وی افزود: در کشورهای توسعه یافته علاوه بر تشویق همراه با اجبار شهروندان به مشارکت در طرح تفکیک کاغذ از سایر پسماندها و برنامهریزی صحیح برای جمع آوری منظم این گونه پسماندها، سرمایهگذاری هدفمندی نیز بر روی تکنولوژیهای جداسازی (Sorting) و تفکیک هرچه بهتر انواع کاغذ از یکدیگرجهت تامین نیاز صنایع کاغذ و کارتنسازی صورت پذیرفته است.
رضایی ادامه داد: یکی از دستگاههای بسیار رایج و کاربردی در مقوله تفکیک کاغذ، سرند دیسک اسکرین است که با طراحی و ساخت آن در مقیاس نیمهصنعتی، امکان تفکیک موثر کاغذ باطله در کشور مهیا و بدینسان امکان بازیابی کاغذهای مخصوص جوهرزدایی از سایرکاغذهای باطله فراهم شد.
وی خاطرنشان کرد: هزینه خرید، انتقال و ترخیص یک دستگاه سرند دیسک اسکرین دست دوم با تکنولوژی مشابه به کشور حدود ۳۵ هزار یورو معادل۵۶۰ میلیون تومان خواهد شد، در حالیکه دستگاه مزبور تنها با مبلغ ۲۵ میلیون تومان طراحی و ساخته شد.
پژوهشگر دانشگاه تربیت مدرس در اشاره به مزیتهای این دستگاه گفت: تکنولوژی فوق بواسطه جلوگیری از اتلاف کاغذ باطله به عنوان ماده خام ثانویه، کمک به کاهش واردات کاغذ و خمیرکاغذ به کشور، تفکیک بهتر و در نتیجه تولید محصول باکیفیتتر و در نهایت کمک به بومیسازی صنعت تفکیک مکانیکی کاغذهای باطله، دارای توجیه اقتصادی است. کاربرد این دستگاه در صنایع فعال در زمینه تفکیک و بازیافت کاغذ، کارخانجات کاغذ و کارتنسازی و دانشگاهها، سازمانها و شرکتهای تحقیقاتی کشور است.
دستگاه "سرند دیسک اسکرین تفکیک کاغذهای باطله (کاغذ از کارتن)" در نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در غرفه دانشگاه تربیت مدرس رونمایی شد.
ایسنا
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.