رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 328972

خواص گلپر | معجزه گلپر برای پوست و درمان سیاهی دور چشم

هر آنچه میخواهید درباره گلپر و خواص آن برای پوست و درمان سیاهی دور چشم بدانید در این مطلب برای شما گردآوری نمودیم که در ادامه میخوانید.

html>

خواص گلپر

گلپر گیاهی است معطر که می‌ توان از تمام بخش های آن در صنعت غذا و دارو استفاده کرد. گلپر گیاهی چند ساله از تیره جعفری است که بیشتر در نقاط مرتفع کوهستان های ایران و نقاط دیگر می روید، با ریشه های ضخیم و برگ های کاملا بریده که پیشینیان برای آن خواص بسیاری شمرده اند، از جمله اینکه موجب نیروی بدن می شود ولی متاسفانه زیاد مورد توجه قرار نگرفته است.

در طب سنتی، گلپر، هضم کننده غذا و تقویت کننده معده است. برای بهره بردن از خواص ضد نفخ گلپر، بهتر است یک گرم از پودر دانه‌های این گیاه را همراه رازیانه بعد از غذا و با آخرین لقمه به اندازه نصف قاشق غذاخوری بخورید. از آنجا که گلپر طبیعت گرم و خشکی دارد، افراد گرم مزاج باید دانه‌های این گیاه را یک شب در سرکه بخوابانند و بعد از ۲۴ ساعت و خشک شدن دانه‌ها، آن را پودر و استفاده کنند.

خوردن گلپر ذهن را باز و حافظه را زیاد و نسیان را کم می کند و ابلهی و حماقت را از بین می برد.

برای فلج، لقوه و بی حسی اعضا مفید است.

غیر از خواص درمانی از دیگر کاربردهای گلپر در طب سنتی، “تلطیف گوشت‌ها” به خصوص گوشت آبزیان و ماهی است و توصیه می‌شود به عنوان ادویه در پخت ماهی از گلپر استفاده کنید.

طریقه مصرف گلپر

بهتر است دانه گلپر را تا هنگام مصرف پودر نکنیم البته این در مورد تمام دانه های گیاهان خانواده جعفری مثل زیره، رازیانه و گشنیز صدق می کند زیرا اسانس در دانه گیاهان محبوس است و اگر آنها را در شرایط درست نگهداری کنیم، تا ۳ ۲ سال قابل استفاده اند اما وقتی دانه ها پودر می شود، اسانس آنها به سرعت تبخیر می شود و خاصیتش را از دست می دهد و دوام آنها در شرایط مناسب نگهداری به ۶ ماه می رسد. البته بهتر است دانه ها را هنگام مصرف یا حداکثر یکی دو هفته قبل از مصرف پودر کرد.

شیشه های رنگی تیره یا ظروف فلزی با در محکم، بهترین ظروف برای نگهداری دانه های اسانس دار هستند. دانه ها را باید در مکانی دور از رطوبت و نور نگهداری کرد. بدترین ظروف برای نگهداری دانه های اسانس دار، ظروف پلاستیکی است. اندازه ظرف نیز باید با حجم ادویه متناسب باشد زیرا هوای داخل ظرف می تواند باعث اکسیده شدن اسانس شود و بو و خاصیت آن را تغییر دهد

خواص گلپر برای لاغری

گلپر دارای مواد معطر مخصوص، مرکب از صمغ های مختلف است. جوانه ها، ساقه ها و غنچه های نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. دانه های خشک این گیاه که بسیار معطر است همراه با غذا و به عنوان ادویه مصرف عمومی و همگانی دارد. برگ ها و ساقه های گلپر در زمستان از بین می رود ولی ریشه های ضخیم آن باقی مانده و در بهار سال بعد ساقه های بلند دیگری از آن ها رشد کرده و میوه اش پس از رسیدن سفید و مدور و پهن و شبیه به سکه پول بوده و بسیار خوش بو است.

ساقه و برگ گلپر که گلپر ترشی نامیده می شود، دارای همان خواص است و خوردن آن با خوراک و یا افزودنش به ترشی ها بسیار مفید بوده و از فساد و خراب شدن ترشی نیز جلوگیری می کند. طبیعت گلپر گرم بوده و آن را با نام کاشم می شناسند.

مصرف همزمان آن با ماست و انار، سیب زمینی پخته، باقلای پخته توصیه می شود تا از نفخ جلوگیری کند. این گیاه خاصیت ضد میکروبی دارد و کشنده باکتری هاست. فارسی گلپر انگدان است که عده ای آن را انجدان نامیده اند.

خواص گلپر برای پوست

در این مقاله به شما مطالبی را در زمینه ی خواص معجزه آسای گلپر ارائه می دهیم:در طب سنتی ایران نسخه ای ساده و بسیار کاربردی وجود دارد ، که برای درمان کبودی و سیاهی دور چشم از سوی درمان گران توصیه شده است ، برای تهیه ی این نسخه نیاز به برگ های خشک شده ی گلپر و مقداری روغن زیتون داریم .

گلپر از جمله گیاهان دارویی گرم و خشک است که بسیاری از ما ایرانی ها از آن برای خوش عطر و خوشبو کردن غذاها استفاده می کنیم ولی غافل از خواص معجزه آسای آن در زمینه ی زیبایی پوست هستیم.

گلپر، گیاهی برای درمان سیاهی دور چشم

برای تهیه ی این مخلوط کافی است برگ های گلپر را درون مخلوط کن به صورت پودر در آورده و ان را با یک قاشق چای خوری روغن زیتون طبیعی مخلوط کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی حلقه ی چشم و سیاهی های زیر چشم ماسک کنید سپس این ماسک را برداشته و صورتتان را با آب نیم ولرم بشویید و حتی الامکان این کار را هر شب تکرار کنید تا نتیجه ی بهتری ببینید.

خواص گلپر

ترکیبات شیمیایی گیاه گلپر

مواد شیمیایی موجود در گلپر عبارتند از:

استات هکسیلیک بوتیرات متیلیک
استات استیلیک بوتیرات اتیلیک

همچنین در گیاه گلپر نوعی اسانس روغنی و فرار نیز وجود دارد که از گرد آن برای معطر ساختن بعضی غذاها استفاده می شود.

خواص ضد باکتری گلپر:

یکی دیگر از خواص گلپر ویژگی ضد میکروبی آن می باشد که از رشد میکروارگانیسم ها ممانعت می نماید در واقع مانند یک آنتی بیوتیک از رشد باکتری جلوگیری می کند.متخصصان طب سنتی پیشنهاد می کنند از عصاره گلپر مانند یک آنتی بیوتیک مصرف نمائید و محلول آن را در مکانهایی که میکرو ارگانیسم ها قرار دارند بریزید.در ضمن بیماری قارچ کف پای ورزشکاران را درمان می نماید در محلی که عفونت قارچی وجود دارد گلپر خشک شده را قرار دهید تا عفونت معالجه گردد .

چه گلپری را مصرف کنیم؟

اگر دانه ها در گونی در معرض گرما یا نور قرار گیرند به مرور زمان کهنه می شوند ولی در بسته بندی، ماندگاری گلپر بالاتر می رود اما پلاستیک بدترین ظرف برای نگهداری دانه های اسانس دار است زیرا اسانس ها پلاستیک را حل و خلل و فرجی ایجاد می کنند که با چشم دیده نمی شود ولی اسانس از میان آنها تبخیر می شود. بهتر است به محض خرید دانه ها، آنها را از بسته بندی خارج و به ظروف شیشه ای رنگی یا فلزی منتقل کرد.

مضرات گلپر

  1. مصرف گلپر می‌تواند در بعضی افراد حساسیت یا آلرژی بوجود بیاورد.
  2. زیاده‌روی در مصرف گلپر برای زنان باردار مضر بوده، زیرا خطر سقط جنین را به همراه دارد.
  3. استفاده زیاد از گرد گلپر باعث ایجاد تپش قلب میشود.

دانستنی های مهم در مورد گلپر

گلپر یک گیاه چند ساله است که معمولاً به گیاه گلپار معروف است و دارای بویی شبیه به انیسون است. بومی ایران ، عراق و ترکیه است و بیشتر در زیستگاه های نیمه طبیعی رشد می کند. برخلاف سایر گیاهان عظیم الجثه ، در صورت عدم موفقیت در تولید مثل جنسی ، می تواند از طریق رویشی رشد کند. به دلیل اندازه بزرگ (1.5-3 متر ارتفاع) و رشد شدید ، می تواند به طور بالقوه ترکیب پوشش گیاهی یک اکوسیستم را تغییر دهد. شیره گیاه H. persicumدر صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند به طور دائمی به پوست آسیب برساند. به عنوان یک آفت بسیار تهاجمی در نظر گرفته می شود ، خصوصاً اینکه در کمتر از 180 سال در کشورهای شمال اروپا رشد کرده است. از اوایل سال 1836 از طریق انگلیس از طریق انگلستان به نروژ وارد شد ، اکنون به طور گسترده در سراسر نروژ رشد می کند ، جایی که در گروه "بسیار خطرناک" در لیست سیاه قرار دارد. همچنین در اروپا به عنوان آفت قرنطینه طبقه بندی می شود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها