رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 4084

گوشه گیران طلاق

سازمان ثبت احوال در گزارشی با اعلام  کاهش 5 درصدی ازدواج از افزایش نگران کننده آمار طلاق در کشور خبر داد.  بر اساس گزارش این سازمان از هر 5 ازدواجی که در کشور ثبت می شود به طور میانگین یکی از آن ها به طلاق منجر می شود.

گوشه گیران طلاق
چندی پیش حیدربحرانی رییس کل دادگستری استان بوشهر درهمایش تجلیل از آمرین به معروف با بیان این که سن طلاق در جامعه بیش از حد پایین آمده و آمار طلاق نیز به طور شگفت انگیزی بالا رفته است سه موضوع اعتیاد، مهریه بالا و مساله حجاب را از دلایل اصلی افزایش این پدیده عنوان کرد.
تبعات روشن ارقام نجومی برای مهریه عروس، كاهش سن اعتیاد و خرید فروش مواد مخدر و مساله حجاب مواردی است که برای نخستین بار از سوی یک مقام ارشد قضایی به عنوان علل اصلی پرونده های طلاق یاد می شود.
طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر است. این واقعه به طور معمول زمانی اتفاق می‌افتد که استحکام رابطه زناشویی از بین می‌رود و میان زن و شوهر ناسازگاری و تنش وجود دارد. طلاق اجتماعی، تغییرات در دوستی‌ها و سایر روابط اجتماعی است که مرد یا زن طلاق گرفته با آن‌ها سر و کار دارد. طلاق روانی، موقعیتی است که از طریق آن فرد پیوندهای وابستگی عاطفی به همسرش را قطع کند و به تنها زیستن تن در دهد.
به گفته‌ی جامعه شناسان طلاق به عنوان یک آسیب اجتماعی محسوب می‌شود که  آثار شومی مانند  سرگردانی، نگرانی و تعارض‌های روانی فرزند یا فرزندان که می‌تواند به صورت‌های مختلف مانند غم زدگی، گوشه‌گیری، خانه گریزی، اضطراب، افسردگی، عصبانیت و پرخاشگری خود را نشان دهد در پی دارد.
کارشناسان امور اجتماعی می‌گویند، دوران گذار و عبور از جامعه سنتی به مدرن که در ایران در جریان است، اصولی، با مطالعه و درست انجام نمی‌شود، آن‌ها می‌گویند این عبور پر شتاب و این که امور فرهنگی با نرخ توسعه یافتگی در ایران هماهنگی ندارد از عوامل رشد کم سابقه میزان طلاق در ایران است.
از دیگر علل طلاق در جامعه ایرانی از سوی کارشناسان نداشتن مهارت‌های زندگی عنوان شده است. بسیاری از صاحب‌نظران معتقدند زنان و خانواده‌های ایرانی غالبا بسیار سازگار و حاضر به سازش به شرط تامین حداقل‌ها هستند.
از سوی دیگر سازمان ثبت احوال ایران در گزارش 9 ماهه سال 92 اعلام کرده است که در سال جاری هر سه دقیقه یک طلاق در ایران ثبت شده است.
بنا بر اعلام  این سازمان، بیشتر از نیمی از طلاق‌های ثبت شده در سال جاری مربوط به زوج‌هایی است که شش ماه تا پنج سال سابقه زندگی مشترک داشته‌اند.
بر اساس این گزارش، تعداد طلاق ثبت شده در سال جاری بیش از ۱۲۵ هزار مورد اعلام شده که این تعداد نسبت به آمار سال ۱۳۷۸ دو برابر شده است.
آمار نشان می‌دهد از هر 100 ازدواج 25 مورد آن منجر به طلاق می‌شود و این در حالی ‌است که بیش از 30 درصد از طلاق‌ها در سال اول و بیش از 50 درصد در 5 سال اول ازدواج رخ می‌دهد.
بر اساس گزارش سازمان ثبت احوال در هفت ماهه سال جاری 467هزار و 242 فقره ازدواج با کاهش 5 درصدی و 90 هزار و 653 فقره طلاق با افزایش 6 درصدی به نسبت مدت مشابه سال قبل در دفاتر ازدواج و طلاق سراسر کشور ثبت شده است. 
استان تهران هم‌چون سال‌های گذشته بیشترین تعداد طلاق ثبت شده را با بیش از ۳۴ هزار مورد طلاق در سال ۸۸ به خود اختصاص داده است و خراسان رضوی با بیش از ۱۲ هزار مورد طلاق در رتبه دوم قرار گرفته است.
هم‌چنین استان ایلام  با ثبت ۴۲۰ مورد طلاق کمترین آمار در سال ۱۳۸۸ را به خود اختصاص داد.
این آمار در حالی منتشر می‌شود که اسفند ماه سال گذشته جواد صادقی رییس مجتمع قضایی شماره دو خانواده  تهران در همایشی که در مرکز همایش‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شده بود، از وجود ۶ میلیون زن طلاق گرفته در کشور خبر داد.
به گقته این قاضی دادگاه خانواده  در ایران به علت وجود عوامل متعدد، نهاد خانواده متزلزل و آسیب‌پذیر شده است.
آقای صادقی هم‌چنین اظهار داشت که در مناطق مرفه‌نشین میزان آمار  طلاق بالاتر است.
بر اساس آمار و اطلاعات معاونت آمار و انفورماتیک ثبت احوال کل کشور واقعه طلاق در سال 88 نسبت به 10 سال گذشته 54 درصد رشد یافته است. این آمار و ارقام منتشر شده در مورد طلاق در ایران، نگرانی بسیاری از صاحبان امر را برانگیخته است. سیر صعودی این پدیده در ایران سبب شده تا هر کسی به زعم خود آن را تفسیر کند و علت‌های  مختلفی را بابت این مقوله کشف کند.
به هر روی این از بدیهیات است که برای چاره کردن رشد فزاینده پدیده طلاق، باید درک درستی از علل و عوامل آن به دست آورد اما به راستی چه کسی می‌تواند همه را به درکی مشترک برساند؟
آمار طلاق
 انتهای پیام
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها