رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 1314

گزارش لحظه به لحظه ساعت 24

جلسه علنی مجلس برای استیضاح وزیر علوم

سایت خبری تحلیلی ساعت۲۴-جلسه علنی چهارشنه مجلس دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.در این جلسه که طرح استیضاح از وزیر علوم در دستور کار امروز نمایندگان قرار دارد،رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، تحقیقات و فن‌آوری و مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور در صحن علنی حضور پیدا کرده‌اند.

جلسه علنی مجلس برای  استیضاح وزیر علوم
همچنین جمعی از اعضای کابینه دولت از جمله اسحاق جهانگیری، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه،‌ سیف، رئیس کل بانک مرکزی، قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امین‌زاده، معاون حقوقی رییس‌جمهور و ... در جلسه علنی حضور داشتند.، مسعود سلطانی‌فر، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رضا رحمانی فضلی وزیر کشور، بیژن زنگنه، وزیر نفت، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نوبخت، سخنگوی دولت و حمید چیت چیان، وزیر نیرو و ... در جلسه استیضاح رضا فرجی‌دانا حضور داشتند.

حوزه فرهنگی اولویت ایران
علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران اولین موافق استیضاح بود که دلایل استیضاح کنندگان را بیان کرد.

زاکانی گفت: قانون شکنی، التهاب آفرینی، گروه گرایی، فعال کردن گسل‌های قومی – مذهبی و به کارگیری افراد فتنه‌گر در وزارت علوم از مهمترین دلایل این استیضاح است.

زاکانی افزود: یکی از سنت‌های الهی امتحان و آزمون است و به همین دلیل استیضاح وزیر علوم که خداوند در قرآن می‌فرماید همه مورد امتحان و آزمون قرار می‌گیرند و به قول و ادعا بسنده نمی‌شود. ما متأسفیم که در آستانه هفته دولت راهی جز استیضاح نداشتیم که با بیان ایرادات اساسی دولت جلوی آسیب‌پذیری ایران، دانشگاه‌ها و مردم را بگیریم. امروز فوریت کشور، فوریت اقتصادی و اولویت آن حوزه فرهنگی است. آموزش، تحول آفرین و شکل دهنده اقتصاد مقاومتی و مصون ماندن ایران از بدخواهان استیضاح وزیر علوم. امروز باید کمر همت بست و از آسیب‌ها و رخنه‌های موجود کاست. از این منظر نیز آموزش عالی دارای حساسیت بالا است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز روز امتحان ما است تا معلوم شود تربیت ما انقلابی و اسلامی است یا جناحی و باندی و فرقه‌ای؛ رعایت حال مردم را می‌کنیم یا توجه به جناح و گروه خود.

زاکانی گفت: استیضاح کنندگان حامیان جدی فرجی‌دانا در رأی اعتماد در سال گذشته بودند و امروز برای جهت گیری درست وزارت علوم راهی جز استیضاح نیافتند. اما سوال اینجا است که چرا استیضاح؟ آیا راه دیگری نبود؟ علت اصلی استیضاح، قانون شکنی، التهاب آفرینی، فعال کردن گسل‌های قومی- مذهبی و سیاسی، گروه گرایی به جای تولید علم و آراستن دانشگاه‌ها است.


خروج چرخ‌هاي دولت اعتدال از ريل
موسي غضنفرآبادي نماينده بم ،به عنوات دومین موافق استیضاح با تاكيد بر محوريت فرهنگي دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه محور اقتصاد و فرهنگ است و به دليل تخلفات قانوني كه در وزارت علوم مشاهده شده و جايگاه حساس اين وزارتخانه و دانشگاه‌ها ،از اطميناني كه به وزير محترم كرده و به ايشان راي دادم پشيمان و طرح استيضاح را امضا كردم.
وي با تاكيد بر تدين فرجي‌دانا افزود: وزير محترم علوم ا،نساني دانشمند و متدين است. موضوع اين نيست كه اين وزارتخانه خواسته كه فضاي دانشگاه سياسي باشد، اما به دليل مديريت ناكارآمد وزير محترم فضاي دانشگاه‌ها سياسي شده است.
نماينده مجلس در ادامه به شماري از تخلفات اشاره كرد و گفت: ايشان در انتصابات بدون استعلام از نهادهاي قانوني عمل كردند و همچنين با بي‌توجهي به رد صلاحيت دو تن از نيروهاي خود را در راس كار نگاه داشتند.همچنين شش ماه از انتصاب برخي سرپرستان مي‌گذرد كه خلاف قانون است. تعداد ۱۴۷ نفر از رد صلاحيت‌شدگان مقطع ارشد و ۲۳ نفر در مقطع دكتر ا ثبت نام شده‌اند كه در واقع به صورت هدايت شده بازي دموكراسي را در دانشگاه‌ها به راه انداخته‌اند. سرپرستاني در راس كار قرار گرفتند كه جزء سران فتنه بودند.
وي با اشاره به تعريف و تمجید رسانه‌هاي خارجي از وزير علوم گفت: چرا بايد طوري عمل شود كه سي‌ان‌ان و بي‌بي‌سي از وزير علوم ايران تعريف كنند. عدم مرزبندي با خائنان و عدم اعلام برائت براي عدم صلاحيت فرجي‌دانا كافي است.
غضنفرآبادي با تاكيد بر توجه مجلس به مسائل ديني و انقلابي تصريح كرد: عملكرد مجلس نهم به گونه‌اي است كه اتفاقات مجلس ششم تكرار نشود.
وی در پایان گفت:خط مشي وزارت علوم در يك سال گذشتته باعث شد تا چرخ‌هاي اعتدال دولت تدبير و اميد از ريل خارج شود و اين به صلاح نيست.
توفیقی نفر اول وزارت علوم
سومين موافق استيضاح سید حسین نقوي بود كه صحبت كرد. نقوي نماينده مردم ورامین در مجلس با اشاره به تهديد و تهمت استيضاح‌كنندگان گفت: اين مجلس همراهي خوبي با دولت دارد و روابط مجلس و دولت خيلي خوب است. اگر نمايندگان مجلس وزيري را استيضاح مي‌كند وظيفه قانوني خود را انجام مي‌دهند و نبايد مورد اهانت قرار گيرند. دليل اين همه تهاجم چيست؟ مگر نمايندگان درخواست رشوه و رانت از دانشگاه كرده اند؟
وي با اشاره به همايشي كه ۱۷ تير برگزار شد، افزود: اصولگرايان مجلس مكلف به عمل هستند و نه نتيجه و اكنون كه در دانشگاه‌ها فتنه مجددا در حال شكل‌گيري است وظيفه نمايندگان است كه جلوي آن را بگيرند.در ۱۷ تير عده‌اي دختر و پسر در دانشگاه همايش برگزار كردند و سخنراني در مورد اينكه تا كي بايد صدا و سيما يك طرفه صحبت كند و تا كي بايد چشم به دهان وزير ارشاد بود صحبت كرد و حضار تشويق كردند. همچنين در آن همايش گفته‌اند: «تمام پول را به بسيج و سپاه داده‌ايد» و همه حاضران مجددا به نشانه تاييد تشويق كرده‌اند.
وي با اشاره به افطاري كه محمد نوري‌زاد مهمان انجمن اسلامي بود، افزود: چرا وزرات علوم در برابر اين اتفاقات تذكري نداد. عدم تذكر و اقدامي موثر در برابر اين بي‌احترامي‌ها خلاف رويكرد نظام است.
نماينده مردم در مجلس به صحبت‌هاي يكي از معاونان اين وزارتخانه در مورد نظام و رهبري اشاره كرد و گفت که اين سخنان به گونه‌اي است كه من نمي‌توانم آن را در جلسه علني بيان كنم و خدمت رييس محترم مجلس مي‌دهم.
وي به عدم راي اعتماد مجلس به محمدجعفر توفيقي تاكيد و تصريح كرد: مي‌گويند تمامي انتصابات و اداره امور به دست توفيقي است و عملا فرجي‌دانا شخص دوم وزارت علوم است.
وي در ادامه به فيلمي اشاره كرد كه در ماه رمضان فرجي‌دانا به دانشجويان گفته فيلم را ضبط نكنيد و گزيده‌اي از فيلم در جلسه علني مجلس پخش شد. در بخشی از فيلم گفت‌وگوهاي ذيل رد و بدل مي‌شود:
«دانشجويان دانشگاه چمران و اصفهان تا شش ماه با دستبند سبز به دانشگاه مي‌رفتند. سيستم اطلاعاتي مملكت آنقدر عقب‌مانده است كه چيزي كه شما مي‌دانيد را هم نمي‌دانند.»
و در ادامه فيلم اعتراض دانشجويان در جريان اتفاقات ۸۸ پخش مي‌شود.
وي در پايان تصريح كرد: متاسفانه امروز در اين وزارتخانه هر گونه مي‌خواهند درباره نظام صحبت مي‌كنند و مجرمان در وزارت علوم فعال هستند.
تنزل رتبه دانشگاه های ایران
قاسم جعفري نماينده مردم بجنورد به عنوان چهارمين نماينده موافق استيضاح با اشاره به اين نكته كه ما براي سكوت به اينجا نيامده‌ايم و اقتصاد و فرهنگ و پيشرفت علمي سه مساله مهم ما هستند، سخنان خود را آغاز كرد. وي اشاره كرد در ۱۰ سال گذشته رشد علمي ما خوب بوده و اگر اين رشد علمي از حركت بازايستد برگرداندن آن دشوار است. وي ادامه داد الان ما در اين زمينه در حالت هشدار هستيم و آهنگ اين رشد مناسب نبوده و در حال درجا زدن هستيم. وي با اشاره به تنزل رتبه‌هاي دانشگاه هاي كشور گفت: اين به معناي عقبگرد است و بنده كه به عنوان طلبه براي شما راي جمع‌آوري كرده‌ام امروز نگران اين وضعيت هستم.
وي در ادامه صحبت‌هاي خود با اشاره به اينكه آيا آقاي وزير از وضعيت پايان‌نامه‌ها و وضعيت فرهنگي دانشجوياني كه در خارج تحصيل كرده و به كشور بازگشته‌اند خبر دارند؟ گفت: چه اتفاقي خواهد افتاد اگر بعضي از افراد تندرو در كنار شما نباشند؟ ديگران شما را مشغول كرده‌اند، برخي از افراد را كنار بگذاريد كه آنها قصد به حاشيه بردن شما را دارند.
بازگرداندن معاندان به دانشگاه
پنجمين نماينده موافق استيضاح، نماينده مردم اراك بود. وي با اشاره به بازگرداندن برخي از دانشجويان ممنوع‌التحصيل به فضاي دانشگاه آنها را عده‌اي محارب، معاند و قاچاقچي مواد مخدر دانست.
وي در ادامه سخنانش خطاب به وزير گفت: آيا مي‌دايند از سوم تا بيست و يكم خرداد ماه امسال در دانگاه چه اتفاقي افتاد كه اگر تدبير نيروهاي نظام نبود اتفاقات كوي دانشگاه دوباره تكرار مي‌شد.
آصفري در ادامه به برخي از اتفاقات زمان تصدي وزارت فرجي دانا اشاره كرد و گفت: برخي از اتفاقات سال گذشته عبارتند از: توزيع شبنامه منافقين در دانشگاه، حمايت از سران فتنه، حمايت از زندانيان پژاك و ضد انقلاب، بي‌توجهي به سخنان مقام معظم رهبري در انتصابات، زير سوال بردن فرمايشات امام(ره)، ترويج فرقه وهابيت در دانشگاه، زير سوال بردن تسخير لانه جاسوسي، سياه‌نمايي عليه نمايندگان و مجلس، پخش فيلم مراسم ۱۶ آذر دانشجويان، اقدام به جمع‌آوري بنرهاي ضد صهيونيستي و تمجيد از منتظري و مخدوش دانستن نظريه رهبري كه اينجا زير سوال بردن نظام است.
وي در ادامه گفت: با شعار اعتدال نمي‌توانيد نيروهاي ارزشي را از صحنه خارج كنيد. وقتي كه آيت‌الله مكارم شيرازي آقاي وزير را نپذيرفت، يكي از افرادي كه با نظر ايشان در دانشگاه منصوب شده بود به ايشان گفتند كه شما صلاحيت نداريد. همچنين نشرياتي كه در دانشگاه منتشر مي‌شوند صددرصد فاقد مجوز هستند و هيچ نظارتي بر آنها نمي‌شود. يكي از استادان خانم در يكي از اين نشريات نوشته: "من شكلات نيستم، مرواريد نيستم، عامل فساد مردان نيستم من يك زنم، نه بهشت زير پاي من است نه جهنم و افتخار فرستادن مردان به معراج را هم نمي‌خواهم. مي‌خواهم خودم به معراج بروم. "
آقاي فرجي‌دانا شما عليه نظام و انقلاب جوسازي مي‌كنيد.
سه هزار بورسیه غیر قانونی صحت ندارد
علي اصغر زارعي نايب رييس كميسيون آموزش مجلس به عنوان ششمين موافق استيضاح پشت تريبون رفت و بيان داشت: من براي راي اعتماد آقاي وزير تلاش كردم ولي در چهار ماه گذشته اتفاقاتي افتاده كه ما رابه استيضاح مجبور كرد. وي ضمن اشاره به تخلفات مربوط به بورس‌هاي تحصيلي گفت: آقاي دكتر صديقي نامه‌اي از سه هزار بورس غيرقانوني سخن گفته بودند كه كميسيون آقاي وزير را دعوت كرده و ايشان به جاي خود آقاي صديقي را براي پاسخگويي فرستادند، همچنين شوراي عالي بورس كه زير نظر مجلس است با تشكيل كميته‌اي براي بررسي اين موضوع متوجه موضع خاصي در اين زمينه نشد.
وي در ادامه اظهاراتش گفت: سه هزار دانشجو وجود نداشتنه، در مورد خو من گفته‌اند دو تا از برادرهاي زارعي از بورس استفاده كرده‌اند در صورتي كه يكي از برادرانم شهيد شده و مابقي بازنشسته هستند، وي در پايان گفت: اين فضاسازي‌ها و بداخلاقي‌ها بود كه ما را به اين نقطه رساند كه استيضاح كنيم.

نورچشمی ها از بورسیه استفاده کردند
نماینده مردم قائنات اولین نماینده ای بود که در مخالفت با استیضاح سخن گفت . هروی گفت: آموزش عالی کار لوکس و تجملی نیست و برای آن با همت مردانه آستین‌ها را بالا زده است و برنامه ریزی در راستای افزایش استانداردهای آموزشی و توزیع سرانه آموزش بوده است. هروی خطاب به نمایندگان تأکید کرد اگر انصاف داشته باشید این کارها به جد انجام شده است.
این نماینده با اشاره به این که وزارت علوم در چند ماه گذشته در بحث اقتصاد مقاومتی ارتباط خوبی با چند وزارتخانه برقرار کرده است افزود: در همین راستا بحث ارتباط دانشگاه با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اولین بار عملی شده است. وی تفاهم نامه آموزش و فناوری میان وزارت علوم و وزارتخانه‌هایی همچون وزارت دفاع و وزارت صنعت، وزارت بهداشت، وزارت نفت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را در راستای این هدف توصیف کرد.
به گفته هروی ارتباط دانشگاه با صنعت که همچون کاه گلی بر دیوار صنعت پاشیده شده بود با امضای این تفاهم نامه‌ها رنگی دیگر گرفته است. وی در اعتراض به استیضاح و با تأکید بر تدوین برنامه‌های وزارت علوم در راستای اقتصاد مقاومتی گفت : چرا استیضاح کنندگان این اقدامات را نمی‌بینند؟

هروی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود درباره بورسیه‌ها گفت حدود ۳ هزار پرونده مربوط به سال ۸۰ تا کنون مورد بررسی قرار گرفته است و مشخص شده است که داوطلبان بورس دو دسته بوده‌اند. نماینده قائنات تأکید کرد دسته اول نخبگان بودند ولی از سال ۸۵ دستور العمل شورای بورس جایگزین دستورالعمل اعزام شد و از سوی دیگر از سال ۸۷ در دستور العمل شورای بورس اضافه شد که فقط کسانی که خدمات فرهنگی داشتند حق استفاده از این بروسیه‌ها را دارند. وی تأکید کرد در نتیجه این موضوع بیش از ۵۰ درصد از کسانی که بورس استفاده می‌کنند از رشته‌های علوم انسانی هستند و با یک فرمول من درآوردی حتی برای معدل ۱۴ کارشنانسی بورسیه گرفته‌اند. نماینده مردم قائنات تأکید کرد این یک پدیده غیرعلمی است و رانت ناعادلانه است. وی تأکید کرد قبلا فقط نخبگان از بورس استفاده می‌کردند اما حالا همه نورچشمی‌ها استفاده می‌کنند و بدتر آن که تنها این افراد استخدام می‌شوند. وی تأکید کرد تمامی مستندات درباره بحث رشد عملی موجود است و نمی‌توانیم بر اساس دلایل چند روزنامه و بدون آمار چنین ادعایی مطرح کرد.

۲۷۰ بورسیه حتی یک برگه در پرونده ندارد
دومین مخالفی که بر علیه استیضاح وزیر علوم صحبت کرد غلامعلی جعفرزاده نماینده مردم رشت بود. وی در ابتدا تأکید کرد دوستانی که به عنوان موافق استیضاح صحبت کردند افرادی دلسوز هستند که دغدغه‌هایی دارند که به شهادت وی جزو دغدغه‌های فرجی دانا، وزیر علوم نیز هست. نماینده مردم رشت تأکید کرد اختلاف بین موافقین و مخالفین استیضاح در واقع در شیوه عمل است. جعفرزاده تأکید کرد برای رفع این دغدغه‌ها بدترین شیوه استیضاح است و هیچ کس از نتیجه استیضاح خوشحال نمی‌شود به جز افراطیون مخالف خارج کشور که این استیضاح را در بوق و کرنا کرده‌اند. وی با انتقاد از زمان استیضاح گفت چرا هفته دولت را برای استیضاح انتخاب کرده‌اید؟ نماینده مردم رشت افزود: اگر نتیجه طوری شود که فرجی دانا از گردونه خارج شود کسانی که جزو معاندین و افراطیون داخل و خارج بوده‌اند خوشحال می‌شوند. وی افزود: چرا آب به آسیاب آنها می‌ریزید؟ جعفرزاده با اشاره به فیلمی که از سوی موافقین استیضاح منتشر شد گفت این فیلم مربوط به جریان کوی دانشگاه است و فرجی دانایی که می‌شناسیم از مومنین سپاه استان فارس بوده است و در جنگ و جبهه حضور داشته است. وی افزود اگر مشکلاتی هم هست ایشان قول حمایت داده‌اند که نسبت به برطرف کردنشان اقدام کنند.
جعفرزاده با اشاره به موضوع بورسیه‌های غیرقانونی گفت از ۳ هزار نفر که بورسیه شده‌‌اند بیش از ۷۰۰ نفر با هیچ قاعده و قانون و آیین نامه‌‌ای همخوانی ندارند و در پرونده ۲۷۰ نفر حتی یک برگه هم وجود ندارد که در این بابت چه پاسخی به موکلین خود خواهید داد. این صحبت‌ها با صدای احسنت نمایندگان مطرح شد. نماینده مردم رشت در خصوص روند انتخاب رییس دانشگاه‌ها گفت جرم وزیر این بوده است که از جامعه‌ای که می‌خواهند برایش رئیس تعیین کنند مشورت گرفته‌اند و این موضوع تشویق دارد یا استیضاح. وی تأکید کرد ۶۴ درصد از کسانی که از ریاست دانشگاه‌ها کنار رفته‌اند دوره مدیریتشان تمام شده بود و ۸ درصد استعفا دادند و ۲۸ درصد برکنار شدند که این موضوع حق دولت است که افرادی را تغییر دهد که به طور متوسط ۶۷ ماه در پرونده‌شان سابقه ریاست بوده است.
جعفرزاده تأکید کرد من با نیت قربت الی الله اینجا آمده‌ام و تشخیص من این بود که وزیر علوم مظلوم واقع شده است. وی تأکید کرد یک عده می‌خواهند بین دولت و مجلس فاصله و شکاف بیاندازند و امروز مجلس نشان دهد که این جلسه برای رفع مشکلات بوده اشت و انشاالله امروز وزیر ابقا شود و بعد از ابقای خودش می‌داند که از مجلس اصول گرا رای گرفته است و بس.
تغییر شرط معدل بورسیه‌ها در دوره زاهدی
با پایان یافتن سخنان اولین مخالف استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اقدام به قرائت نامه‌ی وزیر علوم و تحقیقات و فناوری در دولت دهم کرد.
محمد حسن ابوترابی فرد در جلسه علنی روز چهارشنبه گفت: دکتر محمد مهدی زاهدی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت احمدی نژاد در خصوص صحبت‌ها و آمار مستند شده در سخنان آقای هروی نامه‌ای به بنده نوشت.
وی با قرائت نامه‌ی وزیر سابق گفت: آقای هروی در سخنانشان گفتند وزارت علوم از سال ۸۵ اشرافی بر بورسیه‌های دانشجویی نداشته است؛ در حالی که شورای بورس آیین نامه‌ای تدوین کرد و بنده این آیین نامه را برای اجرا تایید و ابلاغ کردم. تایید بنده نیز در قالب پاراف این نامه انجام شده است.
رئیس جلسه ادامه داد: بر اساس نامه‌ی زاهدی، در دوران وزارت ایشان معدل مقطع لیسانس ۱۴ و معدل کارشناسی ارشد ۱۶ در نظر گرفته شده بود تا افراد بتوانند در بورسیه دانشجویی استفاده کنند.
در پایان اظهارات مخالفان استیضاح که تعدادی از آن‌ها وقت خود را به فرجی دانا دادند، وزیر علوم دفاعیات خود را مطرح کرد. این اظهارات همزمان شد با سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در جمع مردم اردبیل که در آن به دفاع قاطع از فرجی‌دانا پرداخت.
جلسه استیضاح وزیر ادامه یافت
در بین اظهارات فرجی‌دانا رییس مجلس شورای اسلامی برای ادامه جلسه استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از مجلس رای‌گیری کرد که از ۲۷۱ نماینده، ۲۳۱ نماینده با ادامه جلسه استیضاح و عدم موکول شدن آن به جلسه بعدازظهر موافقت کردند.
در ادامه بار دیگر موافقان استیضاح صحبت کردند.
لاریجانی پخش فیلمی در جلسه استیضاح را متوقف کرد
رییس مجلس شورای اسلامی انتشار کلیپی در جلسه علنی ظهر امروز (چهارشنبه) را متوقف کرد.
در حالیکه بیژن نوباوه در زمان نطق خود به عنوان موافق استیضاح وزیر علوم کلیپی را از گزارش بی‌بی‌سی و صدای آمریکا در مورد بورسیه‌های غیرقانونی پخش می‌کرد، علی لاریجانی پخش این فیلم در جلسه علنی را متوقف کرد.
در کلیپی که از سوی بیژن نوباوه به نمایش درآمد گزارش صدای آمریکا و بی‌بی‌سی در مورد بورسیه‌های غیرقانونی، اعطای بورسیه به فرزندان، آشنایان و اقوام نمایندگان مطرح شد.
علی لاریجانی در واکنش به پخش این فیلم، گفت: چرا حرف‌های بی‌ربط را اشاعه می‌دهید. ممکن است رسانه‌ای حرف مزخرفی بگوید، چرا حرفی را که رسانه بی‌ربطی راجع به کلیت مجلس می‌گوید اشاعه می‌دهید؟
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه از نوباوه خواست در مورد موضوع استیضاح صحبت کند.
نگران اساس سیاست حاکم بر کشور هستیم
در ادامه جلسه بعد از سخنان وزير نوباوه اولين كسي بود كه به عنوان موافق استيضاح سخن گفت: اساسا سوال اين است كه ما نگرانيم. بحث فراتر از استيضاح يك وزير است آقاي وزير مطالبات بر حق مردم و نمايندگان مردم را به رانت‌خواهي تعبير مي‌كنند. آقاي وزير ما نگران وزارت علوم هستيم. بايد افراد مومني در آن باشند. وي افزود: دانشگاه‌هاي ما بايد احمدي‌روشن و تهراني‌مقدم‌ها را پرورش دهد. ما نگران اساس سياست حاكم بر كشور هستيم نه استيضاح يك وزير.
نوباوه ادامه داد: امروز صحبت از مظلوميت آقاي فرجي دانا نيست. صحبت از مظلوميت نظام است و دانشگاه. من و آقاي وزير هر دو به اين اعتبار اينجا هستيم.
نوباوه گفت: از ۵۸ درصد روساي دانشگاهي كه عرض كرديد چند نفر با سياست‌هاي نظام همراهند؟ آنجاي كه رگ‌هاي دست اميركبير قطع شد ما ۱۰۰ سال از علم جا مانديم. الان هم نگراني ما از قطع شريان‌هاي علمي كشور است.
فرجی دانا وزارت نمی کند
الياس نادران نيز پس از نوباوه پشت تريبون رفت تا دلايل خود را از موافقت با استيضاح اعلام كند. وي گفت: يكدندگي و لجبازي نسبت به تصميمات گذشته باعث اين استيضاح شد. اخراجي‌ها از دانشگاه، مفاسد اخلاقي داشتند. ۱۳ دانشجوي دختر به دليل مفاسد اخلاقي خودكشي كرده‌اند. شما تعدادي از آنها را در دانشگاه پيام نور برگردانيد.
وي افزود: نگراني ما از آن است كه دانشگاه به يك باشگاه سياسي تبديل شود آن هم به خاطر دهن‌كجي به مجلس. اين ممكن است سال ۸۸ ديگري بيافريند. نادران خطاب به نمايندگان گفت: اين آقا وزارتخانه را وزارت نمي‌كند ديگران آن را اداره مي‌كنند. من امروز نه براي خوش آمدن حسن و خوش نيامدن حسين اينجا نيستم. دلم به درد آمده. جريانات انحرافي ۸۸ امروز فرصتي پيدا كرده‌اند براي دانشگاه تعيين تكليف كنند. اگر دانشگاه آرام است براي آن است كه حزب اللهي‌ها به خاطر مصالح نظام خون دل مي‌خورند و ساكت هستند و فتنه‌گران جولان مي‌دهند.
نادران در پايان گفت: اگر اين وزير برود خط مشي‌ها اصلاح مي‌شود. مجلس كمك كند ما اين كار را انجام دهيم تا وزيري بيايد كه وزارتخانه را اداره كند. ما مي‌خواهيم دغدغه‌هاي نظام براي چالش‌هاي ۸۸ هرگز تكرار نشود.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها