رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 326889

خواص نان جو | فواید نان جو برای دیابت

اگر به نان جو علاقه دارید و میخواهید از این نان ارزشمند حداکثر استفاده را ببرید این مطلب شما را در انجام این کار به بهترین شکل یاری خواهد می کند.

html>

خواص نان جو

جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد و خود به عنوان یک غذای کامل می تواند به شمار رود. جو از گیاهی با ساقه های بلند به جود می آید و هنوز هم یکی از غذاهای عمده انسان را تشکیل می دهد. در کشورهای مختلف نیز جزو پرمصرف ترین مواد غذایی است که با اشکال مختلف و طعمهای گوناگون عرضه می شود.

از امام جعفر صادق (ع) نقل شده است که خاصیت های غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجود دارد، به همین دلیل طعام حضرت رسول اکرم (ص) تا آخر عمر از نان جو خالی نبود.
نان جو از انواع نان های قدیمی است به طوری که خوراک اصلی گلادیاتورهای رومی را تشکیل می داد و قهرمانان آن زمان را «هوردیری» یعنی «خورندگان نان جو» می نامیدند.

در سالهای اخیر تحقیقات علمی نشان داده است که نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژه ای برخوردار است و از این جهت این نان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است
سبوس موجود در نان جو دو برابر نان گندم است و در هر 100 گرم نان جو حدود چهار گرم فیبر وجود دارد.
از این جهت نان جو برای افرادی که مبتلا به دیابت می باشند بسیار مفید است زیرا هر فرد دیابتی روزانه به 20 تا 30 گرم فیبر نیاز دارد که بدین ترتیب بخش زیادی از آن را می توان با نان جو و بقیه را با خوردن حبوبات و سبزی ها جبران کرد.

خواص نان جو در درمان بیماری ها

مصرف نان جو تاثیر زیادی در کنترل و پیشگیری از بسیاری بیماری ها به ویژه بیماری هایی که با چاقی در ارتباطند، دارد. برخی از مهمترین خواص درمانی نان جو به شرح زیر میباشد:

مصرف نان جو به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از ویتامین ب در ایجاد آرامش موثر است.

نان جو دارای فیبر فراوان است و برای درمان یبوست بسیار مفید میباشد.

نان جو حاوی مواد ضد سرطانی است که قادر به سرکوب عوامل سرطان به ویژه پیشگیری از بروز سرطان در بستر روده‌هاست. همچنین مصرف نان جو به رفع تومورهای سرطانی کمک میکند.

یکی از خوان نان جو شاخص گلیسمی پایین آن است. ازا ین رو مصرف آن برای بیمارن دیابتی مفید است. با مصرف این نان، افراد دیابتی دیرتر گرسنه شده و کمتر به خوردن شیرینی تمایل خواهند داشت.

نان جو برای بیماران قلبی عروقی بسیار مفید است. خواص نان جو به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند و به دلیل دارا بودن پتاسیم برای بیمارن مبتلا به فشار خون بالا نیز مفید است.

مصرف نان جو به ویژه نان جو سبوسدار از سفید شدن زودرس موها پیشگیری میکند.

مصرف نان جو برای تقویت حافظه مفید است.

املاح و مواد معدنی موجود در نان جو به افزایش سلامت و استحکام استخوانها کمک شایانی میکند. همچنین با مصرف این نان، نرمی استخوان کودکان از بین می رود.

خواص نان جو برای یبوست

بر اساس پژوهش های مختلف ، سبوس غنی ترین منبع غذایی فیبر و الیاف گیاهی محسوب می شود. این فیبر و الیاف را که بیشتر مواد سلولزی و همی سلولزی می باشد و مصرف آن موجب افزایش حجم مدفوع می گردد. افزایش حجم مدفوع عامل اساسی مبارزه با یبوست و بیماری کولون و پیدایش سرطان کولون می باشد.

خواص نان جو

نان جو و دیابت

یک کارشناس تغذیه معتقد است، افراد مبتلا به دیابت نباید نان جو مصرف کنند.

مریم شیرمستی با اشاره به وجود انواع مختلفی از نان از جمله نان سنگک، لواش، بربری، ساجی، رژیمی و ... گفت: اگرچه رکن اساسی همه نان‌ها آرد گندم است، اما برخی از انواع نان ها سبوس و در نتیجه میزان ویتامین‌های گروه B بیشتری دارند.

وی معتقد است، نان جو می‌تواند در کاهش کلسترول، تری گلیسرید و اسید اوریک خون مفید باشد.

این کارشناس تغذیه مصرف نان جو برای افراد مبتلا به دیابت را ممنوع خواند اعلام کرد: قند موجود در نان جو قند "مالت" است که سریع به گلوکز تبدیل می شود.

نان جو در ایام روزه داری

نان جو همچنین به دلیل وجود کربوهیدرات های پیچیده می تواند از بروز گرسنگی در ساعات روزه داری پیشگیری کند. بنابراین مصرف این نان در زمان سحر توصیه می شود.

نان جو و سرطان

از دیگر خواص نان جو ویژگی این نان بری تقابل با سرطان است نان جو از نان هایی با مواد ضد سرطانیست .خصوصا اینکه حاوی آنتی اکسیدان است که به مبارزه با رادیکال های آزاد می پردازد و از سرطان جلوگیری می کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و سلامت بدن را تضمین می نماید.همچنین جو دارای لیگنان می باشد که بدن را در مقابل سرطان سینه و هر سرطان هورمونی دیگر مقاوم می نماید .نان جو به علا کم کردن چربی شکم و ثابت نمودن فشار خون باعث کم شدن ابتلا به سرطان می گردد

نکته دیگر اینکه جو سرشار از سلنیوم است و حتما با خواص ضد سرطانی سلنیوم آشنا هستید اما مختصر می گویم سلنیوم با دفع سموم بدن به کاهش سلول های سرطانی می پردازد و سیستم ایمنی را تقویت می نماید.

در آخر اینکه نان جو فیبر دارد که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از سرطان خصوصا سرطان روده بزرگ می گردد.

مضرات نان جو

نان جو به دلیل داشت مقادیر بالای فیبر، مقدار زیادی از آب بدن را جذب می کند، بنابراین لازم است همراه با مصرف آن، مایعات و آب فراوانی نوشیده شود.
رژیمی بودن نان جو و کمک به لاغری، به این معنا نیست که چون این نان بی ضرراست، فرد می‌تواند هر چه قدر می‌خواهد بخورد. مصرف نان جو زمانی مفید است که به جای سهم نان روزانه‌ استفاده شود.
برخی از افراد ممکن است به پروتئین گلوتن موجود در نان جو دارای حساسیت باشند و در صورت مصرف آن دچار بیماری به نام سلیاک گردند. این افراد بایستی نان جو و سایر فرآورده های آن را از رژیم غذایی خود حذف نمایند.

نان جو مفید برای سلامتی

بتا گلوکان در نان جو یافت می شود

بتا گلوکان ها می توانند کلسترول را در معده متصل کنند قبل از اینکه در خون جذب شود. گفته می شود مصرف روزانه سه گرم بتاگلوکان باعث کاهش پنج درصدی کلسترول می شود. خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی یک چهارم کاهش می یابد.

نان جو 500 گرمی جدید دارای 10 گرم بتاگلوکان است. سه برش در روز برای تأمین نیاز روزانه کافی است. پنجاه درصد بتاگلوکان بیشتر از جو سنتی تولید می کند. پرورش دهندگان بذر به طور تصادفی با این صفات روبرو شدند. کارین Dieckmann تاجر بذر می گوید: "این واقعاً یک چیز عالی بود که فهمیدیم نژاد جدیدی در سراسر جهان داریم. و سپس - البته بدون مهندسی ژنتیک - ما همیشه بهترین گیاهان را انتخاب می کردیم."

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها