خواص گل نرگس | با فواید گل نرگس برای پوست آشنا شوید
گل نرگس حاوی موادی است که بدن به آن نیاز دارد و به تازگی بسیار مورد توجه قرار گرفته است در این مطلب به برخی خواص گل نرگس اشاره میکنیم.
گل نرگس با نام علمی ( Narcissus) گیاهی ازتیره نرگسیان (Amaryllidaceae) و راسته مارچوبگان دائمی و پیازدار است. پیازهای آن درشت و دارای ورقههای فلسی میباشد. در واقع پیاز آن میتواند چندین سال متوالی گل میرویاند و گل آن همه ساله درشت تر میشود.
گل نرگس دارای چهار تا شش برگ دراز و باریک میباشد که معمولا با گلها از ریشه یا پیاز گیاه خارج میشود. گلهای آن نیز یک تا سه عدد به رنگ سفید مایل به زرد و با دم گل نامساوی به طور گروهی رشد میکنند و بسیار معطر میباشند. در میان گل یک فنجانک به رنگهای مختلف موجود است. نرگس در ایران بیشتر در استان فارس، کرمان، سیستان و طبس دیده میشود.
گل نرگس گرم و خشک ،روغن نرگس گرم و تر و پیازنرگس گرم و خشک میباشد
گل نرگس نام خود را از اساطیر یونان با همین نام اخذ کرده است.گل نرگس از جمله گلهایی میباشد که علاوه بر طراوت و خاصیت زیبایی بخشی به محیط، دارای خواص درمانی شگفت انگیز هستند.
نگهداری نرگس گل نرگس گلی مقاوم در برابر سرما و گلی پیازی است. برای نگهداری آن در باغچه لازم است زیر نور زیاد یا کم خورشید قرار گیرد، در خاک گلدان کاشته شود و در زمان رشد خاک آن مرطوب باشد. برای نگهداری از گل نرگس هر آب و هوایی مناسب است و میتوان نرگس را در همه مناطق به شرط آنکه بسیار گرم نباشند، کاشت. این گل مقاومت بالایی در برابر سرما دارد و چند سال پس از کاشت گل میدهد زیرا پیاز گل نرگس چندلایه و فلسی شکل است و قادر است هر سال گلهای جدیدی به بار آورد.
بیشتر بخوانید : خرید پیاز نرگس
خواص گل نرگس
گل نرگس دارای ویژگی ضد عفونی کننده میباشد اگر محیط اطراف این گیاه و یا آب گلدان بسیار سرد گردد خاصیت ضدعفونی کنندگی آن افزایش می یابد.
بوییدن گل نرگس، سردرد را آرام میکند و گرفتگی بینی را باز می نماید.
متخصصان علوم پزشکی بروکسل در تحقیقات خود موفق شدند ترکیب ضد سرطانی طبیعی را از نوعی گل نرگس به دست بیاورند که میتواند تولید پروتئین
موثر در رشد سلولهای سرطانی را متوقف نماید.
مصرف مخلوط روغن گل نرگس و عسل موجب بهبود درمان مزمن اعصاب میگردد.
پیاز این گل جهت درمان کوفتگیهای زیاد، ضرب دیدگی، در رفتگی، کبودی و خونریزیهای زیاد استفاده می گردد. پیاز گل نرگس را له کرده بخار پز نمایید و
همراه زرد چوبه به صورت ضماد جهت معالجه کوفتگی و خون مردگی مصرف گردد.
نرگس دارای مادهای به نام گالان تامین میباشد که در معالجه آلزایمر موثر است.
ماساز روغن گل نرگس روی معده و مثانه موجب معالجه مشکل مثانه میگردد.
مصرف شش گرم از نرگس با عسل، انواع کرم معده را معالجه میکند.
در مادران شیردهی که با مشکل سفت شدن شیر روبرو می گردند؛ مصرف مخلوط روغن نرگس و عسل و ماساژ آن روی سینهها سبب جاری گشتن شیر میگردد.
جوشانده ی ۴ تا ۸ گرم گل نرگس چمنی خشک در یک لیتر آب، جهت درمان آسم موثر میباشد.
جهت درمان برونشیت از دم کردهی آن مصرف نمایید. اگر چند گل نرگس را در خانه قرار دهید، کسانی که در خانه ساکن هستند نسبت به سرماخوردگی در امان
هستند و مبتلا به این بیماری نمیگردند
پیشنهاد میشود بخوانید:خواص خربزه شاخدار
خواص گل نرگس برای پوست:
از ترکیب بیخ نرگس، عسل و گاودانه میتوان معجونی تهیه کرد که دملهای نارس و سخت را از بین میبرد.
نرگس و به ویژه ریشه ی آن را با سرکه مخلوط کرده، لکههای سیاه و بهک را درمان میکند. ضماد پیاز نرگس با سرکه پاک کنندهی کک و مک میباشد.
در افرادی که لاغر میباشند و دارای پوست سفت و سختی هستند و منافذ پوستی اش بسته گردیده، بهتر است در فصل زمستان قبل از بادکش پوست او با روغن نرگس روغن مالی نماید.
خواص گل نرگس برای افسردگی:
گل نرگس، در تغییر روحیه و ایجاد انرژی مثبت بسیار موثر است و برای درمان افسردگی مصرف می گردد. نرگس از جمله گلهایی میباشد که این خاصیت را دارد. براساس تحقیقات گلهای نرگس میتوانند از سد خونی مغزی یا دیوار دفاعی که مغز را منزوی میکند، عبور نماید. این سد مشکل مهمی برای پزشکان دردرمان شرایط مغزی چون افسردگی میباشد، زیرا در برگیرنده پروتیینهایی که به محض ورود دارو آن را قبول نمی کند، اما نرگس چون دارای عطری خوش بو و انرژی دهنده میباشد، میتواند در رساندن دارو به مغز یاری رساند.
خواص گل نرگس برای مو:
جهت رشد سریع مو، ۵ تا۱۰گرم گل یا ساقهی نرگس را دریک چهارم لیتر آب جوشانده همچنین میتوانید بر سر مالش دهید. یک تا دو گرم پودر نرگس را در آبجوش ریخته و بر سر بمالید تاباعث رشد سریع مو گردد.
خواص گل نرگس برای سرطان:
دانشمندان دانشگاه بروکسل با انجام تحقیقاتی در مورد خواص ضدسرطانی گل نرگس دریافتند که به دلیل وجود نوی آلکالویید(alkaloids) در عصاره گل نرگس زرد، این گل دارای خاصیت ضدسرطانی است و جلوی رشد و گسترش بی رویه تومور های سرطانی را می گیرد. آلکالویید ها ترکیبات آلی شیمیایی هستند که دارای حداقل یک اتم نیتروژن هستند. تومور های سرطانی در واقع سلولهایی با رشد بی رویه هستند، که برای تامین پروتئین موردنیاز خود، ریبوزوم دیگر سلولها را مورد استفاده قرار میدهند(ریبوزوم ها مولکولهای پیچیدهای هستند که وظیفه تولید پروتئین موردنیاز سلولها را به عهده دارند. ) آلکالویید های موجود در نرگس زرد، از روشهای مختلفی به سلول سرطانی حمله میکنند. این ماده مانع از تولید ربیوزوم ها میشود که منجر به کاهش سرعت رشد تومور ها میشود. همچنین نوعی پروتئین موسوم به p53 را که در سلولهای عادی تجزیه میشود را تحریک کرده و با تجمیع آن موجب مرگ سریع سلولهای سرطانی میشود. اکنون محققان به منظور یافتن سایر ترکیبات موثر بر درمان سرطان، در حال بررسی چهارنوع آلکالویید دیگر هستند که توسط نرگس زرد تولید میشود.
خواص گل نرگس برای از بین بردن سردرد و گرفتگی بینی:
از قدیم الایام ، بوییدن عطر گل نرگس بسیار توصیه میشد، چرا که عطر این گل باعث خلاصی از سردرد های مداوم میشود، همچنین گرفتگی بینی را نیز به سرعت از بین میبرد. اگر مقداری از روغن نرگس به بر روی پیشانی، گردن، کنار های گوشتان بمالید، باعث درمان سردرد و انواع سرگیجه میشود.
خواص گل نرگس برای تغویت مغز:
از روزگاران قدیم اعتقاد داشتند که بوییدن گل نرگس باعث تقویت مغز میشود و بوییدن این رایحه دل انگیر را به شدت توصیه میکردند. این رایحه میتواند به همراه سلولهای خون وارد مغز شده ، و موجب بهبود عملکرد مغز شود. از آنجایی که رایحه این گل، دارای خاصیت ضدعفونی کننده است، بوییدن این رایحه باعث توقف رشد سلولهای سرطانی در بدن نیز میشود.
خواص گل نرگس برای آلزایمر:
آلزایمر بیماری ای است که باعث ضعف حافظه و فراموشی شدید در کهنسالی میشود. تحقیقات نشان داده که افرادی که به بیماری آلزایمر مبتلا هستند با بوییدن رایحه گل نرگس ،امکان درمان پیدا میکنند! گل نرگس سرشار از آلکوئیدی به نام گالاتامین است که این ماده در درمان آلزایمر موثر است. محققان معتقدند که نرگس به دلیل رویش در ارتفاعات کوهها و وزش باد های سنگین و خاک سخت، حاوی مقادیر زیادی از گالاتامین است. این پژوهشگران درحال انجام تحقیقات گسترده تر بر روی این گل برای تولید تجاری داروی طبیعی درمان آلزایمر هستند. لازم به ذکر است که امروزه رشته جدیدی به نام "گل درمانی" به شاخههای پزشکی اضافه شده است.
خواص گل نرگس برای سرماخوردگی:
گل نرگس خاصیت ضد زکام دارد. عطر نرگس باعث شادابی میشود، از سرماخوردگی جلوگیری میکند و برای مخاط و سینوس مفید است. یک دستیار تخصصی طب سنتی اظهار داشت: بوئیدن رایحه گل نرگس در زمستان برای پیشگیری از سرماخوردگی بسیار موثر است زیرا قدرت بالایی در تحلیل مواد زائد مغز دارد. جالب است بدانید در خانهای که چند گل نرگس وجود داشته باشد، ساکنانش از سرماخوردگی در امان خواهند بود!
خواص گل نرگس برای بهبود بینایی و شبکوری:
گفته میشود که گل نرگس به دلیل ترکیبات و مواد شیمیایی خاصی که دارد در درمان مشکلات و بیماریها بینایی موثر است. اگر مقداری از روغن گل نرگس را روی سر و گردن خود ماساژ دهید، پس از مدتی شاهد تقویت و بهبود بینایی خواهید بود! برای درمان بیماری شب کوری نیز میتوانید گیاه نرگس را به چشم بکشید.
طرز تهیه روغن گل نرگس
مرحله اول:
برگ گل را با مقدار کمی سرکه داخل ظرف شیشهای دارای روغن زیتون ریخته و در محیط یا دمای متوسط در کنار حرارت غیر مستقیم و یا پشت پنجره درمعرض نور آفتاب می گذاریم.
مرحله دوم: اگر روغن کم شد اضافه نمایید و اگر روغن زیتون زیاد باشد برگهای گل را اضافه می نمایید. ۴۰ روز بماند. بعد از این مدت، با استفاده از یک صافی، روغن گل را از مخلوط داخل شیشه سوا کنید. روغن گل نرگس آماده است.
خواص بوئیدن گل نرگس:
پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: گل نرگس را حداقل در هر روز یا در هر هفته یا در هر ماه یا در هر سال و یا در طول عمر یک بار بو نمایید؛ چون در دل انسان ریشهای از جنون و جذام و برص موجود است که استشمام گل نرجس آن را از بین میبرد.
امام علی (ع) می فرمایند : گل نرگس را حداقل در هر سال یک بارببویید؛ زیرا در دل انسان حالتی میباشد که تنها گل نرگس آن را معالجه می نماید.
امام رضا (ع) می فرمایند : استشمام گل نرگس، مانع ابتلا به زکام در زمستان می گردد.
مضرات گل نرگس
- افراد گرم مزاج در بوییدن این گل زیادهروی ننمایند زیرا موجب سر درد می گردد
- نرگس گیاهی سمی میباشد و باید به میزان کم و تحت نظر پزشک استفاده گردد. اگر عوارضی مثل درد شکم، حالت تهوع و استفراغ به وجود آمد باید استفاده از آن را متوقف نمایید.
- زنان باردار و شیرده نباید از گل نرگس استفاده نمایند.
- بوییدن زیاد این گل ممکن است موجب تهوع، سردرد و استفراغ گردد.
افسانه جالبی در مورد گل نرگس
نام گل نرگس از Narkissos گرفته شده است ، یکی از اساطیر یونان. او پسری شانزده ساله و بسیار زیبا بود. او بسیاری از زنان ، مردان و حتی حوریان را که عاشق او شده بودند روگردان کرد تا اینکه یکی از آنها او را نفرین کرد. "اینگونه است که عاشقانه به سراغ او میرود ، او نباید آنچه را دوست دارد نیز بدست آورد. " (اوید ، متامورفوز). یک روز نارکیسوس به چشمه کوهی نگاه میکند و عاشق انعکاس خودش میشود ، در ابتدا بدون اینکه خودش را در آن بشناسد. وقتی فهمید که در یک توهم افتاده است ، ناامید میشود و در ساحل چشمه می میرد. بدن آن ناپدید میشود و یک گل با مرکز زرد زعفران و گلبرگهای سفید در محل آن رشد میکند.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.