رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 325

اختصاص 100 میلیون دلار به توسعه ریلی طبق قانون بودجه

سایت خبری تحلیلی ساعت24- عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: طبق بند ق تبصره بودجه اجازه داده شده است، تا وزارت نفت از محل صرفه‌جویی سوخت توسط سیستم ریلی، 100 میلیون دلار به توسعه این بخش حمل و نقلی کمک کند.

اختصاص 100 میلیون دلار به توسعه ریلی طبق قانون بودجه
جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس در برنامه کوپه ۱۴۰۴ اظهار داشت: به دلیل انعطاف سیستم حمل و نقل جاده‌ای در بخش بار و مسافر، هزینه سرمایه‌گذاری کمتر در بخش جاده‌ای و سرعت بیشتر بازگشت سرمایه در این سیستم حمل و نقلی، بخش جاده‌ای در ایران نسبت به راه‌آهن بیشتر توسعه یافته است.

قادری با بیان اینکه باید برنامه‌ریزی توسعه ریلی چند‌وجهی باشد بیان کرد: همه ارگان هایی که به نوعی آثار مثبت و مزایای سیستم ریلی و آثار منفی سیستم جاده‌ای به آنها مرتبط می‌شود، لازم است در توسعه ریلی همکاری کنند.

وی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی به تنهایی قادر به توسعه ریلی کشور نیست، گفت: منابع عمرانی کم است و باید روش‌های مختلف تامین مالی اجرایی شده و بخش خصوصی جذب شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه در سال‌های گذشته به سیستم ریلی کمتر توجه شده است، گفت: در بخش حمل و نقل ریلی مزایای بسیاری وجود دارد، اما کسی متولی این مزایا نیست، به عنوان مثال صرفه‌جویی زیادی در مصرف سوخت صورت می‌گیرد، اما وزارت نفت توجه چندانی به حمل و نقل ریلی ندارد و یا اینکه تولید آلاینده‌های زیست‌محیطی در ریلی بسیار پایین است، اما محیط زیست توجهی به سیستم ریلی ندارد.
وی گفت: وزارت راه و شهرسازی هم که خود متولی سیستم ریلی کشور است، بودجه چندانی برای توسعه پرهزینه ریلی ندارد. البته طبق بند ق تبصره بودجه اجازه داده شده است، تا وزارت نفت از محل صرفه‌جویی سوخت توسط سیستم ریلی، ۱۰۰ میلیون دلار به توسعه ریلی کمک کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اجرای خطوط ریلی باید از نظر حجم مسافر و بار توجیه‌پذیر باشد‌، بدین‌ ترتیب با جابه‌جایی میزان قابل توجه بار و مسافر بازگشت سرمایه بهتر خواهد بود.۱۲ هزار کیلومتر خط ریلی در کشور وجود دارد که طبق اهداف سند چشم‌انداز باید ۲۶ هزار کیلومتر افزایش یابد‌، حال در این شرایط لازم است بیش از ۸ هزار کیلومتر از این خطوط، سریع‌السیر باشند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: اجرای خطوط ریلی و توسعه آن پر هزینه است اما می‌توان از محل منابعی نظیر فاینانس، صندوق توسعه ملی و جذب سرمایه بخش خصوصی این منابع را به دست آورد.

وی با تأکید بر اینکه در این عرصه باید کار فنی و تکنیکی کرد، گفت: لازم است سرمایه‌گذاری‌ها را فاز‌بندی کرده و در افق زمان ۴ ساله به بهره‌برداری رساند.طبق آمار جابه‌جایی بار و مسافر جاده‌ای در سال ۹۱، اگر همین میزان بار و مسافر توسط سیستم ریلی جابجا می‌شد ۶۶۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی در بخش ریلی داشتیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه حجم جابه‌جایی بار و مسافر در ایران توسعه ریلی را توجیه‌پذیر می‌کند، گفت: باید تلاش کنیم حمل و نقل سریع‌السیر ریلی را در کشور هرچه زودتر راه‌اندازی کنیم.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها