خواص کشک | فواید عجیب کشک برای لاغری و زنان باردار
کشک بیشتر در تهیه آش و کشک بادمجان استفاده می شده است در این مطلب قصد داریم برخی از این خواص معجزه آسا را به شما معرفی کنیم.
خواص کشک
کشک یکی از محصولات کاملا ایرانی گرفته شده از ماست با ماندگاری زیاد می باشد . کشک در روش سنتی از ماست بدون چربی و یا دوغ باقی مانده پس از کره گیری آماده می گردد. کشک خشک دارای ۵۵ تا ۷۵ درصدپروتئین می باشد.
کشک همچنین از خواص شیر برخوردار است و دارای:
مواد معدنی | نمک |
کلسیم | پروتئین |
چربی | نیاسین (ویتامین B3) |
از آن برای تغییر طعم غذاهای ایرانی بسیاری مانند آش رشته، کشک بادمجان، کلهجوش و… استفاده می شود. برای کاهش گرسنگی مفید است .
سعی کنید از کشک جامد استفاده نمایید و کشک مایع را حدود 20 دقیقه جوشانده شود.
خواص کشک برای لاغری
در کشک هیچ گونه مواد قندی موجود نیست لذا برای رژیم لاغری مفید است. استفاده از مقداری کشک قبل از غذا موجب کاهش اشتهای افراد می شود و از آنجا که محتوای مواد سفید نیرو بخش می باشد و هیچ گونه مواد قندی در آن نیست باعث چاقی نمی گردد .
روش مصرف کشک
برای مصرف کشک مایع باید حتما از کشکهای پاستوریزه استفاده گردد و بهتر است قبل از مصرف به مدت 20 دقیقه جوشیده شود چون محیط کشک مایع محلی برای رشد باکتریهای خطرناک است و احتمال مسمویت از طریق آنها زیاد می باشد. اما کشک خشک خطر آلودگی ندارد همچنین چربی بسیار کمتری نسبت به کشک مایع دارد، برای سلامتی عالی می باشد.
افراد با مصرف روزانه دوالی سه قطعه کشک خشک کلسیم و پروتیین بدن خود را تامین می گردانند و همچنین چون کشک خشک مدت زیادی طول می کشد تا در دهان آب شود برای کسانی که عادت به خوردن مداوم غذا دارند مفید است.
خواص کشک برای بدنسازی
کشک حاوی تمامی اسید آمینه های مورد نیاز بدن است و همچنین می دانید پروتئین نقش مهمی در بدن دارا می باشد و کمبود آن عوارض زیادی دارد . مهم ترین نقش پروتئین ها در بدن حفظ بافت ها و تولید آنها است ، لذا چون بدنسازان علاقه به پرورش اندام و تقویت عضلات دارند باید بدانند که با ورزش های سنگین نیاز به پروتئین افزایش می یابد در نتیجه ورزشکاران و بدنسازان باید کشک را در وعده غذایی یا میان وعده همراه آجیل و تخم مرغ میل نمایند.
خواص کشک برای مو
مصرف ضماد کشک و مالش کشکاب برای درمان ریزش مو و پیشگیری از طاسی مفید است. استفاده از کشک در طب سنتی برای درمان کچلی مفید است.
خواص کشک برای پوست
جهت درمان عفونت پوست یک پارچه مخصوص پانسمان را درون کشک قرار دهید و آن را روی محل آسیبدیده بگذارید. اگر اینکار به مدت 6 بار در روز تکرارشود عفونت پوستی به حد قابل توجهی کاهش می یابد.
درمان آفتاب سوختگی
جهت سوختگی ناشی از آفتاب و لکه های قهوه ای ناشی از آن مخلوط کشک و آبلیمو مفید است این ترکیب را روی قسمت آسیبدیده پوست گذاشته و بعد از خشک شدن آن را شستشو دهید. جهت درمان هر روز این کار را ادامه دهید.
همچنین ترکیبی از زردچوبه و کشک هم برای درمان آفتابسوختگی مفید است این دو ماده را با یک دیگر ترکیب نمایید و به مدت 20 دقیقه روی پوست آسیبدیده بماند و پس از خشک شدن آن را با آب سرد شستشو دهید.
تذکر : کشک ساده را به تنهایی روی محل آسیبدیده نمالید زیرا امکان دارد تاثیرات برعکسی بر روی آفتابسوختگی پوست بگذارد.
خواص کشک در بارداری
کشک دارای پروتئین و پتاسیم می باشد و لذا استفاده از کشک برای دوران بارداری و شیردهی بسیار مفید است . این لبنیات بسیار غنی است بطوری که تنها استفاده از 50 گرم کشک 100% نیاز روزانه مادر به کلسیم را تامین می نماید.
خواص کشک برای پوکی استخوان
مهمترین مصرف درمانی از کشک، پیشگیری از بروز یا پیشرفت بیماری پوکی استخوان می باشد، میزان مناسب کلسیم، فسفر و نسبت این دو ماده مغذی در ترکیب کشک موجب پیشگیری از پوکی استخوان می شود.
مضرات کشک
زیاده روی در مصرف کشک مضراتی دارد . یکی از عوارض و مضرات کشک سفت کردن روده مباشد.همچنین از مضرات کشک زیاداین است که فرد دچار حساسیت پوستی می شود . کشک زیاد PH خون را کاهش می دهد و تاثیر منفی روی بدن دارد.
یکی دیگر از مضرات کشک طبع سرد آن می باشد. لذا بعد از آن یک غذای گرم میل نمایید.
از آنجا که کشک نمک دارد افراد مبتلا به فشار خون بالا باید در مصرف آن محتاط باشند.
دیگر فواید کشک
در صورت آفتاب سوختگی ، کشک باعث خنک شدن می شود و از جمله موارد ، پوست را دوباره مرطوب می کند. در اینجا باید کشک را مستقیماً روی پوست قرار دهید ، اما فقط بگذارید ده دقیقه کار کند تا خشک نشود. کوارک نه تنها برای آفتاب سوختگی بلکه برای پوست های خیلی خشک می تواند به تسکین احساس تنش و تسکین پوست کمک کند. گزش حشرات را می توان با کشک نیز خنک کرد.
در بیماران درماتیت آتوپیک ، کشک می تواند خشکی پوست و در نتیجه خارش را برطرف کند. برای انجام این کار ، کشک به طور نازک مستقیم روی پوست قرار می گیرد ، وقتی شروع به خشک شدن کرد ، آن را با آب شستشو می دهیم.