رفتن به محتوا
ثبت شرکت در عمان
کد خبر 203189

معرفی مختصر ماهی گوپی

این ماهی که بومی ونزویلا، ترینیداد، شمال برزیل و گینه است. طول بدن ماهی، در ماده‌ها به ۶ و در نرها به ۳سانتی متر می‌رسد.ماهی‌های نر دارای رنگ‌های متنوع و زیبا بوده و باله‌های پشتی و مخرجی آن‌ها دارای اشکال گوناگون می‌باشد.

img alt="Image result for ‫ماهی گوپی‬‎" src="http://hw8.asset.lenzor.com/lp/7331143-2709-l.jpg" />

گوپی

گوپی، Poecilia reticulata

وضعیت بقا


کمترین نگرانی (IUCN 3.1)

طبقه‌بندی علمی

فرمانرو:جانوران

شاخه:طنابداران

رده:پرتوبالگان

راسته:کپوردندان‌ماهی‌سانان

تیره:ماهیان گامبوزیا

سرده:Poecilia

گونه:P. reticulata

نام علمی

Poecilia reticulata

گوپی نر سمت چپ و گوپی ماده سمت راست

این ماهی که بومی ونزویلا، ترینیداد، شمال برزیل و گینه است. طول بدن ماهی، در ماده‌ها به ۶ و در نرها به ۳سانتی متر می‌رسد.ماهی‌های نر دارای رنگ‌های متنوع و زیبا بوده و باله‌های پشتی و مخرجی آن‌ها دارای اشکال گوناگون می‌باشد.از این ماهی برای کنترل تخم و نوزاد حشرات استفاده می‌شود.در آکواریوم‌ها بسیار مقاوم بوده و تغذیه و تکثیر آن‌ها نسبتاً آسان است.این ماهی‌ها هیچ گونه مزاحمتی برای سایر ماهی‌های آکواریوم ایجاد نمی‌کنند.نرها همواره مواظب ماده‌ها بوده و در هر فرصت ممکن است اسپرم خود را به آن‌ها منتقل نمایند.اسپرم حاصل از یک بار انتقال می‌تواند تا ۶ بار تخم‌ها را بارور نماید.

رده ماهیان استخوانی Osteichthyes

زیر رده شعاع داران Actinopterygii

فوق راسته شعاع جدیدیان Neopterygia

راسته کپور ماهیان دنداندار Cyprinodontiformes

خانواده زنده زاها Poecilidae

جنس پویسیلیا Poecilia

گونه گوپی (میلیون فیش) reticulata Poecilia

PH: محدوده متوسط یعنی ۷ (خنثی)

سختی آب: متوسط

درجه حرارت : پایین تر از ۷۵ درجه فارنهایت (۶۰تا ۸۰ درجه فارنهایت)

تاریخچه کشف

این ماهی در سال ۱۸۶۶ توسط رابرت جان گاپی(Robert John Guppy) کشف شد. البته چند سال قبل از این هم این ماهی برایآلمان‌ها شناخته شده بود.

تشخیص نر و ماده از هم

اندازه‌های مختلف گوپی

ماهی ماده :

الف- باله زیر شکم ماهی ماده پهن و بزرگ و گرد است.

ب- بدن ماهی ماده ساده و بی نقش و نگار است.

ج- زیر شکم ماهی ماده خال سیاه وجود دارد که وضعیت بچه‌ها را نشان می‌دهد.

ماهی نر :

الف- باله زیر شکم ماهی نر بصورت پای تناسلی کشیده و باریک است.

ب- اندام ماهی نر لاغرتر، کشیده تر و باریک تر است.

ج- دارای رنگهای گوناگون و نقش و نگار بیشتری است.

عوامل مؤثر در رسیدگی جنسی

دما

دما تاثیر به سزایی در رسیدگی جنسی ماهیان مولد دارد. به طوری که دمای مناسب باعث می‌گردد که بلوغ بیولوژیک و فیزیولوژیک در ماهیان زودتر انجام گیرد. تجارب نشان داده‌اند که دمای ۲۶ درجه به مدت حدود ۵ ماه می‌تواند در رسیدن ماهی ها به بلوغ عملی و فیزیولوژیک مؤثر باشدو کاهش دما می‌تواند زمان رسیدن به بلوغ را در ماهیان افزایش دهد.

Image result for ‫ماهی گوپی‬‎

نور

نور نیز می‌تواند به عنوان یک فاکتور در رسیدگی گنادهای ماهی ماده و بیضه‌های ماهی نر مؤثر باشد ولی نقش فاکتور نور هنوز در ماهیان تزئینی دقیقاً مشخص نگردیده‌است. تجارب نشان می‌دهد که قرار دادن ماهیان در زیر نور مهتابی به مدت ۱۲ ساعت در روز می‌تواند در تسریع روند بلوغ مؤثر باشد.

حضور جنس مخالف

حضور جنس مخالف نیز در آکواریم می‌تواند در تسریع روند رسیدن به بلوغ ماهی ها مؤثر باشد.

تغذیه

تغذیه با مواد پروتئینی و ویتامین ها می‌تواند در روند رسیدن به بلوغ مؤثر باشد به طوری که گفته می‌شود بهتر است ماهی ها از ۲ ماهگی به بالا از غذای با حداقل پروتئین ۴۰٪ بهره مند گردند. بهتر است از ۲ ماهگی به بالا غذای زنده نظیر : آرتمیای بالغ، کرم توبیفکس و کرم خونی استفاده شود. بهتر است از ماه سوم از قطره ویتامین که به صورت محلول می‌باشد نیز استفاده گردد. به کارگیری غذاها با مواد رنگدانه دار نظیر کاروتنوئیدها نیز می‌توانددر تغییر رنگ مولدین مؤثر باشد. برای این منظور هم می‌توانید از غذاهای زنده استفاده کنید و هم از مواد حاوی کاروتنوئید. پیشنهاد می‌شود از غذاهای ترکیبی ساخته شده با هویج استفاده کنید، بدین صورت که یک غذای ترکیبی شامل مواد پروتئینی نظیر جگر را پس از چرخ کردن، با افزودن هویج آن را مجدداً چرخ نمائید به طوری که کاملاً نرم شده باشد سپس آن را به مصرف برسانید. از آنجا که این غذا باعث آلودگی می‌گردد بایستی در بکارگیری از آن دقت لازم را به عمل آورد.

تغذیه

به عنوان غذای این ماهی پشه‌هایی که تهدیدی برای انتقال بیماری مالاریا هستند را می‌توان استفاده کرد. شما می‌توانید در آکواریوم خانه خود به گوپی‌ها غذاهای خشک شده فریزری لارو قرمز رنگ پشه‌های ریز توبی فیکس میگوی آب شور و همچنین غذاهای آماده که حاوی حجم بالای سبزیجاتی نظیر Spirulina است بدهید. هیچگاه به آنها بیشتر از آنچه که در ۱ دقیقه می‌توانند بخورند غذا ندهید. باقی‌مانده غذایی که خورده نمی‌شود تجزیه شده و مخزن را آلوده می‌کند. اگر بخشی از غذای آنها خورده نشد آنها را جمع آوری کنید. به گوپی هایتان در وعده‌های کمتر مثلاً ۲ دفعه در طول روز غذا دهید. گوپی‌ها معده کوچکی دارند وبا یک بار تغذیه سیر می‌شوند. طبق این رویه، وقتی نوزاد گوپی که بسیار ریز و کوچک است، لارو یا کرمی که به اندازه جثه خودش است را می‌خورد برای بیننده خیلی جالب است اگر چه آن لارو اغلب ممکن است بزرگ تر از بچه گوپی‌ها باشد.

آنها دوست دارند ماکارونی بخورند. و بهترین غذا دهی برای آنها ۳ وعده در روز است. نوزادان ماهیهای زنده زا مانند نوزادان گونه‌های دیگر بعد از زایمان تا دو روز از کیسه زرده هایی که دارند تغذیه می‌کنند واحتیاج به غذای دیگری ندارنددر روز سوم نوزادان را می‌توان با غذاهای خشک پودر شده و یا نوزادان میگوی نمکی تغذیه کرد.

بچه گوپی در یک هفتگی

نوزادان ماهی های زنده زا بسیار پر خور هستند و رشد سریعی دارند به طوری که بین ۱-۲ ماه بالغ می‌شوند هر چه شرایطی مانند تغذیه مناسب، نور مناسب،آب مناسب و فضای کافی برای رشد بزرگتر باشد،این مدت زمان کمتر می‌شود. ولی برعکس اگر شرایط نگهداری مناسب نباشد ماهی ها گاهی تا ۶ ماه هم بالغ نمی‌شوند. نکته دیگر در تکثیر ماهی های زنده زا این است که پس از این که جنسیت نوزادان مشخص شد ماده‌ها و نرها را در صورت امکان از هم جدا کرد تا رشد آنها سریعتر شود بعد از اینکه نوزادان کمی بزرگتر شدندباید آن‌ها با غذاهای دیگر تغذیه شوند.

تولید مثل

طول مدت زایمان ماهیان زنده زا معمولاً با چند روز اختلاف در هر ماه یک نوبت خواهد بود و اختلاف چند روز به خاطر رابطه مستقیم با درجه حرارت آب دارد. اگر درجه حرارت آب پایین باشد دوران بارداری طولانی تر می‌شود و اگر درجه حرارت آب بالا باشد دوران بارداری کوتاه تر خواهد بود. (معمولاً بهترین دما برای این دسته از ماهی ها ۳۰-۲۶است ولی این ماهی ها بسیار مقاوم هستندو دمای ۳۲ - ۱۸ را به خوبی تحمل می‌کنند.) تعداد نوزادان بدنیا آمده در هر نوبت بستگی به اندازه شکم ماهی ماده دارد و معمولاً بسته به شکم و اندازه ی ماهی ماده از 5 تا 150 نوزاد را به دنیا می آورد. هر چه این اندازه بزرگتر می‌شود تعداد نوزادان هم بیشتر خواهد شد. ماهی های زنده زا بسیار آرام هستند و برای ماهی‌های دیگر هیچ صدمه‌ای ندارند. فقط بعضی اوقات در ماهی سوارتیل دیده شده‌است که بر اثر رقابت برای انتخاب جفت با همدیگر درگیری داشته‌اند که موجب از بین رفتن آنها شده‌است بطور معمولی یک ماهی نر می‌تواند با سه ماهی ماده بخوبی در تکثیر مورد استفاده قرار بگیرد.

قطعات لیفتراک
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها