رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 40587

آموزش برای همه، ایران هجدهم، گرجستان اول

ساعت 24- چند سال پیش بود که ایران برای خود سند چشم‌انداز توسعه تدوین کرد و آن را یک ضرورت تلقی کرد تا در میان کشورهای منطقه‌ای که در آن ترکیه، عربستان، بحرین، مصر، عراق، اردن، کویت، لبنان، عمان، فلسطین اشغالی، قطر، سوریه، امارات متحده عربی، یمن، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و افغانستان قرار دارند به رتبه اول برسد.

آموزش براي همه، ايران هجدهم، گرجستان اول
براي رسيدن به رتبه اول يكي از شاخص‌ها «شاخص توسعه آموزش براي همه» است. نهاد دولت بر اساس اين سند موظف است كه براي ايرانيان ساكن در سرزمين شرايط تحصيل و آموزش عمومي را فراهم كند. ميانگين ثبت نام خالص دوره ابتدايي، نرخ باسوادي بزرگسالان، نرخ ماندگاري تا پايه پنجم و شاخص ويژه جنسيتي، شاخص‌هاي آموزش براي همه به حساب مي‌آيند.
نتايج يك پژوهش نشان مي‌دهد كه در ميان كشورهاي منطقه، گرجستان مقام نخست را درشاخص توسعه آموزش براي همه دارد و افغانستان داراي رتبه آخر است. ايران با عدد ۰.۸۹۵۱ (بالاترين رتبه بايد عدد ۱ را به دست آورد) داراي رتبه ۱۸ منطقه است و فقط عمان، سوريه، مصر، عراق، يمن و پاكستان و افغانستان در اين شاخص كمتر از ايران هستند.
يك پژوهش انجام شده كه در نشريه راهبرد مجلس منتشر شده نشان مي‌دهد كه ۹ كشور منطقه شامل گرجستان، تاجيكستان، قزاقستان، آذربايجان، ازبكستان، بحرين، تركمنستان، كويت و ارمنستان داراي سطح توسعه‌يافتگي بالا، سه كشور يمن، پاكستان و افغانستان داراي سطح توسعه‌يافتگي پايين و ۱۳ كشور از جمله ايران داراي سطح توسعه‌يافتگي متوسط هستند.
در اين پژوهش كه توسط محمد آتشك، پژوهشگر ايراني انجام شده آمده است كه «بررسي تساوي جنسيتي در شاخص آموزش براي همه نشان مي‌دهد كه شاخص عدم تساوي جنسيتي در دسترسي به آموزش ابتدايي به حضور دختران وجود دارد. ارزيابي سواد‌آموزي بزرگسالان كشورهاي سند چشم‌انداز نشان مي‌دهد در ايران نرخ باسوادي ۰.۸۲مي‌باشد كه رتبه ۲۰ منطقه را به خود اختصاص داده است.
در ايران ۰.۸۷ درصد مردان و ۰.۷۷ درصد زنان ايران باسواد هستند كه از اين نظر رتبه ۱۹ منطقه را به خود اختصاص داده است.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها