رئیس سازمان دامپزشکی اعلام کرد:
معدوم کردن ۵۱۳ هزار مرغ مبتلا به آنفولانزا/ مردم بدون نگرانی خرید کنند
ساعت 24- رئیس سازمان دامپزشکی اعلام کرد که بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان که طی هفتههای گذشته در استان تهران و البرز گزارش شده بود کاملا تحت کنترل قرار دارد و تاکنون بیش از ۵۱۳ هزار قطعه بیمار معدوم شده است و مردم بدون نگرانی مرغ و تخم مرغ مورد نیاز خود را خریداری کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه شیوع بیماری آنفولانزا فوق حاد پرندگان از نوع H۵N۸ که در حدود ۲۰ کشور از سه قاره مختلف رخ داده در ایران نیز وقوع آن در چهار مرغداری مرغ تخمگذار در استانهای البرز و تهران به سازمان بهداشت جهانی دام گزارش شده است، افزود: واحدهای پرورش درگیر این بیماری تحت قرنطینه کامل قرار گرفته و عملیات معدومسازی، پاکسازی و دفن پرندگان در آنها صورت گرفته است. همچنین تا شعاع سه کیلومتری این چهار واحد پرورش طیور در حال پایش و ارزیابی قرار گرفته است تا در صورت مشاهده نمونههای مبتلای دیگر اقدامات لازم برای مقابله و پیشگیری از گسترش شیوع آن صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه مرغداریهای صنعتی، نیمه صنعتی و سنتی عمدتا از شرایط بهداشتی و استانداردهای لازم در این زمینه برخوردار نیستند و همین عامل سبب بروز و شیوع بیماری در آنها میشود، گفت: از همه استانهای کشور درخواست کردهایم تا به محض مشاهده یا اطلاع از علائم این بیماری پیش از آنکه به دنبال تشخیص آن بروند آن را به مراکز دامپزشکی استانها و سازمان دامپزشکی گزارش کنند و از سوی دیگر کشتارگاههای طیور به صورت کامل تحت نظارت شدید قرار گرفته و به عنوان مثال ماشینهای حمل و نقل طیور کاملا بازرسی و شستوشو میشوند.
خلج تأکید کرد: مردم با اطمینان کامل مرغ و تخم مرغ مورد نیاز خود را خریداری کنند و نگران شیوع و ابتلا به این بیماری نباشند چرا که آنفولانزا طیور آن هم از نوع فوق حاد به هیچ وجه برای سازمان دامپزشکی شوخی بردار نیست و با جدیت پیگیری میشود اما اگر مردم میخواهند از انتقال آن به انسان اطمینان حاصل کنند باید بدانند مرغ یا تخم مرغ خریداری شده خود را که احتمال ابتلا به بیماری در آن را میدهند بدون تماس مستقیم با آن به صورت کامل بپزند و پس از آن مصرف کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه منطقه بین دریای خزر و دریای سیاه پرخطرترین نقطه جهان از نظر وقوع آنفولانزای فوق حاد H۵N۸ است، ادامه داد: تاکنون در هیچ جای دنیا گزارشی مبنی بر انتقال این نوع آنفولانزا به انسان ارائه نشده است اما سازمان بهداشت جهانی دام همچنان وضعیت انتقال این بیماری را شکننده اعلام میکند و امکان انتقال آن به انسان وجود دارد. بنابراین باید فرض کنیم که همه کشورهای اطراف به این بیماری مبتلا شدهاند و باید ضوابط قرنطینه سخت گیرانهای برای آنها اعمال کنیم.
نوسان صادرات مرغ و تخم مرغ در سایه آنفولانزا
خلج گفت: گرچه تاکنون گزارش رسمی مبنی بر قطع شدن صادرات یا خرید مرغ و تخم مرغ ایرانی از سوی کشورهای همسایه گزارش نشده است اما این مسئله بستگی به میزان اعتماد کشورهای طرف معامله با ایران دارد و در این راستا مذاکرات دوجانبه با کشورهای مختلف در دستور کار قرار خواهد گرفت و کشورهای مقصد میتوانند از محصولات مرغ و تخم مرغ دیگر استانهایی که به این بیماری مبتلا نشدهاند استفاده کنند.
ایسنا
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.