حقایق جالب در مورد تبت
ساعت 24-
تبت منطقهای پر رمز و راز است که در گذشته کشوری مستقل بود؛ اما امروزه متعلق به کشور چین است
در این مقاله، به برخی از حقایق و نکات جالبی از این منطقه پرداختهایم.
۱. قدمت سکونت بشر در تبت به ۲۱ هزار سال پیش بر میگردد. در ادامه، در قرن ششم میلادی بود که در این منطقه، امپراتوری تبت آغاز به حکومت کرد.
۲. تبت در ابتدا کشوری مستقل بود؛ اما در سال ۱۹۵۹ به یکی از استانهای کشور چین تبدیل شد. امروزه نیز، این منطقه که متعلق به کشور چین است، به صورت خود مختار اداره میشود.
۳. این منطقه با ارتفاع ۴۵۰۰ متری از سطح دریا، بلندترین فلات روی کرهی زمین محسوب میشود.
۴. شش رودخانهی بزرگ و اصلی آسیا که از آب شیرین بهره میبرند از تبت سرچشمه میگیرند. این رودخانهها آب بیشترین تعداد مردم جهان را نسبت به دیگر رودخانهها تامین میکنند.
۵. همانطور که گفته شد، با توجه به تعداد زیاد رودخانه در این منطقه و در پی آن ذخیرههای برفی و یخی، تبت به «سومین قطب کرهی زمین» مشهور است.
۶. تبت بزرگترین استان چین به شمار میرود، در حالی که کمجمعیتترین استان این کشور نیز محسوب میشود.
۷. امروزه، این منطقه جمعیتی در حدود ۳ میلیون نفر دارد.
۸. زبان مردم این منطقه، تبتی و «چینی ماندرین» (Mandarin) است. همچنین پرطرفدارترین دین مردم تبت، بودایی است.
۹. شغل مردم تبت، اکثرا کشاورزی و دامداری است.
۱۰. دریاچهی «نامتسو» (Namtso) در تبت، دومین دریاچهی شور بزرگ چین محسوب میشود.
۱۱. دریاچهی «مانساروار» (Mansarovar) مرتفعترین دریاچهی جهان است که از آب شیرین بهره میبرد.
۱۲. قلهی اورست که بلندترین قلهی جهان محسوب میشود، در مرز بین تبت و نپال قرار دارد.
۱۳. مرکز تبت، شهر «لهاسا» (Lhasa) است که جمعیتی ۵۶۰ هزار نفری دارد.
۱۴. قصر «پاتولا» (Potala) که از جاذبههای تبت به شمار میرود، در آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. قدمت این بنای تاریخی به قرن هفتم میلادی برمیگردد.
۱۵. به طور کلی «دالایی لاما» لقبی است که به رهبران دینی بوداییان تبت نسبت داده میشود. چهاردهمین دالایی لاما تبت، «تنزین گیاتسو» (Tenzin Gyatso) نام دارد. او در سال ۱۹۵۹ پس از قیام مردم تبت و پیوستن این منطقه به کشور چین، به کشور هند تبعید شد. پس از آن نیز، به فعالیتهای خود ادامه داد و امروزه به عنوان یکی از رهبران بودا مطرح است.
۱۶. قصر «نربولینگکا» (Norbulingka)، قصر تابستانی دالای لاما محسوب میشده است که در شهر لهاسا قرار دارد. این قصر ۳۶ هکتاری، ۳۷۴ اتاق دارد و در سازمان یونسکو به ثبت رسیده است.
۱۷. شهر «یانگ باجینگ» (Yangbajing) که شهر کوچکی در تبت است، مرتفعترین شهر جهان است که دارای چشمههای آب گرم است.
۱۸. درهی «سنگپو» با نام کامل (Yarlung Tsangpo Grand Canyon) عمیقترین درهی جهان محسوب میشود. این دره با میانگین عمق ۲ کیلومتری و با بیشترین عمق ۶ کیلومتری، از درهی بزرگ آمریکا، «گرند کنیون» (Grand Canyon) نیز عمیقتر است.
۱۹. گاومیشها در تبت از اهمیت زیادی برخوردار هستند و به نوعی با فرهنگ مردم تبت، گره خوردهاند. مردم این منطقه از آنها برای جابجایی و حمل بار در مسیرهای کوهستانی استفاده میکنند. همچنین از پوست، مو، شیر و گوشت آنها نیز بهره میبرند.
۲۰. در انتها جالب است بدانید که مردم تبت بر این باورند که در اعماق دریاچهها، اژدها زندگی میکند. همچنین آنها باور دارند که کوهها و صخرهها، دارای روح و جان هستند.
کجارو
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.