رفتن به محتوا
ثبت شرکت در عمان
کد خبر 203198

آشنایی کامل با ماهی کوی

برای اینکه شما بتوانید کار بر روی تکثیر ماهیانتان را اغاز کنید باید ابتدا بتوانید جنسیت ماهیانتان تشخیص دهید سپس نتشخیص دهید که ایا ماهی شما بالغ و اماده تخم ریزی است یا خیر. انچه در ادامه می اید راهنمایی است برای اینکه شما به توانیید جنسیت و بلوغ ماهیانتان را تشخیص دهید.

برای اینکه شما بتوانید کار بر روی تکثیر ماهیانتان را اغاز کنید باید ابتدا بتوانید جنسیت ماهیانتان تشخیص دهید سپس نتشخیص دهید که ایا ماهی شما بالغ و اماده تخم ریزی است یا خیر. انچه در ادامه می اید راهنمایی است برای اینکه شما به توانیید جنسیت و بلوغ ماهیانتان را تشخیص دهید.

Image result for ‫ماهی کوی‬‎
تعیین بالغ بودن و جنسیت:
زمان بلوغ در ماهی نر و ماده متفاوت است در ماهی نر این زمان در حدود ۲-۳ سالگی در اب هوای معتدل است این در حالی است ماهی ماده حداقل با فاصله ۶ ماه الی یک سال با ماهی نر بالغ می شود. حال اگر ماهیان شما بالغ هستند شما به راحتی می توانید از روی شکل بدنی انها جنسیت انها را تعیین کنید برای این کار ماهی ها را از اب خارج کرده ودر ظرفی مناسب قرار دهید از بالا به انها نگاه کنید بدن ماهی ماده از بالا گرد تر و عمیق تر دیده می شود در حالی که بدن ماهی نر کشیده تر است. البته ماهی کوی درای برخی صفات جنسی دیگر نیز می باشد که فقط می توان انها را در فصل تخمریزی مشاهده نمود به طور مثال ظهور دانه های سفید رنگ و جوش مانند بر روی سر و ابشش ماهی و یا بیرون زدگی مجرای تخمریزی ماهی ماده در فصل امادگی برای تخمریزی.


Image result for ‫ماهی کوی‬‎

حال که با روش تشخیص بالغ بودن و جنسیت ماهیانتان اشنا شدید باید بدانید که فصل و زمان تخمریزی در ماهیان کوی چه زمانی است. فصل تولید مثل در ماهی کوی اواخر فصل بهار است. ماهی کوی بر اساس تغییرات دمایی ایجاد شده در محیط و همچنین تغییرات طول روز زمان مناسب برای تولید مثل خود را انتخاب می کند در نتیجه زمان تخمریزی این ماهیان می تواند تا اوایل فصل تابستان در مناطق سردسیر و تا اوایل بهار در مناطق گرمسیر متغییر باشد.
البته روش بهتر برای درک زمان درست تخمریزی این است شما از طریق رفتار ماهیانتان متوجه ان بشود که دقیق تر است. در نزدیکی زمان تخمریزی ماهی نر رفتار هایی مثل حرکت گروهی در گوشه های استخر یا تعقیب ماهیان ماده را از خود بروز میدهد و همچنین ماهی ماده نیز در شروع این دوره از ماهیان نر بیشتر غذا خواهند خورد و در مناطق کم عمق اب شنا می کنند و بدن انها متورم دیده خواهد شد.

پس از اینکه ماهیان شما مراحل فوق را گذراندند نوبت این است که منتظر تخمریزی ماهیانتان باشید. برای اینکه ماهی های کوی تخمریزی کنند می توان از دو روش استفاده کرد:
۱. تخمریزی طبیعی
۲.تخمریزی یا تخمگیری مصنوعی
در این مطلب به بررسی تخمریزی طبیعی می پردازیم و در مطالب بعدی تخمگیری مصنوعی و شرایط و شیوه های ان را بررسی خواهیم کرد.
در تخمریزی طبیعی تمام فرایند تخمریزی توسط ماهی ها و به صورت طبیعی و بدون دخالت انسان صورت میگیرد.
در این روش ماهی نر و ماده ابتدا در سطح اب شروع به شنا میکنند و نر ماهی ماده ر ا دنبال می کنند. ماهی های کوی علاقه دارند که تخمریزی را در مناطق کم عمق اب در بین ریشه یا برگ های ریخته شده درختان انجام دهند. البته ماهی کوی علاقه شدیدی به خوردن تخم های خود دارند برای جلوگیری از این امر و افزایش تعداد تخم ها ی باقی مانده می توان از محیط های مصنوعی که ریشه درختان یا برگ ها را برای کوی شبیه سازی می کنند استفاده کرد. این محیط ها را می توان از رشته های کاموا و نخ های ابریشمی نیز تهیه کرد. پس از اتمام تخمریزی که در حدود ۲۰-۳۰ دقیقه طول می کشد باید محیط های مصنوعی تخمریزی را همراه با تخم ها از برکه خرج کرد و به داخل ظرفی با یک شعله اکسیژن قرار دهیم تا علاوه بر محافظت تخم ها از خورده شدن توسط والدین انها را در شرایطی تحت کنترل تر از برکه قرار دهیم. تخم ها بعد از ۳-۶ روز هچ می شوند.

ماهی ها جزو راج ترین انواع جانوران اهلی و دست آموز دنیا هستند. ماهی طلایی یا گلدفیش و ماهی کوی از رایج‌ترین انواع آبزیان دست آموزند که هردو متعلق به خانواده کپور ماهیان هستند، با تفاوت‌هایی جزئی:

۱. همان ‌طور که در تصویر فوق می‌بینید، اولین فرق گلدفیش معمولی و کوی آن است که کوی ریش دارد، ریش که نه، دو تا سبیلک کوچک و گاهی بلند دو طرف دهانش دارد که مشخصه اصلی گلدفیش‌های چینی است، درحالی‌که ماهی گلی‌های معمولی فاقد چنین زائده ای هستند. قوای بویایی و چشایی کوی‌ها روی این سبیل‌ها قرار دارد.

۲. تفقاوت دوم این ماهی‌ها در شکل جمجمه آن‌هاست. درحالی‌که گلدفیش آبشش‌های گرد و دماغ سربالا دارد، کوی‌ها دماغ برآمده دارند و در عوض قسمت تحتانی آبشش و فک آن‌ها تخت است.

۳. تفاوت سوم در فرم باله‌های زیری و فوقانی آن‌هاست. همان‌طور که در تصویر می‌بینید، باله‌های فوقانی و تحتانی در گلدفیش آزادتر و منفصل هستند، در حالی‌که باله‌های پشتی کوی کاملا به بدن او چسبیده است.

۴. هردو گونه در رنگ‌ها و ترکیب‌های مختلف و متنوعی دیده می‌شوند با این تفاوت که کوی‌ها از آنجا که معمولا در دریاچه‌های مصنوعی کوچک نگهداری می‌شوند رشد بهتری دارند و سریع بزرگ می شوند.

ماهی کوی می‌تواند تا ۲۴ اینچ رشد کند اما کوی‌های یک متری هم دیده شده اند. عمر کوی بسیار طولانی است و در شرایط مناسب حوضچه دست کم صد سال عمر می‌کند. پیرترین ماهی کوی ۲۲۶ سال سن دارد.

گلدفیش، برعکس، بیش از ۱۰ اینچ رشد نمی‌کنند و البته این به فضای تنگ و آکواریوم آنها بستگی داردو در شرایط ایده آل، گلدفیش می‌تواند بیست سال زندگی کند اما در شرایط خانگی عمر او به ندرت به بیش از ده سال می‌رسد.

نکته

کوی و گلدفیش آنقدر به هم شبیه هستند که می‌شودان‌ها را با هم نگه داشت و حتی از هم بارور شوند. اما بچه‌های دورگه این دو نوع ماهی در صورت تولد، عقیم خواهند بود. کوی و گلدفیش نابالغ بسیار شبیه هم هستند و نمی‌شود به راحتی آنها را از هم تشخیص داد. تفاوت اصلی کوی و گلدفیش در شجره نامه و تاریخ پیدایش آنهاست.

تاریخچه

کوی از خانواده کپور معمولی است که نخستین بار در دهه ۱۸۲۰ در ژاپن پرورش پیدا کرد.

گلدفیش‌ هم گونه‌ای از خانواده کپور ماهیان بومی آسیا است که نخستین بار در سال‌های ۲۶۵ تا ۴۲۰ میلادی در دوران سلطنت خاندان جین پرورش یافت.

به این ترتیب، کوی‌ها را باید گونه‌ای جوان و نوظهور در خانواده ماهیان تزئینی آب شیرین به حساب آورد. نگهداری ماهی کوی در ایران هنوز رایج نیست.

پرورش

ماهی کوی را به خاطر رنگ‌های فوق‌العاده زیبا، نقش و نگارها و اندازه درشت آن پرورش می‌دهند. رایج‌ترین رنگ‌های ماهی کوی عبارتند از سیاه، سفید، زرد، قرمز، کرم و آبی. گونه‌های جدیدتر این ماهی‌ رنگ‌های ترکیبی بدیع و زیبایی دارند.

چینی‌ها گلدفیش را در اصل به خاطر رنگ بی‌نظیر طلایی یا زرد و نارنجی آن پرورش می‌دادند. اما این ماهی هم امروز در رنگ‌ها و فرم‌اهی متنوعی پیدا می‌شود.

خلاصه

کوی اولین بار در دهه ۱۸۲۰ در ژاپن به دنیا آمد و گلدفیش حدود سال ۳۰۰ میلادی در چین.

کوی به خاطر رنگ و نقش و نگارش شهرت دارد و گلدفیش به خاطر فرم بدن و باله‌ها و رنگ خاصش.

کوی از گلدفیش بزرگتر است و بیشتر عمر می‌کند.

ساختمان بدن کوی کاملا شبیه کپور است جز این که ترکیب رنگ متفاوتی دارد، درحالی که فرم بدن گلدفیش نسبت به کپور تفاوت‌هایی پیدا کرده است.

قطعات لیفتراک
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها