رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 399118

در این قبرستان، قبرها اجاره داده میشوند!+عکس

ساعت 24-گورستان کولون (The Colon Cemetery) درشهر هاوانا پایتخت کوبا به دلیل مجسمه‌های یادمان زیبایی که روی قبرها ساخته شده‌اند، شهرت دارد اما تنها دلیل شهرت آن همین یکی نیست. از سال ۱۸۷۶، یعنی زمانی که این گورستان افتتاح شد، بیش از یک میلیون جسد در اینجا خاکسپاری شدند و هر روز این روند ادامه دارد، اینجا یک گورستان فعال است. وقتی جای کافی برای دفن مرده‌ها در گورستان کولون نیست، هر سه سال یک بار قبرهای قدیمی حفر می‌شود و هر چه باقی مانده بود در جعبه‌هایی ریخته می‌شود و به انبار منتقل می‌شود.

2
اما در قرن نوزدهم میلادی و اوایل قرن ۲۰ خبری از انبار کردن نبود، تمام استخوان‌ها بدون احترام در محوطه‌ی حیاط گورستان رها می‌شد و برای هر ۵ سال ماندن جسدها در قبر باید اجاره پرداخت می‌شد.

قربستان هاوانا

شهر هاوانا در گذشته قبرستانی رسمی نداشت و هر مرده‌ای به دخمه‌ی کلیسا منتقل می‌شد. در سال ۱۸۰۶ وقتی که دیگر کلیسا جای کافی برای مرده‌ها نداشت، قبرستان اسپادا را برای پاسخگویی به افزایش فزاینده‌ی جمعیت بازگشایی کردند.

قربستان هاوانا

در سال‌های ۱۸۰۰ بود که همه‌گیری وبا کل دنیا را فراگرفت و میلیون‌ها کشته برجا گذاشت. همه‌ی قبرستان‌ها پر از کشته‌های وبا شد و قبرستان اسپادای شهر هاوانا هم از این حادثه مستثنا نبود. پر شدن سریع قبرستان باعث شد تا قبرستان کولون در کمتر از یک دهه بعد، بازگشایی شده و قبرستان اسپادا بسته شود.

قربستان هاوانا

اما این قبرستان جدید هم نتوانست برای مرده‌های هاوانا کافی باشد و در حدود بیست سال بعد از افتتاح گورستان کولون راهکار بعدی، بیرون کشیدن مرده‌های قدیمی بود. طبق برخی منابع، گفته می‌شود که بازماندگان برای این که مرده‌هایشان ۵ سال در قبر بماند باید ۱۰ دلار پرداخت می‌کردند و اگر اجاره‌ی ۵ سال بعدی پرداخت نمی‌شد، باقی‌مانده‌ی جسد از قبر بیرون کشیده می‌شد و در گوشه‌ی حیاط قبرستان رها می‌شد.

قربستان هاوانا

این کار آنقدر ادامه پیدا کرد که اینجا کم‌کم به یک مکان توریستی و جالب برای خارجی‌ها تبدیل شد. در این تصاویر سربازان آمریکایی مستقر در هاوانا را می‌بینید که به دلیل جنگ اسپانیا با آمریکا در سال ۱۸۹۸ در اینجا جمع شدند و روی تپه‌ی استخوان‌ها ایستاده‌اند.

قربستان هاوانا

حتی برخی سربازها این استخوان‌ها را برای یادگاری برمی‌داشتند و در خیابان‌های هاوانا با آن‌ها رژه می‌رفتند. تا این که یک ژنرال آمریکایی به نام بروک دستور داد این استخوان‌ها دفن شوند.

قربستان هاوانا

همین حالا هم اگر به این قبرستان بروید متوجه می‌شوید که استخوان‌های مرده‌ها برای انبار کردن داخل جعبه‌ها ریخته می‌شوند.

قربستان هاوانا

آیا شما هم چنین قبرستان‌هایی را در شهر خود و یا در نزدیکی محل زندگی‌تان می‌شناسید؟ اگر اینطور است در بخش نظرات، آن را با ما در میان بگذارید.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها