شیء عجیبی که در دل یک شهاب سنگ کشف شد
ساعت24 -دانشمندان در دل یک شهاب سنگ اثری از یک ستاره دنباله دار کشف کرده اند. این شهاب سنگ در قطب جنوب کشف شده است.
![خبر](https://media.saat24.news/d/2019/04/17/0/425814.jpg)
این یافته بسیار جالب است زیرا بدنه تشکیل دهنده ستارههای دنباله دار و شهاب سنگها به شیوهای متفاوت و در مناطق مختلف از منظومه شمسی به وجود آمدهاند. اما هر دو این اجسام آسمانی از مجموعه عظیم گاز و گرد و غباری به وجود میآیند که در عصر جوانی منظومه شمسی (۴.۵ میلیارد سال قبل) وجود داشته است.
ستارههای دنباله دار در مناطقی بسیار دور دست در منظومه شمسی و به دور از گرمای خورشید از ترکیب یخ، گرد و غبار بوجود میآیند، حال آنکه شهاب سنگها از خرد شدن سیارکها به وجود می آیند. سیارکها نیز از موادی سختتر و تقریباً در هر نقطهای از منظومه شمسی به وجود می آیند.
از سوی دیگر شهاب سنگها زمانی به وجود میآیند که صخرههای آسمانی بزرگتر خرد میشوند و به اتمسفر زمین میافتند.
بیشتر مواد تشکیل دهنده شهاب سنگ هنگام گذر از اتمسفر میسوزد و به همین دلیل رصد گرد و غبارهای مربوط به ستاره دنباله دار در دل شهاب سنگ برای دانشمندان بسیار جالب است.
«جما دیویدسون» یکی از مؤلفان ارشد این پژوهش میگوید: ما شاهد پدیدهای بسیار نادر هستیم. تحلیلهای شهاب سنگ LaPaz نشان میدهد شهاب سنگ، گرد و غبار ستاره دنباله دار را در اوایل تشکیل منظومه شمسی و حدود ۳ تا ۳.۵ میلیون سال پس از تشکیل خورشید به دام انداخته است.
تحقیقات بیشتر نشان داد گرد و غبار رصد شده در دل شهاب سنگ احتمالاً مربوط به کمربند کوییپر است. در این منطقه اشیای یخی فراتر از مدار نپتون وجود دارند و بسیاری از ستارههای دنباله دار نیز در همین منطقه شکل میگیرند.
منبع:مهر
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.