حمله پایانی به کلشآفکلنز
ساعت 24- احتمال پایان همیشگی بازی «کلشآفکلنز» بازی محبوب فنلاندیها در ایران عده زیادی را نگران کرده است؛ کسانی که به آن عادت کردهاند و دوستش دارند و البته کسانی که براساس آن تجارتی را راه انداختهاند و حالا این سفره را در حال جمع شدن میبینند.
پیگیری آقای وزیر
هجوم کاربران و هواداران بازی به صفحه وزیر ارتباطات با هشتگ #کلش_آف_کلنز_را_آزاد_کنید باعث شد محمود واعظی نتواند نسبت به این موضوع بیتفاوت باشد. او در واکنش به این اعتراضها نوشت: «در چند پست اخیر، اعتراضاتی به اختلال بازی کلش مطرح کردهاید که این مطالب را به اطلاع کمیته تعیین مصادیق مجرمانه خواهم رساند ومطالب مطرح شده را پیگیری خواهم کرد. گرچه در بعضی موارد بهدلیل استفاده از ادبیات نامناسب مجبور به حذف این پستها شدهام.» حالا روشن است که دستور فیلتر این بازی به دلیل خشن بودن براساس اجرای بند ب ماده ۱۵ قانون جرایم رایانهای از سوی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه صادر شده است. هرچند هنوز عدهای از کاربران به این بازی دسترسی دارند اما بازی همراه با قطع و وصل شدنهای مکرر نهتنها لذتی ندارد بلکه باعث عقب افتادن حرفهایها میشود. استفاده از پروسکیها و فیلترشکنها هم سرعت بازی را آنقدر کند میکند که خیلیها عطایش را به لقایش ببخشند. بهنظر میرسد بعد از تعارفها و حتی چالشهای قبلی، این بار نبرد مقامهای قضایی و دولتی درباره نبرد قبیلهها جدیتر از همیشه است و شاید این بازی برای همیشه و بهطور کامل و براساس قانون از دسترس خارج شود. کاربران ایرانی در چنین مواقعی معمولا به بازیهای دیگر کوچ میکنند اما همچنان بیشترین نگرانیها در این مورد به کسانی مربوط میشود که از این مسیر درآمدی دارند.
درآمدهای ریز و درشت
سود این بازی برای ایرانیها هرقدر هم باشد، حتما قابل مقایسه با سود نجومی سازندگان آن نیست، چه اینکه این بازی فقط در سال۲۰۱۳ بههمراه بازی دیگری به نام «هی دی» توانست درآمد خالصی به مبلغ ۲۷۹میلیون دلار کسب کند. درآمد روزانه این بازی ۲٫۴میلیون دلار تخمین زده میشود که از ۸٫۵ میلیون کاربر این درآمد را کسب میکند. درآمدها در ایران از محل این بازی یا از فروش اکانتهاست که با متوسط قیمت زیر یک میلیون تومان خرید و فروش میشوند. گرانترین اکانت در ایران هم حداکثر 15میلیون تومان قیمتگذاری شده است، درحالیکه بنا بهگفته مالکش بیش از 70میلیون تومان برای آن هزینه کرده است. . در مجموع تخمین زده میشود این بازی در ایران روزانه بیش از ٥٠ میلیون تومان هزینه داشته باشد که در سال رقمی بیشتر از ١٨ میلیارد تومان خواهد شد. با خرید «جم» یا الماس هم که لازمه اصلی جلو رفتن در این بازی است رقمهای زیادی جابهجا میشود. کافی است عبارتهای «خرید جم» یا «خرید اکانت کلشآفکلنز» را جستوجو کنید تا ببینید چند سایت و کانال در این زمینه فعال هستند. شمار افرادی که در ایران این بازی را تجربه کردهاند، 5.5میلیون نفر اعلام شده است که البته تعداد قابل توجهی از آن هنگام خرید و فروشهای مرتبط با این بازی فریب کلاهبرداران را خوردهاند. پلیس فتا هم درباره احتمال سرقت اطلاعات از طریق این بازی هشدار داده است. با این همه کم نیستند کسانی که هوادار سفت و سخت «جنگ قبیله»ها هستند. نتیجه وعده وزیر ارتباطات وضعیت این افراد را بهزودی روشن خواهد کرد.
همشهری
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.