رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 3722

دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد

سیاستگذاری وسیع برای 40 دستگاه حاکمیتی

دبیر شورای عالی فضای مجازی بر سیاستگذاری برای 40 دستگاه حاکمیتی در حوزه فضای مجازی تاکید کرد و گفت: به زودی تمامی این دستگاهها با سیاست های کلان این بخش، تعیین تکلیف می شوند.

سیاستگذاری وسیع برای 40 دستگاه حاکمیتی
به گزارش ساعت24، محمدحسن انتظاری امروز به مناسبت دومین سالگرد تاسیس شورای عالی فضای مجازی در نشستی خبری به ارائه توضیحاتی درباره عملکرد و دستاوردهای این شورا پرداخت و اظهار داشت: شورای عالی فضای مجازی در جهت سیاستگذاری وسیع و هدفمند برای پیشرفت کشور و بهره گیری از فرصت ها در این حوزه با حکم مقام معظم رهبری تشکیل شده و نهادسازی، تشکیل کمیسیون های تخصصی، تصویب اساسنامه و تدوین آیین نامه های داخلی از جمله برنامه های این شورا بوده که در دو سال گذشته انجام شده است.
وی به ذکر توضیحاتی درباره اهداف و وظایف شورای عالی فضای مجازی پرداخت و عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 40 دستگاه و نهاد در حوزه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات کشور تصمیم می گیرند که اگر این نهادها با یکدیگر هماهنگ نباشند نتیجه خوبی حاصل نخواهد شد، به همین دلیل شورای عالی فضای مجازی به عنوان نهادی فراقوه‌ای به سیاست گذاری و تصمیم گیری در این زمینه خواهد پرداخت.
دبیر شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: با وجود اقدامات متعددی که برای انتقال میزبانی سایت‌های دولتی صورت گرفته همچنان حدود 40 درصد این سایت‌ها در خارج از کشور میزبانی می‌شوند.
وی افزود: اغلب سایت های بخش خصوصی در خارج از کشور میزبانی می شوند که با راه اندازی شبکه ملی پیش بینی می شود بخش بزرگی از ترافیک خارج در داخل پیاده سازی شود از این رو به زودی شاهد دریافت برنامه اجرایی از وزارت ارتباطات برای این شبکه خواهیم بود.
انتظاری درباره آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات،توضیح داد: شبکه ملی اطلاعات زیرساخت ارتباطی کشور محسوب می‌شود و پس از راه‌اندازی آن می توان بخش عمده‌ای از ترافیک اینترنت را به داخل کشور آورد زیرا اکنون بخش عمده‌ای از سایت‌هایی که مورد استفاده قرار می‌گیرند سایت‌های داخلی هستند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی همچنین یادآور شد: تاکنون طراحی‌های اصلی این شبکه صورت گرفته و برنامه ریزی‌ها برای آن است که با شبکه پر سرعت و پایدار مواجه شویم تا با بهره گیری از آن هم در پهنای باند بین الملل صرفه جویی شود و هم از نظر اقتصادی و امنیتی منافع کشور تامین شود.
مصوبه VPN
انتظاری در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا در دوره جدید مباحثی مانند VPN بومی پیگیری خواهدشد،اظهار کرد: VPN بحث مصداقی به حساب می‌آید در حالی که ما در شورای عالی فضای مجازی مباحث کلان را دنبال می کنیم و از ورود به موضوعاتی چون VPN پرهیز می‌کنیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی همچنین در خصوص تکلیف پروانه‌های از قبل صادر شده توسط شورای عالی فضای مجازی،گفت: پروانه‌های قبلی در حال بررسی دوباره است و اگر اصول کلی این پروانه‌ها با اهداف کلی شورای عالی فضای مجازی تطبیق داشته باشد،می‌توانند ادامه کار دهند و مانعی برای فعالیت آنها وجود نخواهد داشت.
وی افزود:لازم است شرایط سرمایه‌گذاری در داخل کشور به گونه‌ای باشد که پایداری تصمیمات،ضمانت سرمایه‌گذاری باشد. در همین راستا ما بخش جدیدی به عنوان اقتصاد فضای مجازی راه‌اندازی کرده‌ایم که سیاستهایی را در این زمینه طراحی می‌کند و ما پس از تایید،آنها را ابلاغ می کنیم تا تضمینی برای سرمایه‌گذاران حوزه وجود داشته باشد.
وی همچنین در خصوص برگزاری جلسات شورای عالی و شورای معین شورای عالی گفت:‌جلسات شورای عالی فضای مجازی با حضور تمام اعضا برگزار می‌شود، مگر اینکه برخی از اعضا مسافرت باشند. علاوه بر این جلسات معین در حالی که می‌تواند هر 4 هفته یک بار برگزار شود،هر هفته برگزار می‌شود،زیرا اعضا به شدت مایل به پیشبرد برنامه‌ها هستند.
افزایش سرعت اینترنت در شبکه ملی اطلاعات
دبیر شورای عالی فضای مجازی در مورد افزایش سرعت اینترنت،گفت: تغییر سرعت اینترنت را وزیر ارتباطات وعده داده و باید از خود وزیر ارتباطات پیگیری کرد اما با وجودی که 80 درصد کار کاربران اینترنت با سایتهای داخلی است پیش بینی می کنیم با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات دسترسی به این بخش با سرعت مطلوب و بدون محدودیت و با قیمت ارزان صورت گیرد.
تکلیف فیلترینگ ...
انتظاری در بخش دیگری از صحبت‌های خود در درباره شبکه‌های اجتماعی و رفع فیلتر از آن‌ها ، اظهار کرد: بحث شبکه‌های اجتماعی، ابعاد متنوع و وسیعی‌ دارد و این شبکه‌ها از ابعاد روانشناسی، جامعه شناسی، اقتصادی و ... جای بررسی دارند. در واقع می توان گفت این شبکه‌ها نقاط قوت فراوان دارند و در کنار آن نقاط ضعفی هم دارند که باید مورد بررسی قرار گیرند به همین دلیل در این زمینه کارگروه خاصی با نام فرهنگی، اجتماعی تشکیل شده است.
وی ادامه داد: در این کارگروه افراد صاحب نام حوزه به ارزیابی این شبکه‌ها خواهند پرداخت و نتیجه این ارزیابی‌ها در شورای عالی فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفته و سیاستگذاری کلی در این زمینه صورت می‌گیرد و ما امیدواریم در بحث بلند مدت این مساله را مطرح کنیم که چگونه می توان این شبکه‌ها را در خدمت فرهنگ و نیازهای مردم قرار داد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی، تاکید کرد: در کنار نکات مثبت و منفی که پیرامون این شبکه‌ها وجود دارد همه ما به دنبال این بحث هستیم که هویت ایرانی - اسلامی در این زمینه محفوظ بماند و سیاستگذاری‌ها به شکل دقیق و خردمندانه صورت بگیرد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با انتقاد از نرم افزار سامانه فیلترینگ،گفت: نرم‌افزار فیلترینگ جامع نیست و با تمام سایت‌ها با یک سیاست برخورد می‌کند در حالی که ما نیازمند فیلترینگ هوشمند هستیم تا سیاست های ابلاغی شورای عالی فضای مجازی را پیاده سازی کند.
انتظاری تاکید کرد:  جامعه کاربران فضای مجازی نباید با یک سیاست یکسان، فیلتر شوند و فیلترینگ باید در حوزه های کاربری متفاوت تعریف شود.
وی خاطر نشان کرد: چندین پروژه هم اکنون در این بخش در حال کار است تا بتوان فیلترینگ هوشمند را با نگاه به ارزش های مد نظر نظام،پیاده سازی کند بر این اساس کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ سیاست های کلان را در لایه های سیاست های اجرایی برای پیاده سازی ابلاغ می کند.
وی افزود: تاکنون به موضوع فیلترینگ به صورت سلبی نگاه شده و از این پس باید به صورت ایجابی با این قضیه برخورد کنیم.باید به موضوع اینترنت سالم و فیلترینگ از نگاه جامعی نگریسته شود تا از وضعیت منفعلانه فعلی بیرون آید.
انتظاری ادامه داد: در خصوص پالایش و پایش فضای مجازی، شورای عالی فضای مجازی،سیاست‌ کلان را طراحی و ابلاغ خواهد کرد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه آیا احتمال جابجایی ساختار کمیته فیلترینگ و انتقال آن از زیرمجموعه قوه قضائیه به شورای عالی فضای مجازی وجود دارد، گفت: کمیته فیلترینگ از نظر ساختار در ذیل قوه قضائیه قرار دارد و سیاست‌های کلان را نیز شورای عالی به این کمیته ابلاغ خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از این نشست خبری در درباره طرح‌های شورا در زمینه اینترنت سالم،اظهار کرد: برنامه ریزی برای طرح اینترنت سالم در چند محور مورد توجه قرار می گیرد که می توان به آگاه سازی و اطلاع رسانی برای ارتقای سواد دیجیتالی و مسئولیت پذیری کاربران اشاره کرد.
وی افزود: اکنون در تمام دنیا نیز بحث اینترنت سالم مطرح است و با همین عنوان از این مساله یاد می شود ما نیز طرح‌های متعدد با نگاهی جامع در این حوزه داریم تا نگاه منفعلانه‌ای که در این زمینه وجود دارد از بین برود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی همچنین به ارائه توضیحاتی درباره وضعیت ایمیل و موتور جست‌وجوی بومی پرداخت و اظهار کرد: در تقسیم کارها بخشی هم به موتور جست‌وجو و ایمیل ملی مربوط می شود و ما در تلاشیم که برای آنها متولیان ملی در نظر بگیریم که تاکنون هم در حوزه ایمیل اقدامات خوبی انجام گرفته و برخی از سرویس‌های داخلی در حال پا گرفتن هستند. البته قطعا لازم است در این زمینه بخش خصوصی نیز فعالیت داشته باشد چرا که فعالیت بخش خصوصی در این حوزه موجب پیشرفت کشور خواهد بود.
 
انتهای پیام(17 اسفند 92)
 
 
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها