رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 255938

شاخص های رتبه بندی صفحات در گوگل و موتورهای جستجو

ساعت 24-حتما درباره دویست و چند صد فاکتور سئو شنیدید. من فاکتور های سئو رو خیلی خلاصه و مفید با توضیح مختصر و روان، تو این پست لیست کردم که تعدادش ۱۱۴ تا شد.این لیست، به مرور زمان، تکمیل تر میشه و ممکنه فاکتور هایی حذف و فاکتور هایی اضافه بشه.قبل از مطالعه فاکتور ها حتما توضیحات زیر رو بخونید.این توضیحات از خود فاکتور ها مهم تره:

فاکتور های سئو از نظر تعداد بیشتر از ۱۱۴ تاست.اما بعضی از فاکتور ها واقعا جای تکرار نداره.مثلا درباره خود url صفحات میشه چند تا فاکتور نوشت.من کلش رو یک فاکتور حساب کردم و در عوض به لینک مفصل خودش، ارتباط دادم.همه فاکتور هایی که در زیر می بینید، نسبت به هم خاصیت تضریبی دارند.یعنی روی هم تاثیر گذارند.(خاصیت تضریبی فاکتور های سئو رو بخونید).لزوما به خاطر چند فاکتور مثبت ، قرار نیست، معجزه بشه و به خاطر چند فاکتور منفی هم سایتی افت نمی کنه.حاصل کل فاکتور ها در کنار هم، به علاوه فاکتور هایی که برای خود گوگل و موتور های جستجو محفوظ هست، در رتبه بندی نتایج گوگل و موتور های جستجو موثره.همچنین این فاکتور ها می تونن منفی و مثبت باشن.بدیهیه که معنی فاکتور “محتوای قوی صفحه” یعنی محتوای قوی اثر خوب داره و محتوای اسپم و ضعیف، اثر منفی یا خنثی داره.

این فاکتور ها فقط مخصوص گوگل نیستند.اکثرشون برای همه موتور های جستجو صدق می کنه و اونهایی که برای گوگل هست مشخصه.مثلا فاکتور هایی که به الگوریتم خاصی از گوگل اشاره داره یا استفاده از محصولات گوگل مثل یوتیوب، مشخصه که مخصوص گوگل هست و برای شما کاملا بدیهی هست.

فاکتور های در سطح کل دامنه، فاکتور های بسیار بسیار مهمی هستند و در رتبه گرفتن تک تک صفحات سایت، تاثیر گذارند.این فاکتور ها، بخش اعظمی از فاکتور های سئو رو در بر می گیرن که عموما فراموش می شن .این فاکتور ها نقش پدر یا ضریب ویژه (سوپر ضریب!) رو برای سایر فاکتور های سئو دارند.اما متاسفانه اغلب فکر می کنند سئو یعنی، چهار تا تگ، تولید محتوا و بک لینک! یعنی بریم تگا رو درست کنیم، بک لینک بخریم یا انجمن ها و کامنت ها رو با لینکامون اسپم کنیم و محتوای دیگرانو بشینیم تغییر بدیمو ویرایش کنیم، میشه سئو!

بعضی ها وقتی سایت رو بررسی می کنند، می بینن، مثلا h1 نداره یا تگ عنوانش تیتر وار و خلاصه نیست یا حجم صفحاتش زیاده یا عکس هاش alt نداره، میگن سایت از نظر سئو مشکل داره و فکر می کنند با حل کردن مواردی که به چشمشون میاد، می تونن بهترین رتبه رو در نتایج گوگل بگیرن.اما اینطور نیست! بله بهتره که حجم صفحات پایین باشه.بهتره که h1 داشته باشید.بهتره که تگ عنوان کوتاه و بهینه باشه.اما صرف اینا قضاوت کردن درباره یک سایت اشتباست.ممکنه یک سایت، به واسطه بک لینک های طبیعی و قدرتمندش، خیلی چیزا رو هم رعایت نکنه، و در صدر نتایج باشه.(چرا محاسبات ما در سئو غلط از آب در می آید).

اما اگر هم سایتی بدون توجه به سئو، و این فاکتور ها، خیلی طبیعی شروع به تولید محتوا کنه و برندینگ و تبلیغات خوب و دراز مدتی داشته باشه و در پشت ذهنش این تفکر باشه که سئو چیه(!)، از نظر من از سئو خیلی بهتره.اینجا استثناست، و سئو اتفاقا خیلی سادست! اما خرجش خیلی خیلی بالاست!! عصر امروز در سطوح بالا، با توجه به چند ده برابر شدن رقابت ها، عصر سئو نکردن و برندینگ هست. سئو امروز یعنی سئو نکردن و برندینگ که باعث دوری صاحب سایت از کارهای اسپم و over optimization میشه و کاملا هم کلاه سفید هست و گوگل عاشق اینطور سایت هاست.اما همونطور که گفتم در سطوح بالا و ایده آلش. نه همیشه! نه برای کسی که با هزینه کم، میخواد در صدر نتایج قرار بگیره.منظور از هزینه کم هم ۲۰۰ هزار تومن نیست.بلکه بین یک میلیون تومن تا ۱۰ – ۱۵ میلیون تومن هست(بسته به رقابت).توصیه می کنم مطلب طرح تجاری وب سایت ها رو بخونید.

قبل از اینکه همه فاکتور های سئو رو با هم بررسی کنیم، لازمه که به چند سوال جواب بدم:

۱- ممکنه شما بپرسید، یه وبلاگ میشناسید که در موضوع رقابتی در صدر نتایج گوگل هست.یه وبلاگ، عموما از بهینه شدن برای خیلی از فاکتور ها محرومه و دسترسی های لازم رو نداره.پس چرا بالاست؟ دلیلش بقیه فاکتور ها هست.فاکتور های در سطح کل دامنه، شبکه های اجتماعی، فاکتور های مرتبط با بک لینک، و رفتار کاربر هست.

۲- شاید بپرسید، یه سایت چت روم یا سایت شارژ یا نیازمندی رو چطوری میشه سئو کرد.اینا که نه میشه رو محتواشون کار کرد نه به روز میشن نه میشه کدهاشو دستکاری کرد(شارژ و چت) و اونطوریه که بشه فاکتور های مرتبط با راحتی و رضایت کاربر رو براش در نظر گرفت! خب خودتون فکر کنید! چی می مونه؟ فقط با فاکتور های مرتبط با سطح کل دامنه و فاکتور های مرتبط با بک لینک و سایر فاکتور هایی که در لیست آخر وجود داره به علاوه در نظر گرفتن رقابت بالای این موضوعات.

۳- شاید بپرسید، سایتی قوی از هر نظر رو میشناسید که یه سایت ضعیف تر، از نظر فاکتورهای سئو، همیشه بالای اون قرار داره.جواب اینجاست که بدون شک، شما همه فاکتور ها رو بررسی نکردید و اگر هم بررسی کردید، به همه فاکتور ها وزن یکسانی دادید.فاکتور هایی مثل تراست رنک، و طبیعی بودن بک لینک ها، وزن خیلی زیادی دارن.در عوض url مناسب یا تاریخ انقضای دامنه، وزن خیلی کمتری دارن.ضمن اینکه خیلی فاکتور ها هم برای موتور های جستجو محفوظه.علاوه بر این، خطا هم وجود داره.الگوریتم های گوگل و موتور های جستجو لزوما صد در صد درست نیستند.(پرستش گوگل رو بخونید)

۴- شاید شما برای سئوی سایت خودتون اقدام کردید و در خیلی از کلمات، رتبه خوبی گرفتید، اما به محض اینکه سراغ کلمات کلیدی دیگه رفتید، دیگه، خبری از موفقیت نبود.در عین حال هم همه چیز رو رعایت کردید.جواب اینجاست که شما رقابت رو فراموش کردید! قرار نیست سختی عبارت “فروش فلش مموری” با عبارت “خرید موبایل” یکی باشه! قرار نیست،رقابت عبارت “تور یزد” با عبارت “تور کیش” یا “تور ترکیه” یکی باشه! “دکوراسیون داخلی” هم رقابتش چند ده برابر بیشتر از عبارت “اجرای دکوراسیون داخلی” هست.رقابت کلمه “سئو” رو با رقابت عبارت “خدمات سئو” خودتون مقایسه کنید! هر چقدر سطوح رقابت بالا بره، سطح سئو حرفه ای تر میشه و کم کم، افراد معمولی سئو، کنار میرن، و حرفه ای ها، جای اونها رو می گیرن.حتما آموزش تشخیص رقابت کلمات کلیدی رو مطالعه کنید.نمی گم سئو کار، بلکه کسی که دید درستی درباره سئو داشته باشه، قبل از تعداد کلمات کلیدی، روی وزن و رقابت اونها تمرکز میکنه و رقابت رو بررسی می کنه.(آموزش انتخاب صحیح کلمات کلیدی رو مطالعه کنید)

۵- شاید شما سئوی یک یا چند(حتی چندین) سایت رو با موفقیت به اتمام رسوندید اما برای سایت های جدید، دیگه حرفی برای گفتن ندارید و می بینید، به اون راحتی قبل دیگه نمیشه سایتی رو بالا آورد یا روش هایی که بلد بودید، انگار از کار افتادن!برای بدست آوردن پاسخ، علاوه بر مطالعه این توضیحات که تا اینجا داده شد، و لیست فاکتور های زیر، حتما مقاله های “قوانین نانوشته گوگل” و “چرا محاسبات ما در سئو غلط از آب در می آید” رو بخونید.

با توجه به توضیحات بالا ، فاکتور های پایین که اکثرش هم بدیهی هست، رو مطالعه کنید و بیایید با هم تفکر حرفه ای تری رو درباره سئو داشته باشیم.سئو مطلق نیست!!!همه چیز به هم تنیده شده و وابستست.

فاکتور های در سطح کل دامنه :

۱- عمر دامنه

۲- وجود کلمه کلیدی در دامنه (به شدت ضعیف.تاثیر نام دامنه بر سئو را بخوانید).

۳- تاریخ انقضای دامنه (هر چه بیشتر بهتر)

۴- تاریخچه دامنه.دامنه هایی که مدام توسط دیگران خرید و فروش شده اند، از دید گوگل، کم ارزش می شوند.

۵- نام دامنه، عینا کلمه کلیدی اصلی سایت و عبارت جستجو شده باشد و تا جای ممکن کوتاه باشد و حروف اضافه نداشته باشد.(باز هم مرتبط با تاثیر نام دامنه در سئو)

۶- خصوصی یا عمومی بودن whois . بهتر است whois دامنه شما خصوصی نباشد.

۷-رتبه اعتماد یا تراست رنک (Trust Rank)

۸- پسوند دامنه (TLD) .دامنه های ir برای داخل ایران بهینه سازی شده اند و مثل این است که در وب مستر تولز، یک دامنه دات کام را روی کشور ایران، Target کرده باشید.در عین حال، رتبه گرفتن دامنه های هر کشور، برای رتبه گرفتن در کشور های دیگر، مشکل تر است.

۹ – Domain Authority – اعتبار دامنه

۱۰- محتوای سایت به صورت کلی و دست اول بودن آنها.شاید یک سایت ۱۰۰ هزار صفحه داشته باشد اما در هیچ کدام، حرف جدید یا مفیدی برای گفتن نداشته باشد.گوگل به طور کلی، همه صفحات و محتوای سایت را بررسی می کند و نتیجه می گیرد که هر سایتی، (درون صفحاتش) چقدر دارای محتوای مفید است.

۱۱- ساختار مناسب قالب و ساختار سایت.وقتی گوگل بتواند خیلی خوب، ساختار سایت شما را درک کند، بهتر می تواند بفهمد کجای سایت شما مربوط به چه چیزی است و در نتیجه بهتر می تواند برای رتبه بندی سایت شما، تصمیم بگیرد.

۱۲- میزان به روز بودن مطالب سایت.وقتی صفحه یا محتوای جدیدی در سایت شما درج می شود، گوگل متوجه پویا و فعال بودن سایت شما می شود و به صورت کلی، در سئوی همه صفحات، موثر است.این فاکتور، ارتباط مستقیمی با خاصیت Freshness گوگل دارد.

۱۳- سرعت بارگذاری مناسب سایت.با سرعت ping اشتباه نگیرید.

۱۴- تعداد صفحات سایت.در آموش url مناسب سئو، مفصلا درباره اینکه چطور، بتوانیم با بهینه سازی آدرس ها، تعداد صفحات را به شکلی طبیعی و اصولی، زیاد کنیم، صحبت کردیم.

۱۵- داشتن نقشه سایت برای موتور های جستجو. زیرا موجب مراجعه بیشتر خزنده ها به صفحات سایت می شود.در صورت نداشتن نقشه سایت، ممکن است خزنده ها خیلی دیرتر صفحات جدید را ایندکس کنند و مورد بررسی قرار دهند.

۱۶- پیج رنک گوگل دامنه.(صفحه اصلی سایت).

۱۷- Real Page Rank

۱۸- میزان ثبات و پایداری سایت و نداشتن قطعی و محل فیزیکی سرور .قطعی های کوتاه مدت، آسیبی به سئو وارد نمی کند.مکان سرور هم در کنار مکان بک لینک های سایت، و کشور جستجو کننده ها در رتبه بندی تاثیر گذار است.(تاثیر هاست و سرور بر سئو را بخوانید).

۱۹- داشتن پروتکل امن SSL یا همان HTTPS به خصوص برای سایت های فروشگاهی. این مورد اخیرا از فاکتور های مثبت رتبه بندی از نظر گوگل اعلام شده است.گوگل با این کار، وب مستران را تشویق به استفاده از HTTPS برای امن تر کردن دنیای وب کرده است.

۲۰- عناوین و متا تگ های تکراری در همه صفحات.

۲۱- محتوای تکراری در کل سایت و وجود دامنه پارک شده(ضرر پارک دامنه). وجود یک یا چند صفحه یا مطالب مشابه و تکراری، با چند url ، از فاکتور های منفی رتبه بندی به شمار می رود.

۲۲- وجود نقشه سایت برای کاربر. اینکه کاربر به واسطه لینک های بالای سایت، متوجه شود که در کجای سایت قرار دارد و چه گروه هایی در سایت وجود دارد.این مورد، یکی از استاندارد های UX است که با فاکتور های در سطح راحتی کاربر، گره خورده است.

۲۳- بهینه سازی بیش از حد (over optimization) در کل سایت.این فاکتور، از جمع فاکتور های در سطح صفحات، به دست می آید.

۲۴- اتصال سرویس های گوگل مثل یوتیوب، گوگل پلاس، وب مستر تولز و Analytics به وب سایت.

۲۵- سابقه قبلی سایت از نظر تخلف و پنالتی شدن.هر چقدر یک سایت، سابقه قبلی بدتری داشته باشد، دید گوگل به آن سایت، ریز بین تر و حساس تر و سخت گیر تر می شود.به این معنی که فاکتور های منفی، ممکن است برای چنین سایت هایی، ضریب بیشتری داشته باشد.این سایت ها سخت تر از سایر سایت ها می توانند، trust rank بهتر کسب کنند.

۲۶- عدم وجود تبلیغات سنگین و زیاد در بالای کل صفحات . (الگوریتم Top Heavy گوگل را مطالعه کنید).

۲۷- داشتن یا سابقه داشتن تبلیغاتی کلیکی گوگل (Google Adwords) – گوگل وقتی می بینید که سایتی کاملا قانونی در حال تبلیغات است و به خصوص اینکه سود این تبلیغات به جیب خودش(گوگل) می رود، به عنوان یک فاکتور مثبت به سایت نگاه می کند و غیر مستقیم در افزایش تراست رنک، موثر است.گوگل سالها پیش، تاثیر داشتن adwords را در نتایج گوگل به خصوص با کلمات کلیدی تنظیم شده در adwords تایید کرده بود.اما چند سالی است، که گفته است، دیگر در نتایج اثر ندارد.اما واقعیت چیزی غیر از گفته گوگل است که برای شما توضیح دادم.

فاکتور های رتبه بندی در سطح صفحات و محتوا (Content و On Page SEO)

۱- محتوای صفحه و کیفیت آن.کیفیت به معنی کپی نبودن، طرفدار داشتن، مفید و جدید بودن و بدون غلط نگارشی است.

۲- به روز رسانی صفحه.تاریخ به روز شدن صفحه، در رتبه بندی تاثیر گذار است.

۳- وجود کلمات کلیدی در تگ عنوان. البته به طور طبیعی (آموزش بهینه سازی عنوان صفحات)

۴- شروع شدن تگ عنوان با کلمه کلیدی

۵- وجود کلمه کلیدی در تگ H1 ، H2 و H3 (تگ های Heading در سئو را مطالعه کنید)

۶- میزان تکرار شدن کلمه کلیدی اصلی صفحه در متن و در کل ، تراکم کلمات کلیدی.(با keyword stuffing اشتباه نگیرید).همانطور که در پست تراکم کلمات کلیدی گفتم، اکنون دیگر، درصد خاصی را به عنوان عددی استاندارد برای تراکم کلمات کلیدی نباید در نظر بگیرید.اما تکرار یک کلمه کلیدی اصلی، به شکلی که از سایر کلمات، متمایز شود، همچنان یکی از فاکتور های مهم on page است و من شخصا این فاکتور را، جزء تراکم کلمات کلیدی نمی دانم.

۷- وجود کلمات کلیدی در Meta Description (بهینه سازی Meta Description را مطالعه کنید)

۸- طولانی بودن محتوای صفحه به شرط بی کیفیت نبودن و مزرعه محتوا (Content Farm) نبودن.

۹- ترکیب مناسب متن و عنوان و Meta Description و کلمات کلیدی برای تشخیص سیستم LSI.اگر طبیعی بنویسید، خود به خود، ترکیب مناسبی خواهد شد.

۱۰- تکراری بودن محتوای صفحه با محتوای صفحه ای دیگر (Duplicate Content)

۱۱- سرعت بارگذاری صفحه

۱۲- میزان استفاده از Multi Media در صفحه

۱۳- استفاده از iframe برای نمایش محتوای صفحه. استفاده از iframe به خودی خود، فاکتور منفی نیست و برای نمایش برخی تبلیغات بنری و استفاده های این چنینی، هیچ مشکلی ندارد.اما اگر به وسیله iframe ، محتوا به کاربر نمایش داده شود، فاکتور منفی محسوب می شود.زیرا محتوای داخل iframe ، به خوبی توسط ربات ها، قابل بررسی نیست و بر فرض هم که باشد، نشان از محتوای کپی یا خودکار و بدون زحمت است.

۱۴- وجود alt و title برای تصاویر به کار رفته در صفحه . این مورد، بیشتر در افزایش رتبه در جستجوی عکس گوگل موثر هست و به صورت کلی هم به گوگل برای تشخیص موضوع صفحه و کل وب سایت، کمک می کنه.(آموزش بهینه سازی سایت و تصاویر)

۱۵- وجود کلمه یا کلمات کلیدی در چند خط اول صفحه ( سعی نکنید مصنوعی کلمات رو تکرار کنید.over optimization ممنوع!)

۱۶- لینک های خروجی صفحه – تعداد لینک های خروجی زیاد و بی ربط و غیر طبیعی، از فاکتور های منفی رتبه بندی است.به خصوص اگر به صورت follow (معمولی) باشند.همچنین موضوع لینک های خروجی نیز، در رتبه بندی صفحه تاثیر گذار است.یکی از فاکتور های موتور های جستجو برای تشخیص موضوع صفحه شما، بررسی موضوع لینک های خروجی صفحه شماست.(بهینه سازی لینک های خروجی را مطالعه کنید)

۱۷- تعداد و کیفیت لینک های داخلی و نداشتن لینک داخلی خراب به صفحه – این فاکتور ، مستقیما فاکتور های گروه راحتی کاربر، و فاکتور های کل دامنه (page rank و ساختار مناسب سایت) موثر است.لینک های داخلی مناسب، موجب درک بیشتر موتور جستجو، از محتوا و کل سایت می شود و همچنین موجب گشت و گذار بیشتر کاربر در سایت شما و انتقال پیج رنک و اعتبار صفحات که از بک لینک ها حاصل شده است، می شود.(بهینه سازی لینک های داخلی را مطالعه کنید)

۱۸- Page Rank گوگل صفحه

۱۹- Page Authority

۲۰- نداشتن ارور HTML و تا جای ممکن کم بودن ارور های WC3

۲۱- url صفحه (url مناسب سئو را مطالعه کنید)

۲۲- قرار داشتن صفحه، در جایگاه موضوعی مناسب در وب سایت.برای مثال در یک سایت فروشگاهی، بهتر است، محصول گوشی موبایل هوآوی ، در دسته موبایل و در زیر دسته برند هوآوی قرار داشته باشد. وجود صفحه در دسته های مرتبط، موجب فهم بیشتر موتور های جستجو درباره موضوع و صفحه و در مجموع، کل وب سایت می شود.

۲۳- عمر صفحه . این فاکتور یکی از فاکتور های مهم رتبه بندی صفحات است و ارتباط مستقیمی با Trust Rank کل دامنه دارد.خاصیت تضریبی فاکتور های سئو، برای این دو، فاکتور، کاملا به چشم محسوس هست.صفحه ای جدید با تراست رنک دامنه قوی، شانس خیلی بیشتری برای رتبه مناسب در گوگل دارد تا صفحه ای جدید با تراست رنک ضعیف.اینجا خیلی ها اشتباه می کنند و دلیل اینکه چرا صفحاتشون رتبه نمی گیره رو متوجه نمیشن.یکی از نکات اصلیش همینجاست!

۲۴-استفاده مناسب از Rel=Canonical در صفحه

۲۵- استفاده از هر گونه روش های کلاه سیاه مثل بهینه سازی بیش از حد (فاکتور منفی)

۲۶-میزان سازگاری با دستگاه های تبلت و موبایل.این فاکتور فقط در جستجو نمای موبایل و غیر دسکتاپ موثر است.

فاکتور های رتبه بندی با توجه به راحتی و تجربه کاربری (UX)

۱- میزان نرخ CTR ورودی گوگل – سایت های قدیمی تر و شناخته شده تر، معمولا، CTR بیشتری دارند.زیرا کاربران، تصور قبلی مناسبی نسبت به آنها دارند.

۲- میزان دفع بازدید کننده یا Bounce Rate (هر چه کمتر بهتر.بیشتر از ۶۰ درصد هم حرفش رو نزنید) و میزان گشت و گذار و ماندگاری کاربر در سایت (هر چه بیشتر بهتر) . این دو مورد ، به طور کامل، برای همه سایت ها از دید موتور های جستجو، قابل تشخیص نیست.

۳- میزان بازدید مستقیم یک سایت.تشخیص بازدید کنندگان ثابت یک سایت، بحث مفصلی است و گوگل و موتور های جستجو به راحتی هم نمی توانند تشخیص دهند که بازدید یک سایت به طور مستقیم چقدر است.گوگل ممکن است با استفاده از مرورگر کروم و رتبه الکسا و روش های دیگر، بتواند به صورت نسبی و با خطای بالا، به میزان بازدید کنندگان مستقیم یک سایت، آگاهی پیدا کند.(به خاطر بدست آوردن این فاکتور، به پدیده شوم خرید پاپ آپ آلوده نشوید!)

۴- کامنت و نظرات کاربران .گوگل می تواند تشخیص دهد، که کدام بخش سایت شما، مربوط به محتوای شما نیست و فقط مربوط به نظر هاست.گوگل درک نسبتا خوبی نسبت به تعداد نظرات دارد و تا حدودی هم نظرات اسپم را می تواند تشخیص دهد.(مثل ممنون عالی بود به سایت منم سر بزنید!).لذا تا حدودی می تواند کیفیت نظرات را هم درک کند.

۵- عدم وجود تبلیغات سنگین و زیاد در بالای صفحه. (باز هم الگوریتم Top Heavy ، این بار در سطح صفحه).این فاکتور را می توان در گروه فاکتور های در سطح صفحه هم قرار داد. رپورتاژ آگهی

فاکتور های رتبه بندی مرتبط با شبکه های اجتماعی (SMO)

۱- تعداد پلاس گوگل پلاس

۲- تعداد حلقه (Circle) گوگل پلاس و تعداد حلقه و پلاس حلقه های گوگل پلاس شما

۳- تعداد لایک فیس بوک

۴- تعداد Share فیس بوک

۵- تعداد کامنت های فیس بوک (talking about)

۶- تعداد توئیت های توئیتر.

۷- تعداد پین پینترست

۸- لینک های بدست آمده از شبکه های اجتماعی و سایت های اشتراک عکس و فیلم با توجه به متون مرتبط صفحات لینک دهنده

۹- میزان محبوبیت در سایر شبکه های اجتماعی مثل digg و reddit و … .

۱۰- اتصال نویسنده مطالب به پروفایل گوگل پلاس.

۱۱- اتصال وب سایت به شبکه های اجتماعی (صفحه رسمی صفحات در شبکه های اجتماعی)

۱۲- انتشار مطالب سایت در شبکه های اجتماعی

فاکتور های رتبه بندی مرتبط با بک لینک

۱- تعداد بک لینک ها

۲- تعداد بک لینک ها به ازای هر دامنه (Referring Domain)

۳- تعداد بک لینک ها و Referring domain های صفحه نخست

۴- تعداد بک لینک ها و Referring domain های صفحات داخلی

۵- تعداد Referring Domain ها از IP های مختلف (referring IPs) (شبکه های وبلاگی و C Class IP را مطالعه کنید)

۶- پیج رنک بک لینک ها و صفحه نخست آنها (Referring Domain)

۷- Page Authority و Domain Authority بک لینک ها

۸- عمر دامنه بک لینک ها

۹- Trust Rank بک لینک ها

۱۰- تعداد لینک های عکسی بدون Alt و با Alt

۱۱- لینک های حاصل از سایت های دولتی و آموزشی شامل gov , .edu , .ac.ir , .gov.ir (اطلاعات بیشتر در اینجا)

۱۲- لینک های نوفالو (تأثیر لینک های نوفالو را مطالعه کنید)

۱۳- تنوع بک لینک ها از نظر نوع سایت لینک دهنده – بک لینک هایی که فقط از کامنت وبلاگ (بدترین نوع بک لینک) و انجمن ها حاصل می شوند، به تنهایی اثر چندانی ندارند و گاها ممکن است اثر منفی داشته باشند.

۱۴- Sitewide بودن بک لینک ها.

۱۵- ارتباط موضوعی بک لینک ها و Referring Domain ها با صفحه و سایت شما.هر چه نزدیک تر بهتر.حالت ایده آل آن، وجود کلمه کلیدی مشترک در تگ عنوان بک لینک است.

۱۶- متن و لینک های اطراف بک لینک ها . وقتی در جوار بک لینک شما، بک لینک ها و متون بی ربط و یا کلماتی که نشان دهنده تبلیغاتی بودن لینک هاست، وجود داشته باشد، اثر بک لینک، کم می شود.با برندینگ اشتباه نگیرید.گوگل برندینگ و تبلیغات سالم را دوست دارد.

۱۷- جایگاه بک لینک در سایت لینک دهنده – لینک های وسط متن ، بهترین جایگاه هستند.اما با پست مهمان تبلیغاتی یا پست و کامنت در انجمن ها و درج کلمات کلیدی و لینک کردن آنها در وسط متن اشتباه نگیرید.گوگل سخت گیری خاصی نسبت به این نوع بک لینک ها دارد.همچنین گوگل تا حدودی می تواند تشخیص دهد، که شما لینک وسط متن را به عنوان لینک مفید و مرجع معرفی و توصیه کردید یا خیر که در این باره مفصلا آموزشی رو در سئوروز به زودی منتشر می کنم. رپرتاژ آگهی

۱۸- لینک های خروجی بک لینک و Referring Domain – هر چقدر کمتر باشد، ارزش بک لینک بیشتر می شود.

۱۹- لینک های حاصل از ۳۰۱ ریدایرکت – مثل لینک های تبلیغاتی بنر ها (iframe یا معمولی)، که برای شمارش تعداد کلیک، به صورت ریدایرکت هستند.این لینک ها هم در سئو، اثر مثبتی دارند.

۲۰- عنوان بک لینک و ارتباط آن با عنوان و محتوای صفحه – البته منظور این نیست که فقط باید با کلمات کلیدی لینک داشته باشید.

۲۱- زمان دریافت بک لینک ها – وقتی در طول یک روز، صد یا هزار و بیشتر، Reffering Domain برای شما ایجاد شود، به مراتب بدتر از دریافت لینک به صورت تدریجی است.

۲۲- تبادلی بودن بک لینک ها – تبادل لینک ، روشی منسوخ شده است که فقط افراد آماتور از آن استفاده می کنند.

۲۳- لینک از سایت ها مشهور و قدرتمند به شرط اینکه حذف نشوند!

۲۴- داشتن بک لینک از سایت های دایرکتوری معتبر مثل DMOZ .البته این سایت تقریبا تعطیل است و شاید درج لینک در آن هیچ وقت انجام نشود و یا یک سالی طول بکشد.

۲۵- کیفیت محتوای سایت و صفحه لینک دهنده

۲۶- همه فاکتور های سئوی بک لینک ها و Referring Domain ها!

۲۷- بک لینک از سایت های ضعیف (منفی) و پنالتی شده و یا de-index شده.

۲۸- پسوند دامنه بک لینک و ارتباط آن با سایت شما – داشتن بک لینک از سایت های ir نشان از ایرانی و فارسی بودن سایت شماست و یک فاکتور برای رتبه بهتر گرفتن، در کشور ایران است.

۲۹- مکان سرور بک لینک ها – داشتن بک لینک از سایت هایی که در کشور استرالیا، هستند، موجب رتبه بندی بهتر در گوگل استرالیا یا از IP استرالیا می شوند.فراموش نکنید این تنها یک فاکتور است.هر بک لینکی از هر کشوری، بسته به ماهیت آن سایت و سایر فاکتور ها، تاثیر متفاوتی دارد.

۳۰- طبیعی بودن کل بک لینک ها – لینک هایی که توسط شما ایجاد نشده اند و دیگران به صورت خودکار در سایت های مختلف لینک کرده اند، طبیعی محسوب می شوند.

۳۱- ارتباط بک لینک با سایر سایت ها از نظر موضوع و محتوا

۳۲- تعداد بک لینک های حذف شده

۳۳- استفاده از روش های کلاه سیاه و ممنوع گوگل به عنوان فاکتور منفی (قوانین گوگل درباره بک لینک را مطالعه کنید)

۳۴- زمان ماندگاری بک لینک ها

فاکتور های رتبه بندی که در گروه های بالا نمی گنجد:

۱- تخلف سایت به دلیل عدم رعایت کپی رایت – وقتی کسی برای شما گزارش DMCA رد کند و واقعا هم حق با او باشد، خیلی شیرین، صفحات کپی شده شما از نتایج گوگل حذف می شود! (آموزش گزارش DMCA)

۲- میزان جستجوی برند شما . وقتی دیگران برند شما را جستجو می کنند، نشان از قوی بودن برند شماست و گوگل برند های قوی را دوست دارد.(برندینگ دست برتر سئو را بخوانید).

۳- وجود نام شما در سایت های مختلف (باز هم برندینگ)

۴- تعداد مشترکین RSS (خوراک) سایت شما

۵- استفاده از ریدایرکت های دزدکی – گوگل ریدایرکت های کسب درآمد از پاپ آپ که در تب جدید باز می شوند و برای سایت دیگری هستند را، به عنوان Sneaky Redirect می شناسد.(پدیده شوم پاپ آپ را بخوانید) .معنی اصلی ریدایرکت دزدکی، ریدایرکت ربات ها، به سایتی دیگر و ریدایرکت نشدن کاربران است که فاکتور منفی است.

۶- میزان رقابت موضوع و کلمات کلیدی – گوگل به میزان رقابت حساس است و به راحتی سایتی را با موضوع رقابتی در صدر نتایج قرار نمی دهد.همه فاکتور های سئو سایت در رقابت های مختلف، وزن های مختلفی دارند و مثل همه فاکتور ها،این فاکتور هم به صورت تضریبی روی بقیه فاکتور ها تاثیر گذار است.در سطوح رقابتی پایین، شاید ساختار url و متا تگ ها و … خیلی موثر باشد.زیرا در سطوح پایین، با یک سری اصول اولیه، سایت، می تواند رتبه خوبی پیدا کند (که اکنون وب فارسی هم دیگر، موضوعات بی رقابت ندارد).اما وقتی رقابت زیاد باشد، دیگر قاعده بازی بهم می خورد.شما صرف چند تگ و بهینه سازی url ها و تصاویر و حتی تولید محتوا، نتیجه دلخواه را کسب نمی کنید! شما در رقابت زیاد، رقبای قوی، پیشکسوت با تراست رنک بالا، بک لینک های طبیعی و قدرتمند دارید.رقبایی دارید که ده ها و صد ها میلیون، برای برندینگ خود هزینه کرده اند.لذا در راس همه فاکتور های سئو، میزان رقابت کلمات کلیدی، موضوع وب سایت شما و عنوان صفحات شما قرار دارد.

۷-شخصی سازی شدن نتایج با توجه به حساب جیمیلی که در آن sign in هستید و با توجه، تاریخچه و Cache مرورگر شما.

در پایان از شما تقاضا دارم ضمن اعلام نظرات خودتون (حتی اگه به دلیل طولانی بودن، نخوندید، بگید!)، اگر ایراد املایی و نگارشی می بینید، اعلام کنید.چون مطلب طولانی بود، به خاطر تایپ تند و ویرایش های سریع و لحظه ای که به ذهنم می رسه، ممکنه ایراد هایی در متن به وجود اومده باشه که خودم متوجه نشده باشم.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها