حقایق جالب در مورد رشت
ساعت 24-شهر رشت با توجه به جاذبههای طبیعی و تاریخی خود، یکی از مهمترین مقاصد گردشگری ایران به شمار میرود.
در این مقاله، به برخی از حقایق و نکات جالبی از شهر باران پرداختهایم.
۱. جمعت رشت بر اساس سرشماری در سال ۱۳۳۵ شمسی، ۱۰۰ هزار نفر بود. این در حالی است که امروزه این شهر از جمعیتی یک میلیون نفری برخوردار است.
۲. ۷۶ درصد جمعیت این منطقه، شهری و ۲۴ درصد آن روستایی است.
۳. بزرگترین و پرجمعیتترین شهر شمال ایران در بین شهرهای ساحلی، شهر رشت است.
۴. در بین شهرهای کشور، میزان بیشترین تراکم جمعیت نسبت به مساحت برای رشت است.
۵. رشت سومین شهر گردشگری ایران محسوب میشود. سالانه ۱۲ تا ۱۵ میلیون نفر گردشگر به این منطقه سفر میکنند.
۶. شهر رشت در قسمتی از جلگهی گیلان قرار دارد که در دشت های جنوبی دریای خزر و در حاشیهی غربی دلتای سفیدرود واقع شده است.
۷. رشت دارای تابستانهای گرم و شرجی و زمستانهای سرد و مرطوب است. میانگین سالانهی حداکثر دما ۲۰ و حداقل دما ۱۱ درجه برآورد میشود.
۸. همچنین این شهر با متوسط بارندگی ۱۳۵ روز از سال در صدر شهرهای بارانی کشور قرار دارد. میانگین سالانهی بارندگی در این شهر ۱۳۵۹ میلیمتر است.
۹. در رشت دو رودخانهی گوهررود و زرجوب جریان دارند که در شرق و غرب این شهر قرار گرفتهاند. این دو رودخانه، در ناحیهی پیربازار رشت به یکدیگر میرسند و سپس وارد تالاب انزلی میشوند.
۱۰. طبق اسناد موجود، نام قدیم این شهر «بیه» بوده است. بیه طبق لغتنامهها، به منطقهی بین دو رودخانه گفته میشود.
۱۱. شهرداری رشت یکی از قدیمیترین شهرداریهای کشور محسوب میشود که در سال ۱۲۸۶ شمسی تاسیس شد. امروزه این شهر دارای پنج منطقهی شهرداری است که هر کدام از آنها به سه ناحیه تقسیم میشوند.
۱۲. برای وجه تسمیهی رشت نظریههای گوناگونی وجود دارد. یکی از نظریهها برگرفته از مفهوم «رشت»، به معنی «قرار گرفته در جای پست و گود» است؛ که به اقلیم جلگهای این منطقه اشاره دارد.
همچنین طبق نظریهی علی اکبر دهخدا چون ساخت اصلی شهر در سال ۹۰۰ هجری بوده و کلمهی «رشت» در حساب ابجد ۹۰۰ است، این نام انتخاب شده است.
نظریهی دیگری به معنی کلمهی «رش» اشاره دارد که در زبان گیلکی به معنی «باران بسیار» است.
۱۳. زبان مردم این منطقه، گیلکی است. از طرفی اکثر مردم رشت، شیعه هستند؛ با این وجود، عدهای از آنها اهل سنت و تعداد کمی زرتشتی، مسیحی و یهودی هستند.
۱۴. رشت در گذشته قطب تولیدات نساجی ایران بود. در سالیان اخیر بسیاری از کارخانجات بزرگ صنعتی در رشت به حالت تعطیل درآمدهاند. امروزه شهر رشت به عنوان یکی از قطبهای کشاورزی در سطح کشور مطرح است. همچنین این منطقه، از تولید کنندگان بزرگ فولاد و نانو داروهای ضد سرطان کشور نیز محسوب میشود.
۱۵. رشت با تولید ۱۰ درصدی برنج، رتبهی نخست را در زمینهی تولید برنج کشور دارد.
۱۶. در شهر رشت تعداد ۱۹ واحد دانشگاهی دولتی و غیر دولتی وجود دارد.
۱۷. شهر صنعتی رشت در سال ۱۳۵۳ شمسی در جنوب این منطقه تاسیس شد. این شهر صنعتی که در جنوب شهر رشت واقع شده است، یکی از پنج شهر صنعتی بزرگ کشور و دومین شهر صنعتی خصوصی ایران به شمار میرود. در حال حاضر تعداد ۲۸۰ واحد صنعتی در این شهر وجود دارد که از این تعداد ۱۴۰ واحد در حال فعالیت هستند.
۱۸. مهمترین صنایع دستی این منطقه، دستبافتهای پشمی، حصیر بافی، چادر بافی و چموش دوزی هستند.
۱۹. شهر رشت در سال ۲۰۱۵ به عنوان شهر خلاق در زمینهی خوراکشناسی، به یونسکو پیوست. بر اساس استانداردهای یونسکو، شهر خلاق شهری است که از نوآوری و توانمندیهای شهروندان در توسعهی شهری استفاده میکند. رشت، تنها شهر ایران به همراه ۱۸ شهر دیگر جهان است که در زمینه خوراکشناسی در یونسکو ثبت شده است.
۲۰. در انتها جالب است بدانید، در سال ۱۲۹۰ شمسی، اولین اتوبوس در ایران توسط یک تاجر بلژیکی در شهر رشت به کار گرفته شد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.