رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 160

کاردار غیر مقیم ایران در انگلیس اعلام کرد:

سفارت انگلیس در تهران به زودی بازگشایی می شود

سفارت انگلیس در تهران به زودی بازگشایی می شود
سایت خبری تحلیلی ساعت ۲۴- مقدمات بازگشایی سفارت انگلیس در تهران به دیدار ظریف و هیگ در ابتدای تشکیل دولت یازدهم بازمی‌گردد؛ زمانی که دو طرف در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل از تلاش خود برای فراهم کردن مقدمات بازگشایی سفارت سخن گفتند. پس از آن تاریخ، در ۲۷ خرداد هیگ در روزهایی که هنوز وزیر امور خارجه بود در مجلس عوام این کشور از «فرصت مناسب» برای بازگشایی سفارت انگلیس خبر داد و بعد هم گفت: «در این مورد مطالب بیشتری هست که باید اعلام کنم و این مطالب را عنقریب و به زودی اعلام خواهم کرد.

چراغ سبز مجلس برای بازگشایی سفارت

روز گذشته هم دو منبع خبری، توافق دو کشور برای بازگشایی سفارت را تایید کردند. نخست محمدحسن حبیب‌الله‌زاده کاردار غیر مقیم ایران در انگلیس در گفت‌وگویی خبر از بازگشایی سفارت انگلیس در تهران داد و زمان آن را «به‌زودی» اعلام کرد؛ خبری که دقایقی بعد توسط بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مورد تایید قرار گرفت و بروجردی از «توافق ایران و انگلیس» برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران خبر داد.

تایید این خبر به معنی چراغ سبز مجلس برای بازگشایی سفارت است، چرا که این امر می‌تواند موضوع صدور ویزا در ماه‌های گذشته برای ایرانیانی که قصد سفر به این کشور داشتند را رفع کند. صدور ویزا یکی از مشکلاتی بود که ایرانیان برای سفر به انگلیس با آن مواجه بودند و برای این امر باید سفری به ترکیه یا ابوظبی می‌داشتند.

دولت نیازی به مصوبه مجلس ندارد

نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی هم می‌گوید: «دولت نیازی به مصوبه مجلس برای بازگشایی سفارتخانه انگلیس ندارد.» استدلال نقوی حسینی آن است که مصوبه ۲ آذر ۹۰ مجلس هشتم، دولت را ملزم به کاهش سطح روابط با دولت انگلیس کرده و پس از مصوبه مجلس و عکس‌العمل مردم، دولت فرصتی پیدا نکرد که این مصوبه را اجرا کند اما در همان مصوبه تبصره‌ای آوردیم و به دولت اختیار دادیم که هرگاه تشخیص داد دولت انگلیس متنبه شده و در چارچوب وظایف دیپلماتیک و کنسولی خودش عمل می‌کند، دولت بتواند در این سطح، روابط را برقرار کند، بنابراین چون این اختیار به دولت داده شده، دولت نیازی به مصوبه مجلس برای بازگشایی سفارتخانه انگلیس ندارد.

آنچه در این میان مشخص نیست، پرداخت غرامت و عذرخواهی است که انگلیسی‌ها برای بازگشایی سفارت خود در تهران از ایران خواسته بودند. ایران برای دریافت غرامت اعلام کرده بود که حاضر است خسارات وارده را پرداخت کند. مبنای تصمیم ایران هم کنوانسیون وین است که حفاظت و حراست از سفارتخانه‌ها را بر عهده دولت میزبان می‌گذارد و اگر خسارتی به آن وارد شود، دولت میزبان باید خسارات آنها را بپردازد.

اما ایران صراحتا اعلام کرده است که حاضر به عذرخواهی از انگلیس نیست و ظاهرا خود انگلیسی‌ها نیز از این موضوع صرف نظر کرده‌اند. منصور حقیقت‌پور نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس هم عذرخواهی ایران را کاری غیرممکن می‌داند و می‌گوید: «ایران به هیچ وجه من‌الوجوه قصد عذرخواهی از انگلیس را ندارد. سر تا پای تاریخ انگلیس در برابر ایران، خیانت است.»

وی تاکید می‌کند: «همین که به انگلیسی‌ها اجازه بازگشایی سفارتشان را دادیم از محبت و بزرگواری ایرانی است.»

بازگشایی سفارت انگلیس اگر چه پروازهای تهران - لندن را بار دیگر افزایش می‌دهد اما حتما نگاه‌های نظارتی بیشتری را به خیابان استانبول تهران معطوف خواهد کرد.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها