کد خبر
282
هاشمی رفسنجا نی :
وضعیت واحدهای صنعتی حزنآور است
سایت خبری تحلیلی ساعت 24-هاشمی رفسنجانی در خصوص وضعیت شهرکهای صنعتی گفت: هم اکنون کشور در شرایط مناسبی قرار ندارد و بسیاری از شهرکهای صنعتی یا تعطیل و یا نیمه تعطیل هستند و براساس گزارشی که از سوی کارگروهی به منظور بررسی صنایع کوچک در شهرکهای صنعتی تهیه شده، وضعیت این واحدها "حزن آور" است.
r />همایش "پنجاه سال تلاش سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی" امروز با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان صنایع کوچک شهرکهای صنعتی و معاونین وزیر صنعت در سالن اجلاس سران برگزار شد. اما این جلسه یک میهمان ویژه داشت که صحبتهای وی از یک سوی حمایتی قاطع از وزیر صنعت بود و از سوی دیگر انتقادی از بانکها. اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام که در زمان ریاست جمهوری وی روند رشد صنعتی ایران قابل ملاحظهای داشت برای نشان دادن میزان حمایت خود از بهبود وضعیت در حال رکود اقتصاد به این جلسه آمد.
هاشمی رفسنجانی در ابتدای این جلسه با اشاره به حادثه سقوط هواپیمای ایران ۱۴۰ در روز گذشته، ضمن ابراز تأسف از این حادثه و تسلیت به خانوادههای عزادار و مردم کشور، افزود: این حادثه هشداری است که مسئولان ما همکاری کنند و با یکدیگر هماهنگ باشند تا ما بتوانیم راه استفاده از صنایع پیشرفته و امن در کشور را ایجاد کنیم و انشاءالله با همکاری و هماهنگی میان مسئولان، دیگر این وضعیت تکرار نشود.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در خصوص وضعیت شهرکهای صنعتی گفت: هم اکنون کشور در شرایط مناسبی قرار ندارد و بسیاری از شهرکهای صنعتی یا تعطیل و یا نیمه تعطیل هستند و براساس گزارشی که از سوی کارگروهی به منظور بررسی صنایع کوچک در شهرکهای صنعتی تهیه شده، وضعیت این واحدها "حزن آور" است و دل آدم برای کسانی که سرمایه خود را در صنایع کوچک گذاشتهاند میسوزد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: اگر امروز سیاستهای پولی را که مقام معظم رهبری تصویب و ابلاغ کردهاند و مجمع تشخیص مصلحت نظام مسئولیت نظارت بر اجرای آنها را بر عهده دارد، به طور جدی دنبال شود و همچنین اگر بانکهای کشور درک کنند که ضرورت فعلی کشور خروج از رکود است، فکر میکنم که بسیاری از اقدامات مربوطه در مدت کوتاهی عملی شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه "وضعیت امروز کشور از وضعیت پس از جنگ بدتر نیست"، یادآور شد: در دوران پس از جنگ ما این تعداد شهرک و واحد صنعتی را که امروز در کشور مشاهده میکنیم، نداشتیم. ما در آن زمان ضرورتهای اولیه و زیربناهای لازم را نداشتیم اما توانستیم با اتخاذ سیاستهای مناسب اقدامات لازم را انجام دهیم. هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه "امروز بیکاری عیب و مشکل بزرگی برای ملت ما به حساب میآید"، تاکید کرد: امروز باید بیش از پیش برای جوانان بویژه سطوح تحصیلکرده دلسوزی کنیم.
این عضو مجلس خبرگان همچنین با اشاره به شعار دولت سازندگی، اظهار کرد: ما بعد از جنگ، شعار نخست و محوری خود را «تولید» قرار دادیم و در همه تریبونها بر اهمیت آن تاکید میکردیم. امروز نیز وضعیت کشور به آن صورت است و ما باید با توجه به تولید از موجودی فعلی کشور نهایت استفاده را ببریم.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: در شرایط پس از جنگ سالها از بانک مرکزی منابع مالی قرض میگرفتیم و سال آخر جنگ نیز ارزی برای واردات نداشتیم و تنها یک میلیارد دلار ارز در خزانه موجود بود و در مقابل ۱۲ میلیارد دلار بدهی سررسید شده برای ایران به چشم می خورد.
وی اظهار داشت: هم اکنون در چین حداقل ۲۲ میلیارد دلار ارز برای ایران وجود دارد که باید چند برابر آن را فاینانس دریافت کنیم و البته به نظر میرسد که باید در این زمینه فعال تر عمل کرده، چرا که چینی ها در شرایط تحریم از ایران بسیار استفاده کرده اند.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: چنانچه میدان را باز کنیم و اجازه دهیم بخش خصوصی وارد شده و به موازات آن نیازهای واحدهای تولیدی را تامین کند، به سرعت از رکود خارج خواهیم شد، ضمن اینکه در لوایح پیشنهادی دولت و بسته خروج از رکود نیز این موضوع دیده شده اما نحوه اجرا بسیار مهم است.
به اعتقاد وی، بعد از جنگ همدلی و همکاری وجود داشت که اکنون کمتر به چشم می خورد، ضمن اینکه بعد از جنگ مشاجرات جناحی وجود نداشت و همه چیز بین دولت و مجلس با حمایت قاطع مقام معظم رهبری حل و فصل میشد.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: در شرایط پس از جنگ به دلیل فضای میانه روی و سیاست درستی که ایران در قبال جنگ آمریکا در عراق و کویت اتخاذ کرد، دنیا ما را بهتر شناخت و میدانست که ایران نمی خواهد نظم منطقه را به هم زده و خواهان آرامش منطقه است.
وی تصریح کرد: حرکتی که دولت برای خروج از رکود آغاز کرده، می تواند به سرعت کشور را از رکود خارج کند و البته نقش بانکها در این میان مهم است و دلیلی ندارد در شرایطی که وزیر امور اقتصادی و دارایی می گوید امسال ۲۸ درصد بیش از سال گذشته نقدینگی جذب شده است، بانکها از تولید حمایت نکنند.
به گفته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ملاحظاتی که بانکها در ارائه اعتبارات به تولید دارند، بیحساب است و هم اکنون باید خروج از رکود اولویت اول کشور قرار گرفته و مورد حمایت همه جانبه بانکها باشد.
این عضو مجلس خبرگان رهبری به حرکت دولت در زمینه صنایع اشاره کرد و افزود: این حرکتی که امروز آغاز شده، در حال پیشرفت است و آقای نعمتزاده (وزیر صنعت، معدن و تجارت) هم در این بخش تجربه بسیار کاملی دارد و از همکاران بسیار خوبی هم بهره میبرد و بدین ترتیب انشاءالله با همکاری همه اعم از مجلس بتوانیم خیلی زود از این مرحله عبور کنیم.
هاشمی رفسنجانی به نقش دولت، مجلس و قوه قضائیه در برطرف کردن مشکلات کشور اشاره کرد و با تاکید بر تأثیرگذاری نقش بانکها در اقتصاد کشور، خاطرنشان کرد: امروز دلیلی وجود ندارد که بانکها دستشان برای حمایت بسته باشد؛ چراکه همانطور که وزیر اقتصاد نیز گفته است، بانکها توانستهاند در سال گذشته بیش از ۲۸ درصد نقدینگی جذب کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه "خروج از رکود، اولویت اول کشور است"، اظهار کرد: با تصمیماتی که تاکنون گرفته شده است، طلسم رکود شکسته میشود و راه برای گامهای بعدی که مربوط به مسائل زیربناییتر است هموار میشود. صنعتگران باید با عزمی جدی و نشاط بیش از پیش وارد میدان شوند تا این امر محقق شود.
۲۵۰ هزار شغل با ۱۲ هزار میلیارد تومان هزینه
در این جلسه همچنین محمدرضا نعمتزاده گفت: براساس پیشنهاد جدید ارائه شده قرار است برندهای معتبر خارجی که در بازار ایران حضور دارند بخشی از تولید خود را به ایران منتقل کنند. وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: افزود: شرط تولید برندهای معتبر خارجی در ایران این است که باید حداقل ۳۰ درصد تولید خود را صادر کنند و با این پیشنهاد به دنبال قانونمند کردن برندهای صنعتی و تولیدی خارجی فعال در ایران هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام جزئیاتی از لایحه ۳۰ مادهای خروج از رکود که دیشب رئیس جمهور به مجلس تقدیم کرد، از تصویب شرایط جدید معافیت مالیاتی تولیدکنندگان خبر داد. وی با اشاره به جزئیات مصوبات شب گذشته دولت برای خروج از رکود، گفت: روز گذشته دولت لایحه ارتقای توان مالی و پولی بانکها و همچنین حمایت از صنایع رقابت پذیر را در ۳۰ ماده به مجلس ارایه کرد و از فردا با یک فوریت در مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: این سیاستها در سه سطح در نظر گرفته شده که سطح اول لایحه مذکور بوده که به مجلس ارایه شده، سطح دوم ۲۰ ماده است که باید در دولت به تصویب رسد و تعدادی از آنها مرتبط با وزارت صنعت، معدن و تجارت است که در هفته جاری مقدمات آن فراهم شده و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ خواهد شد.
وی در تشریح لایحه ارسالی دولت به مجلس گفت: محور اصلی این لایحه حمایت از تولید با تاکید بر تولید رقابت پذیر و ارزش افزوده بالا است، ضمن اینکه این لایحه صادرات را تقویت و جایگزین واردات خواهد کرد.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، تقویت بنیه مالی بانکها برای ارایه خدمات بهتر به بنگاه های تولیدی، تهاتر و تسویه بدهی های بخش خصوصی به دولت که برای آن دسته از واحدهایی که از دولت طلبکار هستند، از جمله موارد این لایحه است.
نعمت زاده ادامه داد: دولت با طرح وزارت صنعت مبنی بر بخشودگی مالیاتی معادل آورده اشخاص ثالث در بنگاه ها موافقت کرده است به نحوی که براساس مصوبه دولت، معادل سودی که بانکها برای این آورده منظور میکنند، بنگاه ها از پرداخت مالیات معاف خواهند شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهارداشت: با بررسی که حدود یک ماه پیش انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که اگر ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخشی از صنایع کوچک که زیر ظرفیت کار می کند و یا نیمه تعطیل است و یا به طرح های با پیشرفت بالای صنایع کوچک اختصاص دهیم در کمتر از یک سال می توانیم بیش از دویست و پنجاه هزار اشتغال ایجاد کنیم. وی همچنین گفت: در صنایع کوچک بیش از ۸۰ هزار واحد به بهره برداری رسیده و یک میلیون اشتغال مستقیم دارد که ۴۰ درصد اشتغال صنعت و ۱۷ درصد از ارزش تولیدات صنعتی کشور در این بخش است.
انتقاد از نحوه توزیع آب به صنایع
سخنران دیگر این جلسه سید محمد علی سیدابریشمی رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بود. سیدابریشمی گفت هم اکنون ۹۲ درصد صنایع کشور از صنایع کوچک هستند که ۴۲ درصد از اشتغال در بخش صنایع کوچک است و ۲۴ درصد سرمایهگذاریها در این موضوع صورت گرفته است.
وی در ادامه گفت: اهمیت توانمندسازی و ارتقای شهرکهای صنعتی طیف وسیعی از خدمات متنوع از جمله خدمات آموزشی فنی و ارتقای سطح فناوری در توسعه صنایع کوچک حس میشود.
وی گفت: در حال حاضر ۹۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور موجود است که در ۷۳۱ شهرک ۶۱ هزار واحد تولیدی موجود و یا در دست ساخت و ساز است.
وی مساحت کل اراضی در اختیار شهرکهای صنعتی را ۲۴ هزار هکتار، مساحت زمینهای صنعتی را ۵۰ هزار هکتار و مساحتهای واگذار شده را ۳۱ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: زمینهای واگذار شده در قراردادها اندکی کمتر از نیم هکتار است.
وی در ادامه با اشاره به صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک گفت: این صندوق به عنوان نهاد حاکمیتی میتواند به واحدهای صنعتی کمک کند و ضرورت دارد مجلس و دولت در این زمینه از هیچ کوششی دریغ نکنند.
وی با اشاره به فعالیتهای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، افزود: دستور وزیر صنعت برای ترغیب در سرمایهگذاری در شهرکها (از جمله ده درصد تخفیف در قیمت و یک سال استمهال در مناطق محروم) پیشگیری از مقررات مخل در تولید از سوی مجلس تشکیل کمیته هماندیشی سازمانهای توسعهای، عقد تفاهمنامه شهرک صنعتی مشترک ایران و چین و اخصتایص چند هزار میلیاردریال از سوی دولت برای فعال سازی واحدهای کوچک صنعتی از جمله فعالیتهای این سازمان بوده است
وی در خاتمه گفت: در حال حاضر حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب در شهرکهای صنعتی موجود است اما این شهرکها نیازمند ۱۷ هزار لیتر بر ثانیه آب هستند تا بتوانند به صورت فعال کار کنند. این در حالی است که ۹۲ درصد آب کشور به بخش کشاورزی اختصاص دارد.
هاشمی رفسنجانی در ابتدای این جلسه با اشاره به حادثه سقوط هواپیمای ایران ۱۴۰ در روز گذشته، ضمن ابراز تأسف از این حادثه و تسلیت به خانوادههای عزادار و مردم کشور، افزود: این حادثه هشداری است که مسئولان ما همکاری کنند و با یکدیگر هماهنگ باشند تا ما بتوانیم راه استفاده از صنایع پیشرفته و امن در کشور را ایجاد کنیم و انشاءالله با همکاری و هماهنگی میان مسئولان، دیگر این وضعیت تکرار نشود.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در خصوص وضعیت شهرکهای صنعتی گفت: هم اکنون کشور در شرایط مناسبی قرار ندارد و بسیاری از شهرکهای صنعتی یا تعطیل و یا نیمه تعطیل هستند و براساس گزارشی که از سوی کارگروهی به منظور بررسی صنایع کوچک در شهرکهای صنعتی تهیه شده، وضعیت این واحدها "حزن آور" است و دل آدم برای کسانی که سرمایه خود را در صنایع کوچک گذاشتهاند میسوزد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: اگر امروز سیاستهای پولی را که مقام معظم رهبری تصویب و ابلاغ کردهاند و مجمع تشخیص مصلحت نظام مسئولیت نظارت بر اجرای آنها را بر عهده دارد، به طور جدی دنبال شود و همچنین اگر بانکهای کشور درک کنند که ضرورت فعلی کشور خروج از رکود است، فکر میکنم که بسیاری از اقدامات مربوطه در مدت کوتاهی عملی شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه "وضعیت امروز کشور از وضعیت پس از جنگ بدتر نیست"، یادآور شد: در دوران پس از جنگ ما این تعداد شهرک و واحد صنعتی را که امروز در کشور مشاهده میکنیم، نداشتیم. ما در آن زمان ضرورتهای اولیه و زیربناهای لازم را نداشتیم اما توانستیم با اتخاذ سیاستهای مناسب اقدامات لازم را انجام دهیم. هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه "امروز بیکاری عیب و مشکل بزرگی برای ملت ما به حساب میآید"، تاکید کرد: امروز باید بیش از پیش برای جوانان بویژه سطوح تحصیلکرده دلسوزی کنیم.
این عضو مجلس خبرگان همچنین با اشاره به شعار دولت سازندگی، اظهار کرد: ما بعد از جنگ، شعار نخست و محوری خود را «تولید» قرار دادیم و در همه تریبونها بر اهمیت آن تاکید میکردیم. امروز نیز وضعیت کشور به آن صورت است و ما باید با توجه به تولید از موجودی فعلی کشور نهایت استفاده را ببریم.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: در شرایط پس از جنگ سالها از بانک مرکزی منابع مالی قرض میگرفتیم و سال آخر جنگ نیز ارزی برای واردات نداشتیم و تنها یک میلیارد دلار ارز در خزانه موجود بود و در مقابل ۱۲ میلیارد دلار بدهی سررسید شده برای ایران به چشم می خورد.
وی اظهار داشت: هم اکنون در چین حداقل ۲۲ میلیارد دلار ارز برای ایران وجود دارد که باید چند برابر آن را فاینانس دریافت کنیم و البته به نظر میرسد که باید در این زمینه فعال تر عمل کرده، چرا که چینی ها در شرایط تحریم از ایران بسیار استفاده کرده اند.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: چنانچه میدان را باز کنیم و اجازه دهیم بخش خصوصی وارد شده و به موازات آن نیازهای واحدهای تولیدی را تامین کند، به سرعت از رکود خارج خواهیم شد، ضمن اینکه در لوایح پیشنهادی دولت و بسته خروج از رکود نیز این موضوع دیده شده اما نحوه اجرا بسیار مهم است.
به اعتقاد وی، بعد از جنگ همدلی و همکاری وجود داشت که اکنون کمتر به چشم می خورد، ضمن اینکه بعد از جنگ مشاجرات جناحی وجود نداشت و همه چیز بین دولت و مجلس با حمایت قاطع مقام معظم رهبری حل و فصل میشد.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: در شرایط پس از جنگ به دلیل فضای میانه روی و سیاست درستی که ایران در قبال جنگ آمریکا در عراق و کویت اتخاذ کرد، دنیا ما را بهتر شناخت و میدانست که ایران نمی خواهد نظم منطقه را به هم زده و خواهان آرامش منطقه است.
وی تصریح کرد: حرکتی که دولت برای خروج از رکود آغاز کرده، می تواند به سرعت کشور را از رکود خارج کند و البته نقش بانکها در این میان مهم است و دلیلی ندارد در شرایطی که وزیر امور اقتصادی و دارایی می گوید امسال ۲۸ درصد بیش از سال گذشته نقدینگی جذب شده است، بانکها از تولید حمایت نکنند.
به گفته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ملاحظاتی که بانکها در ارائه اعتبارات به تولید دارند، بیحساب است و هم اکنون باید خروج از رکود اولویت اول کشور قرار گرفته و مورد حمایت همه جانبه بانکها باشد.
این عضو مجلس خبرگان رهبری به حرکت دولت در زمینه صنایع اشاره کرد و افزود: این حرکتی که امروز آغاز شده، در حال پیشرفت است و آقای نعمتزاده (وزیر صنعت، معدن و تجارت) هم در این بخش تجربه بسیار کاملی دارد و از همکاران بسیار خوبی هم بهره میبرد و بدین ترتیب انشاءالله با همکاری همه اعم از مجلس بتوانیم خیلی زود از این مرحله عبور کنیم.
هاشمی رفسنجانی به نقش دولت، مجلس و قوه قضائیه در برطرف کردن مشکلات کشور اشاره کرد و با تاکید بر تأثیرگذاری نقش بانکها در اقتصاد کشور، خاطرنشان کرد: امروز دلیلی وجود ندارد که بانکها دستشان برای حمایت بسته باشد؛ چراکه همانطور که وزیر اقتصاد نیز گفته است، بانکها توانستهاند در سال گذشته بیش از ۲۸ درصد نقدینگی جذب کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه "خروج از رکود، اولویت اول کشور است"، اظهار کرد: با تصمیماتی که تاکنون گرفته شده است، طلسم رکود شکسته میشود و راه برای گامهای بعدی که مربوط به مسائل زیربناییتر است هموار میشود. صنعتگران باید با عزمی جدی و نشاط بیش از پیش وارد میدان شوند تا این امر محقق شود.
۲۵۰ هزار شغل با ۱۲ هزار میلیارد تومان هزینه
در این جلسه همچنین محمدرضا نعمتزاده گفت: براساس پیشنهاد جدید ارائه شده قرار است برندهای معتبر خارجی که در بازار ایران حضور دارند بخشی از تولید خود را به ایران منتقل کنند. وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: افزود: شرط تولید برندهای معتبر خارجی در ایران این است که باید حداقل ۳۰ درصد تولید خود را صادر کنند و با این پیشنهاد به دنبال قانونمند کردن برندهای صنعتی و تولیدی خارجی فعال در ایران هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام جزئیاتی از لایحه ۳۰ مادهای خروج از رکود که دیشب رئیس جمهور به مجلس تقدیم کرد، از تصویب شرایط جدید معافیت مالیاتی تولیدکنندگان خبر داد. وی با اشاره به جزئیات مصوبات شب گذشته دولت برای خروج از رکود، گفت: روز گذشته دولت لایحه ارتقای توان مالی و پولی بانکها و همچنین حمایت از صنایع رقابت پذیر را در ۳۰ ماده به مجلس ارایه کرد و از فردا با یک فوریت در مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: این سیاستها در سه سطح در نظر گرفته شده که سطح اول لایحه مذکور بوده که به مجلس ارایه شده، سطح دوم ۲۰ ماده است که باید در دولت به تصویب رسد و تعدادی از آنها مرتبط با وزارت صنعت، معدن و تجارت است که در هفته جاری مقدمات آن فراهم شده و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ خواهد شد.
وی در تشریح لایحه ارسالی دولت به مجلس گفت: محور اصلی این لایحه حمایت از تولید با تاکید بر تولید رقابت پذیر و ارزش افزوده بالا است، ضمن اینکه این لایحه صادرات را تقویت و جایگزین واردات خواهد کرد.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، تقویت بنیه مالی بانکها برای ارایه خدمات بهتر به بنگاه های تولیدی، تهاتر و تسویه بدهی های بخش خصوصی به دولت که برای آن دسته از واحدهایی که از دولت طلبکار هستند، از جمله موارد این لایحه است.
نعمت زاده ادامه داد: دولت با طرح وزارت صنعت مبنی بر بخشودگی مالیاتی معادل آورده اشخاص ثالث در بنگاه ها موافقت کرده است به نحوی که براساس مصوبه دولت، معادل سودی که بانکها برای این آورده منظور میکنند، بنگاه ها از پرداخت مالیات معاف خواهند شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهارداشت: با بررسی که حدود یک ماه پیش انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که اگر ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخشی از صنایع کوچک که زیر ظرفیت کار می کند و یا نیمه تعطیل است و یا به طرح های با پیشرفت بالای صنایع کوچک اختصاص دهیم در کمتر از یک سال می توانیم بیش از دویست و پنجاه هزار اشتغال ایجاد کنیم. وی همچنین گفت: در صنایع کوچک بیش از ۸۰ هزار واحد به بهره برداری رسیده و یک میلیون اشتغال مستقیم دارد که ۴۰ درصد اشتغال صنعت و ۱۷ درصد از ارزش تولیدات صنعتی کشور در این بخش است.
انتقاد از نحوه توزیع آب به صنایع
سخنران دیگر این جلسه سید محمد علی سیدابریشمی رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بود. سیدابریشمی گفت هم اکنون ۹۲ درصد صنایع کشور از صنایع کوچک هستند که ۴۲ درصد از اشتغال در بخش صنایع کوچک است و ۲۴ درصد سرمایهگذاریها در این موضوع صورت گرفته است.
وی در ادامه گفت: اهمیت توانمندسازی و ارتقای شهرکهای صنعتی طیف وسیعی از خدمات متنوع از جمله خدمات آموزشی فنی و ارتقای سطح فناوری در توسعه صنایع کوچک حس میشود.
وی گفت: در حال حاضر ۹۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور موجود است که در ۷۳۱ شهرک ۶۱ هزار واحد تولیدی موجود و یا در دست ساخت و ساز است.
وی مساحت کل اراضی در اختیار شهرکهای صنعتی را ۲۴ هزار هکتار، مساحت زمینهای صنعتی را ۵۰ هزار هکتار و مساحتهای واگذار شده را ۳۱ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: زمینهای واگذار شده در قراردادها اندکی کمتر از نیم هکتار است.
وی در ادامه با اشاره به صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک گفت: این صندوق به عنوان نهاد حاکمیتی میتواند به واحدهای صنعتی کمک کند و ضرورت دارد مجلس و دولت در این زمینه از هیچ کوششی دریغ نکنند.
وی با اشاره به فعالیتهای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، افزود: دستور وزیر صنعت برای ترغیب در سرمایهگذاری در شهرکها (از جمله ده درصد تخفیف در قیمت و یک سال استمهال در مناطق محروم) پیشگیری از مقررات مخل در تولید از سوی مجلس تشکیل کمیته هماندیشی سازمانهای توسعهای، عقد تفاهمنامه شهرک صنعتی مشترک ایران و چین و اخصتایص چند هزار میلیاردریال از سوی دولت برای فعال سازی واحدهای کوچک صنعتی از جمله فعالیتهای این سازمان بوده است
وی در خاتمه گفت: در حال حاضر حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب در شهرکهای صنعتی موجود است اما این شهرکها نیازمند ۱۷ هزار لیتر بر ثانیه آب هستند تا بتوانند به صورت فعال کار کنند. این در حالی است که ۹۲ درصد آب کشور به بخش کشاورزی اختصاص دارد.
نظرات کاربران
تیتر داغ
-
خریداران خودرو از بازار فرار کردند
۶ ساعت پیش -
70درصد دوربینها در تهران غیر فعال هستند
۸ ساعت پیش -
۶ منطقه پایتخت در صدر آسیبپذیری فرونشست
۱۱ ساعت پیش -
تصمیم گیری در شرایط آشوب
۱۲ ساعت پیش -
جزئیات آتش بس میان لبنان و اسراییل
۲۳ ساعت پیش -
۳ میلیون جوان ایرانی نه شاغلند نه محصّل
۱ روز پیش
تازهترین خبرها
-
جزئیات امکان تعطیلی مدرسهها اعلام شد
۱ روز پیش -
کلاهبرداری مثلثی چیست؟
۱ روز پیش -
آیا "عصر گواردیولا" رو به پایان است؟
۱ روز پیش -
دلار باز هم ۷۰ هزار تومان شد
۱ روز پیش -
بهترین کتاب برای هدیه سالگرد ازدواج
۱ روز پیش -
۱۰ تمرین برای بیدار شدن مغز
۱ روز پیش -
خریداران خودرو از بازار فرار کردند
۱ روز پیش -
ترورهای پوتین
۱ روز پیش -
10 پیش بینی اکونومیست درباره سال ۲۰۲۵
۱ روز پیش -
70درصد دوربینها در تهران غیر فعال هستند
۱ روز پیش -
تاثیر داروی گیاهی برای کشتن میکروب معده
۱ روز پیش -
رازگشایی از قتل ۳ زن در مشهد
۱ روز پیش -
به سوی نقطه ذوب مزد و حقوق بگیران
۱ روز پیش -
انتقاد روزنامه اصلاح طلب از عارف
۱ روز پیش -
پرسش درباره مذاکره با اروپا
۱ روز پیش -
بیمها و امیدها ی آتش بس در لبنان
۱ روز پیش -
کفتربازی از کی و چطور در تهران شروع شد؟
۱ روز پیش -
۶ منطقه پایتخت در صدر آسیبپذیری فرونشست
۱ روز پیش -
پرسپولیس ۱ - ۱ الریان
۱ روز پیش -
هوای تهران همچنان آلوده است
۱ روز پیش -
ایران در 1420 کشوری پیر است
۱ روز پیش -
به راه شوروی سابق نرویم
۱ روز پیش -
تصمیم گیری در شرایط آشوب
۱ روز پیش -
حق اعتراض بدون لکنت ز بان
۱ روز پیش -
گروکشیهای بیسرانجام و پوچ
۱ روز پیش -
جزئیات آتش بس میان لبنان و اسراییل
۱ روز پیش -
انتصاب رئیس جدید پلیس امنیت عمومی فراجا
۱ روز پیش -
۳ میلیون جوان ایرانی نه شاغلند نه محصّل
۱ روز پیش -
شوک به رئال مادرید؛ وینیسیوس مصدوم شد!
۱ روز پیش -
پرونده سال توماج صالحی1401 مختومه شد
۱ روز پیش -
آشنایی با درایو INVT
۱ روز پیش -
رقم حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد
۱ روز پیش -
دلیل عجیب گرانی تخممرغ
۱ روز پیش -
شروع ازمایشی ریال دیجیتال
۱ روز پیش -
«شروط مذاکره ایران و آمریکا»
۱ روز پیش -
دستگیری باند دلالان ارز تقلبی
۱ روز پیش -
ارزش واقعی مزد کارگران چقدر است؟
۱ روز پیش -
طالبان و باکو، ایران را دور زدند؟
۱ روز پیش -
قیمت طلا نزولی شد
۱ روز پیش -
۴۳۵ میلیارد ، رقم قرارداد استقلالیها
۱ روز پیش -
خاموشیهای برق در بخش خانگی متوقف میشود
۱ روز پیش -
ماشه یا برجام؟
۱ روز پیش -
موافقت اولیه تل آویو با آتش بس در لبنان
۱ روز پیش -
ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل الریان قطر
۱ روز پیش -
پرسش در باره حرف نزدن با مردم
۱ روز پیش -
درباره ترامپ خوش خیال نباشیم
۱ روز پیش -
پزشکیان ترسید و کارش گره خورد
۱ روز پیش -
ترامپ در مورد چین چه خواهد کرد؟
۱ روز پیش -
تویوتا لندکروزر در قلب امریکایی ها
۱ روز پیش
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.