چگونه حوادث قلبی عروقی در زنان ۳۳ درصد کاهش یافت؟
ساعت 24-جدیدترین یافته پژوهشگران پژوهشکده غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی در طرح پژوهشی مطالعه قند و لیپید تهران که برای بررسی عوامل خطر بروز بیماریهای غیرواگیر در جمعیت 15 هزار نفری شرق تهران در طول قریب به دو دهه در حال انجام است، منتشر شد.
یکی از مطالعاتی که اخیرا در قالب این پژوهش توسط مرکز تحقیقات و پیشگیری از بیماریهای متابولیک صورت پذیرفته، تعیین بروز و عوامل خطر فاکتورهای حوادث قلبی و عروقی زودرس نام دارد.
دکتر فرزاد حدائق، رئیس مرکز تحقیقات و پیشگیری از بیماریهای متابولیک و مجری این طرح درخصوص یافتههای این مطالعه که بر اساس نتایج ۱۲ساله بررسی بر روی جمعیت شرق تهران به دست آمده، اظهار کرد: میزان بروز حوادث قلبی عروقی زودرس در مردان حدود ۵ و در زنان حدود ۴ هزار شخص/ سال است.
وی توضیح داد: میزان پایین HDL-C، کلسترول بالا، کشیدن سیگار، فشارخون بالا و دیابت نوع ۲ از مهمترین عوامل قابل تغییر در میان مردان بوده و در مقابل دیابت نوع ۲، کلسترول بالا، اضافه وزن، فشارخون بالا و وضعیت پیش دیابتی از مهمترین عوامل قابل تغییر در زنان تحت مطالعه بوده است.
این فوق تخصص غدد افزود: انجام فعالیت فیزیکی به میزان ۳ بار در هفته توانسته است میزان بروز حوادث قلبی عروقی را در میان خانمها به میزان ۳۳درصد کاهش دهد که به عنوان یکی از نتایج مهم این مطالعه است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: با توجه به روند فزاینده وضعیت پیشدیابت و اضافه وزن در جامعه، توجه به جامعه بانوان که دارای این عوامل خطر هستند، از اهمیت قابل ملاحظهای در سیاستگذاریهای بهداشتی برخوردار است.
وی همچنین تاکید کرد: آقایان باید نسبت به ترک سیگار، کنترل کلسترول و فشارخون بالا و نیز قند خون خود اولویت بیشتر قائل شوند.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اهمیت مطالعه فوق در بومی بودن آن و قابلیت تعمیم به جمعیت ایران است تا بتوان با تکیه بر یافتههای تحقیقاتی از این دست نسبت به شناسایی تفاوتهای جمعیتی اقدام و در حوزه برنامهریزیهای بهداشتی توفیق بیشتری کسب کرد.
ایسنا
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.