کد خبر
14233
رئیسجمهور در مراسم روز صنعت اطمینان داد:
والله و بالله سالهای 84 تا 92 گذشت و تکرار نمیشود
سايت خبري تحليلي ساعت24-روز صنعت و معدن امروز در حالي برگزار شد كه گويا دوباره به بخش صنعت و معدني كشور روح دوباره اي دميده شده بود .
جشن روز صنعت و معدن كه رد دولت نهم و دهم كمي از فروغش كم شده بود و يكي دو سالي بود كه با كم لطفي هاي مرد اول دولت برگزار ميشد امروز با حضور حسن روحاني و قسم والله و بالله وي بر اين كه سالهاي 84 تا 92 تكرار نخواهد شد برگزارشد.
به گزارش سايت خبري ساعت24 ،صبح امروز سالن اجلاس سران جمهروي اسلامي ايران مملو بود از مقامات دولتي و صنعتي كه گرد هم آمده بودند تا با نگاهي جديد يك بار ديگر براي روز صنعت و معدن كشور كف بزنند.
در اين مراسم علاوه بر حسن روحاني رئیسجمهور، تعدادی از نمایندگان مجلس، حسین فریدون دستیار ویژه رئیسجمهور، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیسجمهور، سیدحسین هاشمی استاندار تهران و همچنین رئیس و تعدادی از اعضای اتاق بازرگانی و فعالان عرصه صنعت و معدن، رؤسای سازمانهای صنایع و معادن استانهای کشور، رؤسای تشکلهای صنعتی و معدن، اعضای خانه صنعت و معدن و تعدادي از صنعتگران حضور داشتند.
حسن روحاني با بيان اين كه دولت خود را خادم مردم مي داند و هيچ تصميمي بدون مشورت و شور چندين باره اتخاذ نمي كند خطاب به حضار، گفت: والله و بالله و تالله سالهای 84 تا 92 گذشت و تکرار نمیشود. دولت یازدهم خود را خادم مردم میداند و هیچ تصمیم فردی اتخاذ نمیکند و هیچ تصمیمی را بدون مشورت و شورهای چندین باره اعلام نمیکند و اگر تصمیمی را اعلام کرد و اشتباه بود برای آنهایی که دولت را نقد میکنند و این اشتباه را متذکر میشوند احترام و تواضع قائل است و هم دستهای آنها را میبوسیم.
وي افزود: ما باید خودمان را آماده کنیم، بانکهای ما باید کمربندهای خود را برای کمک ببندند، بازار سرمایه باید وارد عمل شود، بنگاههای بزرگ بر روی بازار سرمایه تکیه کنند و بنگاههای کوچک که توان آنچنانی ندارند به بانکها متکی شوند. بانکها باید قدم به قدم دست از بنگاهداری بردارند، بانکها باید امانتدار باشند و واسطه خوبی بین مردم و بنگاههای اقتصادی باشند.
روحاني تاكيد كرد : بايد راه و روش بانکها اصلاح شود. بازار سرمایه نیز باید فعالتر شود؛ البته در کنار آن باید زمینه را برای ورود سرمایهگذاری خارجی به کشور آماده کنیم، چراکه سرمایه داخلی ما برای تمام طرحهایی که در نظر داریم و میخواهیم انجام دهیم بعضا کافی نیست. باید سرمایه خود ایرانیانی که در آن طرف سرمایهگذاری شده است به داخل آورده شود و ایرانیان خارج از کشور و سرمایهگذاران خارجی را به سرمایهگذاری در داخل کشور تشویق کنیم.
رييس جمهور با ذكر اين كه ما امروز در شرایطی هستیم که تولید ما با مشکلاتی مواجه است و حل برخی از این مشکلات وظیفه دولت استگفت: مثلاً ما باید فضای روابط خارجی را فضای مناسبی قرار دهیم تا شما راحتتر مواد اولیه را وارد کنید، تکنولوژی وارد کنید و در زمینه پولی و مالی راحتتر تبادل داشته باشید. وزارت خارجه و تیم مذاکرهکننده ما کاملاً تخصص لازم را برای حرف زدن در برابر شش قدرتی که در روبروی ما قرار دارند، داراست، سبک و سیاق مذاکرات را میداند، تجربه کافی دارد و میدانیم که سخت است ولی راه را تا موفقیت نهایی به حول قوه الهی ادامه خواهیم داد.
روحانی تاكيد كرد :در طي يك ماه گذشته دولت در زمینه سیاست خارجی قدمهای درستی برداشته و شرایط برای تولید مناسبتر شده است ، متأسفانه تحریم توانست بر روی برخی از بخشهای صنعت ما حتی در صنعت خودرو که سابقه طولانی داشت اثر بگذارد. امروز قدمهایی برای حل این مشکلات برداشته شده، برخی از تحریمها رفع شده و در واقع برداشته شده است و برخی دیگر نیز برداشته خواهد شد. کاسه تحریم شکسته شده است و هیچ بندزنی نمیتواند این کاسه شکسته را به حالت اول بازگرداند.
فعالیت کارگروه ویژه برای خروج از شرایط رکود
رئیسجمهوردر ادامه به موضوع تشكيل كارگروه ویژه رونق و خروج از رکود اشاره كرد و گفت: این کارگروه در حال فعالیت است. اقداماتی انجام شده که اطلاع دارید؛ البته در برخی از موارد اشتراک نظر وجود دارد. در برخی از موارد نیز اختلاف نظرهایی وجود دارد که انشاءالله در شورای هماهنگی اقتصاد که در هفتههای آینده برگزار میشود موارد اختلافی را مورد بررسی قرار میدهیم. انشاءالله تا پایان تیرماه بسته حمایتی برای رونق و شکستن رکود، آماده، عملیاتی و اجرایی شود.
وی با تاکید بر اینکه تولید قدم به قدم باید در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد، گفت: تولید ما با تولید دنیا متفاوت است. برخی از بنگاههای ما بزرگ متولد شدهاند یعنی 40 سالگی متولد شدهاند و برخی از بنگاهها یا تولیدیهای ما رشد نکردهاند و همانطور نوجوان و شیرخوار باقی ماندهاند. البته مواردی نیز بوده است که حرکت مناسبی داشتهاند. یکی از اشکالاتی که به بخش خصوصی ما وارد است این است که از بنگاههای کوچک حرکت نکردهایم تا به بنگاههای بزرگ برسیم. ما باید در این زمینه حرکت درستی انجام دهیم. اگر شرکتهای چندملیتی وارد کشور ما میشوند باید حواسمان جمع باشد و با این شرط بیایند که تکنولوژی نو وارد کنیم و بتوانیم آن تکنولوژی را بومی کنیم و به دنبال نوآوری و برند باشیم؛ برند ایرانی در تمام زمینهها.
تقسیمبندی برای کمک به بخش تولید
رييس دولت يازدهم در ادامه در خصوص راهكارهاي کمک به بخش تولید از تقسیمبندی هاي اجرا شده در دولت خبر داد و گفت: ما نمیتوانیم همه را یکسان ببینیم آنهایی که در سختترین شرایط کشور یعنی در شرایط تحریم و مشکلاتی که وجود داشت توانستند خود را نگه دارند و به تولید ادامه دهند، اگر امروز برای رشد تولید خود نیاز به کمک دارند، برای حمایت شدن در اولویت هستند.
روحاني ادامه داد: اولویت دوم برای حمایت، مربوط به بخشهای تولیدی است که دچار مشکل شدهاند ولی این مشکل از درون نبوده بلکه از بیرون به آنها تحمیل شده است. مثلاً خواستهاند مواد اولیه یا قطعهای را وارد کنند ولی در این ارتباط دچار مشکلاتی شدهاند؛ از جمله تحریم بانکی، تحریم کشتیرانی و مسائل اینچنینی.
رييس جمهور ادامه داد: دولت یازدهم هیچ تصمیم فردی اتخاذ نمیکند و هیچ تصمیمی را بدون مشورت و شورهای چندین باره اعلام نمیکند و اگر تصمیمی را اعلام کرد و اشتباه بود برای آنهایی که دولت را نقد میکنند و این اشتباه را متذکر میشوند، هم احترام و تواضع قائل است و هم دستهای آنها را میبوسیم.
روحانی به بحث معوقات بانکی نیز اشاره کرد و گفت: در بحث معوقات بانکی که برخی از تولیدکنندگان دچار آن هستند، در برخی از موارد تولیدکننده مقصر نبوده است و باید آن را یاری کنیم ولی برخی از موارد مقصر بوده که در این صورت باید تاوان تقصیر خود را بپردازد.
اختلاف نظری بین قوا وجود ندارد
وی خطاب به حاضران با بيان اين كه آنچه را که نیاز داريد و نيازمند تصويب مجلس است ، ما به مجلس ارائه میکنیم گفت: امروز هیچ اختلاف نظری بین دولت، مجلس، قوه قضائیه و سیاستهای کلی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری از جمله اقتصاد مقاومتی و چشمانداز بیست ساله برای تحقق هدف ما که شکستن رکود، ایجاد رونق و صنعتی کردن کشور است وجود ندارد.
روحانی به اهمیت صنعتی شدن کشاورزی نیز اشاره کرد و با بیان اینکه "انشاءالله باید رشد ما در سال 93 مثبت شود"، یادآور شد: سال گذشته رشد ما مثبت نبود و سال قبلتر از آن یعنی 91 را نیز شما خبر دارید. بانک مرکزی اخیرا اعلام کرده که رشد ما در سال 91 منفی 6.8 بوده است.
وي در بخشي از سخنان خود با اشاره به ذخائر معدني و نفت و گاز و دسترسي به ابهابي ازاد و نيوري انساني دانمشند را لازمه توسعه صنعتي كشورها خواند و گفت: با اين روال ايران كشور صنعتي است حال بايد باید ببینیم اشکال کار از کجاست، جملهای میخواهم بگویم؛ خواهش میکنم آن را گزنده تلقی نکنید. اگر انرژی را به قیمت جهانی تحویل تولید بدهیم آیا تولید کشور ما قدرت صادرات لازم برخوردار است؟ اگر درهای کشور را باز کنیم و تعرفه را کنار بگذاریم و حمایت از تولید را کنار بگذاریم آیا تولید کشور ما توان رقابت با منطقه و جهان را دارد؟ مگر میشود در یک کشور برای همیشه از صنعت حمایت کرد؟ نوزاد و نوجوان نیاز به حمایت دارند اما جوان بالغ، توانا و رشیدی که بیش از 40 و 50 سال از عمر آن گذشته آیا باز نیاز به حمایت دارد؟ آیا در آن صورت میتوانیم بگوییم که آن جوان در مسیر رشد و پیشرفت قرار میگیرد؟
وي تاكميد كرد كه حمايت بايد بار قابت همراه باشد اگر حمایت باشد ولی در کنار آن رقابت نباشد، این حمایت مخرب است. چرا بسیاری از صنایع ما بعد از 40، 50 سال قدرت رقابت ندارند؟ و در برخی از نامههایی که در این مدت به رئیسجمهور و دولت داده شده گفته شده که اگر دو مرکز بزرگ برای این صنعت وجود دارد مبادا مبادا که مرکز سومی تأسیس شود. تا چه موقع باید از این صنعت حمایت شود؟
روحاني همچنين خواهان همفكري صاحبنظران در حوزه هاي صنعتي شد و گفت: آنهایی که تجربه بلندمدت و طولانی در تولید و صنعت دارند، بیایند و با هم بنشینیم و در این زمینه گفتوگو کنیم. گفتوگو برای این است که مذاکرات برد - برد حاصل شود. مذاکرات برد - برد تنها با خارجیها نیست. دولت و بخش خصوصی، تولیدگران، قانونگذاران و اینها نیز باید مذاکرات برد - برد داشته باشند. در کنار هم بنشینیم و ببینیم که مشکل از کجاست.
رئیسجمهور به موضوع تورم اشاره کرد و گفت: شما امروز در موضوع تورم میبینید که دولت به آنچه که قول داده و اعلام کرده، عمل کرده است. امروز تورم نقطه به نقطه ما 14.7 درصد است. در واقع تورم نقطه به نقطه در کشور از 43 درصد در حال حاضر به زیر 15 درصد رسیده است و این باید برای صاحبان حرف و کار، کارآفرینان و صنعتگران ما اطمینانبخش باشد. ما روند کاهش تورم در سال جاری را ادامه میدهیم.
وی یادآور شد: در ماه خرداد، قیمت مواد خوراکی نه تنها افزایش نداشته است بلکه در مواردی کاهش داشته است و نرخ تورم ماهانه به صورت متوسط حدود یک درصد یا زیر یک درصد بوده است. در خرداد ماه این میزان 0.8 درصد بوده است و این به نوعی اطمیناندهی به جامعه است؛ نوعی ثبات، حرکت معقولانه و کنترل شده به سمت جلو.
روحاني در ادامه با تاکید بر اینکه صنعت باید به نفع مردم و جامعه تمام شود، گفت: اگر صنعتی است که محیط را آلوده میکند باید برای آن صنعت محدودیت قائل شد و این ضروری است. گاهی لازم است که تکنولوژی تغییر کند و نوآوری ایجاد شود. اگر محدودیت برای ایجاد امنیت برای مردم باشد مثلا در خودروها بگوییم از وسایلی استفاده شود که امنیت جانی مردم حفظ شود این محدودیت ضروری است. در واقع دولت در برخی از مواقع در راستای سلامت، امنیت جامعه و نسلهای آینده محدودیتهایی ایجاد میکند اما در جاهایی که این محدودیتها مشکلآفرین است و مفید نیست دولت باید در برابر این محدودیتها مقابله کند.
هدف دولت استفاده ازبخش خصوصي است
محمد نعمت زاده وزير صنعت معدن و تحجارت كه روز گذشته در جمع خبرنگاران از محورهاي خروج ركود از توليد اشاره كرده بود در اين مراسم نيز به برنامههای این وزارتخانه در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی اشاره كرد و گفت بعد از تصویب در شورای اقتصاد اجرا میشود.
وي در ادامه صحبت هايش از رفع 35 مورد موانع توليد خبر داد و اظهار داشت : به تازگی برنامه ها و راهکارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت برای خروج کشور از رکود اقتصادی تهیه و خدمت رییس جمهوری ارائه شد.در همین زمینه رییس جمهور کارگروه مشخصی را برای خروج از رکود و ایجاد رونق اقتصادی تعیین کرده است. البته لایحه حمایت از تولید نیز بعد از دریافت نظرات مختلف به هیات وزیران ارائه شده است.
نعمت زاده باز هم به موضوع تسهيلات بانكي اشاره كرد و با بیان اینکه سال قبل سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات بانکی 29 درصد بود گفت: این درحالی است که در شرایط متعارف این سهم همواره 38 درصد بود. در این زمینه از شورای پول و اعتبار درخواست شده که سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات بانکی افزایش یابد.افزایش سرمایه بانکها به منظور ارتقای قدرت سیستم بانکی به منظور اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان نیز از دیگر راهکارهای پیشنهادی است.
وي حتي در جمع خبرنگاران مجددا از اختصاص مبلغ ناچیزی به تولید بابت هدفمندی یارانهها از سوی معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری خبر داد و افزود: مبلغی نیز در بانک صنعت ومعدن به ودیعه گذاشتیم تا این بانک سه برابر این مبلغ به بخش صنعت ومعدن وام بدهد که این وام به اجرای پروژههای کاهش شدت مصرف انرژی در واحدهای تولیدی و واحدهای صادرات محور اختصاص خواهد یافت.
وی كه در اين باره روز گذشته در جمع خبرنگاران نيز سخن گفته بود مجددا با اشاره به اینکه هدف دولت سپردن کارها به بخش خصوصی است گفت:در دولت گذشته در زمینه خصوصی سازی تصمیمات نادرستی گرفته شد و واحدهای تولیدی به سازمانها غیر اهل واگذار شدند که عموما این سازمانها عمومی غیر دولتی بودند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بازار مواد غذایی در ماه رمضان نیز توضیح داد: در حال حاضر هیچ نگرانی از بابت کمبود مواد غذایی در بازار وجود ندارد و مواد غذایی به میزان کافی از منابع داخلی و خارجی تامین شده است. وزارت صنعت، معدن و تجارت از طریق شرکت بازرگانی دولتی گندم، برنج، روغن و شکر را وارد کرده اما در مورد سایر کالاها واردات و تولید بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.
وی همچنین با اشاره به کاهش 0.7 درصدی نرخ تورم در اردیبهشت و 0.8 درصدی در خرداد ماه اظهار کرد: با این حساب می توان نتیجه گیری کرد که قیمت کالاها به ویژه مواد غذایی در خرداد ماه امسال برخلاف پیش بینیهای قبلی با کاهش مواجه شده است.
جهانگيري متولي اجراي قانون بهبود فضاي كسب و كار شود
بر اساس اين گزارش در ابتداي اين مراسم غلامحسين شافعي به عنوان رييس پارلمان بخش خواستار اجرای دقیق قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار از سوی دولت یازدهم شدو پیشنهاد كرد: رییس جمهوری معاون اول خود را به عنوان متولی اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار تعیین کند برنامههای اول و دوم توسعه به دلایل مختلف با شکست مواجه شدند و اجرای آزادسازی اقتصادی در این برنامهها نیمه کاره رها شد.
وی افزود:در برنامه سوم به دلایلی مانند برخی نهادسازیها، ایجاد حساب ذخیره ارزی و شفافیت بیشتر در بودجه برنامه آزادسازی اقتصادی تا حدودی موفق بود و تصدی گریهای دولت در اقتصاد کاهش یافت. در برنامه چهارم توسعه به شدت ضعیف بود و بهره وری عوامل تولید به صفر رسید .از سال 84 تا 92 دولت به درآمدهای رویایی دست یافت اما حاصل این درآمدهای رویایی نتیجهای در حد فاجعهبار بود و تولید صنعت بی پناه رها شد. واسطهگریهای مالی رشد افسانهای پیدا کرد و بازار ایران بهشت تولیدکنندگان خارجی شد.
شافعی تاكيد كرد: در هشت سال اخیر مانده تسهیلات بانکی در بخش بازرگانی و خدمات 118 هزار میلیارد تومان، در بخش ساختمان 98 هزار میلیارد تومان، صادرات دو هزار میلیارد تومان، کشاورزی 29 هزار میلیارد تومان و صنعت تنها 60 هزار میلیارد تومان بود. پایبندی دولت یازدهم به قانون میتواند باعث بهبود هر چه سریع تر وضعیت بخش صنعت شود. درخواست ما از رییس جمهور اجرای دقیق قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار است. متولی اجرای این قانون در کشور مشخص نیست بنابراین بهتر است معاون اول رییس جمهوری به عنوان متولی اجرای این قانون مشخص شود.
هشدار به برنامه جدید وزارت کار
به روال هرساله كه رد جشن روز صنعت و معدن رييس خانه صنعت و معدن نيز سخنراني مي كرد و هر ساله هادي غنيمي فرد سخن مي گفت اين بار عبدالوهاب سهلآبادی رییس خانه صنعت و معدن ایران به پشت تريبون رفت و نسبت به برنامه جدید وزارت کار برای اشتغالزایی هشدار داد، اجرای غیر کارشناسی برنامه اشتغالزایی باعث ایجاد تورم بیشتر میشود. شنیدهایم وزارت کار درصدد اجرای برنامه تازهای برای اشتغالزایی است. اجرای شتاب زده این برنامه میتواند به افزایش نقدینگی و تورم منجر شده و مانند برنامه بنگاههای زودبازده شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد قابل توجهی از تولیدکنندگان و صنعتگران به دلیل بدهی های بانکی در زندانها به سر می برند گفت: مهمترین مشکل فعلی بخش صنعت و معدن کشور کمبود نقدینگی و بدهیهای معوق و جرایم آن است. برخی برنامههای دولت در ماه های اخیر اگر چه به کاهش تورم منجر شده، اما باعث تشدید رکود نیز شده است.
جشن روز صنعت و معدن كه رد دولت نهم و دهم كمي از فروغش كم شده بود و يكي دو سالي بود كه با كم لطفي هاي مرد اول دولت برگزار ميشد امروز با حضور حسن روحاني و قسم والله و بالله وي بر اين كه سالهاي 84 تا 92 تكرار نخواهد شد برگزارشد.
به گزارش سايت خبري ساعت24 ،صبح امروز سالن اجلاس سران جمهروي اسلامي ايران مملو بود از مقامات دولتي و صنعتي كه گرد هم آمده بودند تا با نگاهي جديد يك بار ديگر براي روز صنعت و معدن كشور كف بزنند.
در اين مراسم علاوه بر حسن روحاني رئیسجمهور، تعدادی از نمایندگان مجلس، حسین فریدون دستیار ویژه رئیسجمهور، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیسجمهور، سیدحسین هاشمی استاندار تهران و همچنین رئیس و تعدادی از اعضای اتاق بازرگانی و فعالان عرصه صنعت و معدن، رؤسای سازمانهای صنایع و معادن استانهای کشور، رؤسای تشکلهای صنعتی و معدن، اعضای خانه صنعت و معدن و تعدادي از صنعتگران حضور داشتند.
حسن روحاني با بيان اين كه دولت خود را خادم مردم مي داند و هيچ تصميمي بدون مشورت و شور چندين باره اتخاذ نمي كند خطاب به حضار، گفت: والله و بالله و تالله سالهای 84 تا 92 گذشت و تکرار نمیشود. دولت یازدهم خود را خادم مردم میداند و هیچ تصمیم فردی اتخاذ نمیکند و هیچ تصمیمی را بدون مشورت و شورهای چندین باره اعلام نمیکند و اگر تصمیمی را اعلام کرد و اشتباه بود برای آنهایی که دولت را نقد میکنند و این اشتباه را متذکر میشوند احترام و تواضع قائل است و هم دستهای آنها را میبوسیم.
وي افزود: ما باید خودمان را آماده کنیم، بانکهای ما باید کمربندهای خود را برای کمک ببندند، بازار سرمایه باید وارد عمل شود، بنگاههای بزرگ بر روی بازار سرمایه تکیه کنند و بنگاههای کوچک که توان آنچنانی ندارند به بانکها متکی شوند. بانکها باید قدم به قدم دست از بنگاهداری بردارند، بانکها باید امانتدار باشند و واسطه خوبی بین مردم و بنگاههای اقتصادی باشند.
روحاني تاكيد كرد : بايد راه و روش بانکها اصلاح شود. بازار سرمایه نیز باید فعالتر شود؛ البته در کنار آن باید زمینه را برای ورود سرمایهگذاری خارجی به کشور آماده کنیم، چراکه سرمایه داخلی ما برای تمام طرحهایی که در نظر داریم و میخواهیم انجام دهیم بعضا کافی نیست. باید سرمایه خود ایرانیانی که در آن طرف سرمایهگذاری شده است به داخل آورده شود و ایرانیان خارج از کشور و سرمایهگذاران خارجی را به سرمایهگذاری در داخل کشور تشویق کنیم.
رييس جمهور با ذكر اين كه ما امروز در شرایطی هستیم که تولید ما با مشکلاتی مواجه است و حل برخی از این مشکلات وظیفه دولت استگفت: مثلاً ما باید فضای روابط خارجی را فضای مناسبی قرار دهیم تا شما راحتتر مواد اولیه را وارد کنید، تکنولوژی وارد کنید و در زمینه پولی و مالی راحتتر تبادل داشته باشید. وزارت خارجه و تیم مذاکرهکننده ما کاملاً تخصص لازم را برای حرف زدن در برابر شش قدرتی که در روبروی ما قرار دارند، داراست، سبک و سیاق مذاکرات را میداند، تجربه کافی دارد و میدانیم که سخت است ولی راه را تا موفقیت نهایی به حول قوه الهی ادامه خواهیم داد.
روحانی تاكيد كرد :در طي يك ماه گذشته دولت در زمینه سیاست خارجی قدمهای درستی برداشته و شرایط برای تولید مناسبتر شده است ، متأسفانه تحریم توانست بر روی برخی از بخشهای صنعت ما حتی در صنعت خودرو که سابقه طولانی داشت اثر بگذارد. امروز قدمهایی برای حل این مشکلات برداشته شده، برخی از تحریمها رفع شده و در واقع برداشته شده است و برخی دیگر نیز برداشته خواهد شد. کاسه تحریم شکسته شده است و هیچ بندزنی نمیتواند این کاسه شکسته را به حالت اول بازگرداند.
فعالیت کارگروه ویژه برای خروج از شرایط رکود
رئیسجمهوردر ادامه به موضوع تشكيل كارگروه ویژه رونق و خروج از رکود اشاره كرد و گفت: این کارگروه در حال فعالیت است. اقداماتی انجام شده که اطلاع دارید؛ البته در برخی از موارد اشتراک نظر وجود دارد. در برخی از موارد نیز اختلاف نظرهایی وجود دارد که انشاءالله در شورای هماهنگی اقتصاد که در هفتههای آینده برگزار میشود موارد اختلافی را مورد بررسی قرار میدهیم. انشاءالله تا پایان تیرماه بسته حمایتی برای رونق و شکستن رکود، آماده، عملیاتی و اجرایی شود.
وی با تاکید بر اینکه تولید قدم به قدم باید در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد، گفت: تولید ما با تولید دنیا متفاوت است. برخی از بنگاههای ما بزرگ متولد شدهاند یعنی 40 سالگی متولد شدهاند و برخی از بنگاهها یا تولیدیهای ما رشد نکردهاند و همانطور نوجوان و شیرخوار باقی ماندهاند. البته مواردی نیز بوده است که حرکت مناسبی داشتهاند. یکی از اشکالاتی که به بخش خصوصی ما وارد است این است که از بنگاههای کوچک حرکت نکردهایم تا به بنگاههای بزرگ برسیم. ما باید در این زمینه حرکت درستی انجام دهیم. اگر شرکتهای چندملیتی وارد کشور ما میشوند باید حواسمان جمع باشد و با این شرط بیایند که تکنولوژی نو وارد کنیم و بتوانیم آن تکنولوژی را بومی کنیم و به دنبال نوآوری و برند باشیم؛ برند ایرانی در تمام زمینهها.
تقسیمبندی برای کمک به بخش تولید
رييس دولت يازدهم در ادامه در خصوص راهكارهاي کمک به بخش تولید از تقسیمبندی هاي اجرا شده در دولت خبر داد و گفت: ما نمیتوانیم همه را یکسان ببینیم آنهایی که در سختترین شرایط کشور یعنی در شرایط تحریم و مشکلاتی که وجود داشت توانستند خود را نگه دارند و به تولید ادامه دهند، اگر امروز برای رشد تولید خود نیاز به کمک دارند، برای حمایت شدن در اولویت هستند.
روحاني ادامه داد: اولویت دوم برای حمایت، مربوط به بخشهای تولیدی است که دچار مشکل شدهاند ولی این مشکل از درون نبوده بلکه از بیرون به آنها تحمیل شده است. مثلاً خواستهاند مواد اولیه یا قطعهای را وارد کنند ولی در این ارتباط دچار مشکلاتی شدهاند؛ از جمله تحریم بانکی، تحریم کشتیرانی و مسائل اینچنینی.
رييس جمهور ادامه داد: دولت یازدهم هیچ تصمیم فردی اتخاذ نمیکند و هیچ تصمیمی را بدون مشورت و شورهای چندین باره اعلام نمیکند و اگر تصمیمی را اعلام کرد و اشتباه بود برای آنهایی که دولت را نقد میکنند و این اشتباه را متذکر میشوند، هم احترام و تواضع قائل است و هم دستهای آنها را میبوسیم.
روحانی به بحث معوقات بانکی نیز اشاره کرد و گفت: در بحث معوقات بانکی که برخی از تولیدکنندگان دچار آن هستند، در برخی از موارد تولیدکننده مقصر نبوده است و باید آن را یاری کنیم ولی برخی از موارد مقصر بوده که در این صورت باید تاوان تقصیر خود را بپردازد.
اختلاف نظری بین قوا وجود ندارد
وی خطاب به حاضران با بيان اين كه آنچه را که نیاز داريد و نيازمند تصويب مجلس است ، ما به مجلس ارائه میکنیم گفت: امروز هیچ اختلاف نظری بین دولت، مجلس، قوه قضائیه و سیاستهای کلی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری از جمله اقتصاد مقاومتی و چشمانداز بیست ساله برای تحقق هدف ما که شکستن رکود، ایجاد رونق و صنعتی کردن کشور است وجود ندارد.
روحانی به اهمیت صنعتی شدن کشاورزی نیز اشاره کرد و با بیان اینکه "انشاءالله باید رشد ما در سال 93 مثبت شود"، یادآور شد: سال گذشته رشد ما مثبت نبود و سال قبلتر از آن یعنی 91 را نیز شما خبر دارید. بانک مرکزی اخیرا اعلام کرده که رشد ما در سال 91 منفی 6.8 بوده است.
وي در بخشي از سخنان خود با اشاره به ذخائر معدني و نفت و گاز و دسترسي به ابهابي ازاد و نيوري انساني دانمشند را لازمه توسعه صنعتي كشورها خواند و گفت: با اين روال ايران كشور صنعتي است حال بايد باید ببینیم اشکال کار از کجاست، جملهای میخواهم بگویم؛ خواهش میکنم آن را گزنده تلقی نکنید. اگر انرژی را به قیمت جهانی تحویل تولید بدهیم آیا تولید کشور ما قدرت صادرات لازم برخوردار است؟ اگر درهای کشور را باز کنیم و تعرفه را کنار بگذاریم و حمایت از تولید را کنار بگذاریم آیا تولید کشور ما توان رقابت با منطقه و جهان را دارد؟ مگر میشود در یک کشور برای همیشه از صنعت حمایت کرد؟ نوزاد و نوجوان نیاز به حمایت دارند اما جوان بالغ، توانا و رشیدی که بیش از 40 و 50 سال از عمر آن گذشته آیا باز نیاز به حمایت دارد؟ آیا در آن صورت میتوانیم بگوییم که آن جوان در مسیر رشد و پیشرفت قرار میگیرد؟
وي تاكميد كرد كه حمايت بايد بار قابت همراه باشد اگر حمایت باشد ولی در کنار آن رقابت نباشد، این حمایت مخرب است. چرا بسیاری از صنایع ما بعد از 40، 50 سال قدرت رقابت ندارند؟ و در برخی از نامههایی که در این مدت به رئیسجمهور و دولت داده شده گفته شده که اگر دو مرکز بزرگ برای این صنعت وجود دارد مبادا مبادا که مرکز سومی تأسیس شود. تا چه موقع باید از این صنعت حمایت شود؟
روحاني همچنين خواهان همفكري صاحبنظران در حوزه هاي صنعتي شد و گفت: آنهایی که تجربه بلندمدت و طولانی در تولید و صنعت دارند، بیایند و با هم بنشینیم و در این زمینه گفتوگو کنیم. گفتوگو برای این است که مذاکرات برد - برد حاصل شود. مذاکرات برد - برد تنها با خارجیها نیست. دولت و بخش خصوصی، تولیدگران، قانونگذاران و اینها نیز باید مذاکرات برد - برد داشته باشند. در کنار هم بنشینیم و ببینیم که مشکل از کجاست.
رئیسجمهور به موضوع تورم اشاره کرد و گفت: شما امروز در موضوع تورم میبینید که دولت به آنچه که قول داده و اعلام کرده، عمل کرده است. امروز تورم نقطه به نقطه ما 14.7 درصد است. در واقع تورم نقطه به نقطه در کشور از 43 درصد در حال حاضر به زیر 15 درصد رسیده است و این باید برای صاحبان حرف و کار، کارآفرینان و صنعتگران ما اطمینانبخش باشد. ما روند کاهش تورم در سال جاری را ادامه میدهیم.
وی یادآور شد: در ماه خرداد، قیمت مواد خوراکی نه تنها افزایش نداشته است بلکه در مواردی کاهش داشته است و نرخ تورم ماهانه به صورت متوسط حدود یک درصد یا زیر یک درصد بوده است. در خرداد ماه این میزان 0.8 درصد بوده است و این به نوعی اطمیناندهی به جامعه است؛ نوعی ثبات، حرکت معقولانه و کنترل شده به سمت جلو.
روحاني در ادامه با تاکید بر اینکه صنعت باید به نفع مردم و جامعه تمام شود، گفت: اگر صنعتی است که محیط را آلوده میکند باید برای آن صنعت محدودیت قائل شد و این ضروری است. گاهی لازم است که تکنولوژی تغییر کند و نوآوری ایجاد شود. اگر محدودیت برای ایجاد امنیت برای مردم باشد مثلا در خودروها بگوییم از وسایلی استفاده شود که امنیت جانی مردم حفظ شود این محدودیت ضروری است. در واقع دولت در برخی از مواقع در راستای سلامت، امنیت جامعه و نسلهای آینده محدودیتهایی ایجاد میکند اما در جاهایی که این محدودیتها مشکلآفرین است و مفید نیست دولت باید در برابر این محدودیتها مقابله کند.
هدف دولت استفاده ازبخش خصوصي است
محمد نعمت زاده وزير صنعت معدن و تحجارت كه روز گذشته در جمع خبرنگاران از محورهاي خروج ركود از توليد اشاره كرده بود در اين مراسم نيز به برنامههای این وزارتخانه در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی اشاره كرد و گفت بعد از تصویب در شورای اقتصاد اجرا میشود.
وي در ادامه صحبت هايش از رفع 35 مورد موانع توليد خبر داد و اظهار داشت : به تازگی برنامه ها و راهکارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت برای خروج کشور از رکود اقتصادی تهیه و خدمت رییس جمهوری ارائه شد.در همین زمینه رییس جمهور کارگروه مشخصی را برای خروج از رکود و ایجاد رونق اقتصادی تعیین کرده است. البته لایحه حمایت از تولید نیز بعد از دریافت نظرات مختلف به هیات وزیران ارائه شده است.
نعمت زاده باز هم به موضوع تسهيلات بانكي اشاره كرد و با بیان اینکه سال قبل سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات بانکی 29 درصد بود گفت: این درحالی است که در شرایط متعارف این سهم همواره 38 درصد بود. در این زمینه از شورای پول و اعتبار درخواست شده که سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات بانکی افزایش یابد.افزایش سرمایه بانکها به منظور ارتقای قدرت سیستم بانکی به منظور اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان نیز از دیگر راهکارهای پیشنهادی است.
وي حتي در جمع خبرنگاران مجددا از اختصاص مبلغ ناچیزی به تولید بابت هدفمندی یارانهها از سوی معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری خبر داد و افزود: مبلغی نیز در بانک صنعت ومعدن به ودیعه گذاشتیم تا این بانک سه برابر این مبلغ به بخش صنعت ومعدن وام بدهد که این وام به اجرای پروژههای کاهش شدت مصرف انرژی در واحدهای تولیدی و واحدهای صادرات محور اختصاص خواهد یافت.
وی كه در اين باره روز گذشته در جمع خبرنگاران نيز سخن گفته بود مجددا با اشاره به اینکه هدف دولت سپردن کارها به بخش خصوصی است گفت:در دولت گذشته در زمینه خصوصی سازی تصمیمات نادرستی گرفته شد و واحدهای تولیدی به سازمانها غیر اهل واگذار شدند که عموما این سازمانها عمومی غیر دولتی بودند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بازار مواد غذایی در ماه رمضان نیز توضیح داد: در حال حاضر هیچ نگرانی از بابت کمبود مواد غذایی در بازار وجود ندارد و مواد غذایی به میزان کافی از منابع داخلی و خارجی تامین شده است. وزارت صنعت، معدن و تجارت از طریق شرکت بازرگانی دولتی گندم، برنج، روغن و شکر را وارد کرده اما در مورد سایر کالاها واردات و تولید بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.
وی همچنین با اشاره به کاهش 0.7 درصدی نرخ تورم در اردیبهشت و 0.8 درصدی در خرداد ماه اظهار کرد: با این حساب می توان نتیجه گیری کرد که قیمت کالاها به ویژه مواد غذایی در خرداد ماه امسال برخلاف پیش بینیهای قبلی با کاهش مواجه شده است.
جهانگيري متولي اجراي قانون بهبود فضاي كسب و كار شود
بر اساس اين گزارش در ابتداي اين مراسم غلامحسين شافعي به عنوان رييس پارلمان بخش خواستار اجرای دقیق قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار از سوی دولت یازدهم شدو پیشنهاد كرد: رییس جمهوری معاون اول خود را به عنوان متولی اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار تعیین کند برنامههای اول و دوم توسعه به دلایل مختلف با شکست مواجه شدند و اجرای آزادسازی اقتصادی در این برنامهها نیمه کاره رها شد.
وی افزود:در برنامه سوم به دلایلی مانند برخی نهادسازیها، ایجاد حساب ذخیره ارزی و شفافیت بیشتر در بودجه برنامه آزادسازی اقتصادی تا حدودی موفق بود و تصدی گریهای دولت در اقتصاد کاهش یافت. در برنامه چهارم توسعه به شدت ضعیف بود و بهره وری عوامل تولید به صفر رسید .از سال 84 تا 92 دولت به درآمدهای رویایی دست یافت اما حاصل این درآمدهای رویایی نتیجهای در حد فاجعهبار بود و تولید صنعت بی پناه رها شد. واسطهگریهای مالی رشد افسانهای پیدا کرد و بازار ایران بهشت تولیدکنندگان خارجی شد.
شافعی تاكيد كرد: در هشت سال اخیر مانده تسهیلات بانکی در بخش بازرگانی و خدمات 118 هزار میلیارد تومان، در بخش ساختمان 98 هزار میلیارد تومان، صادرات دو هزار میلیارد تومان، کشاورزی 29 هزار میلیارد تومان و صنعت تنها 60 هزار میلیارد تومان بود. پایبندی دولت یازدهم به قانون میتواند باعث بهبود هر چه سریع تر وضعیت بخش صنعت شود. درخواست ما از رییس جمهور اجرای دقیق قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار است. متولی اجرای این قانون در کشور مشخص نیست بنابراین بهتر است معاون اول رییس جمهوری به عنوان متولی اجرای این قانون مشخص شود.
هشدار به برنامه جدید وزارت کار
به روال هرساله كه رد جشن روز صنعت و معدن رييس خانه صنعت و معدن نيز سخنراني مي كرد و هر ساله هادي غنيمي فرد سخن مي گفت اين بار عبدالوهاب سهلآبادی رییس خانه صنعت و معدن ایران به پشت تريبون رفت و نسبت به برنامه جدید وزارت کار برای اشتغالزایی هشدار داد، اجرای غیر کارشناسی برنامه اشتغالزایی باعث ایجاد تورم بیشتر میشود. شنیدهایم وزارت کار درصدد اجرای برنامه تازهای برای اشتغالزایی است. اجرای شتاب زده این برنامه میتواند به افزایش نقدینگی و تورم منجر شده و مانند برنامه بنگاههای زودبازده شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد قابل توجهی از تولیدکنندگان و صنعتگران به دلیل بدهی های بانکی در زندانها به سر می برند گفت: مهمترین مشکل فعلی بخش صنعت و معدن کشور کمبود نقدینگی و بدهیهای معوق و جرایم آن است. برخی برنامههای دولت در ماه های اخیر اگر چه به کاهش تورم منجر شده، اما باعث تشدید رکود نیز شده است.
نظرات کاربران
تیتر داغ
-
پیمان پولی ایران و روسیه عملیاتی شد
۶ ساعت پیش -
عوامل جدید ژنتیکی مرتبط با افسردگی شناسایی شد
۱۶ ساعت پیش -
نقش احمد خمینی در تسخیر سفارت آمریکا
۱۶ ساعت پیش -
بیسوادی ۷۰ درصد کشاورزان ایرانی
۱۷ ساعت پیش -
جزئیات شرایط جدید واردات خودرو ابلاغ شد
۱ روز پیش -
ابراهیم نبوی به زندگی خود پایان داد
۲ روز پیش
تازهترین خبرها
-
تیم ترامپ و بازگشت به سیاست فشار حداکثری
۲ روز پیش -
ورزش های خیلی شدید و خطر حمله قلبی
۲ روز پیش -
پیمان پولی ایران و روسیه عملیاتی شد
۲ روز پیش -
بایدن برخی از تحریمهای ترکیه را لغو کرد
۲ روز پیش -
اعتراض پرسپولیسیها/گل سپاهان خطا بود!
۲ روز پیش -
سازمان غذا و دارو اطلاعیه داد
۲ روز پیش -
سریع ترین گل تاریخ سوپرجام ایران
۲ روز پیش -
آیفون شکست خورد/ هواوی برنده شدند
۲ روز پیش -
ثروتاندوزی با ۲گانه تورم-قاچاق
۲ روز پیش -
افزایش قیمت طلای جهانی در اوج یک ماهه
۲ روز پیش -
سال مهم ۲۰۲۵ برای پرونده هستهای ایران
۲ روز پیش -
فاجعه های مدیریتی سعید جلیلی
۲ روز پیش -
نقش احمد خمینی در تسخیر سفارت آمریکا
۲ روز پیش -
ناترازی انرژی یعنی اتلاف منابع درتولید
۲ روز پیش -
دولتها به فکر راهحل بلندمدت نیستند
۲ روز پیش -
پیامدهای منفی ارز چند نرخی تشریح شد
۲ روز پیش -
14هزارکیلو طلا خرید و فروش شد
۲ روز پیش -
بیسوادی ۷۰ درصد کشاورزان ایرانی
۲ روز پیش -
کیفیت هوای تهران، در وضعیت قابل قبول
۲ روز پیش -
کوچک شدن اقتصاد آلمان برای دومین سال
۲ روز پیش -
«۷۰ درصد» کشاورزان ایرانی بیسوادند
۲ روز پیش -
اقدام مدیران استقلال علیه تهدید موسیمانه
۲ روز پیش -
تلاش برای حضور در بازارهای صادراتی
۲ روز پیش -
جزئیات شرایط جدید واردات خودرو ابلاغ شد
۲ روز پیش -
آیا فرش خوب پرز میدهد؟
۲ روز پیش -
واکنشجهانی به توافق آتشبس غزه
۲ روز پیش -
تعارض منافع و افزایش قیمت داروها
۲ روز پیش -
علی ماجدی: صبر مردم هم حدی دارد
۲ روز پیش -
پرسش از هزینه- فایده دانشبنیانها
۲ روز پیش -
مردم به مذاکره با آمریکا امید بسته اند
۲ روز پیش -
نقشه ارزی دولت برای دوره ترامپ
۲ روز پیش -
سپاه پاسداران بیانیه صادر کرد+ جزییات
۲ روز پیش -
قانون طلایی برای داشتن دندانهای بینقص
۲ روز پیش -
طلای جهانی اوج گرفت
۲ روز پیش
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.