رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 335051

نصب بدافزار جاسوسی بر روی سیستم‌های دانشگاه برای سرقت اطلاعات دانشجویان

ساعت 24-رئیس پلیس فتا استان سیستان و بلوچستان از دستگیری فردی خبر داد که اقدام به ربودن اطلاعات تعداد زیادی از دانشجویان یکی از دانشگاه‌های چابهار نموده و به سوء‌استفاده از آن‌ها می‌پرداخت.

حمله هکری
سرهنگ دوم علی سرحدی در مصاحبه با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا اظهار کرد: در طی چند روز متوالی تعداد زیادی از دانشجویان یکی از دانشگاه‌های چابهار با مراجعه به پلیس فتا مدعی شدند مبالغی از حساب بانکی آنها برداشت گردیده که با توجه به حساسیت موضوع، پرونده بلافاصله در دستور کار کارشناسان این پلیس قرار گرفت.


این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: با اقدامات فنی و تخصصی متهم در مدت زمان کوتاهی شناسایی و در حین خرید ارز اینترنتی به وسیله اطلاعات بانکی قربانیان، طی اقدامی غافلگیر کننده دستگیر شد.

وی افزود: متهم م.ج در اظهارات خود از نصب بدافزار جاسوسی در سیستم‌های دانشکده پرده برداشت و گفت: دانشکده به صورت ماهانه به هر دانشجو حجم ناچیزی اینترنت ارایه می‌کرد که استفاده از این خدمات دانشگاه به وسیله نام کاربری و پسوورد برای هر دانشجو تعریف شده بود که با هدف دسترسی به نام کاربری و رمز عبور اینترنت دیگر دانشجوها و استفاده از اینترنت آنان اقدام به نصب یک بدافزار بر روی سیستم‌های دانشکده نمودم اما با ارسال اطلاعات دانشجوها توسط این بدافزار متوجه شدم اطلاعات دیگری مثل اطلاعات حساب بانکی افراد و ایمیل‌ها نیز توسط این بدافزار جاسوسی برایم ارسال شده بود. در ابتدا فقط تصمیم به استفاده از حجم اینترنت دانشجوها داشتم اما پس از مدتی و با پیشنهاد وسوسه انگیز و شوم یکی از دوستانم و با خیال اینکه رفتار و حرکات ما در فضای مجازی قابل پیگیری و شناسایی نیست به وسیله یک کارت عابربانک ناشناس اقدام به خرید از حساب‌های بانکی این افراد می‌نمودیم.

رئیس پلیس فتا استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: متاسفانه عدم توجه به هشدارهای پلیس و عدم رعایت نکات ایمنی در سیستم‌های دانشگاه توسط مسئولین مربوطه همچنین عدم آگاهی کاربران دلیل اصلی وقوع این پرونده‌ها می‌باشد.

وی گفت: مسئولین انفورماتیک دانشگاه‌ها و متصدیان کافی‌نت‌ها بدانند که سیستم هایی که به صورت عمومی در اختیار افراد قرار می‌گیرد می‌بایست محدود بوده تا نصب و یا حذف نرم افزار توسط کاربران امکان‌پذیر نباشد. ضمن اینکه سهل انگاری دیگر کاربران علی رغم هشدارهای مکرر پلیس در خصوص عدم استفاده از سیستم‌های عمومی برای وارد شدن به اطلاعات حساس و حیاتی مثل اطلاعات بانکی و یا ایمیل‌ها در وقوع این جرم بی تاثیر نبوده است.

سرهنگ سرحدی در پایان ضمن اشاره بر اشرافیت پلیس بر فضای مجازی تاکید کرد: مجرمین و سوء استفاده گران این فضا باید بدانند پلیس فتا همواره در برخورد با مجرمین سایبری با اقتدار عمل خواهد کرد و هیچ حرکتی در فضای مجازی از چشمان تیزبین پلیس دور نخواهد ماند همچنین شهروندان گرامی می‌توانند در صورت بروز هرگونه مشکل موضوع را به پلیس فتا محل سکونت خود اعلام نموده و یا از طریق سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir گزارش نمایند.

منبع:

پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها