رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 4214

مسافرانی که هرگز به مقصد نمی رسند

محسن جعفری
هر ساله در روزهای پایانی سال بسیاری از مقامات اعم ازمسوولان پلیس و هلال احمر و هم چنین  صدا و سیما و برخی از رسانه ها با پیام هایی نسبت به بروز تصادفات در جاده های کشور هشدار می دهند.با این وجود بسیاری از مردم با نادیده گرفتن مسائل ایمنی و قوانین و مقررات رانندگی سبب بروز حادثه برای خود و دیگر شهروندان می شوند.

مسافرانی که هرگز به مقصد نمی رسند
به گزارش سایت "ساعت 24"،سال گذشته سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر از افزایش تصادفات جاده ای در نوروز  و کشته شدن 195 نفر و مصدومیت بیش از دو هزار نفر خبر داد.
این آمار با توجه به  افزایش 7 درصدی نسبت به سال های قبل  بر اساس گزارش رسمی سازمان پزشکی قانونی کشور می تواند زنگ خطری برای مسوولان و به ویژه مردم باشد.
با وجود آن که طرح ملی امداد و نجات نوروزی همه ساله در ایران، هنگام نوروز به اجرا در می‌آید، اما  بر اساس نظرات کارشناسان علاوه بر عدم رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی از سوی رانندگان می توان به نامناسب بودن جاده‌ ها و راه‌ های کشور و نیز استاندارد نبودن برخی خودروها در خصوص افزایش  آمار تصادفات منجر به فوت اشاره کرد.
این در حالی است که برخی مسوولان با انکار افزایش آمار تصادفات و تلفات جانی سعی بر القای این مطلب دارند که تنها علت این افزایش تخطی رانندگان خودروها است.
چندی پیش محمود باقری مدیرکل سابق مدیریت بحران استانداری تهران از كاهش 40 درصدی آمار تصادفات و كشته‌شدگان در سال 92 خبر داد.
وی با تاکید بر این که وضعیت جاده‌ ها و بزرگراه‌ ها بسیار مطلوب است ،  استقرار اکیپ‌ های اورژانس، پلیس راهور، هلال احمر و دیگر دستگاه‌های امدادی در جاده‌ها را دلیل کاهش تصادفات جاده ای در سال جاری نسبت به سال قبل دانست.
 با نگاهی گذرا به اظهار نظر مسوولان در خصوص ارایه آمار میزان تصادفات و تلفات جاده‌ای در ایام نوروز آن چه که از این میان بر می آید تناقض گویی آن ها در مورد آمار دقیق تلفات سوانح رانندگی است که نمی توان برای آن توجیحی آورد.
بر اساس آمار رسمی سازمان پزشکی قانونی کشور در نوروز سال 92 در حد فاصل زمانی بیست و پنجم اسفند تا هفتم فروردین 131 نفر از هموطنانمان بر اثر تصادفات جاده ای کشته شدند و با توجه به آمار 195 نفری در همین ایام در سال 90 می توان به افزایش آمار کلی تصادفات در کشور پی برد.
 موضوع تصادفات جاده ای در ایران یکی از مهم ترین مسایلی است که به رغم اطلاع رسانی و ایجاد شرایط باز هم هر ساله از موارد بحث برانگیز در کشور می شود.
 هر چند که مسوولان نهادهای مرتبط سعی دارند انجام وظایف خود را در نهادهای متبوع به طور کامل نشان دهند   و  نهادهای دیگر را  مقصر بدانند با این وجود  هیچگاه پاسخ مناسبی در خصوص روند رو به رشد افزایش تلفات تصادفات ارائه نشده است.  
مطابق آمارهای بین المللی آمار تصادفات جاده ‌ای در ایران 20 برابر دیگر کشورهای جهان است. هم چنین بر اساس آمار هر ساله شاهد مرگ 24 هزار نفر از هموطنان‌مان بر اثر تصادفات به خصوص جاده ‌ای هستیم.
از سوی دیگر آمار مصدومان تصادفات که غالبا دچار معلولیت های جسمی نیز می شوند نگران کننده است. بر طبق آمار به ازای هر یک نفر کشته حوادث ترافیکی در ایران سه نفر معلول و 10 نفر مصدوم می شوند که وجود یکصد هزار نفر معلول و 300 هزار مصدوم سالانه در کشور رقم تکان دهنده ای است.
به گفته ی کارشناسان نواقص جاده ای، اشکالات خودروهای ساخت داخل و هم چنین عوامل انسانی سه دلیل عمده تصادفات مرگبار در شهرها و جاده های کشور است که تاکنون نسبت به رفع  آنها اقدام مناسبی صورت نپذیرفته است.
به هر روی با توجه به آمارهای متناقض و تایید و تکذیب مسوولان  در خصوص تعداد کشته شدگان نوروزی در حوادث جاده ای ، به دلیل اهمیت ویژه آمار دقیق برای سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با حوادث رانندگی باید مطابق رسم هر ساله تا هفته دوم اردیبهشت ماه منتظر ماند تا آمار رسمی ماهانه سازمان پزشکی قانونی کشور منتشر شود و بهتر آن است که  مسوولان تصمیمی جدی و موثر برای کاهش تعداد بالای کشته شدگان سوانح رانندگی اتخاذ کنند. 
 
 
 
 
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها