رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 4767

وضعیت بیمه ای 6 میلیون نفر در هاله ای از ابهام

از امروز همه ایرانیان بیمه می شوند. این سخنی بود که علی ربیعی وزیر کار روز چهارشنبه عنوان کرد و  واکنش بسیاری از مسوولان و کارشناسان را برانگیخت.

وضعیت بیمه ای 6 میلیون نفر در هاله ای از ابهام
به گزارش سایت"ساعت 24"،ربیعی که در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران  سخن می گفت با اعلام این خبر اظهار داشت: کسانی که بیمه نیستند به دفاتر پیشخوان دولت و بیمه سلامت ایرانیان برای دریافت دفترچه و اقدامات لازم مراجعه کنند.
این سخنان در حالی عنوان می شد که سه شنبه شب ربیعی با حضور در  برنامه گفت وگو ویژه خبری سیما با تاکید بر اینکه  براساس تکلیف قانون برنامه پنجم باید به نحو احسن اجرا شود اما در شرایط کنونی امکان تسریع در بیمه کلی نیست خبر از بیمه همه ایرانیان تا پایان سال جاری را داده بود.
چندی پیش نیز صفحه اجتماعی توییتر حسن روحانی که به زبان انگلیسی منتشر می شود بخشی با نام بیمه درمانی روحانی  ایجاد شده که ناخودآگاه اذهان را به یاد «بیمه درمانی اوباما» می‌اندازد. مضمون جمله‌ای که به انگلیسی در این هشتک نوشته شده چنین است: «دولت قصد دارد بیمه درمانی را برای همه ایرانیان تعمیم دهد. قدم اول پوشش دادن بیمه ۵ میلیون نفری است که هیچگونه بیمه‌ای ندارند با استفاده از شبکه تامین اجتماعی «بیمه درمانی روحانی»
موضوع بیمه همگانی ایرانیان یکی از بحث هایی است که اگر چه  از سال 73 تصویب شده و در قانون برنامه پنجم توسعه نیز تصویب شد اما از سوی هیچ دولتی اجرایی نشد و مسکوت ماند و تنها از اواخر سال 91 و با تاسیس سازمان بیمه سلامت ایرانیان پس از تاکید فرامین رهبری در خصوص سیاستهای کلی نظام سلامت از سوی برخی مسوولان بار دیگر  مطرح شد.
در پایان عمر دولت دهم کمتر مسوولی خود را وارد این ماجرا می کرد اما با روی کار آمدن دولت یازدهم و به خصوص در جریان سخنان وزرای کابینه پیشنهادی دولت در جلسات رای اعتماد بار دیگر صحبت از بیمه همگانی به میان آمد.
بر اساس آمار حدود ۶ میلیون نفر از افراد جامعه فاقد پوشش بیمه‌ ای هستند این درحالی است که بخش اعظم این افراد اغلب در طبقه محروم و کارگری قرار دارند.
هر چند که به اعتقاد کارشناسان ایجاد بیمه ای همگانی برای همه شهروندان کشور امری است ضروری و بر اساس اصل 29 قانون اساسی یکی از وظایف دولت در حق مردم است  اما با توجه به شرایط حاضر در کشور و وضعیت نظام سلامت آن چه که از این اظهار نظر وزیر کار بر می آید به نظر می رسد که نوعی وعده برای مردم است و به گفته آگاهان اجرای این امر در حال حاضر میسر نیست.
از سوی دیگر با نگاهی به مشکلات بیمه ها نظیر بدهی 800 هزار میلیاردی آن ها به وزارت بهداشت، پرداخت های سلیقه ای وعمدتا  با تاخیر ، عدم اجرای قانون تجمیع بیمه ها و  ورشکستگی بیمارستانها می توان دریافت که سهم پرداختی مردم در حوزه سلامت افزایش چشمگیری داشته است و بیماران زیادی به دلیل افزایش بار مالی به زیر خط فقر کشیده شده اند.
سلیمان عباسی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان این که باید نظارت دقیقی بر این نوع بیمه صورت بگیرد پیشنهاد داد تا با یک ساماندهی منظم همه بیمه های شهروندان یکسان سازی شود.
وی افزود: با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه دولت اعتبارات خوبی به دست خواهد آورد که می توان طرح بیمه همگانی را به طور موفق اجرا کرد.
به گفته ی عباسی در لایحه بودجه سال جاری 66 درصد اعتبارات بیمه اضافه شده است و همانطور که در اصل 29 قانون اساسی نیز آمده است دولت موظف است تا نسبت به ارائه بیمه و خدمات به هموطنانمان به نحو مطلوب اقدام نماید.
هر چند که سخنگوی کمیسیون بهداشت نسبت به اجرای این طرح از سوی دولت ابراز امیدواری می کند اما برخی کارشناسان می گویند که هنوز بستر مناسب اجرای بیمه همگانی از سوی مراکز ذی صلاح میسر نشده است.
به هر روی آن چه که در موضوع بیمه همگانی اهمیت دارد اجرای آن از سوی دولت به نحو مطلوب است و باید دید فراخوان علی ربیعی وزیر کار برای تحت پوشش بیمه قراردادن همه مردم تا چه اندازه با استقبال عمومی روبرو شود.
 انتهای پیام
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها