رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 13495

رئیس هیأت مدیره سندیکای لوله و پروفیل فولادی

بانک ها و مطالبه دریافت مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و آزاد

سایت خبری تحلیلی ساعت24-رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی با تشریح مشکلات این صنعت در رابطه با پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، گشایش اسناد اعتباری ریالی و آزاد شدن وثایق صنعتگران در بانکها، گفت: پاسخ مشخصی از سوی مسئولان به ما داده نشده است.محمدرضا جباری اظهار داشت: در تهیه مواد اولیه مورد نیاز صنعت لوله و پروفیل فولادی، عوارض مربوطه قبل از خروج از مبادی گمرک توسط سازمان امور مالیاتی دریافت می‌شود ولی این سازمان باز هم به عناوین مختلف، دریافت مالیات را مطالبه می‌کند. مکاتبات زیادی با وزیر اقتصاد و مسئولان مالیات بر ارزش افزوده در سازمان امور مالیاتی داشته‌ایم و قول‌هایی به ما داده‌اند، ولی عملیاتی نشده است. برخی بانک‌ها برای گشایش این اعتبار اقدام نمی‌کنند و برخی بانک‌ها نیز که این کار را انجام می‌دهند پیش‌دریافت 30 درصدی مبلغ اعتبار و دریافت 100 درصد وثیقه غیر منقول شخصی و همچنین سپرده بلندمدت ریالی را مطالبه می‌کنند.
جباری با بیان اینکه بانک‌ها پس از تسویه بدهی صنعتگران، وثایق آنها را آزاد نمی‌کند، افزود: این بانک‌ها علاوه بر مطالبه دریافت مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و آزاد، جرایم 36 درصدی را نیز از تولیدکنندگان طلب می‌کنند. با وجود مکاتبات زیاد با وزارت صنعت برای حل مشکلات تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنعت لوله و پروفیل فولادی، مسائل مالیاتی و صدور مجوزهای تأسیس شرکت‌های جدید لوله و پروفیل فولادی، هنوز اقدام موثری در جهت حل این مشکلات انجام نشده است.
رئیس هیأت مدیره سندیکای لوله و پروفیل فولادی با بیان اینکه ظرفیت نصب شده در صنعت لوله و پروفیل کشور 4 برابر میزان مصرف داخل است، گفت: بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی نسبت به کشورهای همسایه و نبود مشوق‌های صادراتی باعث شده تا قیمت تمام شده صادرات لوله و پروفیل فولادی برای تولیدکنندگان ایرانی بالا باشد. سالانه 3 میلیون تن لوله و پروفیل فولادی در کشور تولید می‌شود، در حالی که برای تولید بیش از 12 میلیون تن از این محصول در کشور ظرفیت‌سازی شده است.
همچنین در ادامه سید ابراهیم حسینی مهربان، نایب رئیس هیأت مدیره سندیکای تولید کنندگان لوله و پروفیل فولادی نیز در این نشست با بیان اینکه بانک‌ها اعلام می‌کنند که بانک مرکزی در زمان مقرر، برای ما تأمین ارز نکرده است و حال ما نباید زیان آن را متحمل شویم، گفت: همین مسئله، دلیل مطالبه بانک‌ها از صنعتکاران در مورد دریافت مابه‌التفاوت نرخ ارز و جرایم 36 درصدی است.وی با بیان اینکه روند صادرات لوله و پروفیل فولادی روند مطلوبی نیست، گفت: صادرات این محصول به کشورهای اطراف مانند عراق افغانستان و ترکمنستان انجام می‌شود، ولی روند تعریف شده‌ای ندارد و آمار مشخصی در این مورد وجود ندارد.
وی با بیان اینکه گران بودن پول در ایران و نبود حمایت‌های صادراتی از سوی دولت باعث شده تا صادرات لوله و پروفیل فولادی در حد قابل قبولی انجام نشود، گفت: دولت در تولید لوله‌های گاز و نفت، رقیب شرکت‌های خصوصی شده و در حالی که این نوع لوله‌ها با استاندارد بالا در کشور تولید می‌شوند، ولی وزارت نفت با این استدلال که منابع مالی ایران در هند بلوکه شده است، نسبت به واردات این نوع لوله‌ها از هند اقدام می کند.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها