رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 265

معاون وزیر تعاون اعلام کرد

40 درصد تعاونی های کشور غیر فعال هستند

سایت خبری تحلیلی ساعت 24- معاون تعاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: متاسفانه در حال حاضر درصد غیر قابل قبولی از تعاونی‌های کشور بالغ بر 40 درصد آن‌ها غیرفعال هستند.

40 درصد تعاونی های کشور غیر فعال هستند
حمید کلانتری افزود: درصد کمی از این میزان امکان ادامه فعالیت ندارند و سایر تعاونی‌های غیر فعال نیز مشکلاتی دارند که باید برطرف شود. وی با اشاره به اینکه یکی از موانع تعاون کشور روحیه ضعیف کار جمعی است، گفت: با آموزش و توانمندسازی تعاونی‌ها باید در جهت بهبود وضعیت آن‌ها گام برداشت. موضوع سهام عدالت به زودی در مجلس مطرح خواهد شد و تصمیم‌گیری نهایی در مورد آن انجام می‌شود.
معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در حال حاضر به طور کلی اعضای تعاونی سهام عدالت در کشور ۴۸.۵ میلیون نفر هستند و ۳۵۳ تعاونی سهام عدالت در کشور در غالب ۳۵ اتحادیه استانی و یک اتحادیه سراسری وجود دارد که شامل دهک‌های پایین جامعه از جمله سهامداران کارکنان دولت، کمیته امداد امام خمینی، بهزیستی و ... است. دو دهک پایین جامعه شامل ۵۰ درصد تخفیف سهام عدالت و بازپرداخت ۱۰ ساله خواهند شد و سایر دهک‌های پایین فقط از بازپرداخت ۱۰ ساله بهره‌مند هستند.
معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه تعاون یکی از سه بخش اساسی اقتصاد است، گفت: در برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شده تا در پایان این برنامه سهم بخش تعاون از تولید ناخالص ملی به ۲۵ درصد برسد اما متاسفانه در حال حاضر با این رقم فاصله زیادی داریم. همچنین بر اساس اصل ۴۴ خصوصی‌سازی باید ۳۰ درصد درآمد خصوصی‌سازی به بخش تعاون اختصاص یابد که هم‌اکنون این رقم نیز محقق نشده است. امروز در دنیا بالغ بر ۸۰۰ میلیون نفر عضو تعاونی هستند که شامل حوزه‌های مختلف از جمله خدماتی، توزیعی و تولیدی دسته‌بندی می‌شود.
معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: مجموعا ۹۱ هزار تعاونی در بخش تولید کشور وجود دارد که شامل ۴۳ هزار واحد بخش کشاورزی، ۳۴ هزار واحد صنعتی، ۲۵۹۰ واحد معدنی، ۴۲۰۰ واحد تعاونی عمرانی و ۳۲۰۰ تعاونی فرش دستباف است. همچنین در بخش تعاونی‌های خدماتی ۴۰۰۰ واحد تعاونی در بخش حمل و نقل، ۴۳۰ تعاونی دانش‌بنیان، ۱۵۰ تعاونی فراگیر و ملی، ۶۷۰ تعاونی دهیاران و ۴۶۰۰۰ تعاونی در رشته‌های مختلف در این بخش وجود دارد. در بخش تعاونی‌های توزیعی ۲۶۰۰۰ واحد مسکن، ۷۶۰۰ واحد مسکن مهر، ۱۱۰۰۰ واحد تعاونی مصرف و ۲۰۰۰ واحد تعاونی اعتبار وجود دارد و مجموعا ۵۶ هزار تعاونی توزیع در کشور فعالیت می‌کنند.
کلانتری در خصوص تاثیر تعاونی‌ها در اقتصاد کشور اظهار کرد: توسعه عدالت، کاهش فاصله طبقاتی، حذف واسطه‌ها نزدیک‌ کردن تولید کننده و مصرف کننده به یکدیگر، کاهش فقر، کاهش بیکاری و رشد اشتغال از جمله مزیت‌ها و تاثیرات تعاونی‌ها در اقتصاد کشور هستند. در خراسان رضوی طی چهارماهه سال جاری ۱۷۰ تعاونی جدید تشکیل شده که برای ۱۱۷۰ نفر ایجاد اشتغال کرده است.
معاون تعاون وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی عنوان کرد: یکی از محورهای فعالیت تعاونی‌ها رشد اقتصادی است و با توجه به اینکه یکی از معضلات کشور رکود تورمی، و رشد منفی اقتصادی است ما موظفیم در افزایش رشد اقتصادی و رونق تولید و کاهش تورم تلاش کنیم. کلانتری با بیان اینکه تعاونی‌ها با دارا بودن پایگاه‌های گسترده مردمی باید از سرمایه مردمی استفاده کنند تصریح کرد: تعاونی‌ها باید با سرمایه اجتماعی که در اختیار دارند بر همبستگی اجتماعی بیفزایند. با تصویب مجلس اتاق‌های تعاونی در سطح کشور و در هر استان تشکیل شده و از این پس نقش اتاق‌های تعاونی در اقتصاد پررنگ‌تر خواهد شد.
وی در خصوص مسائل موجود در تعاونی‌ها اظهار کرد: در حال حاضر یکی از مسائل مطرح در این حوزه توسعه آموزش به تعاونی‌ها و توانمندسازی اعضای تعاونی‌ها و بهبود روابط آن‌ها با بانک‌ها بوده است؛ بانک تعاون باید در جهت تامین منابع مالی نقش خود را افزایش دهد و تعاونی‌های موفق به افزایش بهره‌وری خود بیاندیشند و بتوانند با افزایش رقابت‌پذیری و تبلیغات در بازاریابی سبقت بگیرند و همچنین در صادرات و تولید و درآمد ارزی سهم بیشتری ایفا کنند.
کلانتری در خصوص برنامه‌های در نظر گرفته شده برای افزایش نقش تعاونی‌های دانش‌بنیان در کشور تصریح کرد: تعاونی دانش بنیان که در حوزه IT و ICT ، فعالیت‌های دانشگاهی شرکت می‌گیرد باید با حمایت از نخبگان تشویق شوند براین اساس تشکیل نشست‌ها و مطرح شدن مشکلات این تعاونی‌ها در دستور کار قرار گرفته است و اخیرا نیز تفاهم نامه‌ای بین وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور گسترش تعاونی‌های دانش بنیان به امضاء رسیده است.
معاون تعاون وزیر کار و تعاون و رفاه اجتماعی عنوان کرد: در سال گذشته دو میلیون ساعت برای ارکان و اعضای تعاونی‌ها برنامه‌های آموزشی داشتیم که این برنامه‌ها شامل دوره مدیریت مالی، حسابداری و دوره‌های تخصصی و مهارتی بوده چرا که یکی از وظایف اتاق بازرگانی رونق فعالیت‌های آموزشی و ترویجی است.
وی همچنین از گسترش روابط این وزارت‌خانه با آموزش و پرورش خبر داد و گفت: به منظور گسترش فرهنگ تعاون تفاهم‌نامه‌ای به آموزش و پرورش تنظیم شده تا مفاهیمی در رابطه با ترویج فرهنگ تعاون در برنامه‌های درسی گنجانده شود.
ایسنا
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها