رفتن به محتوا
ثبت شرکت در عمان
کد خبر 228683

مسمومیت با «دیفن باخیا» موجب اختلال تکلم میشود

گیاهان آپارتمانی و سلامت خانواده/1

مسمومیت با «دیفن باخیا» موجب اختلال تکلم می‌شود

خبرگزاری فارس: گیاه آپارتمانی دیفن باخیا سمی ترین گیاه آپارتمانی است و مسمومیت با آن موجب اختلال در تکلم، التهاب دهان و زبان و اختلال در بلغ و حتی خفگی می‌شود

مسمومیت با «دیفن باخیا» موجب اختلال تکلم می‌شود

گیاهان آپارتمانی و سلامت خانواده/1

مسمومیت با «دیفن باخیا» موجب اختلال تکلم می‌شود

خبرگزاری فارس: گیاه آپارتمانی دیفن باخیا سمی ترین گیاه آپارتمانی است و مسمومیت با آن موجب اختلال در تکلم، التهاب دهان و زبان و اختلال در بلغ و حتی خفگی می‌شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا»، انسان به طور غریزی گل و گیاه را دوست دارد که این دوست داشتن به سن و سال افراد ربطی ندارد.

نور، هوا، آب، گرما و خاک از عواملی هستند که برای رشد و گل‌دهی گیاه از اهمیت زیادی برخوردار است. همه این عوامل تغییرپذیر هستند و می‌توان آنها را تحت تأثیر قرار داد.

نگهداری از گل‌ها و گیاهان در آپارتمان علاوه بر زیبایی موجب افزایش انرژی نیز می‌شود؛ گل روح انسان را طراوت می‌دهد و برای سلامت افراد خانه نیز مفید است.

*وجود گل و گیاه در آپارتمان‌ موجب آرامش می‌شود
-----------------------------------------------------------------

بودن گل و گیاه در آپارتمان‌ موجب کاهش سردرد، استرس و اضطراب می‌شود همچنین تزئین خانه با گیاهان، موجب تمیز شدن هوای منزل هم می‌شود. گیاهان آپارتمانی می‌توانند موجب بهبود کیفیت هوا می‌شود.

بعضی از گیاهان آپارتمانی که در محل سکونت ما هستند، دارای موادی تا حدی سمی هستند که ممکن است باعث مشکلاتی به خصوص برای کودکان شود. گیاهان آپارتمانی نقشی مهم و مؤثر در کاهش آلودگی هوای داخل خانه و بهبود کیفیت هوا دارند.

* "دیفن باخیا " سمی‌ترین گیاه آپارتمانی است
-----------------------------------------------------

دیفن باخیا گیاهی است که شاید معروفترین و پرطرفدارترین گیاه آپارتمانی است و نام فارسی آن، "سمبرگ است، به دلیل اینکه برگ‌های این گیاه آپارتمانی سمی است.

دیفن باخیا گونه‌های مختلفی دارد که بیشتر تفاوت آنها در نوع برگ‌ها و رنگ آنهاست. این گیاه آپارتمانی درختچه‌ای همیشه سبز و دائمی است که شامل تنه گوشتی طویل و غالباً عمودی و کاملاً رگه‌دار است.

دیفن باخیا گیاهی است با برگ‌های زیبا از خانواده آراسه araceae که در اکثر آپارتمان‌ها وجود دارد و گاهی در صورت بالا بودن سن گیاه و مهیا بودن شرایط، گل می‌دهد که این مسئله بسیار نادر است.

شیره دیفن باخیا سمی است و باید از تماس آن با چشم و دهان پرهیز کرد، در صورت تماس با زبان، باعث تورم بافت‌های گلو شده و این ناحیه را فلج می‌کند.

محمد صالحی سورمقی، استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» می‌گوید: دیفن باخیا (diffenbachia) گیاهی از خانواده آراسه (araceae) و به صورت گیاه آپارتمانی دائمی است. موطن اصلی آن برزیل و هند غربی بوده و در آنجا پرورش یافته است و ارتفاع آن گاه تا 2 متر می‌رسد.

*مسمومیت با دیفن باخیا موجب اختلال در تکلم می‌شود
-------------------------------------------------------------------

به گفته وی، در صورتی که برگ‌های این گیاه خورده شود، مخاط دهان و زبان ملتهب و قرمز شده و شروع به سوختن می‌کند که گاهی دردناک است همچنین میزان بزاق دهان افزایش یافته و قورت دادن آن مشکل است.

استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌افزاید: در موارد شدید مسمومیت، حتی حرف زدن به طور موقت ممکن است دچار اختلال شود. در اکثر موارد مسمومیت‌ با گیاه شدید نیست مگر اینکه مقدار زیادی خورده شود.

صالحی سورمقی اضافه می‌کند: برای کاهش و تسکین مشکلات ناشی از خوردن برگ‌های گیاه دیفن باخیا، خوردن مایعات زیاد و مصرف مسکن‌ها، ضد دردها و استفاده از بی‌حس کننده‌های موضعی مفید است.

کامبیز سلطانی‌نژاد متخصص سم‌شناسی می‌گوید: گیاه دیفن باخیا اگر در منزل باشد، معمولاً کودکان برگ‌های این گیاه را کنده و می‌خورند.

*مسمومیت با دیفن باخیا در مواردی موجب خفگی می‌شود
-----------------------------------------------------------------------

به گفته وی، برگ‌های گیاه دیفن باخیا دارای اگزالات کلسیم است که باعث تحریک مخاط دهان می‌شود و التهاباتی را در دهان ایجاد می‌کند و در برخی موارد موجب خفگی می‌شود البته تماس با برگ‌های گیاه دیفن باخیا مشکلی را ایجاد نمی‌کند.

«زانتیدشیا» نام عمومی گیاه آپارتمانی دیگری است که علائم مسمومیت آن شباهت نزدیکی به "دیفن باخیا " دارد و به گفته محمد صالحی سورمقی، اگر کودکان برگ‌های این گیاه آپارتمانی را بخورند، دچار مشکلاتی می‌شوند و برای رفع مشکلات آن می‌توان مایعات زیاد و مسکن‌ مصرف کرد همچنین ضد دردها و بی حس کننده موضعی نیز مفید است.

«آزالیا« یکی از گیاهان آپارتمانی با رنگ‌های فوق العاده زیباست که با نام عمومی azalea شناخته می‌شود و از خانواده ericaceae است. آزالیا دارای گونه و واریته‌های زیادی است.

محمد صالحی سورمقی استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره مصرف گیاه "آزالیا " توسط کودکان می‌گوید: در گل، میوه، برگ، ساقه و شهد گل این گیاه ترکیبی به نام acetylandromedol (استیل آندرو مدول) وجود دارد که بسیار سمی است.

*مسمومیت با گیاه آزالیا موجب گیجی و دل درد می‌شود
------------------------------------------------------------------

وی بیان می‌کند: مصرف گیاه آزالیا باعث بروز مسمومیت می‌شود و علائم مسمومیت خوراکی این گیاه شامل ازدیاد بزاق، استفراغ، تهوع، اسهال، دل‌درد، گیجی، تحریک‌پذیری، سوزش و خارش پوست و مخاط است.

استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌افزاید: برای رفع علائم مسمومیت، درمان خاصی شناخته نشده است ولی خوراندن ذغال فعال توصیه می‌شود.

کامبیز سلطانی‌نژاد متخصص سم‌شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار می‌کند: آزالیا یکی از گیاهان ‌آپارتمانی است که دارای گونه‌های مختلف است. مصرف زیاد گیاه آزالیا موجب بروز مسمویت می‌شود البته بیشترین عوارضی که سم آزالیا ایجاد می‌کند، به دلیل مصرف غیرمستقیم این گیاه است.

به گفته وی، در برخی از کشورها مانند کره و ترکیه که این گیاه به طور خودرو در دشت‌ها رشد می‌کند، زنبورهای عسل از این گیاه تغذیه می‌کنند که عسل‌های تهیه شده از این زنبورها دارای ترکیبات سمی است و موجب بروز مسمومیت می‌شود.

این متخصص سم‌شناسی می‌گوید: از مصرف مستقیم گیاه آزالیا تاکنون گزارشی ارائه نشده است. مسمومیت ناشی از مصرف آزالیا موجب بروز اختلالات عصبی، سردرد، سرگیجه، دردهای عصبی، بی‌حسی و کرختی دست و پا می‌شود و در مواردی نیز موجب بروز تهوع، استفراغ و بی‌نظمی ضربان قلب می‌شود.

*گیاه بنت قنسول دارای شیره‌ای بسیار خطرناک است
----------------------------------------------------------------

"بنت قنسول " euphorbia pulcherima و از خانواده euphorbia و دارای برگ‌های سبز و قرمز است. این گیاه دارای شیره‌ای سمی است که باید در زمان بریدن ساقه یا چیدن گل‌های آن دقت شود که دست خراش یا بریدگی نداشته باشد و دست آلوده به شیره گیاه به چشم و دهان زده نشود، به دلیل اینکه بسیار خطرناک است.

می‌توان برای جلوگیری از خروج شیره گیاه، محل بریدگی ساقه بریده شود و آن را در آب 40 درجه قرار دهند تا خارج شدن شیره گیاه قطع شود.

"بنت قنسول " دارای گل‌ها و طوقه‌های بزرگی به رنگ‌های قرمز، صورتی و سفید است که گل‌های بسیار کوچکی را در بر می‌گیرند.

*مسمومیت با بنت قنسول موجب مشکلات روده‌ای و معده‌ای می‌شود
------------------------------------------------------------------------------------

محمد صالحی سورمقی، استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار می‌کند: در صورتی که برگ‌های گیاه بنت قنسول توسط کودکان خورده شود، موجب بروز مشکلات رودی و معده‌ای، تب بالا، بی‌حسی و تحریک گردش خون می‌شود.

کروتون یک گیاه آپارتمانی همیشه سبز با برگ‌های رنگارنگ است. این گیاه صرفاً به خاطر داشتن برگ‌های زیبا پرورش داده می‌شود و گل‌های آن را باید بلافاصله از آن جدا کرد چرا که قدرت گیاه را از بین می‌برند.

موطن اصلی گیاه "کروتون " نواحی گرمسیری جنوب شرق آسیا و جزایر اقیانوس آرام است. کروتون را می‌توان بر روی لبه پنجره مشرف به جنوب قرار داد همچنین باید آن را در برابر نور خورشید محافظت کرد، رطوبت آن نیز همیشه باید ثابت باشد.

محمد صالحی سورمقی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار می‌کند: گیاه آپارتمانی "کروتون " به نام علمی codlaeum و به croton مشهور است. این گیاه می‌تواند در بعضی افراد باعث حساسیت پوستی و اگزما شود همچنین خوردن آن باعث سوختگی در دهان و التهاب مخاط دهان می‌شود.

قطعات لیفتراک
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها