رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 223998

ساخت سریع‌ترین نانو-فضاپیما

ساعت 24-دانشمندان موفق به ساخت نانو-فضاپیمایی شده‌اند که می‌تواند سرعت خود را به یک‌پنجم سرعت نور برساند.

4
با علم امروزی حدود 18 هزار سال طول می‌کشد تا بتوانیم به نزدیک ستاره به کره زمین، سفر کنیم.

با این وجود دانشمندان به کمک یک تراشه سیلیکونی موفق به ساخت نانو-فضاپیمایی شده‌اند که می‌تواند سرعت خود را به یک‌پنجم سرعت نور برساند و مسافرت طولانی مذکور را در کمتر از 20 سال انجام دهد.

مشکل اصلی این است که چنین فضاپیماهایی نمی‌توانند در مقابل نوسانات شدید ناشی از تابش و دما در اعماق اقیانوس به حیات خود ادامه دهند. بنابراین گروهی از محققان سازمان فضایی ناسا با همکاری موسسه علم و فناوری کره (KAIST) روش جدیدی ارایه کردند که به تراشه سیلیکونی کمک می‌کند تا بتواند بدون هر مشکلی به پرواز خود ادامه دهد.

در حال حاضر سه روش وجود دارد تا چنین تراشه‌ای بتواند سفر پرماجرای خود را به اتمام برساند. ساده‌ترین راه این است که یک ورقه فلزی به آن متصل شود تا جلوی تابش‌های فضایی را بگیرد که البته این روش می‌تواند از سرعت نانو-فضاپیما بکاهد.

علاوه بر این ستاره‌شناسان می‌توانند یک مسیر مشخص برای فضاپیما در نظر بگیرند تا میزان تابش‌ها به حداقل برسد. ولی این کار زمان ماموریت را افزایش می‌دهد و خطرات دیگری به همراه دارد.

سومین روش که قرار است به صورت عملیاتی استفاده شود، موضوع اصلی محققان ناسا است که با نام «طراحی مدار اشعه-شناخته شده» معرفی می‌شود. دانشمندان در نانو-فضاپیمای خود به جای آنکه ترانزیستورهای مغناطیسی استاندارد استفاده کنند، ترانزیستورهای دروازه‌ای ساخته شده از نانوسیم‌ها را مورد استفاده قرار دادند.

در مجموع، با فناوری به کار گرفته شده مشکل نانو-فضاپیما برای انجام این سفر پرماجرا حل شد تا دانشمندان بتوانند برای نخستین بار در کوتاه‌ترین زمان به نزدیک‌ترین ستاره برسند.

فارس

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها