ماجرای عجیب شهر فاتیما در پرتغال چیست؟
ساعت 24-واقعه معروف به «تجلی بانوی تسبیح» در سال ۱۹۱۷ میلادی در شهر «فاتیما» در پرتغال، آرا و تحلیلهای متفاوتی بیان گردیده است. با کجارو همراه باشید تا از حقیقت این موضوع مطلع شوید.
فاتيما ، اسم روستايی است که گفته میشود (حضرت مريم باکره مقدس) در آنجا ظهور كرد. و قبل از تجلی مريم مقدس در روستای فاتيما هم اسم اين روستا همين بوده است و از قديم اسم روستا فاتيما بوده است والان تبديل به شهر شده است و محل تجلی مريم مقدس به كليسا تبديل شده است. واقعه فاطيما از آنجا آغاز میشود که سه کودک چوپان بانويی نورانی را مشاهده میکنند که خود را بانوی تسبيح ( از القاب مريم مقدس ) معرفی میکند و سه پيام مهم برای مردم قرن بيستم دارد.
يک سال قبل از تجلي بانو، فرشتهای به بچهها نازل میشود و خود را فرشته صلح کشور پرتغال میخواند دعايی به بچهها میآموزد که با کلمات ای خدای پدر ، پسر و روحالقدس شروع میشود. و برای بچهها به ياد خون و بدن عيسی مسيح مراسم عشای ربانی انجام میدهد. در سيزدهم ماه مه سال ۱۹۱۷ دو کودک ۹ ساله و يک کودک ۷ ساله پرتغالی به هنگام کار در مزرعهای واقع در منطقه روستايی فاتيما در آن کشور تن نورانی زنی با لباس سفيد را مشاهده کردند. آنان در توصيف مشخصات اين زن گفتهاند که او میدرخشيد و از پرتوی نوری که در آسمان میجهید پديدار شد. زن سپيدپوش گفته بود که از بهشت آمده است و از بچهها خواسته بود که سيزدهم هر ماه به آنجا بازگردند.
بهزودی ساکنان منطقه از اين خبر مطلع شدند و در نخستين روز سيزدهم بعدی، جماعتی برای تماشا گرد آمدند. با اين حال تنها سه کودک با نامهای جاسينتا٬ فرانسيسکو و لوسيا بودند که زن را میديدند ولی مردم تنها وقايع حيرت انگيز جوی را مشاهده نمودند. يک سال بعد بانوی تسبيح (لقب مريم باکره) به بچهها ظاهر میشود و میگوید از اهالی بهشت است. خود را بانوی تسبيح معرفي میکند و سه پيام مهم برای مردم قرن بيستم دارد.
اول صحنهای از جهنم را به بچهها نشان میدهد که ارواح پليد در ميان آتشی هولناک میسوزند و ضجه میزنند. دوم اينکه بانو میفرماید خداوند به خاطر کفر گويی نوع بشر بسيار خشمگين است و درصدد است بشر را به خاطر گناهانش با جنگ و قحطی جزا دهد. و روسيه کمونيستي را منشأ نشر افکار کفرآمیز دانسته و میخواهد که اين کشور به قلب معصوم او تخصيص يابد. سوم پيشگويی ترور پاپ ژان پل دوم هست که میگوید مردی روحانی با لباسهای سپيد گلوله باران میشود.
مريم مقدس از بچهها میخواهد هر طور میتوانند کفاره بدهند و از آنان میخواهد قربانیهای خود را به عيسي مسيح و قلب معصوم او (مريم مقدس) تقديم کنند . در سال ۱۹۱۹ عبادتگاهى در دهكده فاتيما ساخته شد، و ۳ سال بعد توسط افراد متعصب منفجر شد، ولى بعد از مدتى دوباره برپا گشت در ۱۳ مى۱۹۶۷ پاپ ژان پل ششم در پنجاهمين سالگرد آئين فاطيما شركت كرد. در ۱۳مى۱۹۸۲ پاپ ژان پل دوم براى تشكر از حفظ جان خود به زيارت شهر فاطيما آمد.
از آن زمان تاكنون هرساله در ۱۳ ماه مى، دوستداران فاطيما از تمامى نقاط پرتغال، و كشورهاى اطراف براى زيارت و نيز دعا و توبه، و طلب شفا و تزكيه روح به اين منطقه میايند، در مورد پيام آن بانوی تجلی يافته به پاپ، آنگونه که واتيکان بعدها اظهار کرد، اين بود که «براي پايان يافتن جنگي که در جريان است (جنگ جهانی اول) دعا کنيد». اما ظاهراً پيام آن بانوي مقدس بيشتر از اين بوده است که اميد داريم اين پيام آنچنان که بوده است و بدون تحريف در دسترس همگان قرار گيرد.
اين نكته قابل ذكر است كه مسلمين عموماً نسبت به حضرت مريم مقدس بهعنوان بانويی پاکدامن مینگرند که دارای شأن و احترام ویژهای است. (آيات متعددي از قرآن مجيد و حتی ناميدن سورهای از قرآن به نام اين بانوی بزرگ، گواه مناسبی است بر اين مسئله) و تجلی وی را در زمان حاضر بعيد نميدانند، اما برخی سعی دارند اوصاف مذكور و واقعه مذكور را بر فاطمه زهرا (س) تطبيق دهند و فاتيما را فاطيما لقب دادهاند آنها معتقدند اوصافی که برای آن بانوی تجلییافته برشمردهاند عموماً در مورد حضرت فاطمه صدق ميکند و بنابراين مسئله، روشن است که مصداق بانوي تسبيح به دست، حضرت فاطمه است. چرا که طبق روايات، تسبيح دانه دار ابتدا توسط اين بانوی مقدس برای شمردن اذکار ياد داده شده توسط پدر بزرگوارش، پيامبر اسلام، در عالم اسلام مطرح گرديده است و دليل محکمي وجود ندارد که در زمان حضرت مريم «ع»، برای شمردن اذکار، تسبيح بکار برده ميشده است. اما اين دليل قابل پذيرش نيست.
چند نكته دیگر در این باره وجود دارد:
اين قضيه ارتباطی با ما مسلمانان و شیعیان و حضرت فاطمه زهرا (س) ندارد. گفته میشود در آن زمان پرتغال تحت اشغال مسلمانان بود و اسم فاتيما (فاطيما) بر اين شهر از نام دختر امير اعراب اقتباس شده است که دختر مسلمانی بود که مسيحی شد و اين فاطمه ربطی به فاطمه که دختر پيامبر است ندارد .
- در غرب و اروپا برخی اين پديده را مقدس میدانند و هرساله به زيارت اين مكان میروند.
- کتابهای متعددی در اين باره نوشته و حتی فيلم نيز توليد شده است.
- نام فاتيما و فاطیما رواج يافت و حتی مسلمانان از نام فاطيما استقبال كردند.
- مسيحيان كاتوليك و کلیسا از اين امور برای تائید خود و بازگشت به معنوييت و دعا استفاده كردند.
- استفاده سياسي از اين ماجرا نيز بسيار است ارتباط اين قضيه با جنگ جهانی ، فروپاشی اتحاد جماهير شوروی، ترور پاپ و....برخي از امور ديگر از اين استفادهها يا سوءاستفاده است.
- آخرين بازمانده اين واقعه، مطابق پيشگويی فاتيما ، جاسينتا و فرانچسكو با در سالهای ۱۹۱۹ و ۱۹۲۰ به سوی ابديت شتافتند ولی لوسی باقی ماند و بقيه عمر را رخت رهبانيت بر تن كرد. او يک راهبه بود. لوسی در سال ۱۳۸۴ هجری شمسی در سن نود سالگی وفات کرد.
- ابراهيم حاتمی کيا چند سال پيش سفری داشت به پرتقال و در مورد فاطيما تحقيقات گستردهای برای فيلمش انجام داد. اما در آخر متوجه شد فاطيما حضرت فاطمه زهرا (س) نيست.
کجارو
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.