رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 4919

تا 3 سال آينده

ظرفیت تولید گاز کشور به یک میلیارد متر مکعب می رسد

وزیر نفت از افزایش ظرفیت تولید گاز کشور به روزانه یک میلیارد متر مکعب تا 3 سال آینده خبر داد و بر توسعه خطوط انتقال گاز و ایستگاه های تقویت فشار برای انتقال این حجم گاز تاکید کرد.

ظرفيت توليد گاز كشور به يك ميليارد متر مكعب مي رسد
به گزارش سایت "ساعت 24" زنگنه صبح امروز  در مراسم قدرداني از كاركنان صنعت گاز گفت: بر اساس شروع طرح مطالعاتي از سوي شركت ملي گاز، شبكه انتقال گاز تقويت خواهد شد تا در صورت قطعي يك خط، مشكلي در گازرساني ايجاد نشود.
توجه جدي به ذخيره سازي گاز
وزير نفت يكي از اولويت هاي شركت گاز را اجراي طرح هاي ذخيره سازي (رو زميني و زير زميني) اعلام و تصريح كرد: مديريت شبكه گاز با اين عظمت به طور حتم به اجراي طرح هاي ذخيره سازي نياز دارد.
زنگنه  با اشاره به مصرف بالاي گاز در بخش خانگي، افزود: هنوز مصارف گاز در بخش خانگي تعيين كننده است، بر اين اساس بايد بخشي از مصرف گاز خانگي با بهره گيري از گاز ذخيره شده مديريت شود، نه توليد.
وي با بيان اينكه ذخيره سازي گاز با هدف پايداري شبكه در سال جاري به طور جدي دنبال مي شود، گفت: در اين خصوص بايد به طرح هاي روزميني ذخيره سازي و تبديل گاز مايع به ال پي جي (LPG) براي ذخيره سازي در فصول سرد سال نيز توجه كنيم.
زنگنه با تاكيد بر بهينه سازي مصرف سوخت گفت: شركت هاي گاز استاني به طور مستقيم با بهينه سازي مصرف سوخت در ارتباط هستند، بر اين اساس 2 ميليون موتورخانه در كشور وجود دارد كه با انجام كارهاي ساده، مي توان مصرف گاز را 30 درصد كاهش داد.
وي ادامه داد: همچنين 20 ميليون بخاري گازي در سطح كشور وجود دارد كه با اصلاح مصرف مي توان از هدر روي انرژي جلوگيري كرد.
صرفه جويي در مصرف گاز ضروري است
وي با اشاره به مصرف بي رويه گاز در كشور افزود: با روند كنوني مصرف گاز در كشور، در صورتي كه تمام فازهاي پارس جنوبي نيز به بهره برداري برسد، در بخش خانگي مصرف شده و در سال هاي آتي به وارد كننده گاز تبديل خواهيم شد، بر اين اساس براي برون رفت از اين مشكل بايد مصرف انرژي مديريت شود و به راحتي مي توان با تحقق اين مهم معادل يك فاز پارس جنوبي (روزانه 25 ميليون متر مكعب) در مصرف گاز صرفه جويي كرد.
وزير نفت با بيان اينكه سال 93 نيز سالي پركار براي صنعت نفت و گاز كشور است، تصريح كرد: اگرچه امسال با افزوده شدن فازهاي جديد پارس جنوبي به چرخه توليد، ميزان توليد گاز افزايش مي يابد، ولي اين به معناي خارج شدن از وضعيت اضطرار نيست و بايد همواره با بهينه كردن مصرف گاز در كشور زمينه را براي تامين پايدار گاز بخش صنايع به ويژه در زمان پيك مصرف گاز، همچنين صادرات اين حامل انرژي فراهم كنيم.
وزير نفت توسعه كنتورهاي هوشمند در كشور را از ديگر اولويت هاي مهم اين شركت در سال 93 اعلام و تصريح كرد: با توجه به اينكه هم اكنون 9 ميليارد متر مكعب گاز گمشده در شبكه وجود دارد با اصلاح سيستم هاي اندازه گيري تا حد زيادي مي توان اين ميزان را كاهش دهيم.
اصلاح روابط شركت گاز با خزانه
وزير نفت در ادامه از اصلاح روابط شركت ملي گاز ايران با خزانه دولت همزمان با اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها خبر داد و گفت: در زمان اجراي فاز نخست قانون هدفمندي يارانه ها تمام درآمدهاي اين شركت به خزانه دولت واريز مي شد و بخشي از اين درآمد از طرف خزانه به شركت ملي گاز ايران تعلق مي گرفت.
وي ادامه داد: خوشبختانه طبق نظر رياست جمهوري اين روابط در اجراي فاز دوم اصلاح شده و بر اساس آن شركت ملي گاز ايران بايد رقم مشخصي را به خزانه واريز و مابقي درآمدهاي اين شركت به توسعه و اجراي پروژه هاي عملياتي و هزينه هاي جاري اختصاي مي يابد. 
تقدير از كاركنان صنعت گاز
وزير نفت ضمن تقدير از تلاش كاركنان صنعت گاز كشور در زمستان سال 92، تاكيد كرد: بايد در سالجاري نيز با مديريت جهادي براي تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي گام برداريم.
زنگنه با اشاره به اينكه سال 92 سال سختي براي صنعت نفت و گاز كشور بود، از تمام كاركنان و پرسنل خدوم اين صنعت كه با تلاش شبانه روزي زمينه استمرار پايدار انتقال گاز در كشور را فراهم كردند، قدرداني كرد.
 انتهای پیام
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها