رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 38740

وزارت کشور نیاز به خانه‌تکانی دارد

ساعت24-قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با بیان اینکه باید وزارت کشور خانه‌تکانی کند تا بتواند سیاست‌های رئیس‌جمهور را در عرصه سیاست داخلی و بالاخص حوزه احزاب جلو ببرد، تاکید کرد: می‌ترسیم فضا آنقدر بسته شود که آقای روحانی نیز توان باز کردن فضا را نداشته باشد.

وزارت کشور نیاز به خانه‌تکانی دارد
بی‌نیاز از نظام حزبی نیستیم

حجت‌الاسلام والمسلمین رسول منتجب‌نیا در گفت‌وگویی، با اشاره به ضرورت شکل‌گیری نظام حزبی در کشور گفت: با اینکه طبق قانون اساسی ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران به شکل مستقیم یا غیرمستقیم باید برآمده از آرای مردم در انتخاباتی سالم باشد و به عبارت دیگر، همه مسئولان نظام با رای مردم انتخاب می‌شوند اما در عین حال، ما بی‌نیاز از احزاب٬ کانون‌ها و تشکلات در نظام حزبی نیستیم.

وی ادامه داد: انتخابات به معنای این است که افراد واجد شرایط خود را در معرض رای مردم قرار دهند و از سوی مردم انتخاب شوند ولی در فرصت کوتاه یک هفته یا یک ماه زمان تبلیغات٬ هرگز مردم قادر نیستند داوطلبان را مورد ارزیابی قرار دهند. مشورت کردن با افراد حقیقی نیز در بسیاری از موارد کارگشا نیست و اصولا در فضای تبلیغاتی زمان انتخابات، شرایط به شکلی ممکن است پیش برود که افراد با عدم علم کافی و تحت تاثیر شعارها و نه برنامه‌ها و شناخت کافی، فرد یا افرادی را انتخاب کنند و پس از مدتی، رای‌دهندگان متوجه اشتباه‌شان شوند که این دلیل عدم وجود نظام حزبی است.

در یک نظام حزبی، انتخاب‌شدگان پاسخگو هستند

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه در یک نظام حزبی، انتخاب‌شدگان پاسخگو هستند، اظهار داشت: در بسیاری از دفعات مشاهده شده که فرد یا افراد انتخاب‌شده در یک نظام غیرحزبی، خود را پاسخگو نسبت به عملکرد و پایبند به برنامه‌ها و شعارهایشان نیستند در حالی که در نظام حزبی این مسئله رخ نمی‌دهد.

منتجب‌نیا با بیان اینکه کارکرد نظام حزبی فقط مختص به زمان انتخابات نیست، تصریح کرد: احزاب در طول سال و به شکل مداوم با مردم در ارتباط هستند و هویت و نظرات خود را در خصوص مسائل مختلف به مردم ارائه می‌کنند و درباره برهه‌های گوناگون برنامه‌های خویش را در اختیار مردم قرار می‌دهند. در هنگام انتخابات نیز برنامه می‌دهند و مردم به برنامه‌ها و سابقه آنها نظر می‌افکنند و به آن رای می‌دهند و به همین مسئله باید پاسخگوی نامزدهایش باشد.

برای شکل‌گیری نظام حزبی در کشور باید همه نهادها و ارکان نظام به اشتراک‌ نظر برسند

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی در رابطه با الزمات شکل‌گیری نظام حزبی در کشور نیز خاطرنشان کرد: برای شکل‌گیری نظام حزبی در کشور باید همه نهادها و ارکان نظام به اشتراک نظر برسند. نمی‌شود دولت خواستار شکل‌گیری نظام حزبی باشد٬ ولی مجلس همراهی نکند یا اینکه مجلس نیز قوانین لازم را تصویب کند ولی مسئولان شرایط را برای ایجاد و فعالیت تشکل‌ها و احزاب مهیا نسازند.

وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره ضرورت و نیاز اجتماعی به کار حزبی در کشور احساس شده اما توجه لازم به آن نشد، ابراز داشت: با وجود اینکه در سه دهه گذشته احزابی تشکیل شد و فعالیت‌های تشکیلاتی نیز انجام گرفت، اما به دلایل مختلف، این احزاب یا نتوانستند جای خود را باز کنند یا اینکه با وجود حرکت در مسیر اثرگذاری، امکان تداوم آن را نیافتند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: باید همه به این جمع‌بندی برسند که نظام‌ حزبی در کشور شکل بگیرد و حزب‌گریزی و حزب‌ستیزی دیگر حاکم نباشد اگرنه با رفتارهای حزب‌ستیزانه و حزب‌گریزانه و همچنین عدم اجماع نظر، نظام حزبی شکل نمی‌گیرد.

در دولت گذشته با افتخار اعلام می‌شد به حزب نیازی نیست

منتجب‌نیا با یادآوری رفتارهای حزب‌ستیزانه دولت قبل بیان کرد: متاسفانه در دولت گذشته با افتخار اعلام می‌شد٬ به حزب نیازی نیست و حزب‌ستیزی و حزب‌گریزی رشد داده شد.

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با بیان اینکه یکی از اقدامات لازم در جهت رشد نظام حزبی در کشور فرهنگ‌سازی تحزب است، عنوان کرد: باید افکار عمومی به این جمع‌بندی و مرحله اقناع برسد که نیاز به تحزب در کشور است و بدون تحزب٬ فعالیت سیاسی معنادار نیست.

بخش عمده‌ای از اینکه به سمت تحزب نرفتیم به دلیل نگاه و نوع رفتار مسئولان است

وی در تشریح اینکه چرا فرهنگ تحزب در کشور شکل نگرفته است٬ گفت: بخش عمده‌ای از اینکه به سمت تحزب نرفتیم به دلیل نگاه و نوع رفتار مسئولان است؛ تا وقتی که نگاه مثبتی در کشور وجود نداشته باشد، تلاش احزاب برای شکل‌گیری نظام حزبی آب در هاون کوبیدن است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به لزوم همراهی مردم با احزاب گفت: لازم است احزاب برای همراه کردن مردم با خود بکوشند جایگاه‌شان در نزد مردم ارتقا یابد. متاسفانه احزاب در طول سال فعالیت خاصی نمی‌کنند و به رفتار و الزامات حزبی پایبند نیستند و به محفل شیبه‌اند تا حزب و تنها هنگام انتخابات فعالند و بیشتر شبیه ستاد انتخاباتی هستند.

احزاب در فرهنگ‌سازی و اقناع افکار عمومی و روشنگری جامعه تلاش کنند

منتجب‌نیا اضافه کرد: اگر احزاب در فرهنگ‌سازی و اقناع افکار عمومی و روشنگری جامعه تلاش کنند، به کادرسازی بپردازند و برای مسائل مختلف برنامه اراده دهند، می‌توانند به تغییر نگاه منفی مردم به احزاب موثر باشند.

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی تاکید کرد: یکی دیگر از عوامل عدم‌موافقت با احزاب این است که یکی از وظایف احزاب، نظارت بر مسئولان و نقد آنهاست، پس اگر نباشند مسئولان نیز مورد انتقاد و نظارت قرار نمی‌گیرند.

وی درباره عملکرد دولت یازدهم در حوزه احزاب اظهار داشت: از اینکه دولت توانسته تا حدی فضا را بشکند و فضا را باز کند تا نه فقط موافقانش٬ بلکه مخالفانش را هم به راحتی فعالیت بکنند، شکی نیست ولی این همه وعده آقای روحانی نیست و انتظارات بیشتری از دولت وجود دارد ولی دولت توفیق نکرده کار قابل عرضه‌ای را ارائه کند.

در خصوص خانه احزاب و یارانه آنها هنوز کاری صورت نگرفته است

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تاکید بر اینکه در سیاست داخلی به شکل سازمان‌یافته کار منسجمی صورت نگرفته است، تصریح کرد: اینکه چند جلسه در وزارت کشور برگزار شود، کافی نیست چراکه دولت باید دائما در این باره برنامه‌ریزی کند. یکسال و نیم از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید گذشته است اما در خصوص خانه احزاب و یارانه آنها٬ که از زمان آقای خاتمی اقدام شد. درخصوص خانه احزاب که در دولت قبل بسته شد و یارانه آن نیز قطع شد، کاری صورت نگرفته است.

منتجب‌نیا ادامه داد: هنوز در مورد سرنوشت برخی از احزاب که نابحق با آنها برخورد شده است، تصمیمی صورت نگرفته ولی وزارت کشور ناتوان بوده است و کار خاصی صورت نگرفته است.

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با اشاره به عدم انتخاب معاون سیاسی وزارت کشور با گذشت حدود شش ماه خاطرنشان کرد: حدود شش ماه است که معاونت سیاسی مسئول ندارد و وزیر کشور نیز نمی‌تواند به تنهایی و یک‌تنه کار همه را جلو ببرد. می‌ترسیم دولت تمام شود ولی وضعیت معاونت سیاسی وزارت کشور تعیین و مشخص نشود.

وی با بیان اینکه وضعیت احزاب در دولت یازدهم همچنان پا در هوا و نامشخص است، ابراز داشت: باید وزارت کشور خانه‌تکانی کند تا بتواند سیاست‌های رئیس‌جمهور را در عرصه سیاست داخلی و بالاخص حوزه احزاب جلو ببرد زیرا همچنان وضعیت احزاب فرق چندانی نکرده و فضای امنیتی بر احزاب و بر سر فعالان سیاسی حاکم است و فشار بر احزاب کماکان ادامه دارد.

به گزارش ساعت24 به نقل از ایلنا ،این فعال سیاسی در پایان یادآور شد: هم‌اکنون برای برگزار کردن مراسم دعا و روضه، لازم است از چند جا اجازه گرفته شود که این نشان از محدود شدن فضاست و می‌ترسیم فضا آنقدر بسته شود که آقای روحانی نیز توان باز کردن فضا را نداشته باشد.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها