللی انرژی اتمی مطرح کرده ایم.تلاش ما این است که علاوه بر ادامه روند همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی ، اصول، منافع و امنیت ملی خود را حفظ کنیم.

نماینده و سفیر دائم جمهوری اسلامی ایران با اشاره به رابطه ایران و آژانس پس از روی کار آمدن دولت یازدهم گفت: دولت یازدهم طبق سیاست هایی که در رابطه با تعامل و روابطش در صحنه بین الملل اعلام کرد سیاست های خود را مبتنی بر تعامل سازنده استوار ساخت.این تعامل سازنده در روابط با کشور و سازمان های بین المللی و مذاکرات با دولت ها باید به اجرا می شد که در حوزه مذاکرات با گروه ۱+۵ از ابتدا این تعامل به صورت گسترده شروع و منجر به مذاکرات ژنو شد.

وی ادامه داد: در آن مقطع ما با آژانس بین المللی انرژی اتمی اختلافات اساسی برای ادامه کار داشتیم و همچنین درخصوص سند رویکرد ساختاری اختلافات اساسی وجود داشت و آژانس حاضر نبود هیچ سندی را که مبنای اتهامات باشد را ارائه دهد. همین موضوع باعث شد مذاکرات در آن مقطع به بن بست برسد. آن زمان فضای مناسب فراهم نبود و لازم بود ما با یک اقدام ابتکاری و درعین حال حفظ مواضع اصولی خود کار با آژانس بین المللی انرژی اتمی را ادامه دهیم.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها