وحشیترین حیوانات جهان!
ساعت24-این شانزده حیوان جز وحشیترین حیوانات کل دنیا محسوب میشوند. اندازهی آنها از خیلی کوچک تا خیلی بزرگ متنوع است. بعضی از این حیوانات به خاطر ترس و بعضی دیگر به خاطر اعتمادبهنفس بیش از حد حمله میکنند. عدهای از آنها با خشونت خو گرفتهاند و گروهی دیگر نمیتوانند خودشان را کنترل کنند. قسمت جالب ماجرا اینجاست که شجاعترین آنها، از نظر اندازه نسبت به بقیه کوچکتر هستند و به همان نسبت قابلیتهای کمتری دارند.
گورکن عسلی معمولا به عنوان یکی از وحشیترین حیوانات شناخته میشود. با این حال این حیوانات کوچک فوقالعاده احمق هستند. گورکنها به خاطر غذا حاضرند با یک شیر بزرگ مقابله کنند و یا به خاطر خوردن کمی عسل نیش صدها زنبور را تحمل کنند چون علاقهی زیادی به عسل دارند. پیدا کردن گورکن مرده در یک کندوی عسل غیرمعمول نیست. شاید فکر کنید که چرا تا به حال با این موجود در باغ وحشها روبرو نشدهاید. واقعیت این است که هر حیوانی که بر سر راه گورکن قرار بگیرد، طعمهی آن میشود. با توجه به قامت کوچک، انعطاف بدنی و تکاملی که در طول سالیان طولانی پیدا کردهاند، حتی قادرند از پس نیش مارهای سمی هم برآیند. گورکن عسلی شکستناپذیر است و جای هیچ شکی نیست.
اسب آبی
گول ظاهر بامزهی این حیوانات چاق را نخورید. اشتباه نکنید، اسب آبی میتواند با سرعت چهل و هشت کیلومتر بر ساعت به دنبال هر موجود زندهای که به قلمروی آنها وارد شده، بدود. اسب آبی سالانه باعث مرگ سه هزار انسان میشود و این موضوع کمی عجیب است چون محل اصلی زندگی آنها، جنوب صحرای آفریقا است. یک اسب آبی مادر، برای حفاظت از فرزندش هر کاری میکند. آنها هر دوسال یک بار بچهدار میشوند. برای محافظت از خود، سعی کنید به آنها نزدیک نشوید.
گاوکوسه (bull shark)
یکی از شرورترین ماهیهای اقیانوسی، کوسه است و گاوکوسه نسبت به بقیهی کوسهها دندانهای قویتری دارد. بیشترین تعداد حمله به انسانها در آبهای کم عمق به همین کوسهها مربوط میشود. آنها هر چیزی را میبلعند: ماهی، دلفین و یا حتی کوسههای دیگر. با اینکه ما در لیست غذاهای همیشگی گاوکوسه قرار نگرفتهایم، این حیوانات وحشی بطور تصادفی یا از سر کنجکاوی به انسانها حمله میکنند. آنها میتوانند به فضای هر نوع آبی عادت کنند و این قضیه واقعا ترسناک است. به عنوان مثال این کوسههای خطرناک در دریاچهها، رودخانهی آمازون و یا در حال شنا در خیابانهای سیلزده دیده شدهاند.
تمساح آب شور
تمساح آب شور حیوانیست که به احتمال زیاد به انسانها حمله میکند. تمساحهای پنج متری تنها جانورانی هستند که به انسان به دید غذا نگاه میکنند. تمساح درازترین خزندهای ست که میتواند در محیط استتار شود و به شکلی مرموز خود را از دید بقیه محفوظ نگه دارد. بیشتر طعمههای تمساح اصلا نمیدانند که در خطر هستند و زمانی به این موضوع پی میبرند که دیگر خیلی دیر شدهاست. در میان تمام حیوانات وحشی، قویترین آرواره متعلق به تمساح است. آنها طعمهی خود را گاز میگیرند و با خود به داخل آب شور میبرند تا طعمه در آب غرق شود.
مار بلک مامبا
بلک مامبا یکی از سریعترین و سمیترین مارهای دنیا است. تنها دو قطره از سم این مار میتواند یک انسان را از پا در بیاورد و هیچ دارویی برای آن وجود ندارد. طعمهی این مرگ به احتمال صد درصد جانش را از دست میدهد. این مار معمولا به دنبال شکار پستانداران کوچک و پرندگان است ولی دیده شده که از طوطیهای بزرگ و مار کبری به عنوان غذا استفاده میکند. خشونت بلک مامبا براساس ترس شکل میگیرد بهطوریکه اگر نسبت به وجود هر جانور دیگری احساس خطر کنند، آن را طعمهی خود میکنند. نوع درختی این مار گاهی به پنج متر هم میرسد. بلک مامبا به خاطر رنگ بدن به این نام خطاب نمیشود بلکه دهان سیاه رنگی دارد. این مار به رنگ قهوهای خاکستری است ولی داخل دهان آنها به رنگ سیاه جوهری دیده میشود.
کاسواری (نوعی شترمرغ)
قبل از اینکه کاسواری به طعمهی خود حمله کند، بال و پرهایش را باز میکند تا ظاهری ترسناک داشته باشد. این شترمرغ با استفاده از چنگالهای فوقالعاده بزرگش موفق شده به انسانها حمله کند و آنها را از پا درآورد. با اینکه این پرنده نمیتواند پرواز کند ولی در حرکت، سرعت زیادی دارد. خیلی از توریستها در نگاه اول جذب این پرندهی با ابهت میشوند ولی اصلا نمیدانند که نزدیک شدن به آن چه عواقبی را بدنبال دارد. این پرندگان از فرزندان خود تا حد مرگ مراقبت میکنند. متاسفانه هر سه گونهی کاسواری خطرناک هستند. تا سالها هیچ شکارچی به دنبال صید آنها نبود ولی حالا وضعیت تغییر کردهاست.
زنبور کشنده
زنبورها معمولا وقتی که خشمگین میشوند، به طعمه حمله میکنند ولی در مجموع در دستهی حشرات وحشی قرار میگیرند. اگر حیوان دیگری در کندوی آنها مزاحمت ایجاد کند، برای کیلومترها بدون هیچ ترسی حیوان مجرم را دنبال میکنند. البته زنبور کشنده همیشه به صورت گروهی حمله میکند یعنی ممکن نیست تنها با یک گزش از مهلکه در بروید. نکتهی جالب و ترسناک در مورد زنبور کشنده این است که این حشرات اولین بار در آزمایشگاه تولید شدند. محققان سعی داشتند از جفتگیری زنبور آفریقایی و زنبور اروپایی به گونهای دست پیدا کنند که عسل بیشتری تولید میکند. متاسفانه این آزمایش به خوبی پیش نرفت و در نهایت زنبورهای فوقالعاده وحشی با قابلیت تولید عسل کمتر به طبیعت وارد شد. در انتهای آزمایش، زنبورها از محیط آزمایشگاه فرار کردند.
وولورین
وولورینها بزرگترین حیوانات خانوادهی راسو هستند. شاید به نظر بامزه برسند ولی این موجودات کاملا نترس هستند. این پستاندار کوچک بیست کیلویی میتواند خرسها و گرگهای بالغ را از پا دربیاورد. پاهای وولورینها مانند کفش اسکی عمل میکند و در برف فرو نمیرود به همین دلیل در درگیری با حیوانات بزرگتر قابلیتهای بیشتری از خود نشان میدهند. این حیوانات کوچک در محدودهی ناهموار کوههای راکی زندگی میکنند و میتوانند در بدترین شرایط محیطی هم زنده بمانند.
گراز وحشی
گراز وحشی به خاطر خلق و خوی ناسازگارش معروف است. این حیوانات برای رسیدن به هدف حتی با هم مقابله میکنند. با این حال نمیتوانید گراز وحشی را سرزنش کنید چون شکارچیهای زیادی آنها را زیر نظر دارند. بدست آوردن مجوز شکار گراز وحشی به قدری ساده است که شما را به خنده میاندازد. گرازها با ورود به هر منطقهی جدیدی جفتگیری میکنند و با رفتاری جنگجویانه از قلمروی خود محافظت میکنند. گراز وحشی در بیشتر نقاط جهان مثل آسیا، اروپا، آمریکا و آفریقا دیده میشوند.
خرس خورشیدی مالایا
خرس خورشیدی یکی از کوچکترین و وحشیترین گونههای خرسها است. قد آنها در نهایت به یک متر تا یک مترو نیم میرسد. خرس خورشیدی روی قسمت سینه علامتی شبیه به خورشید تابان دارد و به همین دلیل به این نام شناخته میشود. در مقایسه با بقیهی خرسها، خرس خورشیدی بلندترین دندانها را نسبت به سایز بدنش دارد. خرس خورشیدی بدون هیچ علتی به انسان حملهور میشود و از فرزندانش با دقت محافظت میکند. شواهدی که بررسی زندگی خرسها ثابت کرده این است که این حیوانات تکهمسری هستند.
بابون
بابونها وحشیترین پستانداران کرهی زمین هستند. وقتی که احساس خطر میکنند، دندانهایشان را نشان میدهند و به دنبال دشمن احتمالی میدوند. آنها همانقدر که با جانوران دیگر میجنگند، به درگیر شدن با بقیهی بابونها علاقه دارند و ممکن است به خاطر تسلط پیدا کردن روی گروه بابونها یکدیگر را بکشند. بابون نر در مقابل بابون ماده رفتار خشنی نشان میدهد، مدام از آن حفاظت میکنند و در صورتیکه بابون ماده از قلمرو دور شود با گاز گرفتن او را تنبیه میکند. از آنجایی که بابون نر دو برابر بابون ماده است، این رفتار واقعا ترسناک به نظر میرسد.
گرگ خاکستری
گرگها به صورت گروهی میتوانند طعمهی بزرگی مثل یک گوزن شمالی را از پا در بیاورند. زمانی که گرگها در حال شکار هستند، کاملا بیرحم میشوند و حتی پیش از مرگ کامل طعمه، شروع به خوردن آن میکنند. با اینکه طعمهی گرگ، بیشتر جانوران بزرگ و وحشی هستند، شصت و پنج درصد از مرگ گرگها بر سر درگیری برای بدست آوردن قلمرو اتفاق میافتد. این موضوع خیلی عجیب است چون گرگها موجوداتی گروهی هستند و برای محافظت از اعضای گروه تا حد مرگ تلاش میکنند.
کرگدن
کرگدنها قدرت بینایی فوقالعاده بدی دارند به همین دلیل از ترس، سردرگمی و وحشت به دیگر حیوانات حمله میکنند. همین مسئله باعث شده که تعداد مرگ کرگدنها پس از حمله به هم بالا برود بهطوریکه پنجاه درصد از کرگدنهای نر و سی و پنج درصد از کرگدنهای ماده به خاطر جراحات ناشی از مبارزه جان میدهند. نباید کرگدنها را به خاطر رفتار خشنی که دارند، سرزنش کنید چون به خاطر شاخ منحصربهفردی که دارند، برای سالها در مرکز توجه شکارچیها بودهاند. کرگدنهای آسیایی در خطر انقراض قرار دارند. حتی تصور میشد که کرگدنهای سفید کاملا منقرض شدهاند ولی بعد تعدادی از آنها یافت شد و به پناهگاهی در آفریقا انتقال پیدا کردند.
ببر بنگال
ببر بنگال شدیدا قلمروطلب است. ببرها تنها به دیگر حیوانات و یا انسانهایی که به قلمروی آنها وارد شده باشند، حمله میکنند. ببرها فقط زمانی دست به مردهخواری میزنند که مریض باشند و یا نتوانند برای خود شکار کنند. انسانها خسارت زیادی به ببر بنگال وارد کردهاند. از هشت گونه ببر بنگال، سه گونه در قرن بیستم کاملا منقرض شد و حالا گونههای دیگر هم در خطر انقراض قرار دارند.
شیطان تاسمانی
شیطان تاسمانی در جزیرهی تاسمانی استرالیا مشاهده شده است. وزن آنها میتواند به هفت تا ده کیلو برسد. شیطان تاسمانی شدیدا دمدمی مزاج است. وقتی که احساس میکند در خطر است، دندانهایش را نشان میدهد و صدای آزار دهندهای از خود تولید میکند. شیطان تاسمانی مایل است با هر حیوانی بجنگد و آن را بکشد. این حیوان حتی گاهی به همنوعان خود حمله میکند.
بوفالوی کیپ
برای کشتن یک بوفالوی کیپ به تعدادی شیر بالغ نیاز است و در انتها ممکن است یک یا دو شیر، زخمی و یا کشته شوند. تنها شکارچی بوفالوی کیپ، انسانها هستند. بوفالو هنگام شکار شدن شکارچی را زیر لگدهای خود میگیرد و از آنجایی که میتواند تا نهصد کیلو وزن داشته باشد، تکنیک خلاقانهای به نظر میرسد. همینطور از شاخهای بزرگشان برای جنگیدن با دیگر حیوانات استفاده میکنند. بوفالوی کیپ در گروههای دویستتایی محل زندگی خود را تغییر میدهد و تنها بوفالوهایی در محل زندگی خود باقی میمانند که سن زیادی دارند و دیگر نمیتوانند تولید مثل کنند.
(منبع:کجارو)
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.