ایمن‌ترین و موثرترین راه برای پاک کردن صفحه نمایش گوشی، استفاده از پارچه میکروفایبر است. اگر صفحه نمایش به شدت کثیف شده باشد، می‌توانید از آب مقطر برای مرطوب کردن جزئی پارچه میکروفایبر نیز استفاده کنید. البته باید توجه داشته باشید که نباید آب را به صورت مستقیم روی صفحه نمایش بزنید. این روش را می‌توان برای کاور پشتی و کناره‌های گوشی نیز استفاده کرد.

ترفندی برای خلاص شدن از شر شن و ماسه
اگر کنار دریا هوس عکاسی یا فیلم‌برداری کرده باشید، حتماً با مشکل نفوذ ذرات ریز شن و ماسه به منفذهای کوچک گوشی و شکاف‌های محل اتصال صفحه نمایش به بدنه، مواجه شده‌اید.

بهترین راه حل برای این مشکل، استفاده از نوار چسب است. تنها کافی است تکه‌ای از چسب را روی قسمت‌هایی که شن و ماسه نفوذ کرده بچسبانید و سپس به آرامی آن را جدا کنید تا تمامی ذرات ریز به آن چسبیده و خارج شوند. می‌توانید این کار را تا تمیز شدن کامل گوشی تکرار کنید.

برای سوراخ‌های بلندگو که نوار چسب کارایی چندانی ندارد، می‌توانید از خلال دندان استفاده کرده و سعی کنید با احتیاط ذرات شن و ماسه را از آن خارج کنید. همچنین می‌توانید از مکنده‌های کوچک نیز برای خارج کردن ذرات ریز از نقاط دور از دسترس گوشی یا سایر دستگاه‌های کوچک استفاده کنید.

شیوه صحیح ضدعفونی کردن گوشی پس از تماس با گوشت خام
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، گوشی‌های هوشمند جای کتاب‌های آشپزی را هم گرفته‌اند و بسیاری از افراد عادت دارند در هنگام آشپزی، راهنمای پخت غذا را نیز به صورت همزمان در گوشی خود دنبال کنند. در چنین شرایطی احتمال تماس مواد اولیه‌ای مانند گوشت خام به گوشی بسیار بالا می‌رود. اولین فکری که بعد از این اتفاق به ذهن اغلب کاربران می‌رسد، استفاده از الکل برای ضدعفونی کردن گوشی است اما همان گونه که پیش‌تر هم اشاره کردیم، الکل به پوشش اولوفوبیک و هیدروفوبیک گوشی آسیب می‌رساند و از همین رو پیشنهاد نمی‌شود از آن استفاده کنید. البته در برخی منابع پیشنهاد شده که از ترکیب الکل و آب برای این منظور استفاده شود، اما باز هم هشدارهایی در این رابطه وجود دارد. بنابراین بهتر است به سراغ راه‌های ایمن‌تر بروید.

الکل و سایر مواد شوینده به علت خورندگی نسبتاً بالایی که دارند، می‌توانند به صفحه نمایش گوشی آسیب برسانند. در عوض، پیشنهاد می‌کنیم از پارچه (میکروفایبر) مرطوب استفاده کنید یا در صورت امکان به سراغ تابنده‌های اشعه UV، مانند PhoneSoap بروید؛ شرکت تولید کننده این دستگاه ادعا می‌کند که قادر است 99.99٪ از میکروب‌ها را کشته و باکتری‌ها را از بین ببرد.

پاک کردن اثرات لوازم آرایشی
وقتی از گوشی تلفن همراه برای مکالمه استفاده می‌کنید، بدنه گوشی و به ویژه صفحه نمایش آن با صورت تماس داشته و در نتیجه می‌تواند اثرات لوازم آرایشی استفاده شده را به خود گرفته و کثیف شود. در حالی که با استفاده از مواد مخصوص پاک کننده آرایش به راحتی می‌توان صورت را پاک کرد، اما همان طور که گفتیم نباید از این مواد برای تمیز کردن گوشی استفاده کنید.

در عوض، می‌توانید از پاک کننده‌های ویژه‌ای که برای همین منظور تولید شده‌اند استفاده کنید. یکی از محصولات، Whoosh نام دارد و به گفته شرکت تولید کننده قادر به پاک کردن اثرات لوازم آرایشی از روی صفحه نمایش گوشی است؛ در عین حال، این محصول فاقد الکل، کلر، آمونیاک یا فسفات بوده و آسیبی به صفحه نمایش گوشی نمی‌رساند.

اگر به پاک کننده‌های مخصوص دسترسی ندارید، می‌توانید از یک پارچه میکروفایبر مرطوب استفاده کرده و سپس پارچه را برای استفاده‌های بعدی بشورید. برای مرطوب کردن پارچه نیز پیشنهاد می‌کنیم از یک بطری اسپری استفاده کرده و مقدار کمی آب را بر روی پارچه اسپری کنید. دقت کنید که نباید آب را به صورت مستقیم بر روی گوشی اسپری کنید.

آیا می‌توان گوشی‌های ضد آب را شست؟
اگر گوشی شما در برابر نفوذ آب مقاوم بوده و گواهینامه IP67 یا بالاتر را دارد، طبیعتاً امکان شستشوی آن با آب وجود دارد. اگر چه این نوع گوشی‌ها، مانند آیفون 7 و مدل‌های جدیدتر سری گلکسی اس می توانند تا 30 دقیقه در عمق حداکثر 3 فوتی (حدود 90 سانتی متر) در برابر نفوذ آب مقاومت کنند، اما بهتر است از پارچه مرطوب برای تمیز کردن گوشی استفاده کرده و سپس آن را با یک پارچه خشک و نرم، خشک کنید. توصیه می‌کنیم حتماً از خشک شدن کامل بلندگوها و پورت‌های گوشی اطمینان حاصل کنید.

غوطه‌ور کردن گوشی در آب و یا گرفتن آن زیر شیر آب، باعث نفوذ آب به پورت‌ها می‌شود و تا زمانی که کاملاً خشک نشده است، قادر به شارژ کردن آن نخواهید بود. توجه داشته باشید که قابلیت ضد آب بودن گوشی بیشتر برای جلوگیری از نفوذ تصادفی آب به آن یا مقاومت در برابر باران است، نه اینکه بخواهید گوشی را به عمد در زیر آب گرفته و آن را شستشو دهید.