الگوی چینی برای توسعه استفاده از خودروی الکتریکی
ساعت 2یکی از مهمترین تغییراتی که به مدد تکنولوژی در حال ترسیم چهره جدیدی برای سبک زندگی ما است حرکت از سوخت فسیلی به سوی الکتریسیته برای به حرکت در آوردن خودروها است. در تمام تکنولوژیهای جدید برههای تاریخی وجود دارد، که دیگر هیچگونه تقاضایی برای کالاهای رقیب وجود ندارد.4-
قیمت باتریهای الکتریکی در سال گذشته 35 درصد کاهش یافته است و صنعت خودرو در مسیری قرار دارد که خودروهای الکتریکی حتی بدون پرداخت یارانه میتوانند در 6سال آینده با رقبای بنزینی خود رقابت کنند. بسیاری از تحلیلها اکنون نشان میدهد که زمان خیز خودروهای الکتریکی فرا رسیده است. پیشبینیها حاکی از آن است که تا سال 2040 قیمت خودروهای الکتریکی کمتر از 22 هزار دلار (بر مبنای ارزش فعلی دلار) خواهد رسید و 35 درصد خودروهای جدید تولید شده در این سال دارای محل شارژ الکتریکی خواهند بود. در چند سال آینده شرکتهای معتبری همچون تسلا، BYD، چوی و نیسان برای فروش محدوده گسترده تری از خودروهای الکتریکی در رنج 30 هزار دلاری برنامه ریزی کردهاند. سال گذشته فروش خودروهای الکتریکی در جهان 60 درصد افزایش یافته است. ساخت باتری نزدیک یک سوم هزینه یک خودروی الکتریکی را شامل میشود. برای آنکه خودروهای الکتریکی بتوانند در جهان فراگیر شوند، چهار ضرورت اصلی وجود دارد:
1- دولتها باید انگیزهای برای کاهش هزینهها فراهم کنند
2- تولیدکنندگان باید حاشیه سود فوقالعاده کم را بپذیرند
3- مشتریان باید مایل باشند هزینه بیشتری برای خودروهای الکتریکی بپردازند
4- هزینه ساخت باتری کاهش یابد
سه مورد نخست در روندهای آینده قابل دستیابی است. ولی ممکن است این تغییرات با نوساناتی همراه باشد، ولی هزینه ساخت باتریها به شدت در مسیر نزولی حرکت میکند. اکنون دولتها انگیزههای فراوانی برای گسترش استفاده از خودروهای الکتریکی ایجاد کردهاند. در چین اضافه کردن هر خودروی بنزینی موکول به از رده خارج شدن خودرو دیگر و استفاده از پلاک خودروی قدیمی به جای خودروی جدید است. در حالی که برای خودروهای هیبریدی و الکتریکی دریافت پلاک به راحتی و بدون هیچگونه هزینهای صورت میگیرد. در برخی موارد نیز دریافت پلاک برای خودرو بنزینی مستلزم پرداخت هزینه 6 هزار دلاری و صف انتظار نسبتا طولانی است، در حالی که تحویل خودروهای هیبریدی و الکتریکی بلافاصله در نمایندگی انجام میگیرد.گزارشهای رسمی نشان میدهد که اکنون شرکت BYD چین از رقبای سنتی خود شامل تویوتا، نیسان، فولکس واگن و حتی تسلا به لحاظ حجم تولید سبقت گرفته است. بخش زیادی از توفیق این شرکت مدیون مشوق های دولتی برای استفاده از خودروهای الکتریکی است.
توضیح: در برخی آمارهای جهانی تولید خودروهای الکتریکی دو شرکت رنو و نیسان را به دلیل اینکه مدیریت واحد دارند تجمیع می کنند که در این صورت گروه رنو - نیسان بزرگترین تولید کننده خودروهای الکتریکی است.
اقتصاد نیوز
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.