رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 141447

یک روز رئیس جمهور چطورمی‎گذرد؟/ پاسخ نهاوندیان رابخوانید

ساعت24- اختصاص 29 اصل از قانون اساسی (اصول 113 تا 142) به امور قوه مجریه، نشانگر وظایف سنگین دولت و رئیس آن است. رئیس جمهور در طول یک روز یا یک هفته، چطور به این وظایف می‌رسد؟ محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور به عنوان کسی که از نزدیک شاهد برنامه‌های حجت الاسلام حسن روحانی است، وقتی می‏ خواهد بگوید که «یک صبح تا شب رئیس جمهور چطور می گذرد؟»، ابتدا از دو اولویت تعیین شده از سوی رئیس جمهور برای دولت یازدهم سخن می گوید: «یکی حل مساله هسته ای و دیگری، آرامش در اقتصاد».

رئیس جمهور محمد نهاوندیان
به گفته وی، بیشترین میزان وقت روحانی صرف حل مساله هسته ای، پیگیری مذاکرات و ایجاد اجماع در سطوح بالای سیاست گذاری بود. اما این بدین معنا نیست که وظایف جاری رئیس جمهور فراموش شود. رئیس جمهور به طور مرتب در جلسات شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی فضای مجازی، شورای عالی سلامت و محیط زیست و شورای عالی انقلاب فرهنگی شرکت می کند.

مشورت با روسای قوا چه به طور رسمی و چه غیر رسمی هم از دیگر کارهای رئیس جمهور است که به گفته نهاوندیان اگر این همدلی و مشورت های نزدیک مستمر بین سران قوا نبود شاید به این دستاوردها نمی رسیدیم. اما بالای سر همه اینها، تبادل نظر مستمر و منظم بین رئیس جمهور با رهبر معظم انقلاب است که جایگاه ویژه ای دارد و به طور هفتگی صورت می گیرد.

نهاوندیان که با ویژه نامه نوروزی روزنامه اعتماد گفت و گو کرده است، یکی دیگر از کارهای منظم رئیس جمهور که انعکاس مطلوبی هم در جامعه داشته، را «سرزدن به خانواده های شهدا وجانبازان» می داند که رئیس جمهور می گوید "من برای خودم و روحیه گرفتن، این کار را می‌کنم".

رئیس دفتر رئیس جمهور از جلسات روحانی با برخی وزرا به دلیل مسائل ویژه ای دارند که جلسات دولت حل نمی شود هم خبر می دهد و می افزاید: میزان گفت و گوی رئیس جمهور با رسانه ها هم قابل توجه بوده است. یکی از برنامه های جدی وی نیز حفظ ارتباط با مردم و تاکید بر پاسخگویی است. همیشه از وزرا هم می خواهند که به مردم پاسخگو باشند. گاهی در جامعه با غرض و یا بی غرض سوالی ایجاد می شود که رئیس جمهور همواره خواستار پاسخگویی فوری به آنها هستند.

به زعم نهاوندیان شاید این دولت نخستین دولتی است که در ابزار رسانه ای امکانات کم و محدودی دارد. رسانه های کم محبت به دولت هم اندک نیستند. در فضایی که انتقاد کردن، از سوی دولت تشویق شده، گاهی بیش از حد از این موضوع استفاده و یا حتی سوء استفاده شده است.

او در بخش دیگری از این گفت و گو می گوید که رئیس جمهور گاهی عصبانی می شود اما هرگز داد نمی زند و هرگز با تحکم سخن نمی گوید. آنچه که بیش از همه روحانی را می آزارد هم تعرض به حقوق مردم و آبروی اشخاص است. مثل زمانی که مشکلاتی برای اجرای طرح سلامت که جامعه هدف آن محروم ترین اقشار جامعه بودند، بوجود آمد.

به گفته نهاوندیان، روحانی هرگز کسی را ناچار به سکوت نکرده و مانع از طرح نظرات کسی نشده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش به روزهای سخت و شب های طولانی بی خوابی روحانی در جریان مذاکرات هسته ای اشاره کرده و با یادآوری سختی های دستیابی به نظر مشترک با غرب علی رغم لابی های تندروها و صهیونیست ها، از مشقات جلب رضایت منتقدان در داخل بویژه در جلسات کمیسیون برجام در مجلس سخن می گوید. به گفته وی هیچ اشکالی ندارد که کسی چیزی را نداند و سوال کند اما اینکه بر پایه اطلاعات نادرست، قضاوت هایی کند و با وجود ارائه اطلاعات درست، باز هم بر موضع خود پافشاری کرده و تعابیر نادرستی را به کار ببرد و در نیت خدمتگزاران کشور تردید کند، بر خستگی می افزاید.

خبرآنلاین

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها